Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους Β. Σταθόπουλο και Δ. Χατζηβασιλειάδη για την εκδίκαση της υπόθεσής τους σε δεύτερο βαθμό στις 27/9

Συγκέντρωση αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στον πεζόδρομο Αγίας Σοφίας με Ερμού. Η υπόθεσή τους αναμένεται να εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό αύριο Τρίτη 27/9, στο Εφετείο Αθηνών. Πρωτόδικα έχουν καταδικαστεί σε 19 και 16 έτη αντίστοιχα με κατηγορίες που αφορούν τη σύσταση της οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα», η οποία ήταν ανενεργή και με τον Β. Σταθόπουλο να δικάζεσαι χωρίς την ύπαρξη στοιχείων εις βάρος του.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


Το κάλεσμα της σημερινής κινητοποίησης στη Θεσσαλονίκη

Στις 27/09 συνεχίζεται το εφετείο των συντρόφων Βαγγέλη Σταθόπουλου και Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη για την υπόθεση απαλλοτρίωσης ενός πρακτορείου ΟΠΑΠ και της οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα», ενώ έχουν καταδικαστεί πρωτόδικα σε 19 και 16 χρόνια κάθειρξης αντίστοιχα. Όλα ξεκινούν το Νοέμβρη του 2019, όταν συλλαμβάνονται 3 άτομα σε επιχείρηση της «αντι»τρομοκρατικής, έπειτα από μία ληστεία σε πρακτορείο ΟΠΑΠ (Οκτώβρης 2019), όπου τραυματίζεται ο ένας εκ των δύο που συμμετείχαν σε αυτήν. Στη συνέχεια βρίσκεται οπλισμός που αποδόθηκε, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, στην «Επαναστατική Αυτοάμυνα». Στις τρεις συλλήψεις προφυλακίζονται ο Βαγγέλης Σταθόπουλος και το τρίτο άτομο, ενώ η αναρχική Μ.Σ., που κατηγορήθηκε για πλημμελήματα, αφήνεται ελεύθερη. Ο Βαγγέλης Σταθόπουλος από τα κρατητήρια της ΓΑΔΑ αρνείται την οποιαδήποτε ανάμειξή του στην οργάνωση Επαναστατική Αυτοάμυνα, αλλά και στη ληστεία, ενώ στον ανακριτή αναλαμβάνει την ευθύνη της βοήθειας που προσέφερε στον τραυματισμένο αναρχικό Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη. Χωρίς καμία εμπλοκή στις πράξεις που του αποδίδουν οι κατασκευασμένες κατηγορίες της ασφάλειας και της «αντι»τρομοκρατικής οι διωκτικοί μηχανισμοί ενοχοποιούν και παγιδεύουν τον σύντροφό μας, επειδή έδειξε εμπράκτως την αλληλεγγύη του, βοηθώντας τον τραυματισμένο αναρχικό Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη. Έτσι οδηγείται στις φυλακές Λάρισας, όπου κρατείται μέχρι και σήμερα. Εν τω μεταξύ, ο Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης περνά στην παρανομία και συμμετέχει στον δημόσιο πολιτικό διάλογο, υπερασπιζόμενος την επαναστατική δράση. Στις 9 Αυγούστου 2021 συλλαμβάνεται έπειτα από ένοπλη απαλλοτρίωση τράπεζας στη Θεσσαλονίκη και σήμερα κρατείται στις φυλακές Δομοκού. Στις 27Σεπτέμβρη δικάζονται σε δεύτερο βαθμό η έμπρακτη αλληλεγγύη στο πρόσωπο του Βαγγέλη Σταθόπουλου και η επαναστατική δράση στο πρόσωπο του Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης τη Δευτέρα 26/09,18:00 ,Αγίας Σοφίας /Ερμού .

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ Β. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ Δ. ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΚΑΝΕΝΑ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Ταμείο Αλληλεγγύης Φυλακισμένων και Διωκόμενων Αγωνιστ(ρι)ών (συνέλευση Θεσσαλονίκης)


Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Εφετείο Αθηνών την Τρίτη 27/9 στις 9:00 

Την Τρίτη 27 Σεπτέμβρη συνεχίζεται η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης Β.Σταθόπουλου και Δ.Χατζηβασιλειάδη. Στο πρόσωπο του αναρχικού Δ. Χατζηβασιλειάδη, ο οποίος καταδικάστηκε σε 16 χρόνια κάθειρξης για την ανάληψη ευθύνης οπλισμού με σκοπό την συνέχιση επαναστατικής δράσης, το κράτος εκδικείται όσους/ες ενσαρκώνουν το πρόταγμα της επαναστατικής πάλης. Την ίδια στιγμή, στο πρόσωπο του αναρχικού Β. Σταθόπουλου, ο οποίος καταδικάστηκε σε 19 χρόνια κάθειρξης για την έμπρακτη αλληλεγγύη του σε μια δίκη χωρίς στοιχεία, εφαρμόζεται η προσπάθεια ποινικοποίησής της κοινωνικής και έμπρακτης αλληλεγγύης.

Στηρίζουμε το κάλεσμα αλληλεγγύης στους αναρχικούς Βαγγέλη Σταθόπουλο και Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη την Παρασκευή 2 Σεπτέμβρη στις 9.00 στο εφετείο (Λουκάρεως).

«Η αλληλεγγύη είναι μια σχέση-έννοια η οποία εμπνέει το ευρύτερο κίνημα, είναι βασική συνιστώσα για να χτιστεί ένας κόσμος ενάντια στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, κοινή πρακτική των ανατρεπτικών κινημάτων παγκοσμίως. Η έμπρακτη αλληλεγγύη δεν είναι θέση, είναι στάση ζωής, είναι ζήτημα συνείδησης, γίνεται βίωμα στη ζωή μας.» Β. Σταθόπουλος

«Το σημαντικότερο διακύβευμα της δίκης […] είναι η αποφυλάκιση του συντρόφου Βαγγέλη Σταθόπουλου, στο πρόσωπο του οποίου χτυπιέται βάναυσα η κοινωνική αλληλεγγύη στη μεθόριο της επαναστατικής πάλης. Εγώ υπερασπιζόμενος την επαναστατική πάλη, το αντάρτικο και την πλατυά ένοπλη κοινωνική αντίσταση έχω τεθεί προ καιρού στην υπηρεσία της κοινωνικής αλληλεγγύης, ελευθερίας και ισότητας.» Δ. Χατζηβασιλειάδης

Χρονικό της υπόθεσης

Τον Οκτώβρη του 2019, πραγματοποιείται ληστεία σε πρακτορείο ΟΠΑΠ στο Χολαργό, κατά την οποία τραυματίζεται ο αναρχικός Δ. Χατζηβασιλειάδης, ο οποίος και παραμένει σε καθεστώς φυγοδικίας μέχρι και τις 9 Αυγούστου 2021, που συλλαμβάνεται στην Θεσσαλονίκη μετά από ένοπλη απαλλοτρίωση τράπεζας. Στις 8 Νοεμβρίου 2019, η αντιτρομοκρατική πραγματοποιεί εισβολές – έρευνες σε πλήθος σπιτιών, προσάγει δεκάδες άτομα και συλλαμβάνει τρία, μεταξύ των οποίων και τον αναρχικό Β. Σταθόπουλο. Ο Β.Σ. και ο Δ. Χ. θα καταδικαστούν πρωτόδικα σε 19 και 16 χρόνια φυλάκισης αντίστοιχα, για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, ένοπλη ληστεία και διακεκριμένη οπλοκατοχή στο πλαίσιο του 187Α, με τον Δ. Χ. να δικάζεται ερήμην καθώς τότε παρέμενε φυγόδικος. Η χρήση του 187Α αφορά την οργάνωση “Επαναστατική Αυτοάμυνα”, οπλισμός της οποίας βρέθηκε στο σπίτι του τρίτου ατόμου που συνελήφθη. O Δ.Χ., που έχει αναλάβει την ευθύνη της ληστείας στο πρακτορείο ΟΠΑΠ, έχει δηλώσει πως η συγκεκριμένη οργάνωση είναι ανενεργή και ότι ο ίδιος είχε αναλάβει να διαφυλάξει την «πολιτική κληρονομιά» της οργάνωσης (δηλαδή να φυλάξει τον οπλισμό της). Έχει ξεκαθαρίσει επίσης πως ο Β.Σ. δεν συμμετείχε ούτε στην ληστεία, ούτε στην οργάνωση. Ο Β.Σ. έχει αρνηθεί την εμπλοκή του τόσο στην ληστεία, όσο και στην οργάνωση, από την πρώτη στιγμή και έχει παραδεχτεί ότι στα πλαίσια συντροφικής αλληλεγγύης, παρείχε ιατρική βοήθεια στην τραυματισμένο Δ.Χ.

Αλληλεγγύη στον αναρχικό Βαγγέλη Σταθόπουλο

Αλληλεγγύη στον αναρχικό Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη

Μέχρι το γκρέμισμα και της τελευταίας φυλακής

Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές

Μοιραστείτε το άρθρο