ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ: Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο του Σαββάτου απηύθυνε το ΠΑΜΕ

Τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της «Μαλαματίνα», που αποτελεί το σύμβολο του απεργιακού αγώνα των εργαζομένων της Θεσσαλονίκης επέλεξε το ΠΑΜΕ για να δώσει συνέντευξη Τύπου, εν όψει του μεγάλου συλλαλητηρίου στα εγκαίνια της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Το ραντεβού των σωματείων και φορέων που πρόσκεινται στο Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο έχει δοθεί για το Σάββατο (6μ.μ.) στην πλατεία της ΧΑΝΘ.

«Ο αγώνας είναι κοινός για εργαζόμενους, εργάτες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενος, φοιτητές, συνταξιούχους και ανέργους», ήταν το μήνυμα που έστειλαν από κοινού οι εκπρόσωποι των Σωματείων που πήραν το λόγο με πρώτο και καλύτερο τον οικοδεσπότη Γιάννη Φραγκίδη, πρόεδρο των εργαζομένων της «Μαλαματίνα» και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εμφιαλωμένων Ποτών που έκανε αναφορά στον τιτάνιο αγώνα που κάνουν για πάνω από ένα μήνα απεργοί και απολυμένοι, απέναντι στην αδιάλλακτη στάση της εργοδοσίας που υπό την ομπρέλα της κυβέρνησης, χρησιμοποιεί απεργοσπαστικούς μηχανισμούς για να κάμψει το ηθικό των απεργών.

Στη σημασία των απεργιακών αγώνων και της ταξικής πάλης απέναντι στην αντιδραστική κυβέρνηση, στάθηκε ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ, Γιώργος Πέρρος, ενώ τη συνέντευξη Τύπου συντόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ και μέλος της εκτελεστικής γραμματείας του ΠΑΜΕ, Λεωνίδας Στολτίδης. Το λόγο πήραν στη συνέχεια εκπρόσωποι Σωματείων και Φορέων που εξέφρασαν τις απόψεις τους και την αναγκαιότητα της εργατικής τάξης να εντείνει την πάλη του, απέναντι στα εξοντωτικά μέτρα σε βάρος της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων από την ενεργειακή κρίση, τις απολύσεις, την ακρίβεια, τη φτώχεια και την ανέχεια. «Δεν θα είναι δύσκολος ο χειμώνας για το λαό, θα φροντίσουμε να γίνει δύσκολος ο χειμώνας και για τους εκμεταλλευτές του», ήταν το κοινό μήνυμα σε πολλούς αποδέκτες από τους ομιλητές.

Παν. Χ.

Μοιραστείτε το άρθρο