Όχι των κατοίκων της Ιερισσού για τη “διαβούλευση” με την Eldorado και την Ελληνικός Χρυσός, ο αγώνας συνεχίζεται

Το καραγκιοζιλίκι που ονομάστηκε “διαβούλευση” τελείωσε οριστικά σήμερα για την Ιερισσό.

Το πρωί βρήκε το Πολιτιστικό Κέντρο Ιερισσού κυριολεκτικά ζωσμένο με πανό ενάντια στο επενδυτικό σχέδιο της Ελληνικός Χρυσός και αντιπροσωπεία κατοίκων απ’έξω. Μας πλησίασαν ένας υπάλληλος της Ελληνικός Χρυσός, μαζί με εκπροσώπους της εταιρείας που έχει αναλάβει τη διεξαγωγή της διαβούλευσης για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (!). Η δουλειά αυτών των τελευταίων είναι να μεταφέρουν στην τράπεζα όλα όσα βλέπουν και ακούνε, προκειμένου η τράπεζα να αποφασίσει αν θα χρηματοδοτήσει το μεταλλείο των Σκουριών.
Τους εξηγήσαμε ευγενικά ότι δεν θα γίνει διαβούλευση στην Ιερισσό, γιατί αυτή είναι η απόφαση των Συλλόγων και του Τοπικού Συμβουλίου Ιερισσού και του συνόλου των κατοίκων της. Γιατί αυτό το χωριό έχει υποστεί τα πάνδεινα εξ’αιτίας αυτής της εταιρείας. Γιατί τους ξέρουμε, χρόνια τώρα, ξέρουμε πώς λειτουργούν, ξέρουμε τα ψέμματά τους, ξέρουμε ότι δεν τήρησαν τίποτα από όσα είχαν υποσχεθεί. Γιατί ποτέ δεν θα συναινέσουμε στην καταστροφή που μας ετοιμάζουν.
Πιστεύουμε ότι το μήνυμα από την πρωτεύουσα του Δήμου το πήραν και ότι θα φτάσει εκεί που πρέπει. Όπως μαθαίνουμε, και σε άλλα χωριά το κλίμα δεν ήταν καθόλου θετικό για την εταιρεία, γιατί οι μεγάλες προσδοκίες που υπήρχαν δέκα χρόνια πριν έχουν πλέον διαψευστεί.
Ο αγώνας συνεχίζεται!

Μοιραστείτε το άρθρο