Κοινός αγώνας νησιωτών και προσφύγων για να ανατραπεί η αντιπροσφυγική πολιτική Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ελληνικών κυβερνήσεων

Ο περιφερειακός σύμβουλος της «Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά» Ν. Μανάβης, στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 31ης Ιανουαρίου, καταψήφισε το κοινό ψήφισμα των παρατάξεων της περιφερειακής αρχής Μουτζούρη – και των παρατάξεων Συμπαράταξη Πολιτών και ΛΑΣ, για το προσφυγικό.

Αιτιολογώντας την ψήφο του ο Ν. Μανάβης τόνισε:

«Εμείς αγωνιζόμαστε μαζί με το λαό και τους πρόσφυγες για την ανατροπή της αντιπροσφυγικής πολιτικής της Ε.Ε. και των Ελληνικών κυβερνήσεων που φυλακίζει τους πρόσφυγες σε κλειστές ή ανοιχτές δομές και τους πνίγει στην θάλασσα».

Η Ανταρσία στο Αιγαίο αγωνίζεται μαζί με το λαό των νησιών μας, το κίνημα αλληλεγγύης και τους πρόσφυγες για να ανατρέψουμε τις απάνθρωπες πολιτικές των Ελληνικών κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που μετατρέπουν τα νησιά μας σε φυλακές. Μόνο αυτό το κίνημα μπορεί να σταματήσει την κατασκευή νέων δομών στην Βάστρια της Λέσβου και στο Θόλος στην Χίο. Αυτό το κίνημα μπορεί να επιβάλει το κλείσιμο του υφιστάμενων φυλακών για τους πρόσφυγες στον Καρά Τεπέ και την ΒΙΑΛ.

-Αρνούμαστε να αποδεχθούμε την κατασκευή δήθεν μικρών εγκαταστάσεων στα νησιά μας, δηλαδή μικρών φυλακών για τους πρόσφυγες που προωθούν οι δυνάμεις που στήριξαν τα ψηφίσματα του Περιφερειακού Συμβουλίου.

-Αρνούμαστε να γίνουμε τμήμα του πολιτικού χυλού που ξεκινάει από τις δυνάμεις του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ στο Περιφερειακό Συμβούλιο και φθάνει ως τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και της υπερσυντηρητικής δεξιάς του κ. Μουτζούρη που δεν ενοχλείται με την συμπόρευση του (σε σειρά κινητοποιήσεων) με την ακροδεξιά.

-Αρνούμαστε να κλείσουμε τα μάτια μας στην δολοφονική κυβερνητική πολιτική των απαγωγών και επαναπροωθήσεων προσφύγων από τα νησιά του βορείου Αιγαίου προς τα Τουρκικά παράλια.

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που φθάνουν στα νησιά μας είναι η νέα εργατική βάρδια και αγωνιζόμαστε μαζί τους από την σκοπιά της ταξικής αλληλεγγύης.

Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά

Μοιραστείτε το άρθρο