Antifa street soccer, 9 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, Σάββατο 17/9 στις 18:00 στην Πλατεία Δημαρχείου στη Βέροια

Κείμενο για τα 9 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Είμαστε στην Ελλάδα των πρώτων χρόνων της κρίσης και των μνημονίων, ο κόσμος αντιδρά σθεναρά στα μέτρα και βλέπει ένα ζοφερό μέλλον μπροστά του. Μέσα σε αυτή την κατάσταση, οι φασίστες βρίσκουν πρόσφορο έδαφος και βγαίνουν από τις τρύπες τους, με τη στήριξη του κράτους και των media. Η χρυσή αυγή τους συσπειρώνει και καταφέρνει να μπει στη βουλή, αποκτώντας την απαραίτητη ασυλία, χώρο στο δημόσιο λόγο και γραφεία σε πολλές πόλεις.
Η ρητορική μίσους της οργάνωσης εκφράζεται στην πράξη με συστηματική φασιστική βία. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν οι επιθέσεις σε πρόσφυγες στον Άγιο Παντελεήμονα, στους Αιγύπτιους ψαράδες στο Πέραμα, στους εργάτες του ΠΑΜΕ, σε αυτοοργανωμένα στέκια και καταλήψεις, καθώς και οι δολοφονίες του Λουκμάν Σαχζάτ και του Παύλου Φύσσα, ο οποίος στοχοποιήθηκε γιατί ήταν ενεργός αντιφασίστας στα τραγούδια και στις πράξεις του! Και ο κατάλογος δεν έχει τέλος.

18 Σεπτέμβρη 2013,
Βλέπεις ποδοσφαιρικό αγώνα σε καφετέρια με την παρέα σου και βγαίνοντας για να γυρίσεις στο σπίτι σου, αντικρίζεις τριάντα άτομα με διακριτικά της Χ.Α. που σκοπό έχουν μόνο να σε βλάψουν. Λες στην παρέα σου να τρέξει να φύγει και ότι θα προσπαθήσεις εσύ να τους καθυστερήσεις. Γρήγορα έρχεσαι αντιμέτωπος με μια συντονισμένη επίθεση στρατιωτικού τύπου και ένα αμάξι οδηγεί αντίθετα στο ρεύμα και σταματάει. Κάποιος κατεβαίνει και σε μαχαιρώνει στην καρδιά.
Την ίδια στιγμή οι μπάτσοι λίγα μέτρα παραδίπλα παραμένουν αμέτοχοι θεατές και επεμβαίνουν εκ των υστέρων όταν πλέον είναι πολύ αργά. Εσύ παρότι βρίσκεσαι αιμόφυρτος, βρίσκεις το σθένος και υποδεικνύεις τον δολοφόνο σου.
Γιώργος Ρουπακιάς, ενεργό μέλος της Χ.Α., ο οποίος λέει στους μπάτσους τη στιγμή της προσαγωγής του «Δικός σας είμαι, της Χ.Α.».
Ενεργοποιείται πολύ άμεσα ένας μηχανισμός συγκάλυψης και ο Παύλος συνεχίζει να δολοφονείται.
Ενδεικτικά: « Τον σκότωσαν για το ποδόσφαιρο» ανέφερε μεγάλο τηλεοπτικό κανάλι. Οι κανίβαλοι στο Πρώτο Θέμα δημοσίευσαν την φωτογραφία του μόλις μαχαιρωμένου αντιφασίστα, σκυλεύοντας τον νεκρό όσο το αίμα ήταν ακόμα νωπό στο πεζοδρόμιο. Τα ηγετικά στελέχη της Χ.Α. είπαν πως ο Ρουπακιάς δεν ήταν μέλος της κι ας υπήρχαν στοιχεία που αποδείκνυαν τη συμμετοχή του σε δράσεις και στρατιωτικές εκπαιδεύσεις.

Για μας δολοφόνος δεν είναι μόνο ο Ρουπακιάς αλλά εξίσου υπεύθυνοι είναι όσοι όπλισαν το χέρι του όπως οι τόσες χιλιάδες ψηφοφόροι, τα μμε και μέρος της εκκλησίας που συστηματικά τους ξέπλεναν, οι μπάτσοι και τα κολλητιλίκια τους με τους νεοναζί. Ο δολοφόνος Ρουπακιάς που καταδικάστηκε μαζί με τα υπόλοιπα μέλη και βουλευτές της Χ.Α., έφαγε ισόβια ενώ οι υπόλοιποι από μερικά χρόνια για τη φασιστική τους δράση.

Η αλήθεια για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα δεν θα γινόταν γνωστή αν δεν υπήρχαν άνθρωποι οι οποίοι παρ’όλο που τραμπουκίστηκαν και απειλήθηκαν, βρήκαν το θάρρος να μιλήσουν για τα γεγονότα όπως πραγματικά έγιναν κόντρα σε μια συντονισμένη προσπάθεια συγκάλυψης και παραπληροφόρησης.

Φασίζουσες νοοτροπίες και συμπεριφορές είναι παρούσες σε διάφορες εκφάνσεις της καθημερινότητας μας, όπως η τοποθέτηση δυνάμεων καταστολής (Ο.Π.Π.Ι.) σε πανεπιστημιακά ιδρύματα, στα οποία φιμώνουν πολιτικές ελευθερίες και έλεγχος σε όποιον μπαίνει ή βγαίνει. Πρόσφατα ήρθαν στην επιφάνεια τακτικές παρακολούθησης απλών αγωνιζόμενων ανθρώπων ακόμη και κομματικών στελεχών ενώ η χρηματοδότηση μεγάλης μερίδας του έντυπου, ψηφιακού τύπου και καναλιών δείχνουν πως δεν ξεμπερδέψαμε με τον φασισμό ακόμη και με την καταδίκη της Χ.Α.. Η τωρινή οικονομική ένδεια που βιώνουμε φέρνει στις μνήμες μας ολοκληρωτικά καθεστώτα του παρελθόντος και ελοχεύει κινδύνους ανάδυσης παρομοίων πολίτικων αντιλήψεων, που δεν πρόκειται να αλλάξει όσο στοχοποιείται η διαφορετικότητα και υπάρχουν σχέσεις εξουσίας και επιβολής.

Για μας το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο η αφορμή αλλά και το μέσο.

Τους ανθρώπους δεν τους επιλέγουμε με βάση το φύλο, τη φυλή, το χρώμα ή την καταγωγή αλλά με βάση τις συμπεριφορές και τις αξίες.

Το φασισμό τον πολεμάμε κάθε μέρα στο σπίτι, στη δουλειά, στα γήπεδα, στις πλατείες μας, στις σχέσεις μας και γενικότερα όπου δρούμε και συνυπάρχουμε.

ΑΥΤΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΜΟΣ

ΑΧΘΟΣ ΑΡΟΥΡΗΣ – ΧΑΟΤΙΚΗ ΘΥΡΑ 0

Μοιραστείτε το άρθρο