2η Αυτο-οργανωμένη Πορεία Ορατότητας ΛΟΑΤΚΙ+ Κοινότητας Χανίων, Σάββατο 6/7 19:30 Δημοτική Αγορά

Η Aνοιχτή Συνέλευση για τη συνδιοργάνωση της 2ης αυτό-οργανωμένης Πορείας Ορατότητας ΛΟΑΤΚΙ+ Κοινότητας (2η ΠΟΛΚ) Χανίων, καλεί για τις 6/7/24 ώρα 18:30, σημείο συνάντησης Δημοτική Αγορά όλες τις συλλογικότητες, ομάδες και ατομικότητες:

Να πλημμυρίσουμε όλα μαζί, μικρά και μεγάλα, τα Χανιά με χρώματα, συνθήματα και χαμόγελα για μια κοινωνία συμπεριληπτική, δίκαιη και πολύχρωμη που θα μας χωράει όλα ισότιμα.

Μετά από δεκαετίες διεκδικήσεων του ΛΟΑΤΚΙ+ κινήματος, η κυβέρνηση αποφάσισε ότι η κοινωνία είναι “έτοιμη” ξαφνικά ΦΕΤΟΣ να παραχωρηθεί (σε όποι@ από εμάς συμμορφώνονται) το αυτονόητο δικαίωμα στον γάμο. Παρόλο που η στιγμή βαφτίστηκε κατάλληλη για την κοινωνία να δεχθεί τον γάμο, τα περιστατικά ΛΟΑΤΚΙ+ φοβίας και έμφυλης βίας καλά κρατούν.

Τα ΛΟΑΤΚΙ+ ζητήματα είναι η πλέον trendy τακτική για το ξέπλυμα (pink washing) κάθε λογής αμαρτιών κρατών, κυβερνήσεων και εταιρειών. Την ίδια στιγμή εξακολουθεί η προβληματική μιντιακή κάλυψη, προωθώντας την κανονικοποίηση των ΛΟΑΤΚΙ+ φοβιών. Η “έτοιμη” κοινωνία ακόμα αναρωτιέται γιατί οι αγώνες μας συνεχίζονται.

Αγωνιζόμαστε για πλήρη ισότητα και ορατότητα επιμένοντας για τα αυτονόητα και διεκδικώντας:

– Γάμο μεταξύ προσώπων ανεξαρτήτως φύλου
– Γονεϊκότητα για όλα
– Τεκνοθεσία για όλα
– Προστασία των δικαιωμάτων των τρανς ατόμων

ΟΧΙ άλλοι αποκλεισμοί σε

– υγεία
– παιδεία
– εργασία
– στέγαση
– δημόσιους χώρους

ΟΧΙ άλλ@

– εκφοβισμό
– τρομοκρατία
– κακοποίηση
– βία
– δολοφονία

Δε μας αρκεί ο νόμος αφού δε μας χωράει ο δρόμος!


Στηρίζουμε το κάλεσμα για τη 2η πορεία ορατότητας της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας Χανίων, το Σάββατο 06/07 στις 18:30, στην πλατεία της δημοτικής Αγοράς. Ενάντια στα επιβαλλόμενα πρότυπα του «κανονικού», βγαίνουμε στον δρόμο για τον αυτοπροσδιορισμό και την αυτοδιάθεση.

ΚΑΘΕΤΙ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΚΑΙ ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ
ΜΕΣΑ ΑΠ’ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΡΑΤΟ

ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΣΑΣ

Δίκτυο Αναρχικών / Αντιεξουσιαστριών

Μοιραστείτε το άρθρο