Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στον αναρχικό Α.Φ. στα Δικαστήρια Ευελπίδων στην Αθήνα και στην κατάληψη Παραρτήματος στην Πάτρα, Παρασκευή 26/4

Αθήνα: 8:30 στα δικαστήρια Ευελπίδων

Πάτρα: 9:00 στην κατάληψη Παραρτήματος


ΑΘΗΝΑ

Στις 22/04 ο αναρχικός σύντροφος Α.Φ. απήχθη από την αντιτρομοκρατική στην Πάτρα όπου διαμένει και οδηγήθηκε στην Αθήνα για ανάκριση. Ταυτόχρονα, για δεύτερη φορά μέσα στο τελευταίο διάστημα, πραγματοποιήθηκε πολύωρη εισβολή στο σπίτι του σε προσπάθεια εύρεσης ενοχοποιητικών στοιχείων σε βάρος του.

Η προσπάθεια κατασκευής σεναρίων από την αντιτρομοκρατική, οι εισβολές, οι φυλακίσεις αποτελούν πάγια τακτική στοχοποίησης συντρόφων/ισσών με πολύχρονη δράση στο πεδίο των κοινωνικών πολύμορφων αγώνων. Στόχος δεν είναι μόνο η άμεση καταστολή όποιου εναντιώνεται στη ζοφερή πραγματικότητα που κράτος και κεφάλαιο ετοιμάζουν για τους καταπιεσμένους/ες, αλλά και η διάρρηξη των σχέσεων αλληλεγγύης, η διάχυση του φόβου απέναντι σε όποιο/α αντιστέκεται. Στο ίδιο πλαίσιο, ο συρφετός των καθεστωτικών media επιδίδεται σε κινηματογραφικού τύπου μυθεύματα, αξιοποιώντας υποτιθέμενες διαρροές της ΕΛ.ΑΣ. και δημιουργώντας κλίμα τρομοϋστερίας μέσω της στοχοποίησης φιλικών/συντροφικών σχέσεων.

Στους δύσβατους αλλά όμορφους δρόμους των αγώνων και της κινηματικής καθημερινότητας που βαδίζουμε όλα αυτά τα χρόνια παρέα, θα σταθούμε ξανά πλάι-πλάι.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Αναρχικές/οί


Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε το ξετύλιγμα μίας υπόθεσης που στήνεται απέναντι στο πρόσωπο του αναρχικού συντρόφου Α. Φ. Το πρωινό της 22ας Απριλίου κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής, με τη συνδρομή της τοπικής ασφάλειας, τον απαγάγουν από το σπίτι που διέμενε στην πόλη της Πάτρας. Μετά από αρκετή ώρα οι οικείοι του ενημερώνονται ότι πραγματοποιείται μεταφορά του στη Αθήνα ώστε να ανακριθεί, ενώ καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης φροντίζουν για τη δημιουργία του απαραίτητου κλίματος τρομολαγνείας αναμασώντας διαρροές των μπάτσων.

Σε μία συγκυρία που το κράτος εξοπλίζεται με ανανεωμένους ποινικούς και σωφρονιστικούς κώδικες και η δικαιοσύνη χάνεται κάπου ανάμεσα στα θύματα των Τεμπών και τις εισαγγελικές προτάσεις για αθώωση παιδοβιαστών, στοχοποιεί τους πολιτικούς του αντιπάλους προσδοκώντας την αναστολή της δράσης τους. Μία τέτοια κίνηση είναι και η παραπάνω.

Οι διώξεις και η ομηρία δεν αδρανοποιούν τους αγωνιστές.

Τους πεισμώνουν.

Τους πεισμώνουν γιατί βρίσκουν τον εαυτό τους ψυχή και σώμα στους αγώνες. post image

Γιατί τον Α. Φ. τον γνωρίσαμε εκεί, με συνέπεια και συνέχεια.

Στους δρόμους και τις πορείες, στις πλατείες και τις συνελεύσεις γειτονιάς, στα αντιφασιστικά κινήματα και τις δράσεις αλληλεγγύης στους μετανάστες, στους αγώνες στα πανεπιστήμια και τους χώρους εργασίας, στα κοινωνικά κέντρα και τις καταλήψεις, πλάι στους καταπιεσμένους/ες και σε όσους/ες αγωνίζονται.

Κανένας μόνος στα χέρια του κράτους.

Με μια υψωμένη γροθιά. Ως τη λευτεριά. Για να πορευτούμε ξανά παρέα στο δρόμο του αγώνα.

Αδιαπραγμάτευτα στο πλευρό του συντρόφου Α. Φ.

Στηρίζουμε την συγκέντρωση αλληλεγγύης, Παρασκευή 26/04, 08:30, Δικαστήρια Ευελπίδων

Αναρχικοί/ες από τα Χανιά


Το πρωί στις 22 Απριλίου γίνεται έφοδος των μπάτσων της αντιτρομοκρατικής και της ασφάλειας μέσα στο σπίτι του συντρόφου Α.Φ. στην Πάτρα. Είναι η 2η έφοδος που γίνεται στο σπίτι του συντρόφου τους τελευταίους μήνες με ασήμαντη αφορμή. Εκεί, έπειτα από πολύωρη έρευνα και με ελλιπή ενημέρωση των κοντινών ανθρώπων του συντρόφου, οι μπάτσοι τον οδηγούν στην Αθήνα ώστε να περάσει διαδικασία ανάκρισης. Παράλληλα, τα καθεστωτικά media (τοπικά της Πάτρας και εγχώρια) και κάθε λογής ρουφιάνοι δημοσιογράφοι αναπαράγουν σενάρια κατευθείαν μέσα από τα κιτάπια της αντιτρομοκρατικής προβάλλοντας τον σύντροφο ως λάφυρο και την όλη επιχείρηση ως “επιτυχία”.

Όλα αυτά συμβαίνουν την ίδια περίοδο που οι στρατιωτικοί ανταγωνισμοί οξύνονται διεθνώς, και η καταστολή οχυρώνει το εσωτερικό πασχίζοντας να φιμώσει τις όποιες αντιστάσεις ξεπηδούν όπως και ανθρώπους που δεν σκύβουν το κεφάλι. Μια περιόδο που χαρακτηρίζει η κοινωνική σήψη, η απάθεια, ο φόβος και που το δόγμα της τάξης και της ασφάλειας αξιοποιούνται από τους κρατικούς μηχανισμούς ώστε να παραδειγματιστεί το κοινωνικό σύνολο. Δεν είναι τυχαίο που ο σύντροφος Α.Φ. έχει ενεργό συμμετοχή στην πόλη της Πάτρας σε κινηματικά εγχειρήματα, καταλήψεις, δομές και γενικότερα σε αγώνες της περιοχής. Τέλος, η θεαματική δυστοπία των media τηλεδικάζει σε ταχύτητες ρεκορ ανθρώπους και ζωές τη στιγμή που αμέτρητα εγκλήματα του κράτους και των αφεντικών ξεπλένονται αδιάκοπα.

ΔΥΝΑΜΗ,ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ Α.Φ.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ/ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ Α.Φ. :
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26/04, ΣΤΙΣ 8.30πμ ΚΤΗΡΙΟ 9 ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΡΟΜΟΥ ΑΠΑΤΡΙΣ


Για το σύντροφό μας Α. Φ. που συνελήφθη στην Πάτρα

Το πρωι της Δευτέρας 22 Απρίλη ο σύντροφός μας Α. Φ. συνελήφθη την ώρα που εξερχόταν από την οικια του σε μια κοινή επιχείρηση της ασφάλειας Πατρών και της αντιτρομοκρατικής. Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές ο σύντροφος βρίσκεται κρατούμενος στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ περιμένοντας να του απαγγελθούν κατηγορίες. Ο σύντροφος μας Α. Φ. βρίσκεται εδώ και δεκαεφτά χρόνια στις επάλξεις του κοινωνικού – ταξικού ανταγωνισμού, δραστηριοποιούμενος στον αναρχικό/αντιεξουσιαστικό χώρο. Η πορεία, η δράση και τα πεπραγμένα του μέσα σ’ αυτές τις σχεδόν δύο δεκαετίες ενεργούς συμμετοχής στους κοινωνικούς – ταξικούς αγώνες τόσο στην Πάτρα όσο και στην υπόλοιπη επικράτεια μαρτυρούν την ποιότητα του ήθους του όσο και την αγωνιστικότητά του. Απαρασάλευτα δοσμένος στην υπόθεση της κοινωνικής χειραφέτησης και επανάστασης ενάντια στο κράτος, το κεφάλαιο, την πατριαρχία, το φασισμό, τόσο το θεσμικό όσο και αυτόν της καθημερινότητας, έχει βάλει το δικό του λιθαράκι στο χτίσιμο των κοινωνικών – ταξικών αντιστάσεων στην πόλη της Πάτρας αποτελώντας ένα ζωντανό παράδειγμα ενσάρκωσης της επαναστατικής συνέπειας, του υψηλού φρονήματος αλλά και έναν αναρχικό αγωνιστή που βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό των συντρόφων/-ισσών του. Η δράση και η πορεία του έχουν διαμορφωθεί μέσα από την πολυχρονη συμμετοχή σε καταληψιακά εγχειρήματα, σε αυτοοργανωμένες πολιτικές, ταξικές, αντιφασιστικές συνελεύσεις και ομάδες, μέσα από τους αγώνες υπεράσπισης του φυσικού περιβάλλοντος, μέσα από κοινωνικούς αγώνες ενάντια στους πλειστηριασμούς πρώτων κατοικιών και της έξωσης φτωχών ανθρώπων από τα σπίτια τους, μέσα από συλλογικά, ισότιμα και αυτοοργανωμένα μαγειρέματα και κοινωνικές κουζίνες, σταθερα, αμετακίνητα και ανιδιοτέλευτα στο πλευρό κάθε καταπιεσμένου, εκμεταλλευόμενου και αποκλεισμένου ανθρώπου που τίθεται στο περιθώριο από το κράτος και το κεφάλαιο. Ο σύντροφος προσπαθεί συλλογικά με τις συντρόφισσες και τους συντρόφους του να δημιουργήσουν κοινότητες οριζόντιας και συμπεριληπτικης συνύπαρξης των από τα κάτω της κοινωνίας αλλά και δομές αδιαμεσολάβητου αγώνα ενάντια στην αδικία και τη βαρβαροτητα του καπιταλισμου ενδυναμώνοντας τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις απέναντι στην Εξουσία. Αυτές τις δύσκολες ώρες, οι σκέψεις και οι καρδιές μας βγάζουν φτερά και πετάνε δίπλα στο σύντροφό μας. Συντροφε, δεν ηττάται ποτέ εκείνος, που δεν τα παρατάει ποτέ. Αυτό που μετράει είναι το θάρρος να συνεχίσεις με το κεφάλι ψηλά.

Σύντροφε δύναμη και κουράγιο!

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αναρχικό σύντροφο Α.Φ. τη Παρασκευή 26-4 στις 8:30π.μ. στην Ευελπίδων, κτήριο 9

ΝΑ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΥΣ, ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ

…ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΦΥΛΑΚΗΣ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ Α.Φ.

Προλέτ Accion, ταξική δράση για την αντεπίθεση στον κόσμο των αφεντικών και τη κατάργηση της μισθωτής σκλαβιάς


ΠΑΤΡΑ

Την Δευτέρα 22 Απριλίου η αντιτρομοκρατική εισβάλει στο σπίτι του συντρόφου Αντρέα Φ. στην Πάτρα, τον απαγάγουν και τον μεταφέρουν στην Αθήνα. Αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες στο πλαίσιο του τρομονόμου. Για άλλη μια φορά τα σενάρια της αντιτρομοκρατικής αναγορεύονται ως αναμφισβήτητη αλήθεια, άσχετα αν δεκάδες φορές καταρρέουν σαν πύργος από τραπουλόχαρτα στα δικαστήρια. Έτσι κι αλλιώς οι διωκτικές αρχές δεν ενδιαφέρονται για τίποτα άλλο από το να κερδίζουν εντυπώσεις και να παράγουν έργο κατά παραγγελία της εκάστοτε κυβέρνησης, εξυπηρετώντας πολιτικές σκοπιμότητες, ειδικά εν όψει ευρωεκλογών. Η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας μεταφράζεται σε ωμή βία και καταστολή, σε έλεγχο και πειθάρχηση και στην αστυνομικο-στρατιωτική διαχείριση των κοινωνικών ζητημάτων.

Τα τοπικά και αθηναϊκά μίντια ως γνήσιοι εντολοδόχοι του κράτους, απ’ την αρχή ακολουθούν την πεπατημένη οδό με την αναπαραγωγή τρομοσεναρίων και την απόπειρα σκιαγράφησης της προσωπικότητας του συντρόφου, αποδίδοντάς του ανύπαρκτα και “σκοτεινά” χαρακτηριστικά αποκρύπτοντας συστηματικά την αλήθεια της πολύχρονης, συνεπούς και πολύμορφης συμμετοχής του στους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες.

Τώρα όμως θα μιλήσουμε εμείς. Τα τελευταία 20 χρόνια στην Πάτρα, έχουμε συνδιαμορφώσει σε συνελεύσεις, έχουμε φωνάξει συνθήματα σε διαδηλώσεις, έχουμε αφισοκολλήσει, διαφωνήσει και συμφωνήσει. Έχουμε συνυπάρξει σε πλήθος διαδικασιών, εγχειρημάτων και κοινωνικών/ταξικών δράσεων. Από τις φοιτητικές κινητοποιήσεις του 06/07 και την αλληλεγγύη στους μετανάστες/τριες, στην εξέγερση του 08 και το καταληψιακό κίνημα της Πάτρας, από τους Αγανακτισμένους και τις λαϊκές συνελεύσεις γειτονιάς, στην αλληλεγγύη στους διωκόμενους/ες αγωνιστές/τριες και τον αντιφασιστικό αγώνα, από τις κινητοποιήσεις ενάντια στα μνημόνια και τις απεργίες, στις δομές αλληλοβοήθειας και τις συλλογικές κουζίνες, από τους αγώνες ενάντια στην λεηλασία της φύσης και των ζωών μας στις ανοιχτές συνελεύσεις και τις εργατικές ομάδες, από πρωτοβουλίες ενάντια στην ακρίβεια και συνελεύσεις ενάντια στις εξορύξεις, σε πρωτοβουλίες που είχαν ως στόχο την υποστήριξη συνανθρώπων μας που είχαν πληγεί από φωτιές ή πλημμύρες και την κρατική αδιαφορία. Ο Αντρέας, ένας αναρχικός κοινωνικός αγωνιστής, συνειδητά έχει επιλέξει τον δρόμο του αγώνα στο πλάι των αδικημένων αυτού του κόσμου, του αγώνα ενάντια στην εκμετάλλευση, ενάντια στους καταστροφικούς σχεδιασμούς του κράτους και του κεφαλαίου με την αντίσταση, την αυτοοργάνωση και την αλληλεγγύη ως όπλο. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο βρίσκεται στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών. Δεν θα μείνει μόνος του.

ΣΙΝΙΑΛΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΜΑΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΑΝΤΡΕΑ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης 26/4, 09:00 στην Κατάληψη Παραρτήματος, Πάτρα

Συνέλευση αλληλεγγύης Πέμπτη 25.04 17:00 στην κατάληψη Παραρτήματος

08:30 στα Δικαστήρια Ευελπίδων, Αθήνα

Συνέλευση αλληλεγγύης / Πάτρα

Μοιραστείτε το άρθρο