Για εμπρησμό από πρόθεση η φωτιά στο εργοστάσιο παρασκευής και διανομής γευμάτων στη Λαμία

Το πόρισμα της έρευνας από την πυροσβεστική και τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού το οποίο παραδόθηκε στην εισαγγελία Λαμίας, χαρακτηρίζει την φωτιά ως από πρόθεση εμπρησμό, στην εταιρεία “Γιαννίτσης Group”, γεύματα της οποίας παραδίδονται σε σχολεία και νοσοκομεία και οδήγησαν δεκάδες μαθητές σε δηλητηρίαση. Πολλαπλές καταγγελίες και πριν από τα κρούσματα από γονείς για την ποσότητα αλλά και την ποιότητα των γευμάτων.

Για την έκδοση του πορίσματος εξετάστηκαν και εξετάζονται οι κάμερες ασφαλείας, όσες ήταν σε λειτουργία, στα κτήρια της εταιρίες καθώς και στη γύρω περιοχή. Όπως έγινε γνωστό από τις πρώτες ημέρες, η πυρκαγιά ξεκίνησε από την μπροστινή πλευρά ενός φορτηγού, ενώ δεν δικαιολογείται το πώς εξαπλώθηκε τόσο γρήγορα. Ρεπορτάζ του μέγκα, ανέφερε πως δύο ημέρες πριν την πυρκαγιά, η εταιρεία ζήτησε αύξηση της αποζημίωσης από την ασφαλιστική εταιρεία, σε πιθανότητα φωτιάς. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες έχει ταυτοποιηθεί ένας από τους υπόπτους για τον εμπρησμό.

63 κρούσματα δηλητηρίασης σε παιδιά από 7 διαφορετικά σχολεία, τα οποία προκλήθηκαν από τα γεύματα της εταιρείας (Γιαννίτσης Group) όπως εντοπίστηκε από τους ελέγχους. Έλεγχος από τον ΕΦΕΤ επρόκειτο να πραγματοποιηθεί με το εργοστάσιο να είναι κλειστό και να επαναπρογραμματίζεται εκ νέου ημερομηνία για τη διενέργια ελέγχου. Ξεσπά πυρκαγιά σε μέρος του εργοστασίου πριν από τον έλεγχο, η οποία όπως ανακοινώθηκε αποτελεί εμπρησμό από πρόθεση, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει έλεγχος στην παραγωγή των γευμάτων. Καταγγελίες βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας για γεύματα τα οποία ήταν μικρά σε ποσότητα καθώς και για επαναλαμβανόμενα επικίνδυνα περιστατικά όσον αφορά την ποιότητα των γευμάτων.

Πρόκειται για μία ακόμα υπόθεση όπου το δημόσιο αναθέτει σε φίλα προσκείμενη ιδιωτική επιχείρηση την παροχή γευμάτων σε σχολεία και νοσοκομεία, αδιαφορώντας για την ποιότητα της παροχής, ειδικά όταν πρόκειται για χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα. Μία ακόμη κυνική αντιμετώπιση και ευκαιρία για κέρδος στα πλαίσια του κοινωνικού δαρβινισμού.

Μοιραστείτε το άρθρο