Δίκη για την δολοφονία Ζακ: Τρίτη 22/3 ξεκινούν οι απολογίες των κατηγορουμένων

Της Σοφίας Σπυριδωνίδου

Αύριο, Τρίτη 22 Μαρτίου, αναμένεται να ξεκινήσουν οι απολογίες των κατηγορουμένων για την, όπως πλέον έχει αποδειχθεί από την κατάθεση του ιατροδικαστή, ανθρωποκτονία του Ζακ Κωστόπουλου. Οι έξι κατηγορούμενοι είναι οι: Σπυρίδων Δημόπουλος (ιδιοκτήτης κοσμηματοπωλείου), Αθανάσιος Χορταριάς (ιδιοκτήτης μεσιτικού γραφείου), Βασίλειος Ρουσάκος (αστυνομικός, Ομάδα Ζ), Λεωνίδας Αλεξανδρής (αστυνομικός, Ομάδα Ζ) Δαυίδ Σεφέρης (αστυνομικός, Ομάδα ΔΙ.Α.Σ), Ιωάννης Τσομπάνης (αστυνομικός, Ομάδα ΔΙ.Α.Σ.).

Στις 13 δικασίμους που έχουν προηγηθεί, έχει καταρριφθεί ξεκάθαρα το αφήγημα των υπερασπιστών των κατηγορουμένων, οι οποίοι προσπαθούν εναγωνίως παρά τα σαφή ευρήματα της νεκροτομής-νεκροψίας, να πείσουν πως υπήρχαν παθολογικά αίτια που οδήγησαν στον θάνατο, να παρουσιάσουν το θύμα ως θύτη, ληστή, ναρκομανή (σημ.: όλες οι τοξικολογικές έχουν βρεθεί «καθαρές»). Η συνήγορος Εβίτα Βαρελά δεν δίστασε να περιφέρεται μέσα στην δικαστική αίθουσα με ένα κομμάτι γυαλί μπροστά στους γονείς του θύματος, προκαλώντας την οργή της μητέρας, Ελένης Κωστοπούλου, η οποία φώναξε: «Απ’ όλα τα τζάμια αυτό κρατήσατε; Τα ματωμένα δεν τα κρατήσατε; Δεν μας σέβεστε!».

Ο ιατροδικαστής Νίκος Καλογριάς, ήταν απόλυτος στην κατάθεσή του και αιτιολόγησε διεξοδικά πως το ισχαιμικό επεισόδιο που οδήγησε το θύμα στον θάνατο συνδέεται αποκλειστικά με τις κακώσεις που υπέστη στο κεφάλι, κατά τον άγριο ξυλοδαρμό του: «Ελέγχθηκε τοξικολογικά, ελέγχθηκε και η καρδιακή κατάσταση. Με ασφάλεια λέμε ότι δεν έχει κανέναν άλλο λόγο που να έχει να κάνει με το πνευμονικό οίδημα. Δεν είχα δει κάποια παθολογία που να δικαιολογεί το πνευμονικό οίδημα. Επειδή η ιατρική είναι θετική επιστήμη, επιβεβαιώνεται μαθηματικά. Τα τραύματα ήταν αυτά που οδήγησαν εκεί. Δεν λέω πώς προήλθαν τα τραύματα, αυτό είναι θέμα του δικαστηρίου.»
Σημειώνεται πως η οικογένεια του θύματος έχει καταθέσει αίτημα για μετατροπή της κατηγορίας από θανατηφόρα σωματική βλάβη σε ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο από την αρχή της διαδικασίας, κάτι για το οποίο το δικαστήριο έχει επιφυλαχθεί.

Μπορείτε να διαβάσετε τις μέχρι τώρα δικασίμους στην σελίδα του Παρατηρητήριου της δίκης για τον φόνο του/της Ζακ Κωστόπουλου/Zackie Oh: https://zackieohjustice.watch/
Αναλυτικά η πορεία του δικαστηρίου και στην σελίδα του omniatv, στην σελίδα Η δίκη της Γλάδστωνος: https://omniatv.com/dikitisgladstonos

Μοιραστείτε το άρθρο