Το Radical I.T. δικάζεται, Παρασκευή 29/7 στις 9:00 στα Δικαστήρια Ευελπίδων

Την ερχόμενη Παρασκευή 29 Ιουλίου, το μέλος του Radical IT Λάμπρος Μ., μαζί με την αγωνιζόμενη απολυμένη Αριστέα Μ., δικάζονται για μια υπόθεση εργατικής διαφοράς η οποία κρατάει από παλιά, και είναι λίγο πολύ σε όλους/ες μας γνωστή:

Η απόλυση της Αριστέας στον έβδομο μήνα εγκυμοσύνης από το τηλεφωνικό κέντρο VresNet στην Καλλιθέα (εργοδότης ονόματι Ηρακλής Μπάμζας), από την πρώτη στιγμή συγκέντρωσε τεράστιο κύμα αλληλεγγύης. Δεκάδες δημοσιεύσεις, καταγγελίες, κινητοποιήσεις είχαν σταθεί τότε στο πλευρό της απολυμένης.

Τι έχει μεσολαβήσει από τότε; Η Αριστέα έχει δικαιωθεί στο εργατικό δικαστήριο, και πρωτόδικα και στο εφετείο. Σε πιο πρόσφατο στιγμιότυπο, απορρίφθηκε η επανεξέταση της υπόθεσης από τον Άρειο Πάγο (ναι, ο άνθρωπος είχε προσφύγει μέχρι κι εκεί)! Όλον αυτόν τον καιρό, έχει εξαπολύσει δεκάδες μηνύσεις προς όλες τις κατευθύνσεις (ειδησεογραφικά σάιτ που αναπαρήγαγαν την είδηση, ΔΣ σωματείων που δημοσίευσαν το ψήφισμα, κλπ), και όλες έχουν πάει στο αρχείο, εκτός από την συγκεκριμένη που εκδικάζεται αυτήν την Παρασκευή.

Γι’ αυτό ζητάμε από εσάς για ακόμα μια φορά να στηρίξετε την αγωνιζόμενη απολυμένη, και το δικαίωμά μας στην διαμαρτυρία, στον αγώνα.

Καλούμε όλα τα εργατικά σωματεία και συλλογικότητες να υιοθετήσουν το παρακάτω ψήφισμα, προς αξιοποίηση στο δικαστήριο. Τώρα που με τον νόμο Χατζηδάκη το δικαίωμα στη διαμαρτυρία, στον αγώνα, στην απεργία βάλλεται, να ορθώσουμε ανάστημα! Όπως είχαμε κάνει και τότε.

Το ψήφισμα σε ηλεκτρονική μορφή

Ψήφισμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στην απολυμένη έγκυο συνάδελφο Α.Μιχαλακάκου και στον διωκόμενο συνάλδελφο Λ.Μαστοράκη

Τον Νοέμβριο του 2017 ο εργοδότης της εταιρείας Vresnet, Ηρακλής Μπάμζας, με χυδαίο κυνισμό απέλυσε εργαζόμενη στον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης της, ενώ γυρνούσε από αναρρωτική άδεια, καθώς και τρεις συναδέλφους της που την υπερασπίστηκαν.

Στη συνέχεια σε ένα όργιο αυταρχισμού προχώρησε σε μηνύσεις στην απολυμένη έγκυο συνάδελφο, σε μέλος του ΔΣ του ΣΕΤΗΠ και σε άλλα τρια μέλη του σωματείου. Το πρωτοδικείο Αθηνών πανυγηρικά δικαίωσε την εργαζόμενη, έκρινε παράνομη την απόλυση και καταδίκασε τον εργοδότη να καταβάλει αποζημίωση.

Όλον αυτόν τον καιρό, ο δικομανής κ.Μπάμζας συνέχισε τις μηνύσεις όχι μόνο σε οποιονδήποτε τολμούσε να εκφράσει αλληλεγγύη και υποστήριξη στην απολυμένη έγκυο, αλλά σε όποιον τολμούσε απλώς να αναπαράγει την είδηση! Κατέθεσε μηνύσεις εναντίων πλήθος μελών του ΣΕΤΗΠ, μελών του ΔΣ του ΣΕΤΗΠ, μία σειρά άλλων σωματείων, κοινωνικοπολιτικών συλλογικοτήτων και ειδησεογραφικών μέσων, μήνυσε ακόμα και το ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης. Όλοι οι παραπάνω δικαιώθηκαν, είτε οι μηνύσεις μπήκαν στο αρχείο.

Έχουν περάσει 4 και πλέον χρόνια και ο εργοδότης της Vresnet, ο οποίος καταδικάστηκε και από το εφετείο, δεν έχει καταβάλει απολύτως τίποτα από τα οφειλόμενα στην Αριστέα. Αντιθέτως, συνεχίζει την εκδικητική του μανία σέρνοντας κόσμο στα δικαστήρια.

Σε αυτή τη συγκυρία που ο νόμος Χατζηδάκη έρχεται να καταργήσει κεκτημένα δεκαετιών, να καταστείλει τους αγώνες και να τρομοκροτήσει τους εργαζόμενους πρέπει να δώσουμε δυναμική απάντηση.

Την επόμενη Παρασκευή 29 Ιουλίου για άλλη μια φορά δικάζεται η Αριστέα Μ. και ο Λάμπρος Μ. Σε αυτές τις πρακτικές εκφοβισμού είμαστε απέναντι. Θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε δίπλα και να συμπαραστεκόμαστε σε κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα που αποφασίζει να σηκώσει κεφάλι και να διεκδικήσει αυτά που δικαιούται. Θα δώσουμε αυτόν τον αγώνα για ζωή και αξιοπρέπεια μέχρι να παρθούν πίσω οι διώξεις και να δικαιωθεί ο αγώνας της απολυμένης εγκύου.

Απαιτούμε:

  • Να σταματήσει τώρα η διώξη του συναδέλφου και να αποσυρθεί η μήνυση
  • Να καταβληθεί άμεσα η νόμιμη αποζημίωση στην απολυμένη έγκυο και να αποσυρθούν οι μηνύσεις εις βάρος της.

Παρασκευή 29 Ιουλίου, ώρα 9:00 στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε κάθε διωκόμενο/η από την εργοδοσία

Radical IT

Μοιραστείτε το άρθρο