21/5 ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΟΧΩΝ NATURA 2000 Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας

21 ΜΑΗ: Γιορτάζουμε με διαμαρτυρία την ημέρα περιοχών Natura 2000

Στη σκιά της ψήφισης του νόμου Χατζηδάκη και της αστυνομικής βίας στην Τήνο, διοργανώνονται εκδηλώσεις διαμαρτυρίας την “Ημέρα για τις περιοχές NATURA” σε Αθήνα και Ηράκλειο Κρήτης.

Στην Αθήνα

Ολοένα και περισσότερες συλλογικότητες και πολίτες στηρίζουν το ανοιχτό κάλεσμα που έγινε από πολίτες οι οποίοι εναντιώνονται στον νέο αντιπεριβαλλοντικό νόμο.  Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στη Βουλή την Πέμπτη 21 Μαΐου, στις 19:00. Το κείμενο της πρόσκλησης:

“Με αφορμή την πανευρωπαϊκή ημέρα Νatura, που γιορτάζεται την Πέμπτη 21 Μαΐου, σας προσκαλούμε στην ελληνική ‘κανονικότητα’ όπου οι προστατευόμενες περιοχές, μαζί με την υπόλοιπη ελληνική φύση, ετοιμάζονται να καταστραφούν με πρόσχημα την ανάπτυξη.
Δυστυχώς δεν έχουμε κατανοήσει ότι όσο ήμασταν σε καραντίνα για μία ακόμα φορά πούλησαν εμάς και το μέλλον μας.
Καλούμε κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο που θέλει να συνεχίσουν να υπάρχουν δημόσια αγαθά, φυσικοί πόροι καθαροί και διαθέσιμοι σήμερα και για τις επόμενες γενεές, να ενώσει τη φωνή του μαζί μας στην εκδήλωση την Πέμπτη 21 Μαΐου και ώρα 19.00, μπροστά από τη Βουλή, όχι όμως για να γιορτάσουμε την πανευρωπαϊκή ημέρα Νatura αλλά για να απαιτήσουμε να αποσυρθεί τώρα το περιβαλλοντικό έκτρωμα που πλέον αποκαλείται νόμος.
Πώς μπορείς να γιορτάζεις, άλλωστε, τη στιγμή που έχει ξεκινήσει η επιδείνωση της λεηλασίας της ζωής μας και της φύσης στο βωμό του κέρδους.
Ελάτε σε μία μη βίαιη διαμαρτυρία όπου όλ@ είναι ευπρόσδεκτ@, τηρώντας πάντα τις προβλεπόμενες αποστάσεις.
Από τις 19.00 θα υπάρξουν διάφορα δρώμενα και μετά συνεχίζουμε με ολονύκτια διαμαρτυρία με τους Άγρυπνους Πολίτες”.

Δείτε τη σελίδα της εκδήλωσης

Στο Ηράκλειο Κρήτης

ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΡΕΙΑ

Ποδηλατοπορεία διοργανώνει η «Κίνηση πολιτών Κρήτης για την κατάργηση του αντι-περιβαλλοντικού νόμου και την προστασία της φύσης ΦΥΣΗτΗΡες» την Πέμπτη 21 Μαΐου και ώρα 18:00, με εκκίνηση και τερματισμό στην πλατεία Ελευθερίας. Στο κάλεσμά τους σημειώνουν:

«Αυτή την Πέμπτη, 21 Μαΐου, Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικτύου ‘NATURA 2000’, καλούμε εσάς, τους φίλους σας και τα παιδιά σας σε μια ποδηλατοδρομία για το περιβάλλον, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την προστασία της φύσης.

Ο νέος (αντι-)περιβαλλοντικός νόμος, που ψηφίστηκε αιφνιδιαστικά στις 6 Μαΐου μέσω συνταγματικά αμφίβολων διαδικασιών, αφήνει τελείως απροστάτευτη τη φύση και παρέχει τεράστιες διευκολύνσεις σε επίδοξους επενδυτές και κερδοσκόπους για την εκμετάλλευση αυτής.

Καλούμαστε να τιμήσουμε το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Προστατευόμενων Περιοχών ‘NATURA 2000’, του οποίου η προστασία πρόκειται να καταργηθεί με την εφαρμογή του νόμου.

Παίρνουμε τα ποδήλατά μας, skate, rollers και πατίνια και παντός είδους ρόδες και ροδάκια! Το πιο σημαντικό είναι να είμαστε όλοι εκεί!».

Δείτε τη σελίδα της εκδήλωσης

Μοιραστείτε το άρθρο