Καθημερινές κινητοποιήσεις ενάντια στην κατασκευή σταθμού μετρό στα Εξάρχεια και η καταγγελία για κακοποίηση γυναίκας από την αστυνομία

Κάτοικοι και αλληλέγγυοι/ες συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στην κατασκευή στάσης του μετρό στην πλατεία Εξαρχείων, το φαγοπότι εταιρειών και δήμου και την κρατική καταστολή με την αστυνομία να εξαπολύει λυσσαλέες επιθέσεις ενάντια σε όσους συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις. Περιστατικό κακοποίησης γυναίκας από τις αστυνομικές δυνάμεις μετά τη μεγάλη συγκέντρωση και πορεία την Παρασκευή 9/9.

Τα πρωινά ραντεβού έξω από τo εργοτάξιo συνεχίζονται. Από τη Δευτέρα, 5/9, και κάθε εργάσιμη ημέρα, από τις 6:30 π.μ. και για όλο το πρωί συγκεντρωνόμαστε έξω από τις λαμαρίνες. Στο τραπεζάκι μας υπάρχουν υλικά και κόσμος που ενημερώνει τη γειτονιά και τους περαστικούς.


Δημόσια καταγγελία της δικηγόρου Άννυς Παπαρρούσου για το περιστατικό κακοποίησης  γυναίκας από την αστυνομία την Παρασκευή 9/9:

«Χθες βράδυ (σ.σ. εννοεί Παρασκευή) εκτός από τις παράνομες συλλήψεις και προσαγωγές, τις κακοποιήσεις και τα βασανιστήρια στους συλληφθέντες, καταγράφηκε και το ακόλουθο περιστατικό: Γυναίκα που πάει να πάρει το μηχανάκι της από την Τσαμαδού στοχοποιείται από τους αστυνομικούς-φρουρούς της λαμαρίνας και την τραμπουκίζουν.Εκείνη απαντά και η λαμαρίνα ανοίγει. Την τραβούν μέσα στο εργοτάξιο και την κακοποιούν. Επειδή φώναξε βοήθεια και υπήρχε κόσμος έξω, δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν το γνωστό έργο τους και ύστερα από λίγο την άφησαν να φύγει με μώλωπες σε όλο της το σώμα, αλλά αρτιμελή. Στη συνέχεια διαπίστωσε ότι της έλειπαν τα 100 ευρώ που είχε στην τσάντα της.Το αυθαίρετο εργοτάξιο της Πλατείας Εξαρχείων ανοίγει που και που και λειτουργεί και ως άντρο βασανιστών και κακοποιών του κοινού ποινικού δικαίου».

Μοιραστείτε το άρθρο