Τραγωδία στην Ινδονησία με ευθύνη της αστυνομίας, ανεβαίνει διαρκώς ο απολογισμός των νεκρών

Η εγκληματική χρήση χημικών και δακρυγόνων από την αστυνομία της Ινδονησίας σε ένα γήπεδο που είχε γεμίσει ασφυκτικά, οδήγησε σε μία τραγωδία δίχως τέλος με τους τελευταίους απολογισμούς να μιλάνε για πάνω από 174 νεκρούς.

Μετά το τέλος του ποδοσφαιρικού αγώνα Αράμπα – Περσεμπάγια (2-3), οπαδοί των γηπεδούχων εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο οργισμένοι από την ήττα της ομάδας τους… Η αστυνομία προχώρησε σε μία εγκληματική ενέργεια κάνοντας εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων, προκαλώντας μία τεράστια αναταραχή στους χιλιάδες παρευρεσκόμενους που δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν. Ακολούθησε μία φρικιαστική εξέλιξη με τους φιλάθλους να ποδοπατιούνται και άλλους να αντιμετωπίζουν προβλήματα στην αναπνοή τους προκαλώντας τους ασφυξία και να καταλήγουν είτε στο γήπεδο είτε μετά τη μεταφορά τους στα νοσοκομεία. Η δολοφονική αυτή απόφαση της αστυνομίας της Ινδονησίας προκάλεσε επεισόδια και εκτός του γηπέδου, με τον αριθμό των νεκρών να ανεβαίνει.

Σε ένα γήπεδο το οποίο χωράει 30.000 θεατές και τα εισιτήρια που πουλήθηκαν να ξεπερνούν τα 42.000, η χρήση χημικών αποτελεί δίχως αμφιβολία μία εγκληματική ενέργεια η οποία δεν θα μπορούσε να έχει διαφορετική κατάληξη. Αναφορές παρευρισκόμενων έκαναν λόγο και για χρήση όπλων από την αστυνομία.

Τα βίντεο και οι εικόνες που έχουν κυκλοφορήσει σοκάρουν και προκαλούν ερωτηματικά και οργή. Πώς είναι δυνατόν να χρησιμοποιούνται δακρυγόνα σε ένα χώρο γεμάτο ασφυκτικά με χιλιάδες παρευρισκόμενους να μην έχουν δυνατότητα εύκολης διαφυγής;

Θ.Λ.

Μοιραστείτε το άρθρο