Αστυνομοκρατία και κλίμα εκφοβισμού για μία ακόμα ημέρα στο Α.Π.Θ. Κινητοποιήσεις Φοιτητ(ρι)ών – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ/ΒΙΝΤΕΟ – Συνεχής ενημέρωση

Με το σχέδιο κράτους – κυβέρνησης για την είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας να προχωρά, καθημερινά κάνουν την εμφάνισή τους γύρω και μέσα στο Α.Π.Θ., ΜΑΤ και δυνάμεις της ασφάλειας. Οι φοιτητ(ρι)ες συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις προσπαθώντας να προστατέψουν το άσυλο και ολόκληρο το πανεπιστήμιο. Καθώς τα “έργα” στο πρώην στέκι στο Βιολογικό συνεχίζονται, δυνάμεις τις ασφάλειας τραμπουκίζουν φοιτητές που προσπαθούν να εισέλθουν στις σχολές τους και ΜΑΤ κάνουν χρήση χημικών εναντίον των φοιτητ(ρι)ών.

Τα ΜΑΤ σπάνε το λουκέτο που βρίσκεται στην πόρτα παραπλεύρως της Σχολής Θετικών Επιστημών, οι φοιτητ(ρι)ές προσπαθούν να τους απωθήσουν. Τα ΜΑΤ τελικά εισέρχονται και παράλληλα κάνουν χρήση χημικών (δακρυγόνα και κρότου λάμψης) με τις πληροφορίες να μιλούν για μία προσαγωγή, κατά τη διάρκεια μάλιστα μαθημάτων εντός της σχολής. Η κατάσταση είναι τεταμένη και η προκλητική στάση κράτους-αστυνομίας φανερώνει τη λογική της επιβολής ενός συνεχούς κλίματος αστυνομοκρατίας και διάλυσης των αντιδράσεων από τους φοιτητ(ρι)ές.

Οι φοιτητ(ρι)ές συγκεντρώθηκαν στην Πρυτανεία του Α.Π.Θ. όπου και πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας. Ακολούθησε συνέλευση στα σκαλιά της Σχολής Θετικών Επιστημών και έχει προγραμματιστεί απογευματινή πορεία, με το κάλεσμα να είναι στις 18:30 στην Καμάρα και νωρίτερα στις 18:00 μέσα στα πανεπιστήμια.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ/ΒΙΝΤΕΟ – Ρεπορτάζ (Β.Γλ. και Ανθή Κ.)


Συνέλευση στα σκαλάκια της ΣΘΕ

Διαμαρτυρία στην Πρυτανεία του Α.Π.Θ. και αναίτια, βίαιη και βάναυση καταστολή από τα ΜΑΤ

Από την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ υπάρχουν τραυματίες.

Η στιγμή της βίαιης και βάναυσης προσαγωγής από τα ΜΑΤ. Τον σέρνουν στα μάρμαρα και τον χτυπούν. Βίντεο από τον Αλέξανδρο Λιτσαρδάκη.

Φοιτήτριες/ες συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις και δέχονται χημικά από τα ΜΑΤ. 1:50 τα ΜΑΤ εισέρχονται μέσα στο Α.Π.Θ. από την είσοδο της ΣΘΕ.

Έντονη παρουσία της αστυνομίας εντός του Α.Π.Θ. 

Νεαρός φοιτητής προσέρχεται στη σχολή του (8:30), στην πληροφορική (στεγάζεται στο ίδιο κτήριο με το βιολογικό). Οι άνδρες της ασφαλείας θεώρησαν “ύποπτο” το ότι φορούσε τζόκεϊ και σκουλαρίκι. Χειροδίκησαν και η σύντροφος πρόλαβε να τραβήξει αυτό το βίντεο.
Πηγή: Εργαζόμενος του ΑΠΘ ο οποιος βρισκόταν κοντά στο συμβάν.Για ευνόητους λόγους το όνομα μόνο στη διάθεση της ηλεκτρονικής εφημερίδας μας.

Φοιτητές απωθούν τα ΜΑΤ τα οποία προσπαθούν να εισέλθουν στο Α.Π.Θ. έχοντας σπάσει το λουκέτο στην πόρτα. 

Φοιτήτριες/ες έχουν συγκεντρωθεί μέσα στο Α.Π.Θ. βλέποντας για μία ακόμη ημέρα να έχει μετατραπεί η πανεπιστημιούπολη σε ένα αστυνομοκρατούμενο και ελεγχόμενο τοπίο. 

Μέσα στο πρώην Στέκι στο Βιολογικό.

Νωρίς το πρωί στην Εθνικής Αμύνης και μπροστά από το νοσοκομείο Γεννηματάς βρίσκονται δυνάμεις της αστυνομίας που παρακολουθούν την είσοδο από την πλευρά της ΣΘΕ.


Κάλεσμα το πρωί της Τρίτης για κινητοποίηση των φοιτητ(ρι)ών.

(επείγον) Συγκέντρωση υπεράσπισης του ασύλου

Συγκέντρωση υπεράσπισης του ασύλου, στα σκαλάκια της ΣΘΕ.

Με την πρόφαση της διαφύλαξης των εργασιών στο στέκι στο Βιολογικό, οι ασφαλίτες κόβουν βόλτες εντός του campus και τα ΜΑΤ είναι παρατεταγμένα έξω από τη ΣΘΕ.

Χρειάζεται άμεσα κόσμος.

ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ CAMPUS ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΑΙ ΜΑΦΙΑ

Αυτόνομο σχήμα Φυσικού

ΦΕΡΜΑ Σχήμα στο Μαθηματικό

Μοιραστείτε το άρθρο