Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα φαινόμενα αστυνομικής βίας στην πλατεία Εξαρχείων, Τετάρτη 14/9 στις 19:00 έξω από το εργοτάξιο (Στουρνάρη και Τσαμαδού)

Η δικηγόρος Άννυ Παπαρρούσου προχώρησε σε δημόσια καταγγελία ενός περιστατικού τεράστιας αγριότητας με την αστυνομία που φυλλάσει το εργοτάξιο να στοχοποιεί γυναίκα η οποία απάντησε στις προκλήσεις των αστυνομικών, να την σέρνουν μέσα στο εργοτάξιο, να την κακοποιούν και την ίδια να διαπιστώνει όταν μπορεί τελικά να τους ξεφύγει, ότι της έλειπαν 100 ευρώ τα οποία είχε στην τσάντα της.

Οι λαμαρίνες των εγκλημάτων πέρα από την καταστροφή της πλατείας Εξαρχείων πλέον οριοθετούν κι ένα τόπο κακοποίησης ανθρώπων από τον στρατό της Ελληνικής Αστυνομίας. Δεν θα το επιτρέψουμε. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΕΤΑΡΤΗ, 14/9, 7μ.μ. έξω από το εργοτάξιο (Στουρνάρη και Τσαμαδού).

Οι εγκληματικές λαμαρίνες των εγκλημάτων

Από τη στιγμή που στήθηκαν μέσα στη νύχτα οι λαμαρίνες στην πλατεία Εξαρχείων, συνοδευόμενες από τεράστιο αριθμό αστυνομικών δυνάμεων, η γειτονιά τελεί υπό κατοχή. ΜΑΤ και ΟΠΚΕ, πάσης φύσεως αστυνομία, με στολή ή χωρίς, έχει κατοικοεδρεύσει πάνω στην πλατεία και στα γύρω στενά. 7 ημέρες την εβδομάδα, 24 ώρες την ημέρα οι άγρυπνοι φρουροί της λαμαρίνας βρίσκονται στα Εξάρχεια έχοντας ξεκάθαρα αποκαλύψει, μη τηρώντας ούτε τα τυπικά προσχήματα, τον ρόλο τους.
Πλήρως εξοπλισμένοι και πάνοπλοι σε όλες τις κινητοποιήσεις δε διστάζουν να χτυπήσουν άγρια κόσμο που διαμαρτύρεται για αυτό που συμβαίνει, δε διστάζουν να πνίγουν μια γειτονιά στα δακρυγόνα. Ταυτόχρονα, όμως, επιβεβαιώνοντας πλήρως το γιατί βρίσκονται εδώ δε διστάζουν να παρενοχλούν διαρκώς κόσμο, περαστικούς, νέους και νέες. Μέσα σε μια εβδομάδα έχουν δει το φως της δημοσιότητας δύο τραγικά περιστατικά. Το ένα στις 2/9 όταν θύματα ξυλοδαρμού έπεσαν δύο άτομα, δικηγόροι στο επάγγελμα, επειδή τους ρώτησαν με ποιο αιτιολογικό απαιτούσαν την ταυτότητά τους, ενώ την ημέρα της μεγαλειώδους πορείας, στις 9/9, όπου δεν τους έφτασε προφανώς το ξύλο και οι φυσουνιές σε διαδηλωτές και διαδηλώτριες, παρέσυραν εντός του εργοταξίου γυναίκα που απάντησε στις προκλήσεις τους και την ξυλοκόπησαν άγρια. Οι φωνές της έκαναν τα ΜΑΤ να την αφήσουν να φύγει μετά από κάποια ώρα, ενώ γεμάτη μώλωπες συνειδητοποίησε ότι δεν είχε μαζί της ούτε καν τα χρήματά της.
Παράλληλα, καθημερινά υπάρχουν φραστικές αψιμαχίες με απειλές προς άντρες ότι θα τους πάρουν σε φέρετρα και σεξιστικά σχόλια και εκφοβισμό σε γυναίκες. Φυσικά, υπάρχουν φωτογραφίες αντρών της αστυνομίας που προτάσσουν το μεσαίο τους δάκτυλο, δείχνουν επιδεικτικά τα γεννητικά τους όργανα, κουνάνε τις φυσούνες τους κ.λπ. Η κατάσταση αρχίζει να γίνεται επικίνδυνη και ευθύνη για αυτό έχουν η κυβέρνηση και ο Υπουργός Προστασίας… του Πολίτη που τους έφερε εδώ, δίνοντάς τους αυτό το θάρρος. Σαφώς ευθύνη έχει και η ίδια η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ που επέλεξε να στήσει ένα εργοτάξιο με αυτούς τους όρους, παίζοντας και εκείνη όχι μόνο το παιχνίδι του κέρδους, αλλά και το πολιτικό παιχνίδι της εκδίκησης σε μια ολόκληρη γειτονιά που ξέρει από αντίσταση και αλληλεγγύη.
Είναι ήδη πολλά και τραγικά όσα έχουν συμβεί. Η κατάσταση είναι τόσο επικίνδυνη που δεν μπορούμε να την ανεχτούμε άλλο
Εδώ και τώρα..
ΕΞΩ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗ ΒΙΑ
ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΛΟΦΟΥ ΣΤΡΕΦΗ 13-17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022

Image


Οργή για την κακοποίηση γυναίκας από άνδρες των ΜΑΤ στο εργοτάξιο του Μετρό στην Πλατεία!

Ένα και πλέον μήνα μετά την 9 Αυγούστου και την εκκίνηση των έργων κατασκευής Μετρό στην Πλατεία Εξαρχείων, η πραγματικότητα που διαμορφώνεται στη γειτονιά δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών για το τι σημαίνει Μετρό στην πλατεία Εξαρχείων και κατ’ επέκταση καπιταλιστική ανάπλαση στα Εξάρχεια:

Καπιταλιστική ανάπλαση σημαίνει Χούντα! Γιατί τι άλλο από χούντα είναι η μόνιμη στρατοπέδευση – και η ανεξέλεγκτη δράση που αυτή συνεπάγεται- εντός ελαχίστων τετραγωνικών μέτρων των δολοφόνων των ΜΑΤ, της ΔΕΛΤΑ και της ΟΠΚΕ σε μια γειτονιά όπου η αιματοβαμμένη δράση της αστυνομίας αποτελεί καθεστώς εδώ και δεκαετίες∙ και τι άλλο από χούντα είναι η προσπάθεια συλλογικής καθυπόταξης και ταπείνωσης μιας γειτονιάς μέσα από την επιβολή μιας τέτοιας συνθήκης.

Αποκαλυπτικό στιγμιότυπο αυτής ακριβώς της Χούντας υπήρξε το τελευταίο περιστατικό αστυνομικής και έμφυλης βίας που σημειώθηκε στην Πλατεία Εξαρχείων στις 9 Σεπτεμβρίου. Στο ίδιο ακριβώς σημείο όπου λίγες εβδομάδες νωρίτερα οι δυνάμεις της κρατικής καταστολής επιτίθονταν με κρότου λάμψης, χημικά και γκλομπ στη φεμινιστική διαδήλωση ενάντια στην έμφυλη βία και τους βιασμούς στα Εξάρχεια, στον ίδιο δρόμο όπου για πάνω από ένα μήνα αλλά και μόνο λίγη ώρα προηγουμένως, γυναίκες ξυλοκοπούνταν, συλλαμβάνονταν και γίνονται αποδέκτες της χυδαιότητας των “προστατών του Νόμου και της Τάξης”, το γυναικείο σώμα γινόταν ξανά το πεδίο εκδίπλωσης της πιο ωμής κρατικής, πατριαρχικής βίας από τους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, μετά το πέρας της μεγαλειώδους διαδήλωσης, γυναίκα που αντέδρασε στη στοχοποίηση της από αστυνομικούς των ΜΑΤ που εκτελούσαν χρέη φύλαξης του εργοταξίου του Μετρό στην Πλατεία, δέχεται τραμπούκικη επίθεση και εγκλείεται για χρονικό διάστημα εντός του εργοταξίου-φυλακή του Μετρό, όπου κακοποιείται δεχόμενη πολλαπλά χτυπήματα που της προκαλούν μώλωπες σε όλο της το σώμα. Τελικά οι φωνές της για βοήθεια και η παρουσία κόσμου στην πλατεία θα αποτρέψουν τη συνέχεια της κακοποίησης της.

Ευκρινές δείγμα της παρόξυνσης της κρατικής καταστολής, της έντασης της πατριαρχικής βίας όσο βέβαια και του τι συνιστά στην πράξη η αστυνομική κατοχή της Πλατείας Εξαρχείων -και κατά προέκταση η κατασκευή του Μετρό σε αυτήν- το παραπάνω γεγονός πρέπει να καταγγελθεί πλατιά και να απαντηθεί μαζικά και δυναμικά!

Πλανώνται πλάνην οικτράν οι κρατούντες αν νομίζουν ότι με στρατιωτικά μέτρα θα καταστείλουν τα Εξάρχεια και τον κόσμο του αγώνα. Η μοναδική ικανότητα που επιδεικνύουν δεκαετίες τα Εξάρχεια να μετατρέπουν τις ποικιλώνυμες στρατηγικές υποταγής και συντριβής τους σε πεδία αντίστασης, δημιουργίας και Εξέγερσης θα επιβεβαιώθεί και αυτή τη φορά εμφατικά!

Μαζική Δυναμική Αντίσταση στην κρατική τρομοκρατία και την έμφυλη βία!

Τα Εξάρχεια έχουν ιστορία- Έξω η Χούντα από τη συνοικία!

Όλοι-ες στη συγκέντρωση στην Πλατεία Εξαρχείων 14/9, 7μμ

Ταξική Αντεπίθεση (ομάδα αναρχικών και κομμουνιστ(ρι)ών)


Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ !

Συνεχείς περιπολίες των τραμπούκων των μηχανοκίνητων ομάδων διασχίζουν όλα τα στενά των Εξαρχείων μέχρι τον λόφο του Στρέφη, διμοιρίες των ΜΑΤ, κάθε μέρα, ανά τακτά χρονικά διαστήματα ανεβοκατεβαίνουν την οδό Τοσίτσα αλλάζοντας βάρδιες στη φύλαξη του φρουρίου/εργοταξίου του μετρό, κλούβες περικυκλώνουν μόνιμα τη γειτονιά από την Ακαδημίας και τη Χαριλάου Τρικούπη μέχρι το Μουσείο και τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Όλων των ειδών οι μπάτσοι βρίσκονται στραποδευμένοι περιμετρικά της πλατείας Εξαρχείων, ασύρματοι, περιπολικά και ασφαλίτες. Έτσι επιχειρεί να μετατρέψει το κράτος την αγωνιστική γειτονιά των Εξαρχείων σε ζώνη κατοχής, με την εισβολή και τη μόνιμη εγκατάσταση ενός αστυνομικού στρατού σε κάθε γωνία. Ενός στρατού που τρομοκρατεί κατοίκους, θαμώνες και περαστικούς, που επιτίθεται σε όποιον και όποια σηκώνει το ανάστημά του και αντιτίθεται στην κρατική τρομοκρατία.

Το τελευταίο επεισόδιο μέσα από το οποίο αναδεικνύεται για άλλη μία φορά η δολοφονική φύση των αστυνομικών ταγμάτων καταστολής έλαβε χώρα το βράδυ της Παρασκευής 9/9 μετά τη μεγαλειώδη διαδήλωση ενάντια στην ανάπλαση των Εξαρχείων. Μία γυναίκα την ώρα που πήγε να πάρει το μηχανάκι της από την οδό Τσαμαδού απήχθη από τους μπάτσους/φρουρούς του εργοταξίου όταν αντέκρουσε τα τραμπούκικα σχόλιά τους. Οι ένστολοι βασανιστές έσυραν τη γυναίκα στο εσωτερικό του εργοταξίου, καθιστώντας την πλήρως απομονωμένη και την κακοποίησαν. Η γυναίκα σώθηκε όταν κόσμος που άκουσε τις φωνές της προσέγγισε το σημείο με αποτέλεσμα οι μπάτσοι να καταλάβουν πως είναι πλέον εκτεθειμένοι και να σταματήσουν, αφήνοντάς της όμως ήδη αρκετούς μώλωπες σε όλο της το σώμα.

Ένα συμβάν υλοποιημένο από τα πιο αρρωστημένα και σαπισμένα μυαλά αυτού του κόσμου, από τους κρατικούς εκτελεστές-μαφιόζους που κάνουν χρήση των τακτικών που προωθούνται, καλλιεργούνται και επικροτούνται φυσικά από το ίδιο το κράτος, εξ ου και απολαμβάνουν την πλήρη κρατική ασυλία. Γιατί δεν είναι πρώτη φορά που απομονώνονται, βασανίζονται, κακοποιούνται, ξυλοκοπούνται ή απειλούνται με εικονικούς βιασμούς και σεξιστικά σχόλια όσες και όσοι έρχονται αντιμέτωποι με τις κρατικές δυνάμεις καταστολής. Διότι αυτές οι πρακτικές χρησιμοποιούνται διαχρονικά από τους μπάτσους- τόσο απέναντι στους εξαθλιωμένους και απόκληρους αυτού του κόσμου όσο και απέναντι σε όλους όσοι αγωνίζονται ενάντια στους αντικοινωνικούς σχεδιασμούς κράτους και κεφαλαίου -στοχεύοντας στην τρομοκράτηση της κοινωνίας, στο τσάκισμα των αντιστάσεων και στην επιβολή ενός καθεστώτος σιωπής και υποταγής.

Όμως η κρατική τρομοκρατία δεν θα περάσει. Θα σταθούμε η μία δίπλα στην άλλη, ο ένας δίπλα στον άλλο. Δεν θα κάνουμε βήμα πίσω, η κρατική καταστολή θα μας βρει απέναντί της. Τώρα και πάντα. Γιατί η απέχθεια για μια ζωή συνεχούς καταπίεσης, φίμωσης και υποταγής και η αλληλεγγύη μεταξύ των καταπιεσμένων κερδίζουν τον φόβο!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΨΩΝΟΥΜΕ ΑΝΑΧΩΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΜΠΑΤΣΟΙ, ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΚΑΙ ΜΑΦΙΕΣ

Συγκέντρωση: Τετάρτη 14/9, 19.00, Τσαμαδού & Στουρνάρη

αναρχικό-αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια


Καθημερινές κινητοποιήσεις ενάντια στην κατασκευή σταθμού μετρό στα Εξάρχεια και η καταγγελία για κακοποίηση γυναίκας από την αστυνομία

Μοιραστείτε το άρθρο