Ανακοίνωση Συμπαράστασης στην Απεργία των εργαζόμενων στη ΜΚΟ “Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες”

Το σωματείο εργαζόμενων ΕΟΔΥ συμπαρίσταται στα δίκαια αιτήματα των εργαζόμενων στην μη κυβερνητική οργάνωση “Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες”, η οποία τους ζητά να “βάλουν πλάτη” στην στην εργοδοτική αυθαιρεσία του να αποδέχονται απολύσεις και κενά 45 ημερών μεταξύ των συμβάσεων τους. Ως εργαζόμενοι και στο προσφυγικό αλλά κυρίως εργαζόμενοι σε  ένα φορέα που αντιμετωπίσαμε ουκ ολίγες φορές επισφαλείς συνθήκες κι ας είμαστε στο “ευρύτερο δημόσιο” ξέρουμε πολύ καλά τι συμβαίνει στους συναδέλφους του ιδιωτικού τομέα, όπου οι εργασιακές συνθήκες είναι ακόμα πιο ξεχαρβαλωμένες, ο μισθός τους εξαρτάται από “προγράμματα” και “χρηματοδοτικές ροές”, κοινώς τα ψίχουλα που πετά η Ευρωπαϊκή Ένωση από το Ταμείο Ασύλου, από το ΕΣΠΑ ή και άλλα “χρηματοδοτικά εργαλεία” και με ευφάνταστους τίτλους όπως η “ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού” συντηρεί έναν κύκλο εξαθλίωσης,  έχοντας μας συνεχώς στην ομηρία συμβάσεων που λήγουν ή αντικαθίστανται με άλλες, ανακυκλώνοντας συνεχώς τον ζόφο της εργασιακής επισφάλειας και της “κινεζοποίησης” στις εργασιακές σχέσεις.

Σαν εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας αλλά και στο χώρο του προσφυγικού στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα τους διότι είναι και δικός μας αγώνας.

Διεκδικούμε όπως κι αυτοί μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας και ξήλωμα όλων των κατάπτυστων μορφών εργασιακής ομηρείας.

Σωματείο Εργαζομένων ΕΟΔΥ