Παρέμβαση στη συναυλία του Εθισμού στην Κομοτηνή στις 5/11

Κατά τη διάρκεια της συναυλίας, εργαζόμενοι/ες από την πόλη της Κομοτηνής πραγματοποιήσαμε παρέμβαση με πανό και ανάγνωση κειμένου,υπέρ της συμμετοχής στην απεργία της 9ης Νοεμβρίου, καθώς και αλληλεγγύης στον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στη Μαλαματίνα.

Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες, βιώνουμε εδώ και αρκετά χρόνια τις βάρβαρες πολιτικές του κράτους και του κεφαλαίου από πρώτο χέρι.Η κυβέρνηση της ΝΔ με το νομοσχέδιο Χατζηδάκη επιτίθεται στα σωματεία και επιδιώκει να φακελώσει τα μέλη τους, νομιμοποιεί το δεκάωρο και μας βάζει να πληρωνόμαστε με ρεπό τις υπερωρίες μας, την ίδια ώρα που στη πράξη καταργεί την επιθεώρηση εργασίας. Παράλληλα η ακρίβεια και ο πληθωρισμός αποτελούν όλο και μεγαλύτερη απειλή για την εργατική τάξη, με τις αυξήσεις τιμών σε ενοίκια, είδη πρώτης ανάγκης, ενέργεια και τρόφιμα να μας περιορίζουν όλο και περισσότερο, με τους μισθούς να μένουν στάσιμοι.

Το κράτος επενδύει στην καταστολή, για αυτό και προσέλαβε τόσους μπάτσους, για να δέρνουν όσους και όσες διαδηλώνουν , απεργούν και διεκδικούν. Για αυτόν ακριβώς το λόγο βάζουν μπάτσους στα πανεπιστήμια, και στέλνουν τα ματ ενάντια στους απεργούς της Μαλαματινας.

Στην πόλη της Κομοτηνής, οι νέοι και οι νέες, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες αποτελούν το φτηνό εργατικό δυναμικό που θα γεμίσει τις τσέπες των εργοδοτων.Τα ένσημα είναι κατά κανόνα μισά, δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα δεν καταβάλλονται, ενώ ταυτόχρονα η μαύρη εργασία και οι πενιχροί μισθοί αποτελούν καθημερινότητα.Δεν πρέπει να συνηθίσουμε αυτή τη κατάσταση.Να βάλουμε τις ανάγκες μας μπροστά, 9 Ν όλοι και όλες ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ, αλληλεγγύη στον πολύμηνο αγώνα των εργαζομένων στη ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ

Οργανωνόμαστε στα σώματεια, παλεύουμε για όσα μας αξίζουν, για μια ζωή με αξιοπρέπεια

Εργαζόμενοι και εργαζόμενες από την πόλη της Κομοτηνής

Μοιραστείτε το άρθρο