Αθωώθηκαν οι συλληφθέντες της πορείας αλληλεγγύης στην κατάληψη της Libertatia

Τρία χρόνια μετά την πορεία αλληλεγγύης στην κατάληψη της Libertatia για τον εμπρησμό της 21/1/20218, αθωώθηκαν οι πέντε συλληφθέντες στη δίκη τους στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Σερρών που πραγματοποιήθηκε 1 και 2/9. Απαλλάχθηκαν από όλες τις κατηγορίες, όπως του εμπρησμού, διακεκριμένης φθοράς, αντίστασης κατά της αρχής και οπλοκατοχής (εκτός της απείθειας για τον έναν).

Σημαντική ήταν η παρουσία αλληλέγγυων στο δικαστήριο, οι οποίοι μετέβησαν μαζικά στις Σέρρες. Η δίκη αυτή ήταν η πρώτη, ενώ ακολουθούν άλλες δύο μετά την εισβολή της αστυνομίας στην κατάληψη για την παρεμπόδιση των εργασιών ανοικοδόμησης. Ενέργειες που ήρθαν ως απάντηση του κράτους στις κινητοποιήσεις ενάντια στον εθνικισμό και φασισμό, αλλά και την υπεράσπιση των δομών αγώνα.

Όπως αναφέρει η κατάληψη Libertatia, όλες οι επιθετικές ενέργειες κράτους και παρακράτους ενάντια στην κατάληψη Libertatia είναι άρρηκτα συνδεδεμένες. Τις ενώνει η παρουσία στον δρόμο ενάντια στον εθνικιστικό παροξυσμό και τη φασιστική απειλή, η υπεράσπιση των δομών αγώνα απέναντι σε κράτος και φασίστες, ο συμβολισμός της ανοικοδόμησης μιας κατάληψης σε μια περίοδο γενικευμένης καταστολής απέναντι σε κατειλημμένους χώρους, αγωνιστές αλλά και στο ίδιο το κοινωνικό σώμα.

Μοιραστείτε το άρθρο