Ενάντια στους φασίστες στις γειτονιές και τις κρατικές απαγορεύσεις – Συγκέντρωση, Σάββατο 6/7 στην κεντρική πλατεία Νέας Σμύρνης

Να σπάσουμε τις κρατικές απαγορεύσεις – Με απαγορεύσεις ή χωρίς, οι φασίστες δεν χωράνε στις γειτονιές μας

Το κράτος σε μια επίδειξη τάξης κι ασφάλειας απαγόρευσε τη/τις συγκέντρωση/εις στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου. Δεν έχουμε ίχνος αμφιβολίας πως η κανονικοποίηση των απαγορεύσεων των συναθροίσεων υπερθεματίζει τον κρατικό αυταρχισμό κι εν τέλει, κεφαλαιοποιεί τη δυναμική του κοινωνικού εκφασισμού. Μέσα από την επανάληψη της κατ’ εξαίρεσιν συνθήκης στο όνομα της ασφάλειας των πολιτών, επιχειρείται να χτιστεί προοδευτικά ο ολοκληρωτισμός. Σε τελική ανάλυση, πρόκειται για την εξασφάλιση του δόγματος «νόμος και τάξη».

Δεν θα σταματήσουμε να κατεβαίνουμε στον δρόμο, λοιπόν.

Καλούμε ανοιχτά τους δρόμους και τον κόσμο της γειτονιάς το Σάββατο 6 Ιούλη στις 18.00 στην πλατεία Νέας Σμύρνης, σε συγκέντρωση για ένα απόγευμα πολιτικών παρεμβάσεων και δρώμενων ενάντια στα πατριαρχικά στερεότυπα της ετεροκανονικότητας και τον συγκαλυμμένο κοινωνικό κανιβαλισμό και φασισμό, με σκοπό να προτάξουμε τον αλληλοσεβασμό και την ελευθερία, την αλληλεγγύη και τον διεθνισμό, μέσα από τις αγωνιζόμενες κοινότητες για ισότητα κι αλληλοβοήθεια.

Το τσάκισμα του φασισμού είναι στοχεύει πρώτα στις συνειδήσεις κι είναι υπόθεση όλων των καταπιεσμένων δίχως διαχωρισμούς

«Η ποικιλομορφία είναι ζωή, η ομοιομορφία θάνατος»

KAMIA ANOXH ΣΤΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΜΟΡΦΩΜΑΤΑ

Μετά τη Σερβία και τη Βουλγαρία, το “family pride” κατέβηκε στη Θεσσαλονίκη και πρόσφατα ενημερωθήκαμε ότι το event θα επισκεφθεί και τη γειτονιά μας, το Παλαιό Φάληρο, καθώς και τον Πειραιά. Ενώ οξύνονται ολοένα οι διακρατικοί «γεωστρατηγικοί» ανταγωνισμοί και στα βαλκάνια, με μια επερχόμενη σύγκρουση ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και Ρωσίας γύρω από τη Σερβία, φαίνεται πως οι δημοκρατίες τους (διαβαλκανικά) συνάμα ενεργοποιούν και τα φασιστικά τους υποπόδια.

Δεν τρέφουμε αυταπάτες: δεν πρόκειται για ένα αθώο γεγονός υπερηφάνειας της «αγίας ελληνικής οικογένειας», ανταγωνιστικό απλώς και μόνο στο συστημικό (νεοφιλελεύθερο) πλυντήριο του “Europride”. Πίσω από την εικόνα των παιδιών που παίζουν με τις οικογένειές τους, ξεπλένεται όλος ο εθνικιστικός και νεοναζιστικός βούρκος με τους οργανωμένους πολιτικούς σχηματισμούς του.

Δεν είναι τυχαίο ότι το “family pride” έχει τη στήριξη του κόμματος «Πατριώτες» και του Βελόπουλου προσώρας, δεν είναι τυχαία η επιλογή τοποθεσίας στο παραλιακό κομμάτι του Παλαιού Φαλήρου. Άλλωστε, η «γεωστρατηγική» σημασία του φαληρικού όρμου για τις (παρα)κρατικές προθέσεις είναι χρόνια γνωστή. Το “family pride” επικαλούμενο τις «ελληνίδες μάνες» και τη σημασία της οικογένειας ως «θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του έθνους», επιτελεί τον ρόλο να ξεπλύνει τους φασίστες και να τους δώσει εκ νέου αβάντα στη δημόσια σφαίρα και τον δημόσιο χώρο.

Δεν μπορούμε να μη σχολιάσουμε τουλάχιστον, την επιλογή του συγκεκριμένου σημείου της παραλίας -με εκκίνηση το «μνημείο υποβρυχίων»-, πλησίον τής εδώ και 24 χρόνια παραχωρημένης (ως δημόσιας γης, από το 2000 μέχρι το 2099) μαρίνας του Παλαιού Φαλήρου στη Lamda Development. Τελευταίο νέο και σε αρμονία με την πολύπλευρη πολεμική προετοιμασία κράτους και κεφαλαίου, η επίσημη (μετά λαμαρινών εργοταξίου) έλευση του «πάρκου ναυτικής παράδοσης» (με 7ώροφο κτίσμα και διασκεδαστήρια πέριξ), ως συνέχεια -και χωροταξικά- της μαρίνας Λάτση και του ολοένα μεγαλύτερου αποκλεισμού των μη προνομιούχων στον δημόσιο χώρο. Με κομβικό σημείο την περιοχή του Παλαιού Φαλήρου, από την περίοδο των ολυμπιακών έργων, η θηριώδης μπίζνα ανάπλασης ολόκληρου του παραλιακού μετώπου ως «Αθηναϊκής Ριβιέρας», από το δέλτα Φαλήρου μέχρι το έγκλημα του Ελληνικού κι ακόμη πιο πέρα, προχωρά ιλιγγιωδώς και σαρώνει.

Στο πλαίσιο αυτό, κι όσο οι ξεπλυμένοι φασίστες μιλάνε για την καθαρότητα μιας «αγίας ελληνικής οικογένειας», την ίδια στιγμή για μια μέση λαϊκή φαμίλια μοιάζει αδύνατο να υποστηρίξει ένα νοίκι στο Παλαιό Φάληρο. Η πατριαρχία κι ο φασισμός αναλαμβάνουν μετά προσχημάτων, να ξελασπώσουν τους ανταγωνισμούς συμφερόντων κράτους, εφοπλιστικού κεφαλαίου, σεΐχηδων και δε συμμαζεύεται. Η ηθική κι οι κοινωνικές αξίες νοούνται και συνδιαμορφώνονται μόνο εν ελευθερία. Ενώ θηλυκότητες και παιδιά κακοποιούνται και δολοφονούνται σχεδόν καθημερινά, ενώ γκέυ, λεσβίες και τρανς άτομα παραμένουν στο κατεξοχήν στόχαστρο του ολοκληρωτισμού και κάθε λογής κανίβαλων κι ενώ η δολοφονική «διαχείριση ροών» μεταναστ(ρι)ών παραμένει εγγενής πολιτική του κράτους όπως και το μίσος του ρατσισμού, εμείς επιμένουμε να αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία κοινοτήτων δίχως σύνορα-κράτη-πατριαρχία, όπου το καθένα να μπορεί να βιώνει τη ζωή, την οικογένεια και τη δημιουργία με ελεύθερη συνύπαρξη κι ενσυναίσθηση, με αδελφοσύνη κι ισότητα.

Το κράτος αφενός θεσμοθετεί ισότητα στον γάμο και των ομόφυλων ζευγαριών κι αφετέρου εξαπολύει τα ναζιστικά σκουπίδια του μηχανισμού του, για να περικόψουν ό,τι ξεφεύγει της ομογενοποίησης και του ολοκληρωτισμού. Ο βασιλιάς πέθανε, ζήτω ο βασιλιάς δηλαδή. Όταν το κράτος παραχωρεί ένα, εκείνη τη στιγμή σού στερεί δέκα. Οι κρατικοί θεσμοί, οι νόμοι κι οι ολοκληρωτικές τους δικλείδες μέσω των φασιστικών υπηρετών τους, δεν έχουν καμία σχέση με τις κοινότητες αλληλεγγύης κι ελευθερίας για τις οποίες παλεύουμε κι οι οποίες λείπουν από όλα τα παιδιά του κόσμου.

«Οικογένειες» που εδραιώνουν την τυραννία δομικά στην παιδική ψυχή, «οικογένειες» που παράγουν το παιδικό τραύμα -διαμεσολαβημένα αυτά καταρχάς από την πατριαρχία και τη μισαλλοδοξία, τον μισογυνισμό, την τρανς/ομοφοβία και τον ρατσισμό-, υποβοηθούν το έγκλημα των δολοφόνων της εξουσίας, μέσα στην καρδιά της κοινωνίας. Ο φασισμός αναζητά κοινωνικό έρεισμα στην πιο ταπεινή καθημερινότητα, από την πατριαρχική ηθική και τη θρησκεία μέχρι τον πατριωτισμό και την εθνικιστική ιδεολογία. Μέσα από την πολιτικοποίηση της καθημερινής ζωής και τον αλληλοσεβασμό, είμαστε ικανά να θέσουμε τα θεμέλια της αυτοοργάνωσης και της ελεύθερης συμβίωσης. Η διαδρομή της κοινωνικής απελευθέρωσης περνά μέσα από την ελεύθερη κοινωνία των παιδιών, ενάντια στο μίσος και την κάθε λογής τυραννία.

«Η ποικιλομορφία είναι ζωή, η ομοιομορφία είναι θάνατος», Pyotr Kropotkin

Η διαφορετικότητα χτυπάει την άρχουσα τάξη

Αν θα μπορούσα τον κόσμο να άλλαζα,

θα ξαναπέταγα φασίστες στη θάλασσα

Πρωτοβουλία αντιφασιστ(ρι)ών από τα νότια προάστια & αλληλέγγυα

Μοιραστείτε το άρθρο