Αντιιμπεριαλιστική – Αντιπολεμική συγκέντρωση και πορεία στη Θεσσαλονίκη – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ/ΒΙΝΤΕΟ

Σε αντιπολεμική και αντιιμπεριαλιστική πορεία στο Άγαλμα Βενιζέλου καλούσαν φοιτητικοί σύλλογοι, πρωτοβουλίες και οργανώσεις σήμερα, Τρίτη 22/3, με βασικά αιτήματα τον τερματισμό του πολέμου, καμία εμπλοκή με οποιοδήποτε τρόπο της Ελλάδας και αποχώρηση των Νατοϊκών στρατευμάτων και βάσεων από τη χώρα.

Πορεία πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή στη Θεσσαλονίκη.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ και ΒΙΝΤΕΟ (Ανθή Κ.)



Το κάλεσμα για τη σημερινή κινητοποίηση από Φοιτητικούς Συλλόγους

Να σταματήσει τώρα ο πόλεμος

Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά παιχνίδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ!

Οι εξελίξεις στην Ουκρανία είναι το αποτέλεσμα της επιθετικής κίνησης και σκληρής εμπλοκής του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού τα τελευταία χρόνια στο εσωτερικό της χώρας. Η επέκταση του ΝΑΤΟ «προς Ανατολάς» ποτέ δεν κρύφτηκε. Είναι μια πολιτική που ξεκινά να διακηρύσσεται από την σύνοδο του ΝΑΤΟ το 2008 στο Βουκουρέστη, με τον στρατηγικό οικονομικό και γεωπολιτικό στόχο την σκληρή πρόσδεση της Ουκρανίας (μεταξύ άλλων κρατών της Ανατολικής Ευρώπης, όπως και της Γεωργίας) στα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα των ΗΠΑ και ειδικά στην στρατιωτική υπαγωγή- υποταγή της χώρας στο ΝΑΤΟ. Αυτή, η εδώ και χρόνια επέμβαση του Αμερικάνικου Ιμπεριαλισμού στο εσωτερικό της χώρας (στήριξη πραξικοπημάτων, εξοπλισμός και εκπαίδευση ναζιστικών- παρακρατικών οργανώσεων κ.α.) και η απόπειρα επέκτασής του προς την Ανατολή, είναι που προκαλεί την απάντηση της Ρωσικής αστικής τάξης, ξεκινώντας ένα γαϊτανάκι ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για την υπεράσπιση των ζωνών επιρροής, γαϊτανάκι που οξύνεται καταλήγοντας σε ιμπεριαλιστικές πολεμικές συγκρούσεις. Η τραγική πολεμική κλιμάκωση μεταξύ των ιμπεριαλιστικών στρατοπέδων έχει για ακόμη μια φορά θύμα της τον ουκρανικό λαό.

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι η ύπαρξη του ΝΑΤΟ είναι μηχανή πολέμου, με σκοπό την εμπλοκή των λαών σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι θανάτου με μόνο στόχο τη διαρκή βελτίωση της θέσης του δυτικού ιμπεριαλισμού (με κυριαρχία σε αυτόν του Αμερικάνικου). Καμία σχέση δεν έχει με τους λαούς ενώ σε αντίθεση με τα όσα προπαγανδίζει η κυβέρνηση και τα αστικά κόμματα, είναι εγγύηση αστάθειας για τη ζωή του λαού μας, μιας και εξαρτά το σεβασμό στην εθνική και λαϊκή κυριαρχία μιας χώρας με τα συμφέροντα και μόνο του κυρίαρχου ιμπεριαλισμού. Η συμμετοχή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, σημείο που στρατηγικά έχουν επιλέξει όλες οι κυβερνήσεις (ΝΔ -ΠΑΣΟΚ -ΣΥΡΙΖΑ) την εμπλέκει σε αυτούς τους ανταγωνισμούς, με καταστροφικά αποτελέσματα για τον ελληνικό λαό. Η όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών βρίσκει την ελληνική αστική τάξη συμμέτοχη ως πιστό ταγό των στοχεύσεων των ΝΑΤΟ- ΕΕ, και τον λαό και την νεολαία σε θέση δέκτη και πιθανού θύματος των όσων σκληρών επιπτώσεων εγκυμονούν οι παραπάνω ανταγωνισμοί. Την στιγμή που η οικονομική εξαθλίωση φτάνει στα ύψη, οι ιμπεριαλιστές, μεταξύ άλλων, στήνουν «χορό» πάνω στον έλεγχο του ενεργειακού πλούτου, φτάνοντας το κόστος της ενέργειας αντίστοιχα στα ύψη και απειλώντας την ίδια την επιβίωση των λαών με το συνεπαγόμενο κύμα ανατιμήσεων και ακρίβειας για να θησαυρίσει περαιτέρω το κεφάλαιο!

Η Ελλάδα τελικά δεν μπορεί να μείνει έξω από τα Ιμπεριαλιστικά παιχνίδια των Συμμάχων της, και για μια ακόμη φορά επιφορτίζεται με ένα μέρος της ευθύνης των εγκλημάτων του ιμπεριαλισμού!

Ανακοινώθηκε τελικά από την κυβέρνηση ότι η Ελλάδα θα αποστείλει στρατιωτικό υλικό με C-130 (μέσω Πολωνίας) στην ουκρανική κυβέρνηση. Είναι προφανές ότι η αποστολή πολεμικού υλικού αποτελεί επί της ουσίας συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο, καθώς προφανώς και αυτό το υλικό θα χρησιμοποιηθεί για να σκοτώσει. Είναι το αποτέλεσμα της πλήρους πρόσδεσης της Ελλάδας στα σχέδια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, της εμπλοκής της στις ιμπεριαλιστικές τους επιδιώξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της μετατροπής της χώρας σε μια τεράστια αμερικανο-νατοϊκή βάση.

Η παροχή στρατιωτικών βάσεων (όπως αυτή της Αλεξανδρούπολης που αξιοποιείται για την επέμβαση του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη) αξιοποιούνται από την επεκτατική πολεμική μηχανή της ευρωαντλαντικής συμμαχίας, βάζουν στο στόχαστρο τον λαό μας, δημιουργώντας τεράστιους κινδύνους. Παράλληλα η πολιτική αυτή όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων έχει εγκαταστήσει στο 3ο Σώμα Στρατού το στρατηγείο NRDCτου NATO, αξιοποιεί το λιμάνι της Θεσσαλονίκης στους σχεδιασμούς του στην ευρύτερη περιοχή, εμπλέκοντας και ειδικά την Θεσσαλονίκη στους επιθετικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ στην πολεμική κατάσταση που εξελίσσεται στην Ανατολική Ευρώπη.

Οι κυβερνητικές πολιτικές της σκληρής πρόσδεσης στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, της ενίσχυσης των πολεμικών εξοπλισμών και της με κάθε δυνατό τρόπο εξυπηρέτησης των συμφερόντων τους, είναι οι ίδιες πολιτικές που για τον λαό και την νεολαία διαμορφώνουν μια συνθήκη εντεινόμενης εξαθλίωσης μέσω της διάλυσης κεκτημένων όπως το 8ωρο και η ασφάλιση, της πλήρους υποβάθμισης και διάλυσης του ΕΣΥ με τις επιπτώσεις να είναι τραγικά φανερές, και της νέας συνθήκης εκτίναξης των τιμών στα ύψη, που σπρώχνει στην φτώχεια λαό και νεολαία. Όλα αυτά ενώ η Ελλάδα δαπανά για πολεμικούς εξοπλισμούς υπέρογκα ποσά που την τοποθετούν στις πρώτες θέσεις μεταξύ των χωρών που ξοδεύουν δυσανάλογα με το ΑΕΠ τους ποσά για πολεμικούς εξοπλισμούς.

Χρέος των εργαζομένων και της νεολαίας είναι η επιθετική απάντηση στην πολιτική αυτή των κυβερνήσεων που εμπλέκει την χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, εχθροπραξίες και αιματοκύλισμα των λαών. Παλεύουμε και συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις σε ένα παγκόσμιο πλατύ κίνημα ειρήνης και κοινωνική χειραφέτησης με πολιτική γραμμή εναντίωσης και πίεσης της ελληνικής κυβέρνησης να αποσυρθεί από την δολοφονική μηχανή του ΝΑΤΟ, εναντίωσης και πίεσης στην μετατροπή της ελληνικής επικράτειας από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη σε μια απέραντη νατοϊκή βάση.

ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΗΠΑ-ΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ,

ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΛΑΟΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΟΣΤΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΣΧΕΡΕΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ

Οι φοιτητικοί σύλλογοι από κοινού με τους υπόλοιπους συλλογικούς φορείς είναι αυτοί που θα βγουν μπροστά ενάντια στις πολιτικές εξαθλίωσης των λαών, ενάντια στα πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ και στην συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτά

Καλούμε σε κινητοποίηση φοιτητικών συλλόγων Τρίτη 22 Μαρτίου στις 19.00 στο Άγαλμα Βενιζέλου

Μοιραστείτε το άρθρο