Πορεία φοιτητ(ρι)ών και αλληλέγγυων ενάντια στην αστυνομοκρατία στα πανεπιστήμια, την καταστολή και την καταπάτηση του ασύλου – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ/ΒΙΝΤΕΟ

Για μία ακόμα ημέρα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις (ΜΑΤ, άνδρες της ασφάλειας) βρέθηκαν στο Α.Π.Θ. με πρόφαση τα “έργα” που πραγματοποιούνται στο πρώην στέκι στο Βιολογικό. Η αστυνομία προχώρησε απρόκλητα σε δύο επιθέσεις εναντίον φοιτητ(ρι)ών και αλληλέγγυων με μία βάναυση σύλληψη φοιτητή μπροστά από τη ΣΘΕ και αργότερα στην αναίτια επίθεση στη συγκέντρωση στην πρυτανεία και πρόκληση σοβαρών τραυματισμών σε φοιτητές/ριες. Συγκέντρωση αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται στην Καμάρα και θα ακολουθήσει πορεία. Νωρίτερα φοιτήτριες/τες συγκεντρώθηκαν στη Σχολή Θετικών Επιστημών και έφτασαν στην Καμάρα με πορεία.

Ξεκίνησε η πορεία από την Καμάρα στις 19:30. Τεράστια συμμετοχή, μεγαλειώδης πορεία – απάντηση στη βίαιη καταστολή κράτους – αστυνομίας.

19:45 Στην Αγίας Σοφίας

20:00 Η πορεία επί της Τσιμισκή, δύο μπλοκ με μικρή απόσταση το ένα από το άλλο. Παράλληλα πορεία πραγματοποιούν κάποιοι σύλλογοι φοιτητ(ρι)ών με σημείο εκκίνησης τον πεζόδρομο στην Αγίας Σοφίας και βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση μπροστά από την κεντρική πορεία.

20:10 Η πορεία κατευθύνεται προς το ΥΜΑΘ.

Στο ΥΜΑΘ, οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν πλάγια του υπουργείου έριξαν χημικά και κρότου λάμψης. Το μπροστινό μπλοκ συνέχισε την πορεία επί της Αγίου Δημητρίου. Το δεύτερο μπλοκ με εξωκοινοβουλευτικές οργανώσεις της αριστεράς, φοιτητικούς συλλόγους, αριστερά σχήματα παρέμεινε μπροστά στο ΥΜΑΘ φωνάζοντας αντικατασταλτικά συνθήματα.

20:20 Επί της Αγίου Δημητρίου.

20:30 Κλούβα της αστυνομίας μπλοκάρει το δρόμο στη συμβολή Αγίου Δημητρίου με Ιασωνίδου, η πορεία κατεβαίνει την Ιασωνίδου.

20:45 Σταμάτησε στην Καμάρα η πορεία.

Η πορεία αναμεταδίδεται από το Ελεύθερο Κοινωνικό Ραδιόφωνο 1431AM.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ και ΒΙΝΤΕΟ (Ανθή Κ. και Β.Γλ.)


Πορεία

Η στιγμή της επίθεσης της αστυνομίας στην πορεία στο ΥΜΑΘ

Καμάρα Συγκέντρωση 

Πορεία φοιτητ(ρι)ών με κατεύθυνση την Καμάρα

Συγκέντρωση φοιτητ(ρι)ών στη ΣΘΕ

Πορεία φοιτητικών συλλόγων από την Αγίας Σοφίας


Ότι διαδραματίστηκε από το πρωί στο Α.Π.Θ. και οι επιθέσεις των δυνάμεων της αστυνομίας στους φοιτητές/ριες.

https://new.infolibre.gr/2022/05/10/astynomokratia-kai-klima-ekfovismoy-gia-mia-akoma-imera-sto-a-p-th-kinitopoiiseis-foitit-ri-on-fotografies-vinteo-synechis-enimerosi/

Μοιραστείτε το άρθρο