ΟΕΝΓΕ ΚΑΙ ΕΝΙΘ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ Εκδικητική συνδικαλιστική δίωξη της προέδρου της ΕΝΙΘ από τον διοικητή του νοσοκομείου “Γεννηματάς”

Τον διοικητή του νοσοκομείου «Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης  Γεώργιο Κούτρα καταγγέλλουν τόσο η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης όσο και η Ομοσπονδία του κλάδου ΟΕΝΓΕ, για την εκδικητική συνδικαλιστική δίωξη της προέδρου της ΕΝΙΘ Δάφνης Κατσίμπα, αλλά και για την προσπάθεια τρομοκράτησης της διευθύντριας του Ακτινολογικού τμήματος Μ. Αρβανίτη. Ζητούν δε να αποσυρθούν άμεσα οι κατηγορίες σε βάρος των δύο συναδελφισσών, καθώς επίσης να ακυρωθούν όλες οι απαράδεκτες παρεμβάσεις που έχει δρομολογήσει ο συγκεκριμένος διοικητής σε βάρος της λειτουργίας του νοσοκομείου, όπως αναλυτικά περιγράφονται στις σχετικές πρόσφατες επισημάνσεις της ΕΝΙΘ.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας καταγγέλλει τη ρεβανσιστική ενέργεια του διοικητή του «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» να καλέσει σε απολογία την πρόεδρο της ΕΝΙΘ καθώς και τη διευθύντρια του τμήματός της σε απολογία, με την πέρα για πέρα ανυπόστατη κατηγορία της «αδικαιολόγητης αποχής από την εκτέλεση των καθηκόντων τους», και απαιτεί από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και από τη διοίκηση της 3ης ΥΠΕ να αποσυρθούν άμεσα οι κατηγορίες σε βάρος των δύο συναδελφισσών. Ζητά επίσης να ακυρωθούν όλες οι απαράδεκτες παρεμβάσεις που έχει δρομολογήσει ο συγκεκριμένος διοικητής σε βάρος της λειτουργίας του νοσοκομείου, όπως αναλυτικά περιγράφονται στις σχετικές πρόσφατες επισημάνσεις της ΕΝΙΘ.

Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης καταγγέλλει τον διοικητή ότι επιχειρεί να φιμώσει την ΕΝΙΘ μέσω εκδικητικής συνδικαλιστικής δίωξης  και απειλών απέναντι στην πρόεδρό της Δάφνη Κατσίμπα αλλά και να τρομοκρατήσει τη διευθύντρια του Ακτινολογικού τμήματος Μ. Αρβανίτη, που δίνει αγώνα προάσπισης  του τμήματός της από τις επιβουλές του διοικητή και αναβάθμισής του. Όπως αναφέρει η ΕΝΙΘ: “Καταγγέλλουμε τη συμπεριφορά του ως προσχηματική και εκδικητική. Η δίωξη της προέδρου της ΕΝΙΘ επιπλέον συνιστά ξεκάθαρα  συνδικαλιστική δίωξη. Προσωποποιεί στο άτομό της τον αγώνα της ΕΝΙΘ για τη συνολικά εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του νοσοκομείου ‘Γεννηματάς’, μη ορρωδώντας ούτε προ της στοιχειώδους αξιοπρέπειας”. Ζητάει δε να σταματήσει άμεσα κάθε διαδικασία δίωξης.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΟΕΝΓΕ ΚΑΙ ΕΝΙΘ

ΟΕΝΓΕ: Να αποσυρθούν άμεσα οι κατηγορίες σε βάρος των δύο συναδελφισσών

Η Ε.Γ. της ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει τη ρεβανσιστική ενέργεια του διοικητή του Γ.Ν.Θ «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» κ. Γεωργίου Κούτρα να καλέσει σε απολογία την πρόεδρο της ΕΝΙΘ καθώς και τη διευθύντρια του τμήματός της σε απολογία, με την ανυπόστατη, πέρα για πέρα, κατηγορία της «αδικαιολόγητης αποχής από την εκτέλεση των καθηκόντων τους».

Την Κυριακή 17/5, σε μέρα που ο κ. διοικητής γνώριζε, όπως άλλωστε προκύπτει από το ίδιο το έγγραφο της διοίκησης του νοσοκομείου, πως η πρόεδρος της ΕΝΙΘ Δάφνη Κατσίμπα θα απουσίαζε λόγω θανάτου του πατέρα της και πως είχε αντικατασταθεί στην εφημερία από άλλην συνάδελφο, έκανε δήθεν «έλεγχο» στοχοποιημένο και αποκλειστικά για τη συνάδελφο Κατσίμπα. Μάλιστα ενώ αναζήτησε υποτίθεται τη συνάδελφο που την αντικαθιστούσε, η οποία ήταν στο νοσοκομείο από την έναρξη του ωραρίου, δεν έκανε καν τον κόπο να περιμένει να εμφανιστεί στον χώρο των επειγόντων. Αποχώρησε σε λίγα λεπτά. Στον χώρο των επειγόντων ήταν παρόντες ειδικός και ειδικευόμενος γιατρός τους οποίους, όπως δηλώνουν, εξόργισε με το επιθετικό του ύφος και τις ύβρεις του περί ψευτών. Στη συνέχεια ο κ. διοικητής «κάλεσε σε απολογία»… ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ (!), δηλαδή και την αντικατασταθείσα και την αντικαθιστώσα.

Ο διοικητής έχει ενοχληθεί επειδή η ΕΝΙΘ έχει ασκήσει δημόσια κριτική για ενέργειές του που διαταράσσουν τη λειτουργία του νοσοκομείου και για την αυταρχική, επιθετική και απαξιωτική συμπεριφορά του σε βάρος των γιατρών του νοσοκομείου. Πρόσφατα η ΕΝΙΘ κοινοποίησε τις σχετικές επισημάνσεις της προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και προς τη διοίκηση της 3ης ΥΠΕ.

Αυτός είναι ο λόγος που ο διοικητής, αντί να απαντήσει στις επισημάνσεις της ΕΝΙΘ ως όφειλε, προέβη σε αυτή την απαράδεκτη και εκδικητική ενέργεια.

Η ΟΕΝΓΕ απαιτεί από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και από τη διοίκηση της 3ης ΥΠΕ:

Να αποσυρθούν άμεσα οι κατηγορίες σε βάρος των δύο συναδελφισσών.

Να ακυρωθούν όλες οι απαράδεκτες παρεμβάσεις που έχει δρομολογήσει ο συγκεκριμένος διοικητής σε βάρος της λειτουργίας του νοσοκομείου, όπως αναλυτικά περιγράφονται στις σχετικές πρόσφατες επισημάνσεις της ΕΝΙΘ.

 

ΕΝΙΘ: Θα μας βρει απέναντί του! Να σταματήσει άμεσα κάθε διαδικασία δίωξης

Καταγγέλλουμε τον διοικητή του Γ.Ν.Θ. «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» ΓΕΩΡΓΙΟ ΚΟΥΤΡΑ ο οποίος, εκμεταλλευόμενος τον θάνατο και την ανθρώπινη οδύνη, επιχειρεί να φιμώσει την ΕΝΙΘ μέσω εκδικητικής συνδικαλιστικής δίωξης  και απειλών απέναντι στην πρόεδρό της Δάφνη Κατσίμπα αλλά και να τρομοκρατήσει τη διευθύντρια του Ακτινολογικού τμήματος κ. Μ Αρβανίτη, που δίνει αγώνα προάσπισης  του τμήματός της από τις επιβουλές του διοικητή και αναβάθμισής του.

Συγκεκριμένα εδώ και μήνες η ΕΝΙΘ παρακολουθεί τη συμπεριφορά και τις παρεμβάσεις του καινούργιου διοικητή του νοσοκομείου “Γεννηματάς”, ο οποίος ακόμα και εν μέσω της επαπειλούμενης πανδημίας Covid-19 εξυπηρετεί αλλότριες επιδιώξεις, αγνοώντας και διαταράσσοντας τη συνολική εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου. Στο όνομα τριών επιπλέον ορθοπεδικών κλινών και της “αναβάθμισης” του φυσικοθεραπευτηρίου, σχεδιάζει να υποβαθμίσει  κομβικά τμήματα του νοσοκομείου (Παθολογοανατομικό και Ακτινολογικό), ενώ για να νομιμοποιηθεί αναστατώνει τμήματα του νοσοκομείου σχεδιάζοντας δήθεν συνολική αναδιάρθρωση του νοσοκομείου. Πέραν τούτου, αντιμετωπίζει με αυταρχικό, επιθετικό και απαξιωτικό τρόπο το προσωπικό του νοσοκομείου, τους “ήρωες με τις λευκές και πράσινες μπλούζες” πριν  ξεθωριάσουν… και στρέφεται εναντίον γιατρών του νοσοκομείου, που αποκρούουν τις στρεβλές πρακτικές του και υπερασπίζονται την απρόσκοπτη λειτουργία του νοσοκομείου.

Η ΕΝΙΘ παρεμβαίνει όλη αυτή την περίοδο στο νοσοκομείο “Γεννηματάς”, για να αναδείξει και να  εμποδίσει αυτές τις επικίνδυνες εξελίξεις, προκαλώντας τη μήνη του διοικητή, ο οποίος έφτασε στο σημείο να απειλήσει την πρόεδρο της ΕΝΙΘ με δικαστική δίωξη. Ήδη έχει γίνει καταγγελία της ΕΝΙΘ τόσο προς την 3η ΥΠΕ όσο και προς τον υπουργό Υγείας εναντίον του, όπου περιγράφουμε τα δρώμενα ζητώντας να πάρουν τις ευθύνες τους και να επιληφθούν της κατάστασης.

Εντελώς… συμπτωματικά, την Κυριακή 17/5 έκανε αιφνιδιαστικό έλεγχο αποκλειστικά για την παρουσία της προέδρου της ΕΝΙΘ σε εφημερία του νοσοκομείου. Η πρόεδρος της ΕΝΙΘ,  διευθύντρια ΕΣΥ του Ακτινολογικού, λόγω του προ τεσσάρων ημερών αιφνίδιου θανάτου του πατέρα της  στη Φωκίδα, μετά τον πρόσφατο θάνατο της μητέρας της, αισθάνθηκε ότι της ήταν δύσκολο να ανταποκριθεί στα καθήκοντα της εφημερίας της και ζήτησε αντικατάσταση από άλλο ειδικό, χωρίς να γίνουν οι τυπικές διαδικασίες στο γραφείο προσωπικού λόγω των αργιών του Σαββατοκύριακου. Η διευθύντρια του τμήματος προθυμοποιήθηκε να την αντικαταστήσει η ίδια και από τις γνωματεύσεις της αποδεικνύεται ότι ήταν παρούσα στο Ακτινολογικό κατά τη διάρκεια της εφημερίας. Ωστόσο ο διοικητής, χωρίς να την περιμένει να έρθει από τον χώρο που βρισκόταν, εντός του Ακτινολογικού τμήματος και παρά τις εκκλήσεις των παρισταμένων συναδέλφων να παραμείνει για να διαπιστώσει την παρουσία της, αποχώρησε σε λίγα λεπτά. Στο χώρο των επειγόντων ήταν παρόντες ειδικός και ειδικευόμενος γιατρός, η παρουσία των οποίων διασφάλιζε πλήρως τη λειτουργία του τμήματος, και τους οποίους, όπως δηλώνουν, επιτέθηκε ο διοικητής και τους καθύβρισε ως ψεύτες.

Τόσο στην πρόεδρο της ΕΝΙΘ Δάφνη Κατσίμπα όσο και στη διευθύντρια του Ακτινολογικού τμήματος καταλογίζεται από τον διοικητή το πειθαρχικό παράπτωμα της αδικαιολόγητης (!!!) απουσίας (;;;;) από την υπηρεσία τους.

Από έναν άνθρωπο που βάζει οποιαδήποτε προσωπική σχέση πάνω από το αγαθό της δημόσιας υγείας δεν περιμέναμε βέβαια αξιοπρέπεια ή αμεροληψία – προσδοκούσαμε όμως τον εντελώς στοιχειώδη σεβασμό στην ανθρώπινη απώλεια και πένθος. Φευ!

Καταγγέλλουμε τη συμπεριφορά του ως προσχηματική και εκδικητική. Η δίωξη της προέδρου της ΕΝΙΘ επιπλέον συνιστά ξεκάθαρα  συνδικαλιστική δίωξη. Προσωποποιεί στο άτομό της τον αγώνα της ΕΝΙΘ για τη συνολικά εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του νοσοκομείου “Γεννηματάς”, μη ορρωδώντας ούτε προ της στοιχειώδους αξιοπρέπειας.

Θα μας βρει απέναντί του! Συμπεριφορές αυταρχικές, τραμπούκικες και εκβιαστικές δεν θα περάσουν! Θα αντιπαλέψουμε κάθε προσπάθεια προώθησης  ιδιοτελών σκοπιμοτήτων κόντρα στην όποια απειλή και τρομοκρατία!

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΚΑΘΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΩΞΗΣ

Μοιραστείτε το άρθρο