Μικροφωνικές Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης για τις εξεγερμένες στο Ιράν, Τρίτη 27/9

Τρίτη 27/9 στην Καμάρα, στις 19:00

Τρίτη 27/9 στο Άγαλμα Βενιζέλου, στις 20:00


Καμάρα

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

«Θρησκεία! Πόσο κυριαρχεί στο μυαλό του ανθρώπου, πόσο ταπεινώνει και εξευτελίζει την ψυχή του. Ο Θεός είναι τα πάντα, ο άνθρωπος δεν είναι τίποτα, λέει η θρησκεία. Αλλά από αυτό το τίποτα ο Θεός δημιούργησε ένα βασίλειο τόσο δεσποτικό, τόσο τυραννικό, τόσο σκληρό, τόσο τρομερά απαιτητικό, ώστε μόνο κατήφεια, δάκρυα και αίμα κυριαρχούν στον κόσμο από τότε που άρχισαν οι θεοί. Ο αναρχισμός ξεσηκώνει τον άνθρωπο σε εξέγερση εναντίον αυτού του μαύρου τέρατος. Σπάστε τα νοητικά σας δεσμά, λέει ο Αναρχισμός στον άνθρωπο, γιατί μόνο αν σκεφτείτε και κρίνετε μόνοι σας θα απαλλαγείτε από την κυριαρχία του σκότους, το μεγαλύτερο εμπόδιο σε κάθε πρόοδο.»
Εmma Goldman

Εδώ και περίπου μία εβδομάδα με αφορμή τη δολοφονία της 22χρονης Ιρανής Μαχσα Αμίνι από την Αστυνομία Ηθικής στην Τεχαράνη χιλιάδες γυναίκες Ιρανές εξεγείρονται και διαδηλώνουν στους δρόμους, ενάντια στη επιβολή του χιτζάμπ, την καταστολή & το δικτατορικό καθεστώς.

Η Αμινί είχε συλληφθεί από αξιωματικούς που επιβάλλουν τη χρήση της χιτζάμπ την ώρα που επισκεπτόταν τους συγγενείς της στην Τεχεράνη. Ξυλοκοπήθηκε σε ένα φορτηγό, καθώς μεταφερόταν στο κέντρο κράτησης μιας διαβόητης φυλακής της Αστυνομίας Ηθικής, για ένα «μάθημα ενημέρωσης» που διήρκεσε μία ώρα και έπειτα από μερικές μέρες κατέληξε στο νοσοκομείο, υποκύπτοντας στα τραύματα που τις προκάλεσαν οι αστυνομικοί. Χιλιάδες γυναίκες, καίγοντας τις μαντήλες τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας και με κεντρικό σύνθημα, ανάμεσα σε πολλά αντικυβερνητικά, «Γυναίκα, Ζωή, Ελευθερία», βγήκαν στους δρόμους. Στις διαδηλώσεις που ακολουθούν τις επόμενες μέρες, η καταστολή που επιβάλλεται είναι τόσο άγρια, που ήδη μετράμε 31 νεκρούς, από άνοιγμα πυρός εναντίον των διαδηλωτών και εκατοντάδες τραυματισμένους & ξυλοκοπημένους από τις δυνάμεις καταστολής.

Σε παγκόσμιο επίπεδο είναι καταφανής μια καθολική προσπάθεια αναδιάρθρωσης του κρατικο-καπιταλιστικού συστήματος που αγκομαχά να διατηρήσει την εξουσία του προωθώντας τη συντηρητικοποίηση και την πειθάρχηση σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής ζωής με στόχο την επιστροφή στις βασικές αρχές του συστήματος: στην πυρηνική οικογένεια και την εθνική ομοιογένεια. Από την απαγόρευση των αμβλώσεων στην Πολωνία & την ανατροπή του νόμου περί καθολικής νομιμοποίησης τους στις Η.Π.Α., μέχρι τις καθημερινές γυναικοκτονίες, τους βιασμούς & τις κακοποιήσεις, τα κυκλώματα σωματεμπορίας που έρχονται συνεχώς στο φως στης δημοσιότητας (αλλά και αυτά που δεν έρχονται, που αφορούν κυρίως μετανάστριες) είναι φανερή η αναβάθμιση της επίθεσης του συστήματος απέναντι και στις γυναίκες: εντείνει την καταστολή, προωθεί τη σεξιστική βία και τον κοινωνικό κανιβαλισμό με στόχο τον κατακερματισμό του σώματος των καταπιεσμένων, διαχέει τη μισαλλοδοξία, τον εθνικισμό και το φασισμό με στόχο την καθυπόταξη του «εσωτερικού εχθρού» κραδαίνοντας την απειλή εξωτερικών κινδύνων και προτάσσοντας τη φαντασιακή κοινότητα εθνικών συμφερόντων κυρίαρχων και κυριαρχούμενων στη θέση της πραγματικής κοινότητας διεθνιστικών συμφερόντων της τάξης των εκμεταλλευόμενων, γυναικών και ανδρών.

Η πατριαρχία και οι ρόλοι που επιβάλλει αποτελούν συστατικό κομμάτι της ιεραρχικής οργάνωσης της κοινωνίας από το κράτος και το κεφάλαιο. Στις σύγχρονες συνθήκες είναι επίσης κομμάτι του κοινωνικού κανιβαλισμού που προωθούν τα πολιτικά και οικονομικά αφεντικά ώστε να παραμένουν τα ίδια στο απυρόβλητο: ενός πολέμου όλων εναντίον όλων, στον οποίο προωθείται ο αλληλοσπαραγμός των φτωχών και ταυτόχρονα χτίζονται φασιστικές, εθνικιστικές, μισαλλόδοξες εφεδρείες του συστήματος, στοχοποιώντας όποια και όποιον θεωρείται «αδύναμος» με βάση την επιβαλλόμενη κοινωνική και ταξική ιεραρχία. Η θρησκεία, ως μία ακόμα μορφή κυριαρχίας δεν μπορεί ποτέ να αποτελέσει μονοπάτι απελευθέρωσης για το κοινωνικό σώμα. Οι θρησκείες – όλες ανεξαρτήτως – ήταν ανέκαθεν η συνωμοσία της άγνοιας ενάντια στον ορθολογισμό, του σκότους ενάντια στη λογική, της υποταγής και της δουλείας ενάντια στην ανεξαρτησία και την ελευθερία, της παραίτησης, ενάντια στον αγώνα και του θανάτου ενάντια στη ζωή.

Εμείς, ως οργανωμένες αναρχικές γυναίκες στεκόμαστε αλληλέγγυες με τις εξεγερμένες στο Ιράν και αντιλαμβανόμενες τη θρησκεία ως μία ακόμα τυραννία που επιβάλλεται ιδιαιτέρως στις γυναίκες μέσα στο εξουσιαστικό πατριαρχικό σύστημα, αρνούμαστε να παραδώσουμε τα σώματά μας στις βουλές της όποιας κυβέρνησης ή θρησκείας. Οργανωνόμαστε και συλλογικοποιούμαστε ενάντια σε ό,τι μας καταπιέζει, στοχεύοντας στη διάχυση της αμφισβήτησης των ορίων που έχουν τεθεί στο ρόλο των γυναικών και των ιδεών εκείνων που αντιτίθενται στην πατριαρχία και τον έλεγχο του σώματός μας, ώστε να καταφέρουμε ένα ακόμη πλήγμα στον κόσμο της εξουσίας, ορίζοντας οι ίδιες τις ζωές μας.

ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΞΙΚΟ – ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ
ΑΓΩΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ, ΧΕΙΡΑΦΈΤΗΣΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Μικροφωνική Συγκέντρωση Τρίτη 27/9 στις 19:00, Καμάρα

Ελεύθερες γυναίκες, Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό Μαύρο και Κόκκινο, μέλος ΑΠΟ ΟΣ


Άγαλμα Βενιζέλου

ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΙΣ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΙΡΑΝ – GATHERING FOR SOLIDARITY TO THE FEMINIST UPRISING IN IRAN

“Η Μάσα Αμίνι, ένα κορίτσι 22 χρονών από την πόλη Saghez, στην κουρδική επαρχία του Ιράν, συνελήφθη από την αστυνομία ηθών ενώ βρισκόταν στην Τεχεράνη προκειμένου να επισκεφθεί συγγενείς. Η αστυνομία χτύπησε και τον αδερφό της, την ώρα που εκείνος τους εκλιπαρούσε να την απελευθερώσουν. Δύο ώρες αργότερα ένα ασθενοφόρο πήρε το σώμα της Μάσα στο νοσοκομείο Kasra. Ήταν ήδη εγκεφαλικά νεκρή, εξαιτίας της εσωτερικής αιμορραγίας που προκλήθηκε από τα χτυπήματα που δέχτηκε στο κεφάλι από την αστυνομία. Δύο μέρες αργότερα πέθανε.

Ο θάνατος της έγινε η φλόγα που πυροδότησε την οργή στις καρδιές μας. Μία οργή που πάει πίσω στο 1993 όταν η Homa Darabi, γνωστή παιδίατρος, προτίμησε να αυτοπυρποληθεί από το να υπακούσει το νόμο του hijab, που πάει πίσω στις μέρες που κάρφωναν το μέτωπο μας με πινέζες, σαν να κάρφωναν καρφιά στον τοίχο, για να θυμόμαστε πως φοριέται σωστά το hijab, στο σήμερα που μας χτυπούν, μας προσβάλλουν, μας εξευτελίζουν και μας φυλακίζουν, και φτάνει στη μέρα που σκότωσαν τη Μάσα. Και όλα αυτά για να μας αλυσοδέσουν, εμάς και την ελευθερία μας, στο όνομα του Ισλάμ.

Τώρα η φωτιά μεγαλώνει σε όλες τις πόλεις και στους δρόμους του Ιράν, εμπρός στα μάτια όλου του κόσμου.

Πάνω στον τάφο της Μάσα έχει γραφτεί: Δεν είσαι νεκρή, το όνομά σου θα γίνει η λέξη για την ελευθερία.

Και όσοι/ες/α αγωνίζονται για την ελευθερία στο Ιράν έχουν ένα σύνθημα: Γυναίκα Ζωή Ελευθερία!”

Mahsa Amini, A 22 years old girl from saghez, kurdistan province in Iran got arrested by morality police while she was in Tehran visiting her relatives. her brother got beaten while he was begging to police to release her sister.

2 hours Later an ambulance took Mahsa’s body to kasra hospital While she was brain dead because of fraction scalp and brain bleeding as a result of beating her by the police And 2 days after she died..

Her death became a spark to light up the rage in our hearts.. A rage that started since the day on 1993 when Homa Darabi, a well-known pediatrician put herself on fire but didn’t obey the law of hijab, from the day that they plunge pins on our forehead like they’re hammering nails into walls, they beat us, insult us, humiliated us, And imprisoned us Until the day that they killed Mahsa and all of these happened to Chain us and our freedom by the name of islam..

Now the fire is growing in all of cities and streets in Iran, in front of world’s eyes

On Mahsa’s gravestone is written: you’re not dead.. your name will become the code of freedom

And iranian freedom fighter’s slogan is: Woman, life, freedom!

۲۲ شهریور، مهسا امینی دختر ۲۲ساله ای از شهرستان سقز، استان کردستان در سفرش به تهران توسط گشت ارشاد بازداشت و به ساختمان وزرا منتقل شد، در حالی که برادرش ضجه می زد: ما غریبیم خواهرم را نبرید..

دو ساعت بعد تن بی جان مهسا توسط آمبولانس به بیمارستان کسری منتقل شد.. مهسا بخاطر شدت ضربات وارد شده به سرش دچار شکستگی جمجمه و مرگ مغزی شد، و سه روز بعد جان سپرد.

مرگ مهسا جرقه ای شد برای روشن کردن آتش خشمی که در قلب هایمان بود. از روزی که هما دارابی متخصص پزشک کودکان، خود را به آتش کشید اما زیر بار قانون اجباری حجاب نرفت.از روزی که پونز به پیشانیمان فرو کردند، کتکمان زدند، دستگیر، تحقیر و زندانی شدیم تا روزی که مهسا را کشتند و تمام اینها برای به زنجیر کشیدن ازادیمان بود حالا اما این آتش فروخفته در تمام شهر ها و خیابانهای ایران شعله می کشد و خشم فروخورده مان این حکومت نامشروع را در خود می بلعد.

روی سنگ مزار مهسا نوشتیم: مهسا تو نمرده ای، نام تو رمز آزادی می شود و امروز نام مهسا رمز آزادی شد..

شد شعار زن، زندگی ، آز

open assembly Stop War On Migrants

Μοιραστείτε το άρθρο