Δεν κρατάνε πια ούτε τα προσχήματα στις διώξεις των αγωνιστών – Αναβολή της δίκης του Κώστα Ξενόπουλου

Με τη συμπαράσταση δεκάδων αλληλέγγυων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, έκατσε σήμερα για δεύτερη φορά στο εδώλιο του κατηγορουμένου ο Κώστας Ξενόπουλος, σε μια δίκη που πριν καλά καλά ξεκινήσει αποδείχτηκε πόσο έωλο είναι το κατηγορητήριο. Τελικά η δίκη αναβλήθηκε και αυτή τη φορά (για τον ίδιο λόγο που αναβλήθηκε και τον Δεκέμβριο του 2021, την απουσία του μάρτυρα αστυνομικού στους ισχυρισμούς του οποίου στηρίχθηκε το κατηγορητήριο) και θα πραγματοποιηθεί στις 16 Σεπτεμβρίου 2022.

Παραθέτουμε και εδώ σύντομο σχόλιο της δικηγόρου του κινήματος Αρετής Σκουνάκη, μίας εκ των συνηγόρων του συναγωνιστή Κ. Ξενόπουλου.

“Ούτε τα προσχήματα δεν στάθηκε δυνατό να τηρηθούν σήμερα στο Β’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στη δίκη του Κώστα Ξενόπουλου. Προκλητικά πρόχειρο και σαθρό κι ολωσδιόλου κατασκευασμένο αποκαλύφθηκε πως ήταν το κατηγορητήριο σε βάρος του για συμμετοχή του σε δήθεν βιαιοπραγίες σε διαδήλωση της 16/10/2017, που κατασκευάστηκε από την Κρατική Ασφάλεια Θεσ/νίκης, 5 ολόκληρους μήνες αργότερα, αποκλειστικά και μόνο για να συγκαλύψει την επικίνδυνη σωματική βλάβη που υπέστη εντελώς απρόκλητα ο ίδιος από γκλομπ αστυνομικού των ΜΑΤ στο κεφάλι, η οποία  του προκάλεσε Κρανιοεγκεφαλική Κάκωση για την οποία απαιτήθηκαν 7 ράμματα. Η ένσταση ακυρότητας κλητηρίου θεσπίσματος, που πρότεινε σήμερα η υπεράσπισή του, καθώς η δήθεν απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, που φέρεται ότι τελέστηκε από τον ίδιο σε  βάρος αστυνομικών, δεν είχε συγκεκριμένους παθόντες(!!!) απορρίφθηκε βέβαια, σε μια κίνηση απολύτως αναγκαστική για την δικαστική έδρα. Δεν θα μπορούσε άλλωστε να γίνει αλλιώς. Κι αυτό γιατί το συγκεκριμένο κλητήριο θέσπισμα δεν θα ήταν δυνατό να επαναληφθεί επί το ορθότερον στο μέλλον, αφού ποτέ κανένας αστυνομικός δεν κατέθεσε οποτεδήποτε ότι ο Κώστας Ξενόπουλος αποπειράθηκε να τον τραυματίσει και μάλιστα επικίνδυνα…! Κατά συνέπεια οι τραγελαφικές ελλείψεις και προχειρότητες του κατηγορητηρίου είναι αντικειμενικά αδύνατο να καλυφθούν εκ των υστέρων. Η συνέχεια θα δοθεί στο ακροατήριο την 16/9/2022, οπότε και θα γραφεί ο επίλογος σ’ αυτή τη δίκη – παρωδία, που καλείται για μια ακόμη φορά ν’ αντιμετωπίσει μια κακοστημένη δικογραφία σκοπιμότητας”.

https://syntonsyllogthes.blogspot.com/2022/04/blog-post_5.html

Μοιραστείτε το άρθρο