Συγκέντρωση κατά της αστυνομικής βίας και της καταστολής και αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη, Τρίτη 26/7 στις 19:00 στην πλατεία Συντάγματος

Συγκέντρωση κατά της αστυνομικής βίας και της κυβέρνησης της καταστολής – Άμεσα Αποφυλάκιση του Γιάννη Μιχαηλίδη

Τις τελευταίες μέρες βλέπουμε μια συνεχόμενη καταστολή από την αστυνομία. Την Παρασκευή και το Σάββατο στα Εξάρχεια είχαμε απαγόρευση κάθε συγκέντρωσης, είτε για το ζήτημα του μετρό είτε για το ζήτημα των βιασμών στην περιοχή, και συνεχόμενες επιθέσεις της αστυνομίας. Την Κυριακή απαγορεύτηκε η συναυλία αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Γ.Μιχαηλίδη στα Προπύλαια στο κέντρο της πόλης και γι αυτό μεταφέρθηκε στην Πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου όπου ακόμα και εκεί υπήρχε ισχυρή παρουσία της αστυνομίας. Για όλα αυτά καμμία αναφορά δεν υπήρξε στα συστημικά ΜΜΕ ενώ δημοσιογράφος που αποκάλυψε τα ψέματα του υπ. Δημοσίας Τάξης σχετικά με την καταστολή είδε το προφίλ της στο Facebook να “κατεβαίνει”.

Χθες στο προεδρικό μέγαρο υποτίθεται ότι γιορτάστηκε η αποκατάσταση της δημοκρατίας μετά την πτώση της Χούντας. Τι εννοούν όμως οι κυβερνώντες όταν μιλάνε για δημοκρατία;

Υπάρχει δημοκρατία όταν απαγορεύεται η δημόσια διαμαρτυρία;

Υπάρχει δημοκρατία όταν δεν υπάρχει ισονομία;

Υπάρχει δημοκρατία όταν τα ΜΜΕ είναι πλήρως ελεγχόμενα;

Υπάρχει δημοκρατία με πολιτικούς κρατούμενους;

Υπάρχει δημοκρατία με νεκρούς απεργούς πείνας που ζητούν το δίκιο τους;

Τις ερωτήσεις αυτές θα την κάνουμε συλλογικά στο δρόμο αύριο Τρίτη 26/7 στις 19:00 στην πλ.Συντάγματος, Αθήνα.

Ο Γ.Μιχαηλίδη ζητά με μόνο όπλο την ίδια του τη ζωή μέσω της απεργίας πείνας την ελευθερία που δικαιούται. Άμεσα το συμβούλιο εφετών να προχωρήσει στην αποφυλάκιση του.

Ακολουθεί το σχετικό κοινό κάλεσμα οργανώσεων της αριστεράς:

Κάλεσμα πολιτικών οργανώσεων σε συγκέντρωση κατά της κυβερνητικής αστυνομικής βίας και καταστολής, καθώς και καταγγελίας της εξόφθαλμης ευνοϊκής στάσης της δικαιοσύνης απέναντι σε δολοφόνους και βιαστές, σε αντίθεση με την εκδικητική της στάση απέναντι στον φυλακισμένο απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη που ζητάει να εφαρμοστούν γι’ αυτόν τα προβλεπόμενα από το αστικό νομοθετικό και θεσμικό πλαίσιο.

Καλούμε σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα την Τρίτη 26 Ιούλη στις 7 μμ

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης ξεκίνησε απεργία πείνας στις 23/5/2022, διεκδικώντας τα έστω και περιορισμένα δικαιώματα που προβλέπονται από την αστική δημοκρατία για τους κρατούμενους, για να γίνει δεκτό το νέο αίτημά του για την υφ’ όρον απόλυσή του.

Οι αιτήσεις του για υφ’ όρον απόλυση απορρίφθηκαν, με το αιτιολογικό ότι έχει τελέσει βαρύτατα εγκλήματα και ότι υπάρχει πιθανότητα επανάληψής τους. Από ό,τι φαίνεται, για την αστική δικαιοσύνη κάποια φυσίγγια είναι πιο επικίνδυνα από ένστολους αστυνομικούς που ξυλοκοπούν μέχρι θανάτου άτομο που κείται τραυματισμένο ήδη στο πεζοδρόμιο. Πρόκειται για μια πασιφανή περίπτωση προληπτικής κράτησης, ενώ εδώ και 7 μήνες ο Μιχαηλίδης δικαιούται την υφ’ όρον απόλυσή του.

Η κατάσταση της υγείας του αυτήν τη στιγμή βρίσκεται σε κρίσιμο και πιθανώς σε μη αναστρέψιμο σημείο. Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα του Γ. Μιχαηλίδη για την υφ’ όρον απόλυσή του. Είναι κομμάτι του αγώνα για τη συνολική, έμπρακτη υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών.

Η κυβέρνηση, έχοντας φέρει απέναντί της την μεγάλη πλειοψηφία του λαού και των εργαζομένων, με την ακραία πολιτική που ακολουθεί σε όλα τα επίπεδα, για τον πόλεμο, για το ενεργειακό και την ακρίβεια, για την εγκατάλειψη της χώρας στα καιρικά φαινόμενα, για την προφανή προσπάθεια χειραγώγησης της δικαιοσύνης, για την εκπαίδευση κ.λπ., αντιλαμβάνεται ότι πολύ σύντομα θα έχει να αντιμετωπίσει την ογκούμενη λαϊκή αγανάκτηση και οργή. Γι’ αυτό κινητοποιεί τα σώματα ασφάλειας να εντείνουν την καταστολή, ανοίγοντας για μια ακόμη φορά τους ασκούς του Αιόλου. Δείχνει να μην έλαβε σοβαρά υπόψιν της τι έγινε στο παρελθόν στη Νέα Σμύρνη.

Το εργατικό και λαϊκό κίνημα δεν τρομοκρατείται. Βγαίνει στους δρόμους, αντιστέκεται και κατακτά. Δεν θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση και τους κρατικούς μηχανισμούς να οδηγήσουν τη χώρα στον αντιδημοκρατικό κατήφορο που προωθούν.

Έξω η αστυνομία από τις συγκεντρώσεις και πορείες.

Έξω η αστυνομία από τα Πανεπιστήμια.

Άμεση απελευθέρωση του Γιάννη Μιχαηλίδη καθώς πληροί όλες τις προϋποθέσεις του Νόμου.

Στη φυλακή δολοφόνοι και βιαστές

Οι πολιτικές οργανώσεις:

Αναμέτρηση

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

ΕΕΚ

ΕΚΚΕ

ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Νεολαία Κομμουνιστική απελευθέρωση

ΟΚΔΕ Σπάρτακος

Μοιραστείτε το άρθρο