Η διοίκηση Τζιτζικώστα εμπόδισε τη συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων

Για άλλη μια φορά στο πλευρό των συμφερόντων της Ελληνικός Χρυσός η διοίκηση Τζιτζικώστα εμπόδισε τη συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων

Το περιφερειακό συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας έχει χρόνο για τον προϋπολογισμό, αλλά όχι για τις ζωές των κατοίκων.

Στις 31/10/2022 είχε συγκληθεί το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας. Τα θέματα που είχαν εισαχθεί από την διοίκηση της παράταξης Τζιτζικώστα αφορούσαν κατά βάση τον προϋπολογισμό και διάφορα οικονομικά θέματα, όπως τις αναπτυξιακές εταιρίες που κατέχει η περιφέρεια ενώ, μετά από συγκέντρωση υπογραφών του 1/3 των συμβούλων, οι οποίοι είναι αντιπολίτευσης, είχε τεθεί ως πρώτο θέμα η εισαγωγή στο Περιφερειακό Συμβούλιο της νέας Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) που έχει καταθέσει σε προσχηματική διαβούλευση η Ελληνικός Χρυσός.

Παρά την κοινή υπογραφή 24 περιφερειακών συμβούλων, η διοίκηση τελικά έβγαλε από την ημερήσια διάταξη το θέμα αυτό. Με προσχηματικές δικαιολογίες, βασιζόμενη στον ν. Βορίδη ο οποίος είναι φτιαγμένος για να απομακρύνει τις σημαντικές αποφάσεις από το Περιφερειακό Συμβούλιο και να τις παραπέμπει σε επιτροπές, απομακρύνοντας έτσι στην πραγματικότητα και την δυνατότητα ελέγχου από τις ριζοσπαστικές φωνές και ειδικά της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, η διοίκηση επέλεξε να κρυφτεί πίσω από την αντιδημοκρατική απαίτηση για κοινή εισήγηση όλων των διαφορετικών δυνάμεων, την στιγμή μάλιστα που η ίδια έχει υπερβεί τον καθορισμένο από τον νόμο χρονικό διάσημα για να εκδώσει την γνωμοδότηση επί της Μ.Π.Ε.

Είναι προφανές ότι κάνουν κάθε προσπάθεια να αποκρύψουν (και) αυτό το ζήτημα από τον λαό της Κ. Μακεδονίας, συντασσόμενοι ακόμα μια φορά με τα συμφέροντα της Ελληνικός Χρυσός, παραχωρώντας κυριολεκτικά γη και ύδωρ στο κεφάλαιο. Η εταιρία, σε συνέχεια της μυστικής συμφωνίας που υπέγραψε το 2021 με την κυβέρνηση, και αξιοποιώντας όλες τις διευκολύνσεις που τις παρείχε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, έρχεται να καταστρέψει ακόμα περισσότερο ότι είχε απομείνει όρθιο. Έτσι, παρά τα μεγάλα λόγια του περιφερειάρχη πριν από μόλις μερικές βδομάδες ότι «Η Χαλκιδική δεν είναι μόνο τουρισμός. Μπορεί η βαριά βιομηχανία της περιοχής να είναι η τουριστική, όμως ο πρωτογενής τομέας, η μεταποίηση και το εμπόριο αποτελούν επίσης πυλώνες της τοπικής οικονομίας και πρέπει να προβληθούν», αποδεικνύεται περίτρανα ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει να προβληθεί είναι το κέρδος του κεφαλαίου. Αυτός είναι και ο λόγος που επιμένουν να κρύβονται σε ηλεκτρονικές διαδικασίες και μάλιστα σε επίπεδο επιτροπών, προκειμένου να αποφύγουν να εκθέσουν τις αντιλαϊκές πολιτικές τους στα μάτια του κόσμου.

Η Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία – Αντικαπιταλιστική Αριστερά παλεύει μαζί με τον λαό της Χαλκιδικής και της Κ. Μακεδονίας συνολικά που μπλόκαρε στην πράξη της προσχηματική διαβούλευση της εταιρίας και αγωνίζεται για να φύγει η Eldorado Gold και η θυγατρική της, να σταματήσουν τα επενδυτικά τους σχέδια που καταστρέφουν τον τόπο, προκειμένου αυτός να μπορέσει να αξιοποιηθεί για τις ανάγκες του λαού, κόντρα στα σχέδια κυβέρνησης- ΕΕ- κεφαλαίου. Δίνοντας τις μάχες στους δρόμους (και όχι σε διεκπεραιωτικές ηλεκτρονικές διαδικασίες επιτροπών που δεν λογοδοτούν πουθενά), απαιτούμε τον αποχαρακτηρισμό και την αποκατάσταση της περιοχής.

Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία – Αντικαπιταλιστική Αριστερά

Μοιραστείτε το άρθρο