Νίκη του κινήματος κατά των πλειστηριασμών “από τα αποδυτήρια”! στη σημερινή δίκη

Όμορφες στιγμές ζήσαμε σήμερα στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης. Μετά την πανηγυρική αθώωσή μου, το Φλεβάρη του 2020, στην πρώτη δίκη που έγινε για τη δράση του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, σήμερα τέλειωσε οριστικά μία ακόμη δίωξη κατά μελών του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (και εναντίον μου πιο συγκεκριμένα). Και ταυτόχρονα με την επισήμανση της μαζικότατης συμμετοχής του κινήματος αλληλεγγύης στις διώξεις και τις δίκες (τα δικαστήρια φέρναν στο νου Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης του 2016-2017, αφού το “ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ” δόνησε και πάλι το δικαστικό μέγαρο), θα μπορούσαμε να την χαρακτηρίσουμε νίκη “στο στρατόπεδο του αντιπάλου”, στο νομικό πεδίο, στη βάση των δικών τους νόμων!
Με μια απόλυτα εμπεριστατωμένη ένσταση της συνηγόρου, της δικηγόρου του κινήματος Αρετής Σκουνάκη, επί του κλητηρίου θεσπίσματος και του κατηγορητηρίου, την οποία η εισαγγελέας αναγκάστηκε να αποδεχτεί και να ανακαλέσει την κλήση σε δίκη, μη μπορώντας μάλιστα να την επανεκδώσει καθώς έχει περάσει η 5ετία από το “αδίκημα”, κηρύχθηκε η ΠΑΥΣΗ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗΣ!!!
Η δεύτερη αυτή νίκη του κινήματος κατά των πλειστηριασμών έχει τεράστια σημασία, αποτελεί παρακαταθήκη, τόσο για τις επόμενες δίκες του κινήματος στη Θεσσαλονίκη κι όλη τη χώρα που μας φόρτωσε η προηγούμενη κυβέρνηση, όσο και για τις μάχες που έχουμε, που οφείλουμε να δώσουμε απέναντι στη νέα προσπάθεια αρπαγής της λαϊκής κατοικίας με το νέο πτωχευτικό κώδικα της σημερινής κυβέρνησης.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ πάντα ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΑ, πάντα με πίστη ΣΤΙΣ ΝΙΚΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΘΑ ΦΕΡΕΙ!!!
Με ένα μεγάλο κινηματικό ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλους και όλες τους/τις συντρόφους/ισσες και συναγωνιστές.τριες για την αλληλεγγύη καθώς και την Αρετή για τη νέα νίκη μας και σ’ αυτή τη δεύτερη δίκη, με το βλέμμα ήδη στραμμένο στις επόμενες…
VENCEREMOS!!!
Ηλίας Σμήλιος
ένας εργαζόμενος, δάσκαλος, πατέρας
Μοιραστείτε το άρθρο