Ένα ταξίδι μέσα στο χρόνο στην πολιτεία Τσιάπας, έκθεση φωτογραφίας ZAPATISTAS

Η έκθεση φωτογραφίας “ZAPATISTAS” Οδοιπορικό στη γεωγραφία μιας εξέγερσης, 1994-1996, συνεχίζεται μέχρι την Κυριακή 13 Νοεμβρίου στην κατάληψη Φάμπρικα Υφανέτ. Μέσα από μία σειρά φωτογραφιών τραβηγμένες τη διετία 1994-96 δίνεται η ευκαιρία να ταξιδέψεις νοητά στις μέρες εκείνες και να γίνεις μάρτυρας της ιστορικής αυτής περιόδου, να βρεθείς ανάμεσα στις γυναίκες, τους άνδρες και τα παιδιά Ζαπατίστας στην πολιτείας Τσιάπας και να γίνεις μέρος της εξέγερσης και της οργάνωσής τους.

Κατά την παρουσίαση – έναρξη της έκθεσης πραγματοποιήθηκε εκδήλωση όπου δόθηκε λεπτομερώς το στίγμα των αρχικών εκείνων ημερών καθώς και η εξέλιξη μέσα στο βάθος του χρόνου μέσα από προσωπικές εμπειρίες από τις επισκέψεις και αναλύσεις έπειτα από χρόνια ερευνών και παρατήρησης. Ακολούθησε συζήτηση όπου οδήγησε σε ενδιαφέρουσες συζητήσεις που αφορούσαν μεταξύ άλλων την εξέλιξη του ζαπατιστικού κινήματος μέσα στο χρόνο, καθώς και τη θέση της γυναίκας ζαπατίστας από την αρχή της εξέγερσης μέχρι και σήμερα. Μέσα από μία διαδικασία ετών και με την τριβή και τη ζύμωση το ζαπατιστικό κίνημα εξελίχθηκε και συνεχίζει να εξελίσσεται.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα μικρό μέρος της έκθεσης και αποσπάσματα από την παρουσίαση και συζήτηση του Σαββάτου 5 Νοεμβρίου, ημέρα έναρξης της έκθεσης.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ και ΒΙΝΤΕΟ


Μοιραστείτε το άρθρο