Προβολή του ντοκιμαντέρ “𝐁𝐞𝐥𝐤î 𝐒𝐢𝐛ê – A Journey Through The Syrian War and Rojava Revolution” στο Σκοπευτήριο Καισαριανής, Τρίτη 28/5 στις 21:00

Το Belkî Sibê [Ίσως Αύριο] είναι η ταινία ενός εθελοντή στρατιώτη.
Στο διεθνώς βραβευμένο ντοκιμαντέρ του alexis daloumis ξεδιπλώνεται ένα 18μηνο ταξίδι μέσα στον πόλεμο και την επανάσταση, στο Δυτικό Κουρδιστάν [Rojava] της ΒΑ Συρίας κατά τη διάρκεια της προέλασης και της νίκης των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων κατά του ISIS, και της εμπλοκής του Διεθνούς Τάγματος Ελευθερίας, με το οποίο κυρίως πολέμησε ο σκηνοθέτης.
Απεικονίζει τη στρατιωτική ζωή και τις μάχες στο μέτωπο, καθώς και τη ζωή των πολιτών στα μετόπισθεν και τον κοινωνικό μετασχηματισμό που επιχειρεί η Αυτόνομη Διοίκηση. Και στα δύο πεδία, ο ρόλος της απελευθέρωσης και της ενδυνάμωσης των γυναικών είναι καθοριστικός.
Η ταινία ακολουθεί ένα χρονοδιάγραμμα από τον Ιούλιο του 2016 και τη μάχη της Manbij έως το τέλος του 2017 και την απελευθέρωση της Raqqa και κατάρρευση του Ισλαμικού Χαλιφάτου, ενώ στο τέλος κάθε κεφαλαίου περιλαμβάνει συμπληρωματικά γυρίσματα επικαιροποίησης από τα τέλη του 2021.
Στο ντοκιμαντέρ δεν υπάρχει κεντρικός χαρακτήρας που οδηγεί την αφήγηση. Αντιθέτως, υπάρχουν πολλές φωνές από ένα πλήθος τόπων που ενώνονται για να δημιουργήσουν μια συλλογική και διαλεκτική αφήγηση, τόσο από τη σκοπιά των διεθνιστών όσο και των ντόπιων.
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "AFILM BY ALEXIS DALOUMIS ΠΡΟΒΟΛΗ* ΤΡΙΤΗ 28/05 21.00 ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΣΤΟ MNHMEIO ΤΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ *ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ME TO ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ BELKI SIBÊ A JOURNEY THROUGH THE SYRIAN WAR AND THE ROJAVA REVOLUTION ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΒΥΡΩΝΑ, ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ, ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ AYTONOMH ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΑΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗ ΔΡΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ, ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ, nΑΓ KPATIOY, ΖΩΓΡΑΦΟΥ ALEXIS ALOUMIS PRODUCTIONS PRESENT BELKI BE CREW DEVRIM BOTAN, EKIN CEREN, MAHIR MAHIRBAKIRCIYAN BAKIRCIYAN, KOSTIS RUZGAR AND OTHERS JSC ALEXANDROS MIARIS EDITOR LUISE BURCHARD AND YIANMIS KOLOZIS EXECUTIVE PRODUCERS ALEXIS DALOUMIS WRITTEN AND DIRECTED ALEXIS DALOUMIS"
Μοιραστείτε το άρθρο