Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους/στις 11 αγωνίστ(ρι)ες από την Τουρκία, Τετάρτη 26/10 στις 13:30 στο ΥΜΑΘ

-Νίκη στον αγώνα των αγωνιστών απ’την Τουρκία – Να ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους

-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΕΙΝΑΣ ΤΩΝ 11 ΑΓΩΝΙΣΤ(ΡΙ)ΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ με την πολιτική απόφαση και όχι νόμιμη…


Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΔΙΕΤΑΞΕ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΦΥΛΑΚΙΣΕ 11 ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

11 ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ ΣΕ 333 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΚΑΤ’ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΩΣ ΕΝΔΕΙΞΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ 11 ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ!

11 επαναστάτες από την Τουρκία 2,5 χρόνια πριν, στις 19 Μαρτίου 2020, με τις επιθυμίες του αμερικανικού ιμπεριαλισμού και του τουρκικού φασισμού και τις εντολές της κυβέρνησης Μητσοτάκη, φυλακίστηκαν ως “τρομοκράτες”. Επειδή ήταν επαναστάτες που έδιναν αντιιμπεριαλιστικό, αντιφασιστικό αγώνα ενάντια στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό και τον τουρκικό φασισμό.

Κατηγορήθηκαν ως “τρομοκράτες” εξαιτίας αυτής της πολιτικής ταυτότητας, εξαιτίας των αντιιμπεριαλιστικών, αντιφασιστικών σκέψεων και αγώνων τους. Για το λόγο αυτό, φυλακίστηκαν με την πίεση και τις οδηγίες του αμερικανικού ιμπεριαλισμού και του τουρκικού φασισμού, δικάστηκαν και τιμωρήθηκαν με πολιτική απόφαση.

Στους 11 φυλακισμένους επαναστάτες από την Τουρκία στο τέλος μιας άδικης δίκης, με πολιτική απόφαση επιβλήθηκαν βαριές ποινές Το Εφετείο Αθηνών, το οποίο δίκασε τους 11 επαναστάτες από την Τουρκία, διεξήγαγε μια πολιτική δίκη σύμφωνα με τις οδηγίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη, σφετερίστηκε τα δικαιώματα υπεράσπισης των 11 επαναστατών από την Τουρκία και παραβίασε το δικαίωμά τους σε δίκαιη δίκη.

Το δικαστήριο καταδίκασε 11 επαναστάτες από την Τουρκία σε συνολική ποινή φυλάκισης 333 ετών με κατηγορίες όπως συμμετοχή σε παράνομη οργάνωση, προμήθεια, μεταφορά και κατοχή όπλων.Το δικαστήριο καταδίκασε και τους 11 επαναστάτες από την Τουρκία σε 30 χρόνια φυλάκιση τον καθένα για τα αδικήματα αυτά, χωρίς να κάνει καμία διάκριση μεταξύ τους, σαν να είχαν 11 άτομα από κοινού προμηθευτεί, μεταφέρει και κατέχει τα 3 πιστόλια που φέρεται να κατασχέθηκαν από την αστυνομία.

Το δικαστήριο στήριξε την απόφασή του κατά των Τούρκων επαναστατών όχι σε συγκεκριμένα στοιχεία και αποδείξεις, αλλά σε αντιπραγματικές απόψεις και εικασίες της αντιτρομοκρατικής αστυνομίας. Τους καταδίκασε σε δεκάδες χρόνια φυλάκισης χωρίς κανένα στοιχείο, χωρίς καμία απόδειξη, λέγοντας “έτσι νομίζουμε”.

Το δικαστήριο χρησιμοποίησε επίσης το γεγονός ότι 11 επαναστάτες από την Τουρκία έκαναν το σήμα της νίκης και φώναζαν συνθήματα κατά τη διάρκεια των δικών, καθώς και την ύπαρξη, στις οικίες όπου διέμεναν, φωτογραφιών των Μαρξ, Ένγκελς, Μάο, οι οποίοι έχουν συμβολική σημασία για όλους όσους έχουν σοσιαλιστικές ιδέες σε όλο τον κόσμο, και τις φωτογραφίες Τούρκων επαναστατών όπως ο Mahir Çayan και ο Dursun Karataş, οι οποίοι πέθαναν στο παρελθόν, ως δικαιολογία για την κατηγορία της συμμετοχής σε οργάνωση.

Επομένως, η απόφαση αυτή δεν είναι νομική αλλά πολιτική απόφαση.

Η απόφαση αυτή δεν είναι απόφαση του δικαστηρίου αλλά της συνεργαζόμενης κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Αυτή η δίκη είναι μια δίκη που αποσκοπεί στην εξουδετέρωση των επαναστατών της Τουρκίας με τις επιβολές του ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ και της ΕΕ και του τουρκικού φασισμού. Με αυτή την απόφαση, ως αποτέλεσμα της πίεσης του φασισμού της Τουρκίας και του ιμπεριαλισμού ΗΠΑ-ΕΕ, καταδικάστηκε ο αντιιμπεριαλιστικός, αντιφασιστικός αγώνας των επαναστατών στην Τουρκία.

Η δήλωση του Süleyman Soylu, υπουργού Εσωτερικών του τουρκικού φασισμού, μετά τη φυλάκιση 11 επαναστατών από την Τουρκία, ότι οι συλληφθέντες είναι “επικίνδυνοι εγκληματίες τρομοκράτες”, ότι παρακολουθούσαν αυτούς τους ανθρώπους για μεγάλο χρονικό διάστημα και ότι η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τη γνώση και το αίτημα της τουρκικής οργάνωσης πληροφοριών, της Εθνικής Οργάνωσης Πληροφοριών (MIT), είναι μια σαφής ένδειξη για το ποιος έλαβε και πώς λήφθηκε στην πραγματικότητα αυτή η απόφαση.

Οι βάσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ που έχουν δημιουργηθεί και πρόκειται να δημιουργηθούν στο ελληνικό έδαφος ήταν καθοριστικές για την απόφαση αυτή. Σε αυτή την απόφαση, οι οικονομικές και πολιτικές σχέσεις της συνεργαζόμενης κυβέρνησης Μητσοτάκη με τον ιμπεριαλισμό της ΕΕ και των ΗΠΑ και τον τουρκικό φασισμό ήταν καθοριστικές.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΣΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΥΣ 11 ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΣΤΙΣ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ!

Η εκδίκαση της έφεσης για την υπόθεση εναντίον των 11 επαναστατών από την Τουρκία θα ξεκινήσει στις 16 Νοεμβρίου 2022 στη δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού. Καλούμε όλο τον ελληνικό λαό να σταθεί αλληλέγγυος στους 11 επαναστάτες από την Τουρκία ενάντια σε αυτές τις άδικες και παράνομες καταδίκες.

Διότι η απόφαση αυτή είναι μια απόφαση που αφορά όχι μόνο τους επαναστάτες από την Τουρκία, αλλά και ολόκληρο τον ελληνικό λαό. Γιατί αυτή η απόφαση είναι ένα μικρό μέρος μιας συνολικής επίθεσης με στόχο τα οικονομικά-δημοκρατικά δικαιώματα του λαού, τα οποία ο λαός έχει κατακτήσει μέχρι σήμερα με μεγάλους αγώνες και μεγάλο κόστος. Ως εκ τούτου, είναι επίσης καθήκον όλων των Ελλήνων να σταθούν αλληλέγγυοι με τους 11 επαναστάτες από την Τουρκία ενάντια σε αυτή την απόφαση.

Για το λόγο αυτό, καλούμε όλο τον ελληνικό λαό, αντιιμπεριαλιστές, αντιφασίστες, προοδευτικούς, σοσιαλιστές, όλους να αντιταχθούν σε αυτή την ανομία, αυτή την αδικία, αυτή την τυραννία, να σταθούν αλληλέγγυοι με τους επαναστάτες από την Τουρκία στο εφετείο που θα ξεκινήσει στις 16 Νοεμβρίου στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού.

Ο ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ, Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ.

ΖΗΤΩ Η ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ 11 ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!

ΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΛΛΑΔΑΣ


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 11 ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Τον Μάρτιο του 2020 η αντιτρομοκρατική και η ΕΥΠ πραγματοποίησαν συντονισμένη επιχείρηση στα γραφεία της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους σε Τουρκία και Κουρδιστάν, καθώς και σε σπίτι στα Σεπόλια όπου διέμεναν Τούρκοι και Κούρδοι αγωνιστές και προέβησαν σε 26 συνολικά προσαγωγές πολιτικών προσφύγων και αγωνιστών, εκ των οποίων οι 11 μετατράπηκαν σε συλλήψεις και κρίθηκαν προφυλακιστέοι. Έπειτα, οι συλληφθέντες διώχθηκαν με τον 187Α -γνωστό σε όλους ως “τρομονόμο” -και με ελάχιστα και σαθρά στοιχεία για συγκρότηση, συμμετοχή, διεύθυνση της τρομοκρατικής οργάνωσης DHKP-C (η οποία δεν υπάρχει στην Ελλάδα), οπλοκατοχή κ.ά. πλημμελληματικού τύπου κατηγορίες. Έτσι, καταδικάστηκαν σε 33χρόνια κάθειρξης έκαστος (20 εκτιτέα) και έκτοτε κρατούνται διασκορπισμένοι σε διαφορετικές φυλακές της Ελλάδας, με σκοπό να δυσχεραίνεται η επικοινωνία τους με δικηγόρους.

Στη δικάσιμο που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2021 στην αίθουσα του δικαστηρίου παρευρισκόταν ένας μόνο διερμηνέας, καθώς τους επιβλήθηκε και το όριο του ενός μόνο μάρτυρα για τον καθένα. Μάλιστα η δικαστική επιτροπή διέκοπτε συνεχώς αποτρέποντάς τους να ολοκληρώσουν, κάτι που συνέβαινε φυσικά και στους ίδιους τους κατηγορούμενους. Ασφαλώς, αυτές οι δικαστικές μεθοδεύσεις καθιστούν ολοφάνερη την προσπάθεια υπονόμευσης της υπεράσπισης των κατηγορουμένων, υποσκάπτοντας ουσιαστικά τη διεκδίκηση της ελευθερίας τους με το μέσο το οποίο κατείχαν τη δεδομένη στιγμη. Σαν να μην έφταναν όμως όλα αυτά, κατά τη διάρκεια της διακοπής όπου οι συνήγοροι επικοινωνούσαν με τους κατηγορούμενους, εισέβαλαν στην αίθουσα τα καθάρματα της ΕΟΜ (Ειδική Ομάδα Μεταγωγών) και με άκρα βιαιότητα διέκοψαν την επικοινωνία -φυσικά με την πλήρη κάλυψη της δικαστικής επιτροπής- έχοντας ως πρόσχημα τη μεταφορά των κατηγορουμένων στα κρατητήρια.

Έπειτα από δυόμισι χρόνια κράτησης και εν όψει της εκδίκασης της έφεσής τους που ξεκινάει στις 16/11/2022 στη δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, οι 9 από αυτούς βρίσκονται από τις 7 Οκτωβρίου σε απεργία πείνας επ’ αορίστου απαιτώντας μια δίκαιη δίκη και την αποφυλάκισή τους.

Φυσικά όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να συμβούν χωρίς την αγαστή συνεργασία του ελληνικού και του τουρκικού κράτους, κάτι που αποδεικνύεται άλλωστε από το γεγονός ότι οι συλλήψεις των 11 αγωνιστών πραγματοποιήθηκαν έπειτα από αίτημα των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Έτσι, διαπιστώνουμε για ακόμη μία φορά πως τα κράτη παραμερίζουν με περισσή ευκολία τις μεταξύ τους γεωπολιτικές αντιπαραθέσεις (όσο διαχρονικές και οξυμμένες κι αν παρουσιάζονται), προκειμένου να πλήξουν και να εξουδετερώσουν τον κοινό τους εχθρό – κι αυτος δεν είναι άλλος από όλους εκείνους που επιμένουν να αγωνίζονται ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Απαιτούμε την άμεση αποφυλάκιση των 11 συλληφθέντων Τούρκων και Κούρδων αγωνιστών από το ελληνικό κράτος, το οποίο πλάι στο τουρκικό χτυπά και εξοντώνει αγωνιστές. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας τόσο σε αυτούς όσο και σε όσους αντιστέκονται ακηδεμόνευτα στη ζοφερή πραγματικότητα που επιβάλλουν οι εξουσιαστές αυτού του κόσμου.

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ 11 ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΥΡΔΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ – ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 7/10

ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 11 Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές:
Τετάρτη 26/10, 13:30, Υπουργείο Μακεδονίας-Θάρκης

“Libertatia” συλλογικότητα για τον ελευθεριακό κομμουνισμό, μέλος Α.Π.Ο./Ο.Σ.

Μοιραστείτε το άρθρο