Κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στο Γιάννη Μιχαηλίδη την Παρασκευή 29/7 σε όλη τη χώρα

Αθήνα: Πορεία αλληλεγγύης στις 19:00 στο Μοναστηράκι

Θεσσαλονίκη: Πορεία αλληλεγγύης στις 19:00 στην Καμάρα

Πάτρα: Πορεία αλληλεγγύης στις 19:00 στην κατάληψη Παραρτήματος

Λάρισα: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στις 19:00 στα Δικαστήρια Λάρισας

Κέρκυρα: Συγκέντρωση στις 12:00 στην πλατεία Ανουντσιάτα

Χανιά: Μικροφωνική συγκέντρωση στις 9:00 π.μ. στα Δικαστήρια Χανιών

Ηράκλειο: Συνέλευση με στόχο τη συνέχιση των δράσεων αλληλεγγύης στο Γιάννη Μιχαηλίδη στις 18:00 στην Κατάληψη Ευαγγελισμού

Λαμία: Πορεία στις 20:00 πλατεία Ελευθερίας

Ξάνθη: Μικροφωνική συγκέντρωση στις 19:00 στην πλατεία Αντικα

Βόλος: Συγκέντρωση στις 19:00 στην πλατεία Ελευθερίας


ΑΘΗΝΑ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη

Το κράτος δολοφονεί τον απεργό πείνας Γ. Μιχαηλίδη – Συγκέντρωση Μοναστηράκι Παρασκευή 29/7 στις 19.00

Είναι πια ξεκάθαρο. Το κράτος μέσω των εντολοδόχων του, το συμβούλιο εφετών Λαμίας, δολοφονεί τον σύντροφο μας Γιάννη Μιχαηλίδη. Οι δολοφόνοι του συμβουλίου της Λαμίας έβγαλαν αρνητική απόφαση για την αποφυλάκιση του 67 μέρες απεργού πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη.Τα χέρια τους είναι βαμμένα με το αίμα των φτωχών, των καταπιεσμένων, των αγωνιστ(ρι)ών, του Γιάννη Μιχαηλίδη. Την Παρασκευή ο Γιάννης συμπληρώνει 68 μέρες απεργίας πείνας. Με την υγεία του να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση διεκδικεί την δίκαιη αποφυλάκιση του. Τώρα πια κανείς και καμία δεν μπορεί να μείνει αμέτοχος/η μπροστά στο αργό και βασανιστικό έγκλημα που εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας.

Για αυτό καλούμε όλους και όλες την Παρασκευή 29 Ιουλίου, στις 19.00 σε συγκέντρωση στο Μοναστηράκι, για να σταθούμε ανάχωμα και να αποτρέψουμε το εν εξελίξει έγκλημα. Για να είναι νικηφόρος ο αγώνας του συντρόφου. Για να θριαμβεύσει η ζωή.

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ Γ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 19.00 ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ

Συνέλευση αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη


Άμεση αποφυλάκιση του αναρχικού Γ.Μιχαηλίδη, απεργού πείνας από 23/05/2022

Ο αναρχικός Γιάννης Μιχαηλίδης, βρίσκεται έγκλειστος από το 2013 στις ελληνικές φυλακές και ήδη από τις 29 Δεκεμβρίου του 2021 πληροί όλες τις τυπικές προϋποθέσεις για την υφ’ όρον αποφυλάκισή του. Ωστόσο, οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Άμφισσας, απέρριψαν την αίτησή του. Πιο συγκεκριμένα, στις 17/02/2022 εξέδωσαν την απόφασή τους, σύμφωνα με την οποία ο Γ. Μιχαηλίδης «δεν πληροί τις ουσιαστικές προϋποθέσεις καθώς συντρέχει κίνδυνος τέλεσης νέων αδικημάτων». Πρόκειται, φυσικά, για ένα χοντροκομμένο κι αυθαίρετο πρόσχημα το οποίο χρησιμοποιείται προκειμένου να καλυφθεί η ωμή κρατική-δικαστική μεθόδευση που συντελείται εις βάρος του. Μία μεθόδευση που έχει ως συνέπεια την προληπτική και επ’ αόριστον παράταση της κράτησής του. Στην πραγματικότητα, το κράτος κι η αστική δικαιοσύνη αξιώνουν εν προκειμένω ν’ αποφασίζουν κατά το δοκούν ποιος κρατούμενος θα αποφυλακιστεί και ποιος όχι, ακόμα και αν έχει συμπληρώσει τον απαιτούμενο χρόνο φυλάκισής του, με βάση οχι κάποια νομικά κριτήρια αλλά με κριτήρια πολιτικών φρονημάτων. Ασφαλώς, στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ένας πολιτικός κρατούμενος, κι όχι κάποιος μπάτσος, όχι κάποιος βιαστής ή φασίστας, ούτε κάποιος εκπρόσωπος της πολιτικής και οικονομικής ελίτ. Έτσι, χρησιμοποιώντας τέτοιου είδους νομικά παραθυράκια, η δικαστική μαφία καταφέρνει να παρατείνει την κράτηση ενός πολιτικού κρατουμένου για αόριστο χρονικό διάστημα. Τα παραπάνω, βέβαια, δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση κάτι πρωτόγνωρο ούτε εκπλήσσουν τον κόσμο που αγωνίζεται και αντιστέκεται. Κι αυτό, ακριβώς διότι καταδεικνύουν για ακόμη μία φορά το φαύλο και εκδικητικό πρόσωπο του δικαστικού συστήματος, το οποίο σε αγαστή συνεργασία με το κράτος και το κεφάλαιο επιχειρεί να καταστείλει και να εξουδετερώσει τους καταπιεσμένους και εξεγερμένους αυτού του κόσμου.

Ο Γ. Μιχαηλίδης στις 23/05/2022 αποφάσισε να ξεκινήσει απεργία πείνας με στόχο την αποφυλάκισή του. Αποφάσισε λοιπόν να καταφύγει στο έσχατο μέσο διεκδίκησης που απομένει σε έναν έγκλειστο αγωνιστή απέναντι στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα. Καθώς ο ίδιος σημειώνει: «αυτή την επιλογή, με το βαθύ κίνητρο της πολυπόθητης ελευθερίας, σκοπεύω να τη στηρίξω με την ίδια συνέπεια που στήριξα τις επιλογές μου έως τώρα και για την οποία με εκδικούνται. Βαθιά μου επιθυμία, είναι η απεργία πείνας αυτή, να γίνει ένα ακόμη έναυσμα για την αναζωπύρωση του συνολικού αγώνα απέναντι στο κεφάλαιο και τα κράτη. […] Δεν ζητάω το ενδιαφέρον κανενός ως θύμα της κρατικής καταστολής, αλλά ως ενεργό κοινωνικά και πολιτικά υποκείμενο που θεωρώ τη συνθήκη της αιχμαλωσίας μου ως κομμάτι της επίθεσης του κράτους και του κεφαλαίου σε όσους συνειδητά τάσσονται εναντίον τους.»

Οι κατασταλτικές μεθοδεύσεις εναντίον αγωνιστών αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της ευρύτερης κατασταλτικής εκστρατείας του κράτους που βρίσκεται σε εξέλιξη και στοχεύει κάθε έκφραση των από τα κάτω κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων, από τις δεκάδες εισβολές και εκκενώσεις καταλήψεων σε όλη την Ελλάδα, την αστυνομική κατοχή των Εξαρχείων και την συνολική κατασταλτική επιχείρηση για την αλλοίωση και αποστέρηση της αγωνιστικής τους φυσιογνωμίας, την επίθεση στον κοινωνικό χαρακτήρα του πανεπιστημιακού ασύλου και την προσπάθεια οριστικής του κατάργησης με την επιβολή της πανεπιστημιακής αστυνομίας, μέχρι τις αστυνομικές επιχειρήσεις εναντίον απεργών και το χτύπημα πλήθους κινητοποιήσεων που θεσμικά νομιμοποιήθηκαν με την ψήφιση του νομοσχεδίου για την περιστολή των διαδηλώσεων. Όλες οι μεθοδεύσεις και επιθέσεις εναντίον των αγωνιστών/στριών, του αναρχικού και αντιεξουσιαστικού κινήματος και ευρύτερα των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων έχουν ένα κοινό: τον φόβο της εξουσίας απέναντι στο ανάστημα της εξεγερμένης αξιοπρέπειας που μπορούν και σηκώνουν ολοένα οι καταπιεσμένοι πληβείοι του αβίωτου κόσμου της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον δίκαιο αγώνα του απεργού πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη για την απελευθέρωσή του. Να ορθώσουμε οδοφράγματα κοινωνικής και ταξικής αλληλεγγύης απέναντι στην κρατική καταστολή, να υπερασπιστούμε τους πολιτικούς κρατούμενους και αγωνιστές απέναντι στις κρατικό-δικαστικές μεθοδεύσεις.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

Αθήνα: Συγκέντρωση, Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022 | 19:00 | Μοναστηράκι

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση – Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων


Το κράτος δολοφονεί τον απεργό πείνας Γ. Μιχαηλίδη – Συγκέντρωση Μοναστηράκι Παρασκευή 29/7 στις 19.00

Κοινότητα Κατειλημμένων Προσφυγικών


Όλοι/ες στο δρόμο: Άμεση αποφυλάκιση του απεργού πείνας Γ.Μιχαηλίδη.Όλοι/ες στο δρόμο: Άμεση αποφυλάκιση του απεργού πείνας Γ.Μιχαηλίδη.

Δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί το αδιανότητο!

Άμεση αποφυλάκιση του απεργού πείνας Γ.Μιχαηλίδη. Όλοι και όλες στις συγκεντρώσεις σήμερα Παρασκευή 29/7 σε όλη την χώρα. Δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί το αδιανότητο! Διαβάστε περισσότερα εδώ κι εδω.

Αθήνα – 19:00, Μοναστηράκι
Θεσσαλονίκη – 19:00, Καμάρα
Πάτρα – 19:00, Παράρτημα
Λάρισα – 19:00, Δικαστικό Μέγαρο
Κέρκυρα – 12:00, πλ. Ανουτσιάτα
Χανιά – 18:30, πλ. Αγοράς
Λαμία – 20:00, πλ. Ελευθερίας
Ξάνθη – 19:00, πλ. Αντίκα
Βόλος – 19:00, πλ. Ελευθερίας

Αναμέτρηση


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πορεία αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας Γ. Μιχαηλίδη

Από την Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022, στα πλαίσια των δράσεων στήριξης του δίκαιου αγώνα του απεργού πείνας – εδώ και 66 μέρες – Γιάννη Μιχαηλίδη, έχουμε καταλάβει το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης θέλοντας να δημιουργήσουμε ένα σημείο αναφοράς και ένα κέντρο αγώνα στην πόλη.

Ο Γιάννης κάθε ώρα που περνάει, διακινδυνεύει όλο και πιο πολύ την ίδια του τη ζωή ή κάποια μόνιμη βλάβη στην υγεία του διεκδικώντας την αποφυλάκισή του, με θέληση και δυναμισμό σε έναν αγώνα που ξεπερνά κατά πολύ τον ίδιο τον Γιάννη.

Ο αγώνας του, μέσα σε μία περίοδο άγριας φτωχοποίησης της κοινωνικής πλειοψηφίας και καταστολής οποιουδήποτε αγώνα, μέσα σε μια περίοδο που βγάζει μάτι η ταξική φύση του θεσμού της δικαιοσύνης με αποφυλακίσεις βιαστών και παιδοβιαστών, ένστολων δολοφόνων και άλλων αυλικών της αστικής τάξης και της κυβέρνησης, αναδεικνύει εμφατικά τα διαφορετικά μέτρα και σταθμά που οι ίδιοι οι νόμοι του κράτους αναπαράγουν.

Οι ισχυροί αυτού του κόσμου, πλάθουν στα χέρια τους σαν πλαστελίνη τους νόμους που θα εξυπηρετήσουν και θα προασπιστούν με τον καλύτερο τρόπο την εξουσία τους.

Τους νόμους που θα πλειστηριάσουν τις πρώτες κατοικίες, τους νόμους που θα κρατήσουν τους μισθούς χαμηλούς, τους νόμους που θα δώσουν το πράσινο φως στη λεηλασία του περιβάλλοντος.

Τους νόμους που θα απαγορεύσουν διαδηλώσεις, τους νόμους που θα επιτείνουν τις διακρίσεις σε βάρος των γυναικών, τους νόμους που θα αφήσουν ελεύθερους τους βιαστές αλλά όχι τους μικροπαραβάτες.

Τους νόμους που θα κρατήσουν μέσα στις φυλακές αγωνιστές και αγωνίστριες των κινημάτων, τους νόμους που ονομάζουν “τρομοκρατία” οποιαδήποτε πολιτική δραστηριότητα, τους νόμους που ποινικοποιούν την απεργία.

Αυτό είναι το ζύγι τους, κομμένο και ραμμένο πάνω στα δικά τους συμφέροντα.

Και ο αγώνας του Γιάννη, έχει καταφέρει να αναδείξει πως το δικό μας ζύγι, το δικό μας δίκιο, το δίκιο των αδικημένων, των φτωχών, των εργαζομένων, των ανέργων, των αγωνιζομένων, των φοιτητριών, των μαθητών, των φυλακισμένων, των μεταναστριών, των αποκλεισμένων των θηλυκοτήτων, των -από κάθε μορφή εξουσίας – καταπιεσμένων, δεν θα κερδηθεί χωρίς μάχη.

Το δικό μας δίκιο μπορούμε να το επιβάλλουμε μόνο με αγώνα, με αλληλεγγύη, με οργάνωση, με υπερβάσεις.

Να σταθούμε μαζικά στο πλευρό του απεργού πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη μέχρι την ΝΙΚΗ του αγώνα του, μία νίκη που θα αφορά και θα επηρεάσει όλους και όλες μας.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ Γ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟ 23/5

Συνέλευση αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη (Θεσσαλονίκη)


Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας Γ. Μιχαηλίδη, Παρασκευή 29/7, στις 19:00, Καμάρα

Άμεση αποφυλάκιση του αναρχικού Γ.Μιχαηλίδη, απεργού πείνας από 23/05/2022

Ο αναρχικός Γιάννης Μιχαηλίδης, βρίσκεται έγκλειστος από το 2013 στις ελληνικές φυλακές και ήδη από τις 29 Δεκεμβρίου του 2021 πληροί όλες τις τυπικές προϋποθέσεις για την υφ’ όρον αποφυλάκισή του. Ωστόσο, οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Άμφισσας, απέρριψαν την αίτησή του. Πιο συγκεκριμένα, στις 17/02/2022 εξέδωσαν την απόφασή τους, σύμφωνα με την οποία ο Γ. Μιχαηλίδης «δεν πληροί τις ουσιαστικές προϋποθέσεις καθώς συντρέχει κίνδυνος τέλεσης νέων αδικημάτων». Πρόκειται, φυσικά, για ένα χοντροκομμένο κι αυθαίρετο πρόσχημα το οποίο χρησιμοποιείται προκειμένου να καλυφθεί η ωμή κρατική-δικαστική μεθόδευση που συντελείται εις βάρος του. Μία μεθόδευση που έχει ως συνέπεια την προληπτική και επ’ αόριστον παράταση της κράτησής του. Στην πραγματικότητα, το κράτος κι η αστική δικαιοσύνη αξιώνουν εν προκειμένω ν’ αποφασίζουν κατά το δοκούν ποιος κρατούμενος θα αποφυλακιστεί και ποιος όχι, ακόμα και αν έχει συμπληρώσει τον απαιτούμενο χρόνο φυλάκισής του, με βάση οχι κάποια νομικά κριτήρια αλλά με κριτήρια πολιτικών φρονημάτων. Ασφαλώς, στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ένας πολιτικός κρατούμενος, κι όχι κάποιος μπάτσος, όχι κάποιος βιαστής ή φασίστας, ούτε κάποιος εκπρόσωπος της πολιτικής και οικονομικής ελίτ. Έτσι, χρησιμοποιώντας τέτοιου είδους νομικά παραθυράκια, η δικαστική μαφία καταφέρνει να παρατείνει την κράτηση ενός πολιτικού κρατουμένου για αόριστο χρονικό διάστημα. Τα παραπάνω, βέβαια, δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση κάτι πρωτόγνωρο ούτε εκπλήσσουν τον κόσμο που αγωνίζεται και αντιστέκεται. Κι αυτό, ακριβώς διότι καταδεικνύουν για ακόμη μία φορά το φαύλο και εκδικητικό πρόσωπο του δικαστικού συστήματος, το οποίο σε αγαστή συνεργασία με το κράτος και το κεφάλαιο επιχειρεί να καταστείλει και να εξουδετερώσει τους καταπιεσμένους και εξεγερμένους αυτού του κόσμου.

Ο Γ. Μιχαηλίδης στις 23/05/2022 αποφάσισε να ξεκινήσει απεργία πείνας με στόχο την αποφυλάκισή του. Αποφάσισε λοιπόν να καταφύγει στο έσχατο μέσο διεκδίκησης που απομένει σε έναν έγκλειστο αγωνιστή απέναντι στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα. Καθώς ο ίδιος σημειώνει: «αυτή την επιλογή, με το βαθύ κίνητρο της πολυπόθητης ελευθερίας, σκοπεύω να τη στηρίξω με την ίδια συνέπεια που στήριξα τις επιλογές μου έως τώρα και για την οποία με εκδικούνται. Βαθιά μου επιθυμία, είναι η απεργία πείνας αυτή, να γίνει ένα ακόμη έναυσμα για την αναζωπύρωση του συνολικού αγώνα απέναντι στο κεφάλαιο και τα κράτη. […] Δεν ζητάω το ενδιαφέρον κανενός ως θύμα της κρατικής καταστολής, αλλά ως ενεργό κοινωνικά και πολιτικά υποκείμενο που θεωρώ τη συνθήκη της αιχμαλωσίας μου ως κομμάτι της επίθεσης του κράτους και του κεφαλαίου σε όσους συνειδητά τάσσονται εναντίον τους.»

Οι κατασταλτικές μεθοδεύσεις εναντίον αγωνιστών αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της ευρύτερης κατασταλτικής εκστρατείας του κράτους που βρίσκεται σε εξέλιξη και στοχεύει κάθε έκφραση των από τα κάτω κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων, από τις δεκάδες εισβολές και εκκενώσεις καταλήψεων σε όλη την Ελλάδα, την αστυνομική κατοχή των Εξαρχείων και την συνολική κατασταλτική επιχείρηση για την αλλοίωση και αποστέρηση της αγωνιστικής τους φυσιογνωμίας, την επίθεση στον κοινωνικό χαρακτήρα του πανεπιστημιακού ασύλου και την προσπάθεια οριστικής του κατάργησης με την επιβολή της πανεπιστημιακής αστυνομίας, μέχρι τις αστυνομικές επιχειρήσεις εναντίον απεργών και το χτύπημα πλήθους κινητοποιήσεων που θεσμικά νομιμοποιήθηκαν με την ψήφιση του νομοσχεδίου για την περιστολή των διαδηλώσεων. Όλες οι μεθοδεύσεις και επιθέσεις εναντίον των αγωνιστών/στριών, του αναρχικού και αντιεξουσιαστικού κινήματος και ευρύτερα των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων έχουν ένα κοινό: τον φόβο της εξουσίας απέναντι στο ανάστημα της εξεγερμένης αξιοπρέπειας που μπορούν και σηκώνουν ολοένα οι καταπιεσμένοι πληβείοι του αβίωτου κόσμου της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον δίκαιο αγώνα του απεργού πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη για την απελευθέρωσή του. Να ορθώσουμε οδοφράγματα κοινωνικής και ταξικής αλληλεγγύης απέναντι στην κρατική καταστολή, να υπερασπιστούμε τους πολιτικούς κρατούμενους και αγωνιστές απέναντι στις κρατικό-δικαστικές μεθοδεύσεις.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης, Παρασκευή 29/7, στις 19:00, Καμάρα.

Τοπικός Συντονισμός Θεσσαλονίκης | Α.Π.Ο. – Ο.Σ.


ΠΟΡΕΙΑ | ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/7 19:00 ΚΑΜΑΡΑ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ Γ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

Για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια, γινόμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Η αστική «δημοκρατία» και η «ανεξάρτητη δικαιοσύνη» παραβαίνουν και πάλι τους ίδιους τους τους νόμους, στη βάση πολιτικών κριτηρίων. Όπως πάντα, η στόχευση διπλή: από την μία, η τρομοκράτηση όσων ακόμα επιμένουν να αντιστέκονται κόντρα στην καπιταλιστική και κρατική κυριαρχία, κόντρα στην εκμετάλλευση και στην καταπίεση. Από την άλλη, η «χαρά» που όπως φαίνεται παίρνουν κάποια βάρβαρα ανθρωπάκια, από την ωμά εκδικητική βία που ασκούν από θέση (θεσμικής) ισχύος, προς όσες και όσους αμφισβήτησαν και αμφισβητούν την εξουσία τους.

Αυτή τη φορά, είναι η σειρά του έγκλειστου συντρόφου Γ. Μιχαηλίδη να μπει στο στόχαστρο της «δημοκρατίας» και της «δικαιοσύνης». Όπως αναφέρει ο σύντροφος στην ανακοίνωση του στις 23/5/2022: “Στις 29 Δεκεμβρίου 2021, έχοντας εκτίσει τα 3/5 της 20ετούς ποινής μου και τα 2/5 της ποινής για την απόδραση, σύνολο 8 χρόνια και 3 μήνες πραγματικός χρόνος έκτισης ποινής, η γραμματεία της φυλακής με καλεί να υπογράψω την αίτηση για υφ’ όρον απόλυση όπως προβλέπεται. Φτάνοντας στο τελευταίο επεισόδιο, αντιμετώπισα κι εγώ με τη σειρά μου την πάγια τακτική του σωφρονιστικού μηχανισμού να εκδικείται τους απείθαρχους κρατούμενους με άρνηση χορήγησης αναστολών, παρά την ουσιαστική προϋπόθεση της επιτυχούς παρακολούθησης των μαθημάτων της σχολής μου (εμποδίζοντας με από την ολοκλήρωση της) και του ότι έχω ήδη βρει εργασία. Και πάλι με νομικό παραθυράκι… Αυτή τη φορά με το επιχείρημα της δυνάμει επικινδυνότητας… προληπτικά δηλαδή”. Σε παλιότερη ανακοίνωση του τονίζει: “συμπλήρωσα τις τυπικές προϋποθέσεις αποφυλάκισης για όλες μου τις ποινές. Σήμερα 22/2/2022, ενημερώθηκα για την απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Άμφισσας σχετικά με την αίτηση αποφυλάκισης μου. Οι δικαστές Σμαράγδα Μωραΐτη (Πρόεδρος), Ιωάννης Γκάτζιας (Πλημμελειοδίκης – Εισηγητής) και Κωσταντίνος Μαντζαβίνος (Δικαστικός Πάρεδρος) έκριναν ότι δεν πληρώ τις ουσιαστικές προϋποθέσεις αποφυλάκισης. Η αλήθεια είναι ότι ανέμενα αυτή την επιπλέον αδικαιολόγητη κράτηση που χρησιμοποιείται άτυπα από τη δικαστική μαφία για να τιμωρήσουν επιλογές που κατά τη γνώμη κάποιων δικαστών δεν τιμωρούνται επαρκώς από το νόμο, όπως η επιλογή της απόδρασης (για την οποία βέβαια έχω εκτίσει την πειθαρχική ποινή όπως και την ποινή κράτησης που δεν συγχωνεύεται). Για να δικαιολογηθεί αυτή η παρατυπία επιστρατεύεται το πρόσχημα ότι ο κρατούμενος “δεν πληρεί τις ουσιαστικές προϋποθέσεις καθώς συντρέχει κίνδυνος τέλεσης νέων αδικημάτων”. Πρόκειται φυσικά για οργουελικής σύλληψης δυστοπία, σύμφωνα με την οποία βρίσκομαι κρατούμενος όχι γιατί εκτίω ποινή για κάποια πράξη, αλλά προληπτικά, καθώς η αστυνομία σκέψης έκρινε ότι υπάρχει κίνδυνος νέων αδικημάτων, χωρίς τον χρονικό ορίζοντα κάποιου δικαστηρίου όπου θα κριθούν γεγονότα.”

Ο σύντροφος, προκειμένου να διεκδικήσει το αυτονόητο, να τηρηθεί δηλαδή ο νόμος και να αποφυλακιστεί, μετά από 5 επιπλέον μήνες προληπτικής κράτησης, ξεκίνησε απεργία πείνας στις 23/5/2022. Εδώ και μερικές μέρες ο σύντροφος βρίσκεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο της Λαμίας, όπου μεταφέρθηκε εξαιτίας της επιδείνωσης της υγείας του. Το “καθεστώς εξαίρεσης” συνεχίζεται μέχρι και εκεί, καθώς του έχει απαγορευτεί κάθε δυνατότητα τηλεφωνικής επικοινωνίας, η διοίκηση του νοσοκομείου δεν έχει χορηγήσει άδεια συνοδού, τα επισκεπτήρια είναι περιορισμένα, ενώ οι οικείοι του αδυνατούν να λάβουν επαρκείς πληροφορίες για τις εξελίξεις στην κατάσταση της υγείας του. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, στις 20/6 το Δικαστικό Συμβούλιο της Άμφισσας, απέρριψε την αίτηση αποφυλάκισης του συντρόφου, επιβεβαιώνοντας έτσι την πλήρη υποτέλειά του και λαμβάνοντας ενεργό ρόλο στην προσπάθεια εξόντωσης του απεργού πείνας.

Φυσικά, για τον κόσμο του αγώνα, η παραβίαση του νομικού πλαισίου από τους ίδιους τους θεσμούς της «δικαιοσύνης» και η αυτό-αναίρεση της «δημοκρατίας», δεν προκαλούν έκπληξη. Είναι πλέον δεδομένο ότι όποιος αμφισβητεί έμπρακτα τον καπιταλισμό αλλά και το μονοπώλιο της κρατικής βίας καταδικάζεται και θα συνεχίσει να καταδικάζεται εσαεί με πολλαπλά μέσα: χαλκευμένα στοιχεία, test DNA μηδενικής αξιοπιστίας, μαρτυρίες μπάτσων και στελεχών της αντιτρομοκρατικής, ποινικοποίηση προσωπικών σχέσεων ώστε να καταφέρουν να βάλουν αγωνιστές στη φυλακή, καθεστώς απομόνωσης, στέρηση εκπαιδευτικών ή τακτικών αδειών, 18μηνες προφυλακίσεις χωρίς στοιχεία, άρνηση αποφυλάκισης για ιατρικούς λόγους, ακόμα και απόπειρα στέρηση των παιδιών των κρατουμένων αφού μπουν στη φυλακή, πολλαπλές νέες διώξεις με ανύπαρκτα κατηγορητήρια σε όσους καταφέρουν να αποδείξουν τη γελοιότητα των κατηγοριών της αντιτρομοκρατικής και (τελικά) αποφυλακίζονται. Η λίστα των συντρόφων/συντροφισσών και συναγωνιστών/αγωνιστριών που βρέθηκαν αντιμέτωποι με τη μανία του κράτους είναι μεγάλη: Κουφοντίνας, Ρούπα, Μαζιώτης, Τ. Θεοφίλου, Περικλής, Ηριάννα, Σεϊσίδης, Σειρηνίδης, Σακκάς, Ασπιώτης, Τσιρώνης, Ρωμανός, κάτοικοι Χαλκιδικής, Χριστοδούλου, Σωτηροπούλου, Τσάκαλου, Στατήρη, Μ. Θεοφίλου και πολλές και πολλοί ακόμα κλήθηκαν να «αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες».

Κάθε περίπτωση έχει τις ιδιαιτερότητες της. Κάθε διωκόμενος εκφράζει ένα ιδιαίτερο πολιτικό περιεχόμενο. Για τους καταπιεσμένους, ανεξάρτητα με ποια πολιτικά περιεχόμενα μπορεί να ταυτίζονται, αυτό που έχει σημασία είναι ότι η κάθε μια από αυτές τις περιπτώσεις, αλλά και όλες μαζί, καταδεικνύουν τον ουσιαστικό πολιτικό πυρήνα κάτω από την επιφάνεια «αμεροληψίας» που η αστική δικαιοσύνη αξιώνει για τον εαυτό της. Ο πολιτικός αυτός πυρήνας παράγει μία γκρίζα ζώνη αυτό-αναίρεσης του «κράτους δικαίου», η οποία ανάλογα με τη συγκυρία μπορεί να διογκωθεί αισθητά. Τα τελευταία χρόνια, λοιπόν, γινόμαστε μάρτυρες μιας συστηματικής επίθεσης μέσα από την κινητοποίηση ενός ολόκληρου μηχανισμού: φωτογραφικοί νόμοι, «επανεξέταση» αποφάσεων δικαστηρίων απλά και μόνο για να στερηθούν οι κρατούμενοι τα εκ του νόμου δικαιώματα τους, καταδίκες χωρίς στοιχεία, κατασκευή «στοιχείων», αδιανόητα διογκωμένα κατηγορητήρια, αναιρέσεις αποφάσεων και «εφέσεις υπέρ του νόμου», διασπορά ψευδών ειδήσεων κ.λπ.

Η επίθεση κράτους και κεφαλαίου είναι συνολική, συνεχής και εντεινόμενη. Πλέον είναι εμφανής σε όλους και όλες. Η εγκληματική διαχείριση της πανδημίας με την πλήρη αδιαφορία για την κοινωνική βάση, με μοναδική πυξίδα το κέρδος τους και την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ, η κατάργηση εργατικών δικαιωμάτων που κερδήθηκαν με αγώνες, η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος, η αδιανόητη αύξηση του κόστους ζωής, η εντεινόμενη υποτίμηση των ζωών μας με λίγα λόγια, δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών. Αλλά ούτε και περιθώρια εφησυχασμού ή παραίτησης και ανακωχής από μεριάς μας. Γνωρίζοντας, βέβαια, ότι το κράτος και οι κατασταλτικοί του μηχανισμοί χτυπούν όλο και πιο σκληρά όσους και όσες τολμούν να αντιστέκονται.

Κανείς δεν πρέπει να έχει αυταπάτες για τον ρόλο και την ταυτότητα της αστικής δικαιοσύνης και των μηχανισμών της. Η δικαιοσύνη στον καπιταλισμό υπάγεται στις επιταγές και τις ανάγκες του κεφαλαίου. Θωρακίζει θεσμικά το κυρίαρχο σύστημα καταπίεσης και εκμετάλλευσης, νομιμοποιώντας και κανονικοποιώντας την ύπαρξή του στις συνειδήσεις των καταπιεσμένων, συμβάλλοντας έτσι στη διαιώνισή του. Όποιος νομίζει ότι οι δικαστικοί θεσμοί είναι αδέκαστοι και αμερόληπτοι μάλλον είναι αφελής στην καλύτερη περίπτωση. Η αστική δικαιοσύνη αποφασίζει με σαφή ταξικά κριτήρια. Ένας φτωχός, ένας προλετάριος, ένας περιθωριοποιημένος, ένας αγωνιστήςδε θα τύχει, αναλογικά, ίσης αντιμετώπισης με ένα πλούσιο, έναν επιχειρηματία, έναν πολιτικό. Αυτό το επιβεβαιώνουν και οι πρόσφατες εξωφρενικές δικαστικές αποφάσεις με βάση τις οποίες απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες τους οι γόνοι εύπορων οικογενειών που ευθύνονται για τον βιασμό της Γεωργίας Μπίκα στη Θεσσαλονίκη, αποφυλακίστηκε με το ελαφρυντικό του «πρότερου σύννομου βίου» ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, ο αμετανόητος αστυνομικός που δολοφόνησε τον 15χρονο αναρχικό μαθητή Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, ο βιαστής Πέτρος Φιλιππίδης για «λόγους υγείας» αλλά και επειδή «οι συνεργάτιδες του είναι υποψιασμένες και άρα δεν αποτελεί κίνδυνο» (!), ο δολοφόνος του Ζακ Κοστόπουλου, Αθανάσιος Χορταριάς, οι μπάτσοι Α. Κόκκινου και Ν. Σουτόγλου παρότι κρίθηκαν ένοχοι για το βασανισμό του Χ. Χρονόπουλου και ο Δημήτρης Λιγνάδης, παρότι καταδικάστηκε σε 12 χρόνια κάθειρξης για δύο βιασμούς ανηλίκων, διότι κρίθηκε ότι δεν είναι επικίνδυνος, για να τελέσει νέα αδικήματα μέχρι το εφετείο. Στον αντίποδα, ενώ τα παραπάνω καθάρματα σουλατσάρουν ανενόχλητα έξω από τη φυλακή, όντας στυλοβάτες και οργανικά μέλη του καπιταλιστικού συστήματος, το κράτος αθετεί τους ίδιους του τους νόμους στην περίπτωση του Γιάννη Μιχαηλίδη, επειδή έχει απέναντί του έναν πολιτικό αντίπαλο, έναν αναρχικό, τον οποίο επιχειρεί να εκδικηθεί και να εξοντώσει. Τέτοιου είδους μεθοδεύσεις είναι αναπόσπαστο στοιχείο της λειτουργίας του καπιταλιστικού συστήματος, ειδικά ενός παρηκμασμένου, λούμπεν, οικογενειοκρατικού, διεφθαρμένου και ακροδεξιού καπιταλιστικού σχηματισμού όπως είναι ο ελλαδικός. Αυτές οι μεθοδεύσεις και οι διαπλοκές συμβαίνουν, επειδή δεν υπάρχει μαζική και οργανωμένη κοινωνική αντίδραση, ικανή να αμφισβητήσει την κυρίαρχη εξουσία και να αναμετρηθεί με ανατρεπτικούς και επαναστατικούς όρους με τις δυνάμεις που υπηρετούν την αστική τάξη. Αδιαμφισβήτητα, τέτοιες εξελίξεις επηρεάζουν καθοριστικά το επίπεδο της πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου και τους συσχετισμούς ισχύος που διέπουν τον κοινωνικό και ταξικό ανταγωνισμό. Επομένως, μας αφορούν όλους/όλες και δε νοείται να μην παίρνουμε θέση με ενεργό τρόπο, να μην αναλαμβάνουμε δράση στο βαθμό που μπορούμε.

Είναι ευθύνη όλων μας να σταθούμε δίπλα στους πολιτικούς κρατούμενους, απέναντι σε κάθε απόπειρα καταστρατήγησης των δικαιωμάτων τους, που στόχο έχει τόσο την εξόντωση των ίδιων, όσο και την εδραίωση ενός καθεστώτος εξαίρεσης για όλες και όλους τους αγωνιστές που μπορεί να βρεθούν στην θέση τους.

Απέναντι στα χίλια πρόσωπα της «δημοκρατίας» τους, κανένας σύντροφος και καμία συντρόφισσα δεν είναι μόνος/μόνη. Γιατί για εμάς η αλληλεγγύη στους πολιτικούς κρατούμενους είναι αδιαπραγμάτευτη και ένα βασικό θεμέλιο κάθε απελευθερωτικής δράσης.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ

ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟ “ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ” ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης (μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας)


Πορεία αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας Γ. Μιχαηλίδη

Στηρίζουμε την πορεία αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας Γ. Μιχαηλίδη

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΚΕΛΙΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ

Καμάρα στις 19:00

Κατάληψη 111


ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΞΟΝΤΩΝΕΙ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΤΟΝ Γ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 23/5, πάνω από 2 μήνες δηλαδή. Ξεκίνησε έναν αγώνα για το αίτημα αποφυλάκισης το οποίο δικαιούται, αφού έχει εκτίσει ήδη τα απαιτούμενα χρόνια για την υφ’ όρον απόλυση του.

Ήδη η κατάσταση της υγείας του έχει επιδεινωθεί και είναι οριακή. Αυτό σημαίνει πως οτιδήποτε και να γίνει από εδώ και στο εξής είτε θα του στοιχίσει την ίδια την ζωή είτε θα του αφήσει μόνιμες βλάβες. Και την ευθύνη γι αυτό έχει ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός και η δικαστική εξουσία που ακολουθά τις πολιτικές επιταγές του.

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την αποφυλάκιση του δολοφόνου Κορκονέα, του παιδοβιαστή Λιγνάδη, την απαλλαγή των μπάτσων από οποιαδήποτε κατηγορία για τη δολοφονία του/της Ζακ/Zackie και την αποφυλάκιση των δολοφόνων του, την συγκάλυψη των μπάτσων- εκτελεστών του Νίκου Σαμπάνη. Αυτές είναι μόνο κάποιες από τις πιο γνωστές υποθέσεις, όπου το δικαστικό σύστημα υποτάχθηκε πλήρως στα θέλω της κρατικής εξουσίας.

Μια δικαστική εξουσία που δεν εκβιάζεται, ως γνωστόν, για τις αποφάσεις της από το κοινό περί δικαίου αίσθημα, μόνο, της υπενθυμίζεται από γνωστούς δικηγόρους μέσα στις δικαστικές αίθουσες και πολιτικούς, αντιτρομοκρατική κλπ ποιο είναι το μέλλον τους σε περίπτωση μη επιείκειας σε άτομα της πολιτικής ελίτ και σε άλλες υποθέσεις που αφορούν σκάνδαλα, μπάτσους κλπ. Γι’ αυτή την δικαστική εξουσία όλα όσα έκανε ο Γ. Μιχαηλίδης, εκπαιδευτικές άδειες και ημερομίσθια μέσα στη φυλακή, είναι προσχηματικά. Ναι καλά ακούσατε. Το έπαιζε καλός μας λένε οι δικαστές, γι’ αυτό δεν του δίνουμε ότι δικαιούται.

Το κράτος εκπληρώνει στο πρόσωπο του πολιτικού κρατούμενου και απεργού πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη, τις πιο σαδιστικές φαντασιώσεις του. Θέλει να τον βλέπει πονεμένο, με μόνιμες βλάβες και τη ζωή του να παίζεται καθημερινά κορώνα-γράμματα. Η τελευταία απόφαση αυτό αποδεικνύει περίτρανα αν και υπάρχουν ήδη οι απαραίτητες διαπιστεύσεις γι’ αυτό χρόνια τώρα. Έχει τελειώσει και το τελευταίο αποκούμπι για την όποια ψευδαίσθηση του πιο ανθρώπινου προσωπείου του.

Κι αυτό συμβαίνει γιατί ενσαρκώνει τον εσωτερικό εχθρό. Και πάνω του έχει επιβληθεί το καθεστώς εξαίρεσης, γιατί τόλμησε να αμφισβητήσει το Κράτος. Από τα βασανιστήρια και τα χτυπήματα στην σύλληψη του μέχρι και στην τωρινή αρνητική απόφαση την ώρα που η ζωή κρέμεται από μια κλωστή.

Με τον Γιάννη Μιχαηλίδη είμαστε μαζί. Η σκέψη μας και με τις/τους συντρόφισσες/ους στην Αθήνα που χαλάνε την εικόνα του τουριστικού κέντρου και βιώνουν την κρατική καταστολή στον δρόμο με ξύλο και συλλήψεις στον σωρό.

Απέναντι στις σαδιστικές ορέξεις του κράτους και των δικαστών, να θυμούνται μόνο κάτι: Δεν υπάρχει Ειρήνη χωρίς Δικαιοσύνη ή αλλιώς NO JUSTICE NO PEACE.

Παρασκευή 29/6 στις 19:00, Καμάρα: Πορεία αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη

Στήριξη στο κατειλημμένο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Κρατική υπογραφή στη φυσική εξόντωση του απεργού πείνας, Γιάννη Μιχαηλίδη

Μετά τη νέα απόρριψη (28 Ιουλίου 2022) από το Δικαστικό Συμβούλιο Λαμίας του αιτήματος του Γ. Μιχαηλίδη για την υφ’ όρων αποφυλάκισή του, ένα δικαίωμα που έχει ήδη από τον Δεκέμβριο του 2021, η κατάσταση οδηγείται σε νέο αδιέξοδο υπ’ ευθύνη της ελληνικής δικαιοσύνης. Η εν λόγω απόφαση, πέρα από τα ρεβανσιστικά χαρακτηριστικά που φέρει (με αποτέλεσμα να μην εφαρμόζεται ο ίδιος ο νόμος ή να εφαρμόζεται κατά περίπτωση για άτομα που βρίσκονται ή έχουν βρεθεί φύσει και θέσει κοντά στην εξουσία), έρχεται σε μία στιγμή κρίσιμη για την υγεία του Γ. Μιχαηλίδη, καθώς βρίσκεται στην 68η ημέρα απεργίας πείνας – μιας απεργίας πείνας ως ύστατο μέσο διεκδίκησης της ελευθερίας – με τη γνωμοδότηση της υπεύθυνης ιατρού να είναι πως η ζωή του βρίσκεται – πλέον – σε άμεσο κίνδυνο. Οι ευθύνες είναι πια ξεκάθαρες, με το κράτος και τους θεσμούς του να εμπαίζουν χωρίς ντροπή τον απεργό αλλά και την κοινή λογική (κόντρα στους ίδιους τους νόμους τους). Είναι χρέος μας να σταθούμε στο πλάι του αγώνα του και να ανατρέψουμε το καθεστώς εξαίρεσης. Είναι χρέος μας να βγούμε στο δρόμο, σπάζοντας την κρατική τρομοκρατία.

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ – ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΚΔΙΚΕΙΤΑΙ

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

Συγκέντρωση/πορεία αλληλεγγύης, Παρασκευή 29/07, 19:00, Καμάρα

Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Σχολείο


Πορεία αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας Γ. Μιχαηλίδη

Ο αναρχικός Γ. Μιχαηλίδης βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 23/5 διεκδικώντας την αποφυλάκιση του μετά από 8.5 χρόνια εγκλεισμού και αφού από τον Δεκέμβρη του 21 πληροί όλες τις προϋποθέσεις της αστικής δικαιοσύνης. Αυτό όμως δεν είναι αρκετό για το δικαστικό συμβούλιο της Άμφισσας, το οποίο αρνείται την υφ’ όρον απόλυση, ζητώντας ουσιαστικά δήλωση μετανοίας από την πλευρά του φυλακισμένου. Μια πρακτική η οποία παραπέμπει σε ιδεολογική χρήση της “ανεξάρτητης δικαιοσύνης” η οποία παρέχει τα κεκτημένα δικαιώματα με όρους καθυπόταξης των πολιτικών κρατουμένων.

Η συγκεκριμένη απόφαση δε μπορεί πάρα να ειδωθεί ως κομμάτι της συνολικότερης ιδεολογικής επίθεσης από πλευράς κράτους και κεφαλαίου προς τον κόσμο του αγώνα. Από τον Δεκέμβρη του 08 ως τους αγώνες τις περιόδου 10-12 η άγρια καπιταλιστική αναδιάρθρωση βρήκε ανάχωμα τους μεγαλειώδεις αγώνες εκμεταλλευομένων και καταπιεσμένων, με αποτέλεσμα την πλήρη απονομιμοποίηση του πολιτικού προσωπικού και την επιστράτευση της σοσιαλδημοκρατίας για βελούδινη εφαρμογή των μνημονίων. Ο εξευτελισμός της τελευταίας, με την πλήρη υποταγή στις ορέξεις των κεφαλαιοκρατών, έφερε πίσω τις δυνάμεις της αντιεξέγερσης πιο αδηφάγες από ποτέ, να επελαύνουν πάνω από τα κοινωνικά ερείπια που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο νεοφιλελευθερισμός, χέρι χέρι με την προπαγάνδα των ΜΜΕ και την καταστολή των μπάτσων είναι εδώ για να λεηλατήσει ότι δεν κατάφερε ως το 2015 και να ισοπεδώσει όποια κοινωνική αντίσταση δε βούλιαξε στην σοσιολδημοκρατική ματαιότητα.

Η υιοθέτηση αυτής της ατζέντας από την κυβέρνηση καθιστά την εξόντωση των πολιτικών κρατουμένων ως κεντρικό διακύβευμα, σε συμβολικό και ουσιαστικό επίπεδο. Από το κόψιμο αδειών του Δ. Κουφοντίνα, την άρνηση αδειών στην Π. Ρούπα, την εξοντωτική ποινή στον Β. Σταθόπουλο, ως την απόρριψη αποφυλάκισης του Γ. Μιχαηλίδη η κυβέρνηση προπαγανδίζει το δόγμα της πυγμής, προκειμένου να εντείνει το αίσθημα ματαιότητας προς τα ευρύτερα αγωνιζόμενα κομμάτια που δημιούργησαν εμπόδια στην νεοφιλελεύθερη λεηλασία κατά το πρόσφατο παρελθόν. Δεν αμφιβάλουμε πως ένας νεκρός πολιτικός κρατούμενος μπορεί να είναι κομμάτι των πολιτικών σχεδιασμών τους.

Όποιος/α βλέπει τον αγώνα του Γ. Μιχαηλίδη ξεκομμένα από την επίθεση στην τάξη μας ή την επίθεση στην τάξη μας ξεκομμένα από τον αγώνα του Γ. Μιχαηλίδη ας ετοιμάζεται για τη σειρά του. Είτε λέγεται εκδικητικότητα προς τους πολιτικούς κρατούμενους, είτε λέγεται ανεργία, αύξηση βασικών αγαθών, κοψίματα ρεύματος, εξώσεις, τα πρόσωπα του τέρατος είναι πολλά. Η αλληλεγγύη οφείλει να γίνει κοφτερό σπαθί απέναντι σε κάθε ένα από αυτά τα πρόσωπα, μέχρι τη μέρα που θα μπορέσουμε να το μπήξουμε στην καρδιά του.

Απαιτούμε την άμεση αποφυλάκιση του αναρχικού Γ. Μιχαηλίδη όχι για λόγους νομιμότητας ή ανθρωπιάς. Απαιτούμε την άμεση αποφυλάκιση Γ. Μιχαηλίδη ως κομμάτι του αγώνα για μια ζωή αξιοβίωτη. Είναι κομμάτι ενός αγώνα που δεν είναι μάταιος, γιατί τον είδαμε, τον αγγίξαμε, τον βιώσαμε. Είναι κομμάτι ενός αγώνα που σε συνθήκες συνεχούς όξυνσης της καπιταλιστικής κρίσης είναι ζωτικής σημασίας. Η υπεράσπιση της ζωής ενός απεργού πείνας ο οποίος αγωνίζεται για αυτονόητα κεκτημένα δικαιώματα δεν είναι προσωπική υπόθεση. Είναι το κάλεσμα για αντίσταση απέναντι στην ισοπέδωση της ανθρώπινης ύπαρξης στο πρόσωπο του απεργού πείνας.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ Γ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟ 23/5.

Πορεία αλληλεγγύης,Παρασκευή 29/07 στις 19:00, Καμάρα

Αναρχική ομάδα Θεσσαλονίκης Πυρανθός


Όλοι/ες στο δρόμο: Άμεση αποφυλάκιση του απεργού πείνας Γ.Μιχαηλίδη.

Δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί το αδιανότητο!

Άμεση αποφυλάκιση του απεργού πείνας Γ.Μιχαηλίδη. Όλοι και όλες στις συγκεντρώσεις σήμερα Παρασκευή 29/7 σε όλη την χώρα. Δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί το αδιανότητο! Διαβάστε περισσότερα εδώ κι εδω.

Αθήνα – 19:00, Μοναστηράκι
Θεσσαλονίκη – 19:00, Καμάρα
Πάτρα – 19:00, Παράρτημα
Λάρισα – 19:00, Δικαστικό Μέγαρο
Κέρκυρα – 12:00, πλ. Ανουτσιάτα
Χανιά – 18:30, πλ. Αγοράς
Λαμία – 20:00, πλ. Ελευθερίας
Ξάνθη – 19:00, πλ. Αντίκα
Βόλος – 19:00, πλ. Ελευθερίας

Αναμέτρηση


ΠΑΤΡΑ

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στον σύντροφο απεργό πείνας από 23/5 Γ.Μιχαηλίδη

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/7, ΣΤΙΣ 11:30, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ (ΓΟΥΝΑΡΗ & ΚΟΡΙΝΘΟΥ)

Η εκ νέου απορριπτική απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Λαμίας για την υφ’ όρους αποφυλάκισή του συντροφου Γιάννη Μιχαηλίδη, δείχνει πως το κράτος έχει επιλέξει τη δολοφονία του, τη δολοφονία του πρώτου κρατούμενου αγωνιστή απεργού πείνας εδώ και πολλές δεκαετίες σε ελλαδικό και ευρωπαϊκό έδαφος.

Θα σταθούμε στο πλευρό του μέχρι τη νίκη του αγώνα του, απέναντι στην κρατική δολοφονική μηχανή, απέναντι στην ταξική δικαιοσύνη, απέναντι στη σιωπή και τη γενικευμένη έρημο που θέλουν να επιβάλλουν για να προχωρά απρόσκοπτα η εκμετάλλευση και η καταστροφή ανθρώπων και φυσικού κόσμου, να επελαύνει η φτώχχεια, ο ξεριζωμός, οι πόλεμοι, οι πυρκαγιές και τόσα άλλα.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟ 23/5

ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΦΥΛΑΚΗΣ

ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ/ΕΣ ΠΟΥ ΥΨΩΝΟΥΝ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥΣ

ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ

Συνέλευση αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας από 23/5 Γιάννη Μιχαηλίδη – Πάτρα


Πορεία Αλληλεγγύης στον σύντροφο απεργό πείνας από 23/5 Γ.Μιχαηλίδη

ΠΟΡΕΙΑ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/7 ΣΤΙΣ 19:00, ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ

ΠΟΡΕΙΑ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/7 ΣΤΙΣ 19:00, ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ

ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ

Η εκ νέου απορριπτική απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Λαμίας για την υφ’ όρους αποφυλάκισή του συντροφου Γιάννη Μιχαηλίδη, δείχνει πως το κράτος έχει επιλέξει τη δολοφονία του, τη δολοφονία του πρώτου κρατούμενου αγωνιστή απεργού πείνας εδώ και πολλές δεκαετίες σε ελλαδικό και ευρωπαϊκό έδαφος.

Θα σταθούμε στο πλευρό του μέχρι τη νίκη του αγώνα του, απέναντι στην κρατική δολοφονική μηχανή, απέναντι στην ταξική δικαιοσύνη, απέναντι στη σιωπή και τη γενικευμένη έρημο που θέλουν να επιβάλλουν για να προχωρά απρόσκοπτα η εκμετάλλευση και η καταστροφή ανθρώπων και φυσικού κόσμου, να επελαύνει η φτώχχεια, ο ξεριζωμός, οι πόλεμοι, οι πυρκαγιές και τόσα άλλα.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟ 23/5

ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΦΥΛΑΚΗΣ

ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ/ΕΣ ΠΟΥ ΥΨΩΝΟΥΝ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ

Συνέλευση αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας από 23/5 Γιάννη Μιχαηλίδη – Πάτρα


ΛΑΡΙΣΑ

Συγκεντρωση Αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας Γ. Μιχαηλίδη

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ αύριο Παρασκευή 29/7 στις 19:00, έξω από το δικαστικό μέγαρο Λάρισας. Αλληλεγγύη στον αναρχικό απεργό πείνας από 23/5, Γιάννη Μιχαηλίδη πού σήμερα απορρίφθηκε εκ νέου η αίτηση αποφυλάκισης του από το εφετείο Λάμιας.

Αλληλέγγυες/αλληλέγγυοι


Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στο κάλεσμα, αύριο 19:00 έξω από το δικαστικό μέγαρο Λάρισας

Αλληλεγγύη στον αναρχικό απεργό πείνας, από 23/5 Γιάννη Μιχαηλίδη.

Κατάληψη Ντουγρού


ΚΕΡΚΥΡΑ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας από 23/05 Γιάννη Μιχαηλίδη

ΑΥΡΙΟ Παρασκευή 29/07 @12:00 πλατεια Ανουντσιάτα συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας από 23/05 Γιάννη Μιχαηλίδη


ΧΑΝΙΑ

Συγκέντρωση & Πορεία Αλληλεγγύης με τον Αναρχικό Απεργό Πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη

Τα κράτη είναι οι μόνοι τρομοκράτες | Άμεση απελευθέρωση του αναρχικού απεργού πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη

Μετά την απορριπτική απόφαση του συμβουλίου εφετών Λαμίας, αποφασίστηκαν οι επόμενες δράσεις αλληλεγγύης για σήμερα, Παρασκευή 29/7:

– [Δικαστήρια] 09:00 Μικροφωνική Συγκέντρωση

– [Πλατεία Δ. Αγοράς] 18:30 Συγκέντρωση & Πορεία

Τη στιγμή που το κράτος βασανίζει και δολοφονεί τον απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη, ο υπουργός Άδωνης Γεωργιάδης θα βρίσκεται στο Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων (ΕΒΕΧ) για να συντονίσει την ανάπτυξη των αφεντικών.
Εμείς θα διαδηλώσουμε τις συλλογικές μας αντιστάσεις και θα διεκδικήσουμε ότι το δίκιο βρίσκεται στους δρόμους.

– Μετά το τέλος της πορείας, συνέλευση στον Λόφο Καστέλι για τον συντονισμό των επόμενων δράσεων

ΓΙΑΝΝΗ ΓΕΡΑ
ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης
με τον Αναρχικό Απεργό Πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη


ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Συνέλευση με σκοπό την συνέχιση των δράσεων

Μαζικότατη πορεία και συγκρούσεις – ανταπόκριση

Η πορεία σε αλληλεγγύη στον απεργό πεινας Γιάννη Μιχαηλίδη είχε αποφασιστεί από την συνέλευση που αποχώρησε από το κατελειμμένο δημαρχείο Ηρακλείου την Τρίτη 26/07. Σκοπός της ήταν η προπαγάνδιση του αγώνα του Γιάννη Μιχαηλίδη για την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματός του.

Η χθεσινή παρέμβαση στην συναυλία του καλλιτέχνη Σωκράτη Μάλαμα, παρά την σθεναρή αντίδραση από τους διοργανωτές (επίθεση και προπηλακισμός των αλληλλέγυων), έληξε με το κάλεσμα στο πολυπληθές κοινό για την σημερινή πορεία.

Συνολικά γύρω στα 600 άτομα συμμετείχαν στην πορεία αλληλεγγύης. Η πορεία ξεκίνησε στις 9 το βράδυ από την πλατεία λιονταριών με πολύ παλμό και αποφασιστικότητα. Η αρνητική απόφαση του δικαστικού συμβουλίου στην Λαμία όχι μόνο δεν πτόησε τους αλληλέγγυους, αλλά αντιθέτως τους πείσμωσε ότι το δίκιο είναι με τους εξεγερμένους και όχι με τους κρατικούς δολοφονικούς μηχανισμούς.

Η πορεία διέσχισε το κέντρο της πόλης περικυκλωμένη από διμοιρίες καθώς η αστυνομία ήταν από νωρίς σε επιφυλακή. Διέσχισε όλο το κέντρο και κατέληξε στην Κατάληψη Ευαγγελισμού.

Εκεί είναι που έγινε η σύγκρουση με τις διμοιρίες να περικυκλώνουν το κτήριο από τα γύρω στενά. Ο κόσμος όμως ήταν αποφασισμενος να τους απωθήσει με όλα τα μέσα και αυτό έγινε. Η φωτιά που καίει μέσα, τσουρούφλισε τα όργανα της τάξης. Όλη η γειτονία έγινε άσπρη από τα δακρυγόνα που έπεσαν και στήθηκαν οδοφράγματα.

Τελικά οι ματατζήδες αποσύρθηκαν και οι αλληλέγγυοι άρχισαν να καθαρίζουν την γειτονιά441 από τις ζημίες που προκλήθηκαν από την επίθεση των ΜΑΤ. Η γειτονία ήταν υποστηρηκτική μέχρι που στο τέλος έστειλαν φαγητό στους αλληλέγγυους, έχοντας γνώση του αιτήματος για το οποίο έγινε η σημερινή πορεία. Ο αγώνας συνεχίζεται με συνέλευση στην καταληψη ευαγγελισμού αύριο Παρασκευή 29/07 στις 18:00 με σκοπό την συνέχιση των δράσεων.

Η διάθεση των αλληλέγγυων είναι αγώνας μέχρι τέλους – τίποτα δεν έχει τελειώσει μετά την αρνητική απόφαση του συμβουλίου εφετων.


ΛΑΜΙΑ

Έπειτα από την αρνητική απόφαση για την αποφυλάκιση του απεργού πείνας Γ.Μιχαηλίδη,το συμβούλιο εφετών Λαμίας επιλέγει να οδηγήσει τον σύντροφό σε «βέβαιο,βασανιστικό και γρήγορο θάνατο» όπως αναφέρει η γιατρός του,αφού μετά από 67 ημέρες απεργίας πείνας,η κατάσταση της υγείας του είναι οριακή.

Η δικαιοσύνη τους αποφυλακίζει βιαστές και εξοντώνει αγωνιστές.

Έπειτα από την αρνητική απόφαση για την αποφυλάκιση του απεργού πείνας Γ.Μιχαηλίδη,το συμβούλιο εφετών Λαμίας επιλέγει να οδηγήσει τον σύντροφό σε «βέβαιο,βασανιστικό και γρήγορο θάνατο» όπως αναφέρει η γιατρός του,αφού μετά από 67 ημέρες απεργίας πείνας,η κατάσταση της υγείας του είναι οριακή.

Το κράτος και οι ακροδεξιοί διαχειριστές του δε διστάζουν να ποδοπατήσουν τους ίδιους τους νόμους τους και να εξοντώσουν έναν κρατούμενο,λόγω της αναρχικής πολιτικής του στάσης και της έμπρακτης αμφισβήτησης της κρατικής και καπιταλιστικής κυριαρχίας.

Να μην επιτρέψουμε την κρατική δολοφονία του αναρχικού Γ.Μιχαηλίδη.

Καλούμε σε συγκέντρωση και πορεία,την Παρασκευή 29/7,στην πλατεία Ελευθερίας στις 20:00.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ,ΑΠΟ 23/5,Γ.ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

Αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Λαμίας


ΒΟΛΟΣ

Να μιλήσει ο δρόμος να νικήσει η ζωή!

Αύριο στις 7 μμ στην πλατεία Ελευθερίας!!

Μοιραστείτε το άρθρο