Το τέλος του Real FM στη Θεσσαλονίκη και οι απολύσεις των εργαζομένων

Ανακοίνωση για την αλλαγή χαρακτήρα του Ρ/Σ Real FM 107,1 και τις απολύσεις εργαζομένων

Η αιφνιδιαστική ανακοίνωση της μετατροπής του ραδιοφωνικού σταθμού Real FM 107,1 σε μουσικό, αποτέλεσε μια δυσάρεστη έκπληξη για τον χώρο της ενημέρωσης στην πόλη της Θεσσαλονίκης και ένα περαιτέρω βύθισμα στο εργασιακό σκοτάδι για τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ της πόλης, αλλά και γενικότερα της χώρας.

Η δημοσιογραφία και η πολύπλευρη ενημέρωση βρίσκονται υπό διαρκή πίεση κι απαξίωση από κυβερνητικές πολιτικές, αλλά κι από τις εργοδοτικές επιλογές και στρατηγικές που στρέφονται τόσο απέναντι στην ελεύθερη και πλουραλιστική ενημέρωση, όσο κι ενάντια στα εργασιακά δικαιώματα όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ.

Όσον αφορά τη Θεσσαλονίκη, η αλλαγή χαρακτήρα του Real FM αποτελεί ένα ακόμα γκρέμισμα στο συνολικότερο τοπίο κατάρρευσης της ενημέρωσης στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή, που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και πολλά χρόνια. Αυτή η αλλαγή έρχεται μάλιστα κόντρα στην πορεία του μέσου που ήταν αποτέλεσμα ακριβώς του ενημερωτικού του χαρακτήρα.

Ως Ε.Τ.Ε.Ρ.Μ-Θ στεκόμαστε με αλληλεγγύη δίπλα στους συναδέλφους δημοσιογράφους που θα βρεθούν εκτός δουλειάς άμεσα και χωρίς καμιά προηγούμενη ενημέρωση και θα παρακολουθούμε στενά και σε αγωνιστική ετοιμότητα τις εξελίξεις, με κριτήριο πάντα την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των συναδέλφων εργαζομένων.

Ένωση ΤΕχνικών Ραδιοφωνίας Μακεδονίας Θράκης


Το κλείσιμο του Real FM 107,1 απαξιώνει το δημοσιογραφικό έργο

5 Νοεμβρίου 2022

Συρρικνώνεται ακόμα περισσότερο το τοπίο της Ενημέρωσης στη Θεσσαλονίκη με την αιφνιδιαστική μετατροπή του ραδιοφωνικού σταθμού Real FM 107,1 σε μουσικό.  

Η εξέλιξη αυτή, τελείως δυσανάλογη με την πορεία του συγκεκριμένου μέσου, που οφειλόταν ακριβώς στο ενημερωτικό πρόγραμμά του, πέρα από τις συνέπειες που έχει για σημαντικό αριθμό δημοσιογράφων που εργάζονται στο Real FM 107,1, ενισχύει την αντίληψη ότι το κοινό της Θεσσαλονίκης και της περιφέρειας έχει περιορισμένο δικαίωμα πρόσβασης σε πολυφωνική ενημέρωση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης καλεί την εργοδοσία να αναθεωρήσει την απόφασή της και να μη γίνει συμμέτοχη σε μια επιχείρηση απαξίωσης του δημοσιογραφικού έργου.

Μοιραστείτε το άρθρο