Αντιπολεμική παρέμβαση στο ρωσικό προξενείο, Πέμπτη 7/4 στις 19:00, Κηφισίας και Εθνικής Αντιστάσεως στο Χαλάνδρι

Ενάντια στον πόλεμο και τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς να ανατρέψουμε τους πολεμικούς σχεδιασμούς τους.

Η ρωσική εισβολή στα ουκρανικά εδάφη αποτελεί συνέχεια των ιµπεριαλιστικών ανταγωνισµών µεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ για τον παγκόσµιο έλεγχο, την εξουσία και τις πλουτοπαραγωγικές πήγες. Ο πόλεµος εντάσσεται στο πλαίσιο των ανταγωνισµών µεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ. Η επικράτηση του φασισµού, του εθνικισµού και της µισαλλοδοξίας στην Ουκρανία εδραίωσαν ένα καθεστώς βαρβαρότητας, µε τη διαρκή υποστήριξη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, το οποίο αποτελεί ένα καλό εργαλείο για τους σχεδιασµούς τους και άλλοθι για την εισβολή.

Ο πόλεμος δεν γίνεται για την προστασία του πληθυσμού της ανατολικής Ουκρανίας, ούτε για την αποναζιστικοποίηση. Η ολοκληρωτική ισοπέδωση πόλεων, οι χιλιάδες νεκροί και τα εκατομμύρια ξεριζωμένων το καταδεικνύουν με τον πιο εμφατικό τρόπο. Το ρωσικό κράτος είναι ένα αυταρχικό καθεστώς το οποίο έχει στηρίξει και ενισχύσει τα φασιστικά μορφώματα στην επικράτειά του, καθώς και ακροδεξιά ευρωπαϊκά κόμματα, όπως η χρυσή αυγή. Ενώ κάθε φωνή διαμαρτυρίας, αμφισβήτησης και αντίστασης στο καθεστώς έχει βρεθεί αντιμέτωπη με την τρομοκρατία, την καταστολή, τη φυλακή, ακόμα και τον θάνατο.

Σε ένα περιβάλλον παρατεταµένης και εντεινόµενης καπιταλιστικής κρίσης, οι ιµπεριαλιστικοί ανταγωνισµοί προµηνύουν πολέµους, ξεριζωµό, φτωχοποίηση, εξαθλίωση και θάνατο για τους καταπιεσµένους.

Καθώς τα τύµπανα του πολέµου ηχούν όλο και πιο δυνατά γύρω µας, να αγωνιστούµε για να µην γίνουµε κρέας για τα κανόνια τους, για τον τερµατισµό του πολέµου και της σφαγής των πληβείων, που θυσιάζονται για τα συµφέροντα των αφεντικών. Να συνειδητοποιήσουµε ότι ο εχθρός µας είναι στις τράπεζες και τα υπουργεία. Να εναντιωθούµε στις στρατηγικές επιλογές του ελληνικού κράτους, οι οποίες ευθυγραµµίζονται µε τα σχέδια ΝΑΤΟ-ΕΕ-ΗΠΑ και τις επιδιώξεις των καπιταλιστών, που αποτελούν τους σύγχρονους µαυραγορίτες. Να µην δεχτούµε να πληρώσουµε το κόστος του πολέµου, της ανάµειξης του ελληνικού κράτους και των αυξανόµενων πολεµικών εξοπλισµών του. Να παλέψουµε ενάντια στον πόλεµο και την «ειρήνη» των κυρίαρχων, για τη συνολική ανατροπή της κρατικο-καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Να προτάξουµε τη διεθνιστική αλληλεγγύη και να αγωνιστούµε µε τους γειτονικούς λαούς για έναν κόσµο ισότητας-αλληλεγγύης-δικαιοσύνης και ελευθερίας.

Ούτε με τη Ρωσία ούτε με το ΝΑΤΟ ζήτω το παγκόσμιο προλεταριάτο.

Ενάντια στον πόλεμο, τον φασισμό, τη μισαλλοδοξία και τον μιλιταρισμό η διεθνιστική αλληλεγγύη θα νικήσει.

Δύναμη σε όσες και όσους αγωνίζονται στη Ρωσία και την Ουκρανία ενάντια στον πόλεμο και τον φασισμό.

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Να μπλοκάρουμε τα πολεμικά σχέδια του ελληνικού κράτους, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Πέμπτη 7 Απριλίου παρέμβαση στο ρωσικό προξενείο / Προσυγκέντρωση Κηφισίας και Εθνικής Αντιστάσεως (Χαλάνδρι) – 7μμ

Κυριακή 10 Απριλίου συγκέντρωση στη νατοϊκή βάση του Άραξου – 1μμ

Πρωτοβουλία αναρχικών / κομμουνιστ(ρι)ών ενάντια στον πόλεμο στην Ουκρανία και τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς

Μοιραστείτε το άρθρο