Ανοιχτή συνέλευση για το θέμα των εξώσεων των μεταναστ(ρι)ών και συλλογική βίγκαν κουζίνα, Τετάρτη 26/10 στις 18:00 στον ΕΚΧ Σχολείο

Ο τερματισμός του στεγαστικού προγράμματος για όλες τις οικογένειες που είτε αναγνωρίζονται ως πρόσφυγες είτε δικαιούνται επικουρικής προστασίας, είτε εκκρεμεί ακόμα η υπόθεση της αίτησής τους, δρομολογείται πλέον για τις 15 Νοέμβρη, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου.
Βρισκόμαστε δηλαδή στο σημείο όπου οι πιο ευάλωτες περιπτώσεις με σοβαρά θέματα υγείας, αναπηρίας και ψυχιατρικών επιβαρυμένων νοσημάτων, που έχουν απομείνει στα διαμερίσματα του “εστία”, καλούνται είτε να επιστρέψουν στις χώρες τους απ’όπου ξεριζώθηκαν είτε να στριμωχτούν και να επιβιώσουν στα πιο άθλια καμπς της ελληνικής φιλοξενίας, είτε να βρεθούν στο δρόμο.
Θεωρούμε επιτακτικό να αντιδράσουμε, μαζί τους/τις μετανάστ(ρι)ες που απειλούνται, και να καλέσουμε σε κινητοποιήσεις στις 12 και 15 Νοέμβρη, ώστε να αναδείξουμε το ζήτημα και να μπλοκάρουμε τις εξώσεις.
Καλούμε σε ανοιχτή συνέλευση την Τετάρτη 26/10 στις 18:00 στον εκχ Σχολείο ώστε να συζητήσουμε μια σειρά από δράσεις που μπορούμε να πραγματοποιήσουμε.

Κάθε Τετάρτη στις 18:00 μαζευόμαστε στον εκχ Σχολείο, συντροφικά με τις/τους μετανάστ(ρι)ες, μαγειρεύουμε και τρώμε μαζί, οργανώνουμε τις συλλογικές μας αντιστάσεις ενάντια στην εγκληματική πολιτική του ελληνικού κράτους.

Ερχόμαστε με όρεξη και ιδέες, να τρέξουμε πολυεθνικές κουζίνες, κινητοποιήσεις ενάντια στις εξώσεις από τα διαμερίσματα, δράσεις αλληλεγγύης και στήριξης κοινών αγώνων, μαζί με τις/τους μετανάστ(ρι)ες, με τις/τους οποίους θέλουμε να ζούμε και να πορευόμαστε.
παράλληλα δεχόμαστε τρόφιμα μακράς διάρκειας, φρούτα και λαχανικά.
room39
Μοιραστείτε το άρθρο