Συγκεντρώσεις και Πορεία φοιτητ(ρι)ών του Α.Π.Θ. για την ημέρα δράσης ενάντια στην αστυνομοκρατία, την ΕΒΕ και τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ/ΒΙΝΤΕΟ

Φοιτητές/ριες προχώρησαν σε συγκεντρώσεις από το πρωί της 6/5 στη ΣΘΕ και στην πρυτανεία του Α.Π.Θ. για να ακολουθήσει πορεία από την Καμάρα στη συνέχεια, στα πλαίσια της ημέρας δράσης ενάντια στην αστυνομοκρατία και την είσοδο της αστυνομίας στα πανεπιστήμια, την ελάχιστη βάση εισαγωγής, τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων και την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση γενικότερα.

Στην Πρυτανεία, απουσίαζαν οι πρυτανικές αρχές καθώς συνεδρίαζαν, εργαζόμενος του πανεπιστημίου συνομίλησε με τους φοιτητές/ριες, οι οποίοι τόνισαν την ανάγκη να πάρει επιτέλους σαφή θέση η Πρυτανεία όσον αφορά την είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας και κατηγορώντας την προθυμία που επέδειξε ο Πρύτανης να συνεργαστεί με αστυνομία και κυβέρνηση. Όσον αφορά το δημοσίευμα που κυκλοφορεί το οποίοι υποστηρίζει την αρχή της λειτουργίας της πανεπιστημιακής αστυνομίας να είναι προγραμματισμένη για τις 17/5, ο εργαζόμενος υποστήριξε ότι αποτελεί απλά ένα δημοσίευμα και δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα.

Στη ΣΘΕ, φοιτητές/ριες πραγματοποίησαν προσυγκέντρωση και κατευθύνθηκαν προς την Καμάρα όπου ήταν προγραμματισμένη η συγκέντρωση στις 13:00 για να ακολουθήσει πορεία.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ και ΒΙΝΤΕΟ (Ανθή Κ. και Β.Γλ.)


Συγκέντρωση στην Καμάρα, πορεία ορισμένων συλλόγων προς το ΥΜΑΘ

Προσυγκέντρωση στη ΣΘΕ

Συγκέντρωση στην Πρυτανεία και διάλογος με εργαζόμενο του πανεπιστημίου για την είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας


https://new.infolibre.gr/2022/05/05/mera-drasis-enantia-se-sygchoneyseis-kai-katargiseis-tmimaton-elachisti-vasi-eisagogis-kai-astynomokratia-paraskeyi-6-mai-sygkentroseis-kai-poreies-se-athina-kai-thessaloniki/

Μοιραστείτε το άρθρο