Απεργιακές κινητοποιήσεις στα ΕΛΤΑ – ΕΛΤΑ Κούριερ, Δευτέρα 29/11 στην Αθήνα

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις καλεί το Συνδικάτο Εργατουπαλλήλων Ταχυδρομείων Ταχυμεταφορών Αττικής ζητώντας τη μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου και κατάργηση της ενοικιαζόμενης εργασίας, αναγνώριση τριετιών, αυξήσεις στους μισθούς, να δοθούν οι άδειες, παροχή μέσων προστασίας κάθε 2 χρόνια και Βαρέα και Ανθυγιεινά Ένσημα για όλο τον κλάδο.

7:30 π.μ., Προσυγκέντρωση, ΚΔΔ ΡΟΥΦ στον Ταύρο
9:00 π.μ., Μοτοπορεία, ΕΛΤΑ Κ. Διοίκηση (Απελλού 1, Αθήνα)
11:00 π.μ., Κινητοποίηση στο Υπουργείο Εργασίας


Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΤΤΑ μετά από μαζική σύσκεψη των εργαζομένων προκήρυξε απεργία για την Δευτέρα 29/11 για τους εργαζόμενους των ΕΛΤΑ-ΕΛΤΑ COURIER.

Συνάδελφοι, δεν μπορούμε άλλο να ανεχόμαστε να είμαστε ενοικιαζόμενοι, ήρθε η ώρα να απαιτήσουμε μαζί με το Συνδικάτο μας το ΣΕΤΤΑ , τη ζωή που μας αξίζει που θα καλύπτει τις βασικές ανάγκες μας.

Το παράδειγμα του αγώνα των εργαζομένων στην e-food και στην COSCO μας δίνει μήνυμα ελπίδας ότι όταν η πάλη είναι μαζική και οργανωμένη και υπάρχει συσπείρωση στα συνδικάτα οι αγώνες μπορούν να αποδειχθούν νικηφόροι!

Η ενοικιαζόμενη εργασία είναι στρατηγική επιλογή όλων των εργοδοτών και των κυβερνήσεων σε όλο των πλανήτη. Ενοικιαζόμενους εργαζόμενους σήμερα , συναντάμε σε όλους τους κλάδους της ελληνικής οικονομίας(πετρέλαια, λιμάνι, καθαριότητα, τουρισμό, επισιτισμό κα.).Είναι επιλογή όλων των κυβερνήσεων γιατί με αυτόν τον τρόπο εξυπηρετούνται τα συμφέροντα της εργοδοσίας.

Μας θέλουν νοικιασμένους, χωρίς κανένα δικαίωμα, απομονωμένους μακριά από τα σωματεία μας και από κάθε μαζική-ζωντανή διαδικασία, με το άγχος και την αβεβαιότητα , με το φόβο αν τον άλλο μήνα θα έχουμε δουλεία. Ψήφισαν το νόμο- έκτρωμα για να βάλουν ταφόπλακα στα δικαιώματα μας, να μας μετατρέψουν σε σύγχρονους σκλάβους!

Η οργανωμένη πάλη και η μαζικοποίηση του συνδικάτου μας του ΣΕΤΤΑ, είναι αυτή που θα μας βγάλει μπροστά!

Αυτό που τους φοβίζει είναι τα ταξικά σωματεία , η συμμετοχή των εργαζομένων σε αυτά, η γραμμή ρήξης με τα συμφέροντα των εργοδοτών, γι’ αυτό βάζουν εμπόδια, με τις ηλεκτρονικές συνελεύσεις.

Ο μόνος δρόμος που θα δώσει λύση, θα υψώσει το τοίχος αντίστασης είναι αυτός της οργανωμένης πάλης των εργατών! Για αυτό και θα μας βρουν όλους τους εργαζόμενους ενωμένους σαν μια γροθιά! Η ενότητα των εργαζομένων κατακτιέται μέσα στους χώρους δουλειάς, στην πάλη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, κόντρα σε Κυβέρνηση-Εργοδοσία.

Η μόνη ελπίδα βρίσκεται στον δρόμο της ανατροπής, στο μαζικό, ενωτικό, ταξικό αγώνα!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ- ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ- ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ!

Την Δευτέρα 29/11/2021 οι εργαζόμενοι των ΕΛΤΑ – ΕΛΤΑ COURIER ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!!!

Συγκεντρωνόμαστε στο ΚΔΔ ΕΛΤΑ ΡΟΥΦ (ΔΩΡΙΔΟΣ 5, ΤΑΥΡΟΣ) στις 7.30πμ και με μοτοπορεία συμμετέχουμε όλοι στην κινητοποίηση 9:00πμ στην Κεντρική Διοίκηση των ΕΛΤΑ (ΑΠΕΛΛΟΥ 1) και καταλήγουμε έξω από το Υπουργείο Εργασίας στις 11πμ.

ΔΙΝΟΥΜΕ ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΟ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΣΑΝ ΣΚΛΑΒΟΙ!

Καλούμε τα επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου να δείξουν έμπρακτα την συμπαράσταση τους με ανακοινώσεις για τον δίκαιο αγώνα μας!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ :

  • Κατάργηση της Ενοικιαζόμενης Εργασίας- Μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και ενοικίασης σε Αορίστου στην εταιρία ΕΛΤΑ-ΕΛΤΑ COURIER με κατοχυρωμένα όλα τα νόμιμα εργασιακά δικαιώματα.
  • Αναγνώριση τριετιών
  • Αυξήσεις στους μισθούς 851 βασικό μισθό, τώρα!
  • Να δοθούν οι άδειες όπως προβλέπεται από το νόμο
  • Παροχή μέσων προστασίας κάθε 2 χρόνια
  • Βαρέα και Ανθυγιεινά Ένσημα για όλους τους εργαζόμενους του κλαδου

To Δ.Σ. του ΣΕΤΤΑ

(6975761980, 6974264094, 6955099113)

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΛΤΑ-ΕΛΤΑ COURRIER

(6984328741, 6931835644, 6972403132, 6976768787, 6906702886)

Μοιραστείτε το άρθρο