Δίκη των 62 συλληφθέντων της 6ης Δεκέμβρη του 2020, Δευτέρα 29/11 στις 10:30 Δικαστήρια Ευελπίδων

Στα πλαίσια όξυνσης της πολιτικής των απαγορεύσεων και της βίαιης καταστολής των αγωνιζόμενων τμημάτων της κοινωνίας, με την ταυτόχρονη λήψη αντεργατικών μέτρων η κυβέρνηση προχωρά σε μέτρα περιορισμού βασικών ελευθεριών και τιμωρητικών πρακτικών εξαπολύοντας βίαιες επιθέσεις και απαγορεύοντας τις συγκεντρώσεις. Στην πορεία για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκέμβρη του 2020 μέσα σε ένα κλίμα αστυνομοκρατίας προχωρά σε καταστολή και συλλήψεις επιβάλλοντας πρόστιμα και προχωρώντας σε διώξεις διαδηλωτών. Αποτέλεσμα 62 διωκόμενες/οι, με τη δίκη να είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου στις 10:30 στα δικαστήρια στην Ευελπίδων.


Να αθωωθούν οι διωκόμενοι αγωνιστές! Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στον αγώνα και την οργανωμένη πολιτική δράση!

Ένα από τα πρώτα μέτωπα που άνοιξε το εκμεταλλευτικό σύστημα και η κυβέρνησή του απέναντι στο λαό και στη νεολαία, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα την πανδημία, ήταν εκείνο των δημοκρατικών δικαιωμάτων. Από τον περιορισμό των μετακινήσεων, τα sms και τα «εξοδόχαρτα» για οποιοδήποτε βήμα εκτός σπιτιού, μέχρι τους αυστηρούς ελέγχους και την τρομοκρατία που έσπερναν οι δυνάμεις καταστολής με κάθε ευκαιρία, επιδόθηκε σε ένα πρωτοφανούς έκτασης και έντασης κύμα φασιστικοποίησης. Βεβαίως, είχε να πατήσει στο έδαφος που έστρωναν εδώ και χρόνια όλες οι αστικές κυβερνήσεις ενάντια στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες του λαού και της νεολαίας.

Το περσινό Πολυτεχνείο, αλλά και η 6η Δεκέμβρη της ίδιας χρονιάς, αποτέλεσαν πεδίο για εφαρμογή χουντικού τύπου αποφάσεων. Με πρόσχημα τον περιορισμό της πανδημίας, απαγορεύτηκε κάθε συνάθροιση άνω των τριών ατόμων, απαγορεύτηκαν κάθε είδους εκδηλώσεις και διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα, για τις δύο αυτές επετείους, ενώ ορίστηκαν υπέρογκα πρόστιμα αρκετών χιλιάδων ευρώ για τους παραβάτες. Αυτοί που κλείνουν Νοσοκομεία, που βγάζουν σε «αναστολή» εργαζόμενούς, που αρνούνται τις προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, που τσαλαπατάνε το δικαίωμα στην περίθαλψη και την ασφάλιση, που είναι υπεύθυνοι για την εφιαλτική τροπή που έχει πάρει η πανδημία και στη χώρα μας, θέλησαν να εμφανιστούν ως υπερασπιστές της δημόσιας Υγείας και να επιβάλουν στο κίνημα σιγή ασυρμάτου.

Δεν το κατόρθωσαν! Τα καλέσματα πολιτικών δυνάμεων και συλλογικοτήτων βρήκαν ανταπόκριση και, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, οι συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σε αρκετές πόλεις της χώρας. Βρήκαν όμως μπροστά τους έναν πάνοπλο και πολυπληθή μηχανισμό κρατικής τρομοκρατίας, που μόνο στόχο είχε την καταστολή. Οι συγκεντρώσεις χτυπήθηκαν, αγωνιστές κυνηγήθηκαν, χτυπήθηκαν, συλληφθήκαν και έναν χρόνο μετά δέχονται κλήσεις για δίκες.

· Δίκη των συλληφθέντων της 17ης Νοέμβρη του 2020 στη Θεσσαλονίκη, που ενώ ήταν προγραμματισμένη για τις 14/9, αναβλήθηκε και αναμένεται η νέα δικάσιμος.

· Δίκη, στις 13 Οκτώβρη των τεσσάρων απ’ τους πέντε αγωνιστές που συνελήφθησαν στα Σεπόλια, μετά το χτύπημα της διαδήλωσης για την επέτειο του Πολυτεχνείου του 2020 στην Αθήνα.

· Δίκη στις 29 Νοέμβρη των 62 συλληφθέντων της 6ης Δεκέμβρη του 2020 στην Αθήνα.

Πρόκειται ολοφάνερα για δίκες με ΠΟΛΙΤΙΚΟ περιεχόμενο. Τα κατηγορητήρια περί «διασποράς μολυσματικής νόσου» είναι, το λιγότερο, προσχηματικά. Πρόκειται για διώξεις με επιδίωξη την τρομοκράτηση του λαού και την επίθεση στα στοιχειώδη δημοκρατικά του δικαιώματα. Αλλά και ακόμη παραπέρα, πρόκειται για διώξεις που θέλουν να τρομοκρατήσουν οργανωμένες δυνάμεις της επαναστατικής Αριστεράς και που στοχοποιούν το δικαίωμα στην οργανωμένη πάλη. Αυτό ακριβώς φανερώνει ιδιαίτερα η δίκη των 62. Πρόκειται για μαζική δίωξη αγωνιστών που αντιστάθηκαν στις φασιστικού τύπου απαγορεύσεις που επιβλήθηκαν από το σύστημα με πρόσχημα την πανδημία.

Οι 12 από αυτούς είναι σύντροφοί μας, μέλη και στελέχη του ΚΚΕ(μ-λ), ενώ ένας ακόμη σύντροφός μας διώκεται για τη συμμετοχή του στη διαδήλωση της 17/11/20 στη Θεσσαλονίκη.

Όπως ακριβώς ΠΟΛΙΤΙΚΟ είναι το περιεχόμενο των επερχόμενων δικών, αντίστοιχα ΠΟΛΙΤΙΚΗ θα πρέπει να είναι και η απάντηση που θα δοθεί από το λαό, απ’ το κίνημα και την Αριστερά.

Καλούμε κάθε δημοκρατικό άνθρωπο, κάθε αγωνιστή, εργατικά σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους, οργανώσεις και συλλογικότητες να εκφράσουν έμπρακτα τη συμπαράσταση τους στους διωκόμενους αγωνιστές, ώστε να ξεσηκωθεί ένα πλατύ, μαζικό κύμα συμπαράστασης που ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΘΩΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ!

ΌΧΙ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ!

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ – ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗ ΣΠΑΣΕΙ!

ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΔΕ ΛΥΓΙΖΟΥΝΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ!

ΜΑΖΙΚΟ ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ!


Καλούμε, επίσης, σε παρουσία αλληλεγγύης στα δικαστήρια της Ευελπίδων

  • Τη Δευτέρα 29/11 στις 10.30 π.μ. στο κτίριο 12 για τη δίκη των 62

Απαλλαγή όλων των συλληφθέντων για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις από κάθε κατηγορία και πρόστιμο.

Υπερασπίζουμε το δικαίωμα στην διαδήλωση, την κινητοποίηση, την απεργία, την πολιτική δράση.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα την σπάσει !

Επιτροπή Αλληλεγγύης σε διωκόμενες-ους για ελευθερία σε κινητοποιήσεις


Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες διαδηλωτές της 17/11/20 και 6/12/20

Όλοι στις συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στα Δικαστήρια Ευελπίδων

Τετάρτη 24/11 στις 8.30 π.μ. στο κτίριο 13

Δευτέρα 29/11 στις 10.30 π.μ. στο κτίριο 12

Το 2020 η κυβέρνηση Μητσοτάκη εξαπέλυσε ένα κύμα χουντοαπαγορεύσεων και καταστολής των αγώνων με πρόφαση την πανδημία. Επιβάλλοντας σκληρά lockdown έφερε από την πίσω πόρτα σωρεία αντεργατικών και αντιλαϊκών μέτρων, τα οποία καταργούν στην πράξη θεμελιώδεις δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα, όπως το δικαίωμα στη διαδήλωση, και απαγορεύοντας τις συγκεντρώσεις μνήμης και αγώνα για το Πολυτεχνείο και τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Ιδιαίτερα στις τελευταίες, η κυβέρνηση Μητσοτάκη «έδωσε ρέστα», εξαπολύοντας ένα άγριο κλίμα αστυνομοκρατίας και καταστολής, χτυπώντας τις συγκεντρώσεις με πρωτοφανή αγριότητα και βία και συλλαμβάνοντας διαδηλωτές στο σωρό. Το επιστέγασμα είναι οι διώξεις και τα εξοντωτικά πρόστιμα σε βάρος των διαδηλωτών.

Είναι ολοφάνερο ότι οι χουντοαπαγορεύσεις και η άγρια καταστολή δεν έχουν καμία σχέση με την πανδημία. Ο Μητσοτάκης και το ά(χ)ριστο επιτελείο του δεν ενδιαφέρονται για καμία πανδημία. Εάν ενδιαφέρονταν, μπορεί και να έδιναν για την ενίσχυση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας ένα μικρό μέρος από τους πακτωλούς χρημάτων που έχουν δώσει όλο αυτό το διάστημα για να ενισχύσουν την αστυνομία, για στρατιωτικούς εξοπλισμούς, για να ταΐσουν τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης. Αντιθέτως, αυτό που ενδιαφέρει τους νεοφιλελεύθερους κανίβαλους είναι η οικοδόμηση και ενίσχυση ενός όλο και σκληρότερου Κράτους Έκτακτης Ανάγκης, απαραίτητο συμπλήρωμα της αντεργατικής και αντιλαϊκής πολιτικής τους, για να επιβάλουν στην κοινωνική πλειοψηφία την φτώχεια και εξαθλίωση. Ένα Κράτος Έκτακτης Ανάγκης, που θα επιβάλλεται τόσο με την αστυνομική βία όσο και με τα δικαστήρια, στερώντας δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες και στοχοποιώντας γενικά όποιον αγωνίζεται και ειδικά αγωνιστές και οργανώσεις της άκρας/επαναστατικής αριστεράς. Αυτό αποτελεί μια στρατηγική στόχευση των αστικών δυνάμεων στην Ελλάδα, όχι μια «θεσμική εκτροπή» της κυβέρνησης Μητσοτάκη, όπως διατυμπανίζει ο μνημονιακός-νεοφιλελεύθερος ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτή η κατάσταση δεν αντιμετωπίζεται με συμβολικές κινήσεις ή προσκόλληση σε «προσωπικότητες». Ούτε βέβαια με «συνταγματικά τόξα των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων». Όλα αυτά το μόνο που καταφέρνουν είναι να καλλιεργούν αυταπάτες στους εργαζόμενους και να αφαιρούν από αυτούς τα απαραίτητα μέσα πάλης για την αντιμετώπιση και το τσάκισμα του Κράτους Έκτακτης Ανάγκης.

Με διαδηλώσεις τις ημέρες των δικών να αναπτύξουμε ένα κίνημα αλληλεγγύης με στόχο να πέσουν στο κενό όλες οι κατηγορίες, να αθωωθούν όλοι οι διωκόμενοι αγωνιστές και να ακυρωθούν όλα τα πρόστιμα που τους επιβλήθηκαν. Μόνο αναπτύσσοντας δομές αυτοοργάνωσης και μαζικούς, μαχητικούς αγώνες σε κάθε χώρο εργασίας, σχολείο, σχολή και γειτονιά μπορεί να μπει ένα φρένο στις διώξεις και την καταστολή. Με ένα Ενιαίο Ταξικό Μέτωπο των εργαζομένων, της νεολαίας και των φτωχών – Για την μαχητική υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών, τη μαζική αυτοάμυνα του κινήματος. Να ανατρέψουμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη και κάθε μνημονιακό ρετάλι που μας βυθίζει στην φτώχεια και εξαθλίωση.

  • Να αθωωθούν όλοι οι αγωνιστές. Να διαγραφούν τα πρόστιμα.
  • Να υπερασπιστούμε μαχητικά το δικαίωμα στη διαδήλωση, την κινητοποίηση, την απεργία, την πολιτική δράση.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ


Κάλεσμα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια της Ευελπίδων – Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες

Στις 6 Δεκέμβρη του 2020, εν μέσω στρατιωτικού τύπου απαγορεύσεων δήθεν για την ανακοπή του κύματος της πανδημίας και χωρίς η κυβέρνηση να έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας της δημόσιας και δωρεάν υγείας, η γειτονιά των Εξαρχείων μετατρέπεται για ακόμη μια φορά σε αστυνομοκρατούμενη ζώνη. Απαγορεύεται η κατάθεση λουλουδιών στο μνημείο του δολοφονημένου από τις φασιστικές κρατικές συμμορίες Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ο εργαζόμενος κόσμος και η νεολαία υφίσταται τραμπουκισμούς και γίνεται προσπάθεια τρομοκράτησης και καταστολής των αγωνιζόμενων.

Σε ένα καθεστώς αστυνομοκρατίας και πλήρους κατάργησης των δημοκρατικών-λαϊκών ελευθεριών, οι μπουραντάδες της φασιστικής-κρατικής συμμορίας των ΔΙΑΣ-ΔΡΑΣΗ προσήγαγαν 62 αγωνιστές και αγωνίστριες που προσπάθησαν να διαδηλώσουν και συνελήφθησαν ενώ τους αποδόθηκαν πρόστιμα σε μια προσπάθεια στοχοποίησης και τρομοκράτησης τους, μια προσπάθεια που έπεσε στο κενό.

Η ασυδοσία των φασιστικών κρατικών συμμοριών με την ολόπλευρη κάλυψη της αστικής δικαιοσύνης της πλουτοκρατίας είναι καθημερινό φαινόμενο. Ο αγώνας για να παύσουν οι διώξεις των αγωνιστών και αγωνιστριών του κινήματος απέναντι στη σιδηρόφρακτη φασιστική κρατική βία και τις απαγορεύσεις είναι αγώνας που αφορά το σύνολο του εργαζόμενου λαού και του εργατικού- λαϊκού κινήματος.

Καλούμε σε πλατιά στήριξη της συγκέντρωσης αλληλεγγύης την Δευτέρα 29 Νοέμβρη στις 10:30 στα δικαστήρια της Ευελπίδων στο Κτίριο 12.

ΑΘΩΩΣΗ ΤΩΝ 62 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙΣΩΝ

ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ

ΚΑΤΩ Η ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ-ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ – ΑΚΥΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

ΠΛΑΤΥ ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ-ΛΑΪΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ

Πολιτικός Χώρος «Ηλέκτρα Αποστόλου»

Μοιραστείτε το άρθρο