Αστυνομική καταστολή κατά του συλλαλητηρίου μαθητ(ρι)ών/φοιτητ(ρι)ών στην Αθήνα

Με ένταση και χημικά απάντησαν οι αστυνομικές δυνάμεις στην μαθητική/φοιτητική πορεία στο κέντρο της Αθήνας, η οποία πραγματοποιήθηκε σε διαμαρτυρία για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που εισήγαγε η κυβέρνηση διά της ανεκδιήγητης υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως, που άφησε φέτος χιλιάδες παιδιά εκτός σχολών.

Το αστυνομικό κράτος δεν είναι υπόθεση του εκάστοτε υπουργού καταστολής. Τα πρόσωπα αλλάζουν, η βαρβαρότητα απέναντι σε αγωνιζόμενα μέλη της μαθητικής και φοιτητικής κοινότητας παραμένει σταθερή αξία των εξουσιαστών.

Σήμερα το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας μαθητές/ριες και φοιτητές/ριες συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής που προκάλεσε τον αποκλεισμό 40.000 υποψηφίων αφήνοντας και πάνω από 16.000 κενές θέσεις στις σχολές ανώτατης εκπαίδευσης. Απαίτησαν άμεση κατάργηση της ΕΒΕ και να μη εγκατασταθεί αστυνομία μέσα στα πανεπιστήμια.

Λίγο πριν τις 13.00 ενώ ξεκινούσε η πορεία διαμαρτυρίας, τα ΜΑΤ με προκλητικό και βίαιο τρόπο απωθούν τους διαδηλωτές για να τους υποχρεώσουν να κινηθούν σε μια λωρίδα κυκλοφορίας. Απρόκλητα και παρά την ψύχραιμη στάση των διαδηλωτών/ριών, έκαναν αδικαιολόγητη χρήση χημικών, απώθηση με ασπίδες και κλωτσιές.

Με μαχητικό και οργανωμένο τρόπο αντιστάθηκε το σώμα της πορείας και οι αστυνομικοί δεν κατάφεραν να τους διαλύσουν. Ανασυντάχθηκε το μπλοκ της πορείας και συνέχισε. Κατά την διαδρομή της πορείας Σύνταγμα και επιστροφή Προπύλαια, σε τακτά διαστήματα με «φυσουνιές» τα ΜΑΤ έκαναν αισθητή την δράση τους με περικύκλωση της πορείας.

Η αγωνιζόμενη νεολαία με υψωμένα λάβαρα και γροθιές έδωσε την κατάλληλη απάντηση, τραγουδώντας ‘’Όταν σφίγγουν το χέρι ‘’, τιμώντας παράλληλα τον μεγάλο δημιουργό.

Μοιραστείτε το άρθρο