Τρομοκρατημένη η κυβέρνηση εξαπολύει την αστυνομία κατά χιλιάδων συγκεντρωμένων στην Θεσσαλονίκη ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ

ΜΕΤΑΜΕΣΟΝΥΚΤΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΜΑΤ

Δεν μπόρεσαν οι κυβερνώντες της ακρο-δεξιάς να αντέξουν την μαζική παρουσία και δυναμική δράση δεκάδων χιλιάδων φοιτητ(ρι)ών αλλά και αλληλέγγυων της αγωνιζόμενης κοινωνίας, ενάντια στην εγκατάσταση πανεπιστημιακής αστυνομίας στο ΑΠΘ και κατέφυγε στην άγρια καταστολή με τους πραιτοριανούς της ΕΛΑΣ. Μια δολοφονική πολιτική ενταγμένη στο πλαίσιο της στρατηγικής της έντασης και της καταστολής των κοινωνικών αντιδράσεων στην επίθεση που έχουν εξαπολύσει κράτος – κυβέρνηση, καταληστεύοντας το λαό και φτωχοποιώντας ευρύτερα στρώματα της κοινωνίας. Επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν, αλλά πλέον φέρνουν τα αντίθετα αποτελέσματα.

ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ ΝΕΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 17/9

Η άμεση αντίδραση των φοιτητ(ρι)ών στη δειλή και ολιγομελή ΟΠΠΙ προχθές τα μεσάνυχτα και χθες το μεσημέρι, απέκρουσε την όποια παρουσία τους στο ΑΠΘ. Η οποία έγινε δυνατή μόνο υπό την προστασία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων και των ΜΑΤ, που σήμερα το μεσημέρι χτύπησαν τους συγκεντρωμένους φοιτητ(ρι)ες στην πανεπιστημιούπολη.

Ακολούθησε το απόγευμα- βράδυ πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, η οποία κατέληξε στους χώρους του ΑΠΘ όπου ακολούθησε συναυλία των Θ. Παπακωνσταντίνου και Δ. Μυστακίδη –στο πλαίσιο του Ελευθεριακού Φεστιβάλ Κατειλημμένων χώρων και συλλογικοτήτων.

Γύρω στα μεσάνυχτα η συμμετοχή ξεπερνούσε τους 5.000, οι οποίοι με συνθήματα και παλμό έδιναν τον τόνο της αντίστασης στα αυταρχικά σχέδια της κυβέρνησης.

Ε, αυτό μπήκε στο στόχαστρο των πραιτοριανών της αστυνομίας, η οποία λίγο μετά τα μεσάνυχτα εξαπέλυσε δολοφονική επίθεση με δακρυγόνα και χημικά για να διαλύσει τη συναυλία και τους συμμετέχοντες. Ο χώρος στα γρασίδια ανάμεσα σε Θεολογική, Φιλοσοφική και Νομική σχολή έγινε αποπνικτικός, αναγκάζοντας πολλούς να φεύγουν μπροστά στον κίνδυνο να πνιγούν από την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί.

Έτσι ξεχύθηκαν στους δρόμους, την Εγνατία, την Εθνικής Αμύνης, την Αγ. Δημητρίου. Όμως το φρόνημα, όχι μόνο δεν κάμφθηκε αλλά ενισχύθηκε τόσο, που έκανε πολλούς να επιστρέψουν στο χώρο και με τους μουσικούς επί σκηνής να συνεχίζουν τα τραγούδια και συνθήματα αντίστασης στη λαίλαπα του κυβερνητικού αυταρχισμού, της κρατικής καταστολής, της αστυνομικής βαρβαρότητας. Αξιοσημείωτες και οι σχετικές αναφορές του Ζερβοδάκη, Θ. Παπακωνσταντίνου, Μυστακίδη, Γραμμένου.

Πολύ περισσότεροι άλλοι συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα επάνω στο οδόστρωμα της Εγνατίας, οι οποίοι πλέον πλαισιώθηκαν και με πολύ άλλο κόσμο που κατέφθανε από άλλα σημεία της πόλης. Ενώ να σημειώσουμε πως εκείνη την ώρα τέλειωναν και οι εκδηλώσεις μέσα στους χώρους της ΔΕΘ.

Ένα μεγάλο ανθρώπινο ποτάμι ξεχύθηκε και κατευθύνθηκε προς το ΑΠΘ και τους ίδιους χώρους της συναυλίας. Και την ώρα που έφθαναν, οι δυνάμεις των ΜΑΤ εκτόξευσαν εκ νέου δακρυγόνα, χημικά και κρότου λάμψης κατά των χιλιάδων που ήταν επί της Εγνατίας, με χρήση κκαι αύρας εκτόξευσης νερού (όπως και νωρίτερα στο ΑΠΘ). Οι διαδηλωτές αναγκάστηκαν να επιστρέψουν αρχικά προς το Συντριβάνι και στη συνέχεια καταδιωκόμενοι μέχρι το άγαλμα Βενιζέλου. Σκηνικά που διήρκησαν δύο ώρες.

Ο σκοπός τους πλέον οφθαλμοφανής: να διαλύσουν πάση θυσία τους χιλιάδες συγκεντρωμένους – κάθε συγκέντρωση ενάντια στις εγκληματικές πολιτικές τους.

Όμως, η αντίσταση συνεχίζεται και δυναμώνει…

ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ INFOLIBRE

https://www.facebook.com/infolibregr/videos/8656213091059199

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης στις 10:30 και στις 19:00 στην Καμάρα διαδήλωση ενάντια στην αστυνομία στα πανεπιστήμια και το όργιο καταστολής

Μοιραστείτε το άρθρο