Συγκέντρωση αλληλεγγύης στις φοιτήτριες μαιευτικής στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης – Τρίτη 12/10 στις 9:00

Η δίκη του μαιευτήρα και καθηγητή του τμήματος Μαιευτικής στο ΔΙ.ΠΑ.Ε. Σίνδου συνεχίζεται την Τρίτη 12/10. Ο μαιευτήρας – καθηγητής καλούσε φοιτήτριες στο ιδιωτικό του ιατρείο με την πρόφαση να της βοηθήσει στις σπουδές τους, στην πρακτική τους άσκηση και στην εύρεση εργασίας αλλά και για να τους προεφέρει δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις και προχωρούσε σε παραβιαστικές συμπεριφορές και γυναικολογική βία. Από τις δημοσιοποιημένες συνεντεύξεις πρώην φοιτητριών σε διαδικτυακά μέσα έγιναν γνωστές οι κατεγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης σε βάρος του.


Την Τρίτη 12/10 συνεχίζεται η δίκη της υπόθεσης του παραβιαστή ιατρού και καθηγητή του τμήματος Μαιευτικής στο ΔΙ.ΠΑ.Ε. Σίνδου. Τον Σεπτέμβριο του 2020 σε διαδικτυακά μέσα δημοσιοποιήθηκαν συνεντεύξεις πρώην φοιτητριών του τμήματος που αφορούσαν καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης, ενώ τα πρώτα περιστατικά χρονολογούνται πίσω στο 2005.

Εκμεταλλευόμενος τις ιδιότητες γιατρού και καθηγητή, προσέγγιζε φοιτήτριες με πρόσχημα την βοήθειά του στις σπουδές τους, την πρακτική άσκηση, την εύρεση εργασίας αλλά και την παροχή δωρεάν γυναικολογικής εξέτασης. Καλώντας τες, λοιπόν, στο ιδιωτικό ιατρείο που διατηρεί στο κέντρο της πόλης, πίσω από τις κλειστές πόρτες προχώρησε, κατά συρροή, σε γυναικολογική βία και πληθώρα παραβιαστικών συμπεριφορών.

Το ίδιο το εκπαιδευτικό ίδρυμα αποτυγχάνει να προστατέψει τις φοιτήτριες, καταγγέλλουσες και μη, αφού το εν λόγω σκουπίδι συνεχίζει να διδάσκει στο τμήμα Μαιευτικής, προκαλώντας συστηματικά με τη συμπεριφορά του, χρησιμοποιώντας και πάλι τη θέση του εκπαιδευτικού για να ξεπλύνει το όνομα του. Σε παραλληλία με τον πρόεδρο του τμήματος και τον πρύτανη του ιδρύματος, ιατρικοί και μαιευτικοί σύλλογοι της χώρας επέλεξαν να κωφεύσουν απέναντι στις καταγγελίες, με τον παραβιαστή να διατηρεί ακόμη κανονικά το ιατρείου του.

Ερχόμαστε και πάλι αντιμέτωπα με την εξουσιαστική κοινωνία η οποία συγκαλύπτει και συμμαχεί με τους βιαστές στοχοποιώντας τα επιζήσαντα άτομα. Σε ένα πατριαρχικό πλαίσιο που κρίνει το τι φορούσες, το γιατί του μίλησες, το γιατί δεν τον κατήγγειλες στην ώρα του. Είναι η ίδια κοινωνία που όταν καταφέρνεις να ορατοποιήσεις το βίωμα σου σε αποδυναμώνει, γιατί δεν έχεις αρκετές αποδείξεις και γιατί τα λεγόμενα του θύτη έχουν μεγαλύτερη άξια. Εμείς δεν περιμένουμε το σύστημα που συντηρείται από τις ανισότητες και τις αναπαράγει, να αποφασίσει για τις ζωές μας.

Στηρίζουμε τον αγώνα των καταγγελλουσών που είναι σύμφυτος με τον συνεχή αγώνα μας ενάντια στην πατριαρχία όπως και σε κάθε μορφή εξουσίας και καταπίεσης.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 12/10, ΩΡΑ 10:00 .

ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ

ΧΕΡΙ ΠΟΥ ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΘΑ ΚΟΒΕΤΑΙ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ


Μετά από τρείς αναβολές, στις 12 Οκτώβρη συνεχίζεται η δίκη ⚖ του μαιευτήρα γυναικολόγου και καθηγητή της Μαιευτικής σχολής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας. Ο καθηγητής κατηγορείται ότι αφού εξαπάτησε τις φοιτήτριές του καλώντας τες στο ιατρείο του για δωρεάν εξέταση στα πλαίσια της συναδελφικής αλληλεγγύης, τις παρενοχλούσε σεξουαλικά κατά τη διάρκεια της εξέτασης. Εξάλλου, με το κύρος του ως καθηγητής και γιατρός, άλλοτε προσπάθησε να εξαγοράσει τη σιωπή τους υπαινισσόμενος επαγγελματική αποκατάσταση κι άλλοτε να την εκβιάσει απειλώντας για το αντίθετο. Επιπλέον, παρά το μεγάλο χρονικό διάστημα που, με δική του υπαιτιότητα, εκκρεμούν οι κατηγορίες, παραμένει εν ενεργεία και ως καθηγητής και ως γιατρός με συνέπεια να έχει τη δυνατότητα να ασκεί παραβατική συμπεριφορά.

Η δίκη θα πραγματοποιηθεί σε μια περίοδο και με μια κυβέρνηση που έχει βάλει στο στόχαστρο όλα τα δικαιώματά μας, εργασιακά, φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού και φυλής. Από το συνέδριο γονιμότητας, τον νόμο Τσιάρα για την υποχρεωτική συνεπιμέλεια, τον νόμο Χατζηδάκη που εκτός από την κοροϊδία ότι παρέχει προστασία στις/στους εργαζόμενες/ους όπως «διαπίστωσαν» στο efood, εμπεριέχει και την κοροϊδία ότι προστατεύει από την σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση στους χώρους εργασίας, ως την ψεύτικη συμπαράσταση στις Αφγανές γυναίκες από τους Ταλιμπάν, που καταρρέει όταν αναζητούν καταφύγιο στην «πολιτισμένη δύση» και καλύπτει τον κάθε Μπογδάνο που στιγματίζει τα παιδιά τους.

Γι’ αυτό δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στο αστικό νομικό σύστημα που πάρα πολλές φορές στιγμάτισε τις/τους επιβιώσασες/σαντες και επιφύλαξε ιδιαίτερα ελαφρές ποινές στους κακοποιητές, ως και την πλήρη απαλλαγή τους. Παρά την τίμια στάση πολλών νομικών και δικαστών σε ανάλογες περιπτώσεις, εμείς ξέρουμε πως, η μνήμη της Ελένης Τοπαλούδη δικαιώθηκε από το τεράστιο κύμα συμπαράστασης και κατακραυγής ενάντια στους βιαστές και δολοφόνους της. Ξέρουμε πως, παρά το τσουνάμι κακοποιητικών αποκαλύψεων που έφερε στο προσκήνιο το me too, η κυβέρνηση θα είχε μείνει στις αρχικές δηλώσεις ανώδυνης συμπαράστασης στην Σ.Μπεκατώρου και θα είχε συγκαλύψει τα εγκλήματα του Δ.Λιγνάδη. Η φυλάκιση του Λιγνάδη και του Φιλιππίδη οφείλονται στην υποδειγματικό χειρισμό από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) και την τεράστια συμπαράσταση του φεμινιστικού και ΛΟΑΤΚΙ κινήματος και του απλού κόσμου. Ξέρουμε πως, η δική μας κατακραυγή έκανε τον Τσιάρα να υπαναχωρήσει από το αρχικό 50- 50 υποχρεωτική συνεπιμέλεια. Είδαμε πρόσφατα πως η δική μας κατακραυγή #cancel_efood έκανε την εργοδοσία να υπαναχωρήσει από την εφαρμογή του ν.Χατζηδάκη και τώρα ξέρουμε ότι, αν οργανωθούμε όπως καλούν εκατοντάδες συνδικαλιστές βάσης, μπορούμε να τον καταργήσουμε στην πράξη, μαζί με την κοροϊδία της δήθεν προστασίας από την σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση.

Ακριβώς επειδή ξέρουμε, σταθήκαμε από την αρχή στο πλευρό των φοιτητριών και καλούμε εκ νέου, σε συμπαράσταση έξω από τα δικαστήρια. Επειδή η δικαίωσή τους θα μας δώσει νέα ορμή να οργανώσουμε την αντίστασή μας στο σεξισμό και θα τροφοδοτήσει τις νέες νίκες μας απέναντι στο σύστημα που τον τρέφει.

Όλες και όλοι στα δικαστήρια στις 12/10 ώρα 9.00 π.μ

Συνέλευση Γυναικών 8 Μάρτη

https://www.facebook.com/events/448614100113684/?acontext=%7B%22source%22%3A%2229%22%2C%22ref_notif_type%22%3A%22event_calendar_create%22%2C%22action_history%22%3A%22null%22%7D&notif_id=1633888964605377&notif_t=event_calendar_create&ref=notif

Μοιραστείτε το άρθρο