Διαδηλώσεις αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη και για τα 76 χρόνια από την Νάκμπα, Τετάρτη 15/5

Συνεχείς είναι οι δράσεις, παρεμβάσεις και διαδηλώσεις αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό σε όλη τη χώρα. Απέναντι στις πολεμικές επιχειρήσεις, τη γενοκτονία στη Γάζα, την εισβολή στη Ράφα, τους εκτοπισμούς και τις δολοφονίες στη δυτική όχθη με τη στήριξη και εμπλοκή κρατών. Για τα 76 χρόνια από τη Νάκμπα διαδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί σε όλη τη χώρα.

Αθήνα: Στις 18:00 στο πάρκο Ελευθερίας

Θεσσαλονίκη: Στις 19:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου

Πάτρα: Στις 19:00 στην πλατεία Γεωργίου

Ηράκλειο: Στις 18:00 στην πλατεία Λιονταριών

Χανιά: Στις 18:00 στην πλατεία Αγοράς

Ρέθυμνο: Στις 18:00 στο Δημαρχείο Ρεθύμνου

Ξάνθη: Στις 19:00 στην πλατεία Ελευθερίας

Καρδίτσα: Στις 19:00 στην κεντρική πλατεία Καρδίτσας

Αγρίνιο: Στις 19:00 στην πλατεία Δημάδη

Λάρισα: Στις 18:00 στην πλατεία ταχυδρομείου

Βόλος: Στις 19:00 στην πλατεία Αγίου Νικολάου
Αλεξανδρούπολη: Στις 19:00 στο Αναγνωστήριο

ΑΘΗΝΑ

Από την καταστροφή (Νάκμπα) στην Επιστροφή

Εκδήλωση Τρίτη 14 Μαΐου Νομική 18:30 – Νakba Day Eventpost image

Διαδήλωση προς την πρεσβεία του Ισραήλ – Τετάρτη 15 Μαΐου 18:30 Μέγαρο Μουσικής

76 έτη από την υλοποίηση του ιμπεριαλιστικού σχεδίου για τον εκτοπισμό των Παλαιστινίων από τη γη τους, ο παλαιστινιακός λαός συνεχίζει να αντιστέκεται και να ματώνει, με τη μια γενιά να παραδίδει τη σκυτάλη στην άλλη, μέχρι την τελική νίκη την απελευθέρωση της Παλαιστίνης.

Συνέλευση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση


76 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑΚΜΠΑ- 76 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ

Στις 15 Μάη του 1948 ξεκίνησε η μεγάλη συντονισμένη επίθεση του κράτους- δολοφόνου του Ισραήλ απέναντι στους Παλαιστίνιους και στη γη τους σε άμεση συνεργασία με τον δυτικό ιμπεριαλισμό και με την απόλυτη στήριξη των ΗΠΑ, ΕΕ και ΟΗΕ. 76 χρόνια μετά, αυτή η σφαγή συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς και εντάσεις, έχοντας εκτοπίσει δεκάδες χιλιάδες Παλαιστινίους από τα εδάφη τους και έχοντας σκοτώσει ακόμα περισσότερους, με τον λαό της Παλαιστίνης ωστόσο, να παλεύει, να αγωνίζεται και να συγκρούεται καθημερινά, διεκδικώντας με όλους τους τρόπους ελευθερία και αυτοδιάθεσή απέναντι στη συνεχιζόμενη «στρατηγική εκκαθάρισής» της Παλαιστίνης.

Η φετινή όμως Νάκμπα έχει άλλα νοήματα και άλλη σημασία. Και αυτό γιατί η κομβική επιχείρηση της 7ης Οκτώβρη, πέρα από το ότι ανέδειξε όλη αυτή την «σιωπηλή» στρατηγική ετοιμασία που γινόταν, απέδειξε ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα. Η Παλαιστινιακή αντίσταση που τόσα χρόνια μαίνεται, εκμεταλλευόμενη το γενικότερο κλίμα της γεωπολιτικής αστάθειας παγκοσμίως και των αρνητικών συσχετισμέων στο εσωτερικό του κράτους – δολοφόνου, πήγε ένα βήμα παρακάτω την 7η Οκτώβρη, όντας ένας ανοιχτός ένοπλος παλλαϊκός αγώνας. Αυτή επομένως η ένοπλη αντεπίθεση του λαού της Παλαιστίνης, απέναντι στην πολύχρονη κατοχή του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ, πέρα από τα νοήματα και τα κραυγαλέρα ρήγματα που δημιουργήσε στη παγκόσμια γεωπολιτική σκακιέρα, έρχεται να σπάσει και την εκκωφαντική σιωπή που επικρατούσε τόσα χρόνια, αλλά και να αποδείξει ότι οι λαοί του πλανήτη δεν έχουν πει ακόμα την τελευταία τους λέξη.

76 χρόνια μετά, η Παλαιστίνη αποδεικνύει πώς η διαρκής καταστροφή της, η διαρκής Νάκμπα, η διαρκής θανατοπολιτική του ιμπεριαλισμού και οι πολιτικές της Δύσης μπορούν να ηττηθούν και να ανατραπούν. Από τις 7 του Οκτώβρη άνοιξε ένας νέος κύκλος αντιπολεμικών και αντιιμπεριαλιστικών κινημάτων σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης -με πρωτοφανείς σε μέγεθος διαδηλώσεις, αλλά και καταλήψεις εκατοντάδων πανεπιστημίων σε όλο τον κόσμο- , ενάντια στις δολοφονικές πολιτικές του σιωνιστικού κράτους, καταδεικνύοντας τον ρόλο της Δύσης και του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Παρά τις κατασταλτικές πολιτικές, τις απειλές και τις διώξεις αγωνιστών και αλληλέγγυων, τις συλλήψεις και τις όποιες επιχειρήσεις απόκρυψης των γεγονότων στην Παλαιστίνη, η διεθνής αντιιμπεριαλιστική και αντιπολεμική πάλη συντονίζεται στον ρυθμό που ο λαός της Παλαιστίνης δίνει με τον αγώνα του.

Παρά την ολοένα και πιο ενεργή συμμετοχή κρατών-μελών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στις στρατηγικές επιχειρήσεις στο πλευρό του Ισραήλ, με το ελληνικό κράτος να συστρατεύεται πλήρως σε αυτές τις πολιτικές, στέλνοντας πολεμικό εξοπλισμό και συμμετέχοντας ενεργά στο μέτωπο της Ερυθράς Θάλασσας ενάντια στον λαό της Υεμένης και τους Χούθι, ο λαός και οι οργανώσεις της Παλαιστίνης αντέχουν. Η επιχείρηση της 7ης Οκτώβρη και το νέο κύμα αγώνων που η ίδια παγκοσμίως πυροδότησε επαναχαράξε τους όρους της αντιπαράθεσης, ένοπλης και μη, και διαλεκτικά ορμώμενη από τους νικηφόρους αντιιμπεριαλιστικούς αγώνες και τις εξεγέρσεις των τελευταίων δεκαετιών, αλλάζει τον ρου της ιστορίας.

Αυτές τις ημέρες και συγκεκριμένα από τις 6 Μαΐου, το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ έχει εντείνει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του στη νότια Γάζα, με επίκεντρο την πόλη Ράφα, προσπαθώντας να αποκόψει την παροχή βοήθειας στους περίπου 1,4 εκατομμύρια εκτοπισμένους Παλαιστίνιους που έχουν συγκεντρωθεί στην περιοχή για να αποφύγουν τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς. Το κλείσιμο του συνοριακού περάσματος της Ράφα από το Ισραήλ έχει δημιουργήσει σοβαρές ανησυχίες για την εξάντληση των ήδη περιορισμένων προμηθειών τροφίμων και φαρμάκων, αυξάνοντας τον φόβο μιας πλήρους ανθρωπιστικής καταστροφής. Ο ΟΗΕ έχει προειδοποιήσει ότι, μετά το κλείσιμο του περάσματος μεταξύ Γάζας και Αιγύπτου, οι οργανισμοί έχουν προμήθειες μόνο για τις επόμενες 24 ώρες, κάτι που θα μπορούσε να επιφέρει σοβαρές επιπτώσεις για τους αμάχους και να περιορίσει ακόμη περισσότερο τη διανομή της ήδη περιορισμένης ανθρωπιστικής βοήθειας που καταφέρνει να φτάνει στη Γάζα.

Ενάντια στη Νάκμπα, ενάντια στην κατοχή, τη συνεχή διαδικασία επικοισμού στα Παλαιστινιακά εδάφη, ενάντια στη σφαγή και τον ξεριζωμό των Παλαιστινίων, η φετινή 15η Μάη οφείλει να βρει το αντιπολεμικό και αντιιμπεριαλιστικό κίνημα στον δρόμο. Να πυροδοτήσει εκ νέου ένα κύμα αγώνων και αλληλεγγύης υπέρ του παλαιστινιακού λαού και να μπλοκάρει οποιαδήποτε συμμετοχή και συνεργασία του ελληνικού κράτους με το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ. Γιατί ακριβώς η φετινή 15η Μάη αποτελεί μέρα αντίστασης και ελπίδας για όλους τους λαούς του κόσμου που αγωνίζονται ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον φασισμό.

Να σταθούμε δίπλα στον λαό της Παλαιστίνης, ενάντια στην γενοκτονία του από το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ, μια γενοκτονία που συντελείται, με γοργούς ρυθμούς, εδώ και 7 μήνες και που σήμερα εδαφικοποιείται στη Ράφα.

Να σταθούμε δίπλα στον λαό της Παλαιστίνης που με το αίμα και την αντίστασή του μας διδάσκει πως η ιστορία δεν προχωράει ευθύγραμμα και ομαλά, αλλά μόνο με οργάνωση, με αγώνα, με υπερβάσεις.

Οφείλουμε ως τάξη, αλλά και ως κίνημα, να συστρατευτούμε σε αυτόν τον αγώνα και από το δικό μας μετερίζι να αντιπαλέψουμε τις ιμπεριαλιστικές και καπιταλιστικές πολιτικές και να προτάξουμε τη διεθνιστική αλληλεγγύη.

Η φετινή Νάκμπα ας αποτελέσει σημείο όξυνσης αυτού του νέου κύματος αγώνων, ας μετατραπεί σε κομμάτι της νέας σελίδας της ιστορίας που έχει ανοίξει.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον φασισμό!

Νίκη στα όπλα της Αντίστασης!

Συγκεντρώσεις:

Σάββατο 11 Μαΐου

 • ΑΘΗΝΑ: 12:00 Πλατεία Συντάγματος
 • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 12:00 Αριστοτέλους με Εγνατία

Τετάρτη 15 Μαΐου

 • ΑΘΗΝΑ: 18:00 Προσυγκέντρωση πάρκο Ελευθερίας (Μέγαρο Μουσικής) και πορεία προς την Ισραηλινή Πρεσβεία
 • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 19:00 Άγαλμα του Βενιζέλου

Διαρκής Αγώνας για την ταξική απελευθέρωση


Κάλεσμα προς τους τον ελληνικό λαό, τα σωματεία και τις πολιτικές οργανώσεις της αριστεράς

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό

Εργατικών Σωματείων και Συλλογικοτήτων

Διαδηλώνουμε κάθε Σάββατο στο Σύνταγμα, 12:00 μμ

Τρίτη 14 Μάη ενημερωτική καμπάνια στο Μοναστηράκι

Τετάρτη 15 Μάη, Πάρκο Ελευθερίας, 6:00 μμ – Διαδήλωση στην Ισραηλινή πρεσβεία

ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΠΑΥΣΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ ΣΤΗ ΓΑΖΑ – ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ – ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΙ – ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Το ισραηλινό κράτος – δολοφόνος και η ιμπεριαλιστική Δύση γίνονται στις μέρες μας, οι πρωταγωνιστές της πιο μεγάλης βαρβαρότητας του σύγχρονου κόσμου, με θέατρο τη γη της Παλαιστίνης και θύμα το μαρτυρικό λαό της. Τους τελευταίους οκτώ μήνες γράφονται στη Γάζα οι μελανότερες σελίδες της σύγχρονης ιστορίας, την ώρα που οι βόμβες και τα όπλα των σιωνιστών και των συμμάχων τους – ΗΠΑ, ΕΕ – ξερνούν τη φωτιά και το θάνατο εναντίον του παλαιστινιακού λαού, ο οποίος μετρά δεκάδες χιλιάδες θύματα, γυναίκες και παιδιά κατά κύριο λόγο. Το σχέδιο θανάτου δεν αρκείται στα πολεμικά μέσα.

Με όπλο την πείνα και τις αρρώστιες επιχειρείται αυτό που δεν μπορεί επί μήνες να καταφέρει ο σιδερόφρακτος ισραηλινός στρατός, αφού όπως αποδεικνύεται, ο παλαιστινιακός λαός εξακολουθεί να αντιστέκεται και να πολεμά για το δικαίωμά του να ζει με ελευθερία στη γη που γεννήθηκε.

Αυτό είναι το σχέδιο των σιωνιστών δημίων, οι οποίοι εκστομίζουν χωρίς περιστροφές ότι επιθυμούν και επιδιώκουν την εθνοκάθαρση και τον εκτοπισμό των Παλαιστινίων από την προγονική γη.

Εισβάλλουν στην Ράφα, επιδιώκοντας την τελευταία πράξη της γενοκτονίας στο τελευταίο καταφύγιο των διωκομένων από τη γη τους Παλαιστινίων που ζουν την δεύτερη και τρίτη προσφυγιά. Αποκλείουν κάθε δυνατότητα εισόδου αγαθών στη Γάζα καταδικάζοντας στον λιμό εκατομμύρια Παλαιστίνιους.

Σε αυτό το εγκληματικό σχέδιο οι κυβερνήσεις της ΕΕ και οι ΗΠΑ, παρέχουν σταθερά την υποστήριξή τους φροντίζοντας επίσης, να τροφοδοτούν τους σιωνιστές, ανελλιπώς, με πολεμικό εξοπλισμό και με κάθε άλλο αγαθό. Το ίδιο ισχύει και για την ελληνική κυβέρνηση, η οποία διπλωματικά, αλλά και στρατιωτικά εδώ και μήνες, παρέχει κάθε δυνατή υποστήριξη. Η ελληνική κυβέρνηση περιφρονώντας το αίσθημα του λαού, ο οποίος απαιτεί την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και την απεμπλοκή της χώρας από κάθε στρατιωτική επιχείρηση στο πλευρό των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, στη Μέση Ανατολή και στην ευρύτερη περιοχή, συμμετέχει στο έγκλημα.

Πρόκειται για μία εχθρική στο λαό κυβέρνηση, καθώς εμπλέκει τη χώρα όλο και πιο βαθιά σε ένα σπιράλ θανάτου και καταστροφής, το οποίο δεν θα αφήσει το λαό μας χωρίς θύματα. Αποτελεί για το λόγο αυτό επιτακτικό καθήκον των εργαζομένων αντιπαρατεθούν σε αυτή την κυβέρνηση που το υπηρετεί.

Όσο για τους διεθνείς οργανισμούς, εφτά μήνες τώρα απαξιώνονται αφού δεν βλέπουν ούτε την συστηματική σφαγή των αμάχων, ούτε τους ομαδικούς τάφους στα βομβαρδισμένα παλαιστινιακά νοσοκομεία, ούτε την καταδίκη σε λιμοκτονία του λαού στην Γάζα και είτε σιωπούν είτε ψελλίζουν ανώδυνες παραινέσεις, δίνοντας έτσι τον απαραίτητο χρόνο στο Ισραήλ να ολοκληρώσει την γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού πραγματοποιώντας την πρώτη εθνοκάθαρση του 21ου αιώνα.

Απέναντι σε όλους αυτούς, οι προοδευτικοί άνθρωποι στην Ελλάδα και σε όλο τον πλανήτη, η νεολαία με καταλήψεις και διαδηλώσεις, απαιτούν την κατάπαυση του πυρός και την απόσυρση του Ισραηλινού στρατού από την Γάζα. Στο πλαίσιο αυτό η «Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό Εργατικών Σωματείων και Συλλογικοτήτων» οργανώνει την Τρίτη 14 Μάη, στις 7:00 μμ, ενημερωτική καμπάνια, πλαισιωμένη από καλλιτεχνική εκδήλωση στο Μοναστηράκι. Καλεί επίσης, την Τετάρτη 15 Μάη στη συγκέντρωση και διαδήλωση στην Ισραηλινή πρεσβεία για την επέτειο της Νάκμπα (Πάρκο Ελευθερίας, ώρα ).

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό Εργατικών Σωματείων και Συλλογικοτήτων καλεί κάθε εργατικό σωματείο, συλλογικότητα και οργάνωση που συναισθάνεται την κρισιμότητα και μοιράζεται την αγωνία να μην κυριαρχήσει η πολιτική του πολέμου και του θανάτου να συμμετέχει και να στηρίξει τις κινητοποιήσεις.

10/5/2024

Call to the Greek people, the unions and the political organisations of the left

Solidarity Initiative for the Palestinian People of

Workers’ Unions and Associations

We demonstrate every Saturday at the Syntagma, 12:00 pm

Tuesday 14 May information campaign in Monastiraki

Wednesday 15 May, 18:00, Megaro Mousikis Demonstration at the Israeli embassy

IMMEDIATE CEASEFIRE IN GAZA – STOP THE ETHNIC CLEANSING OF THE PALESTINIAN PEOPLE – CONDEMN ISRAEL FOR THE GENOCIDE IT IS CONTRIBUTING TO – NO INVOLVEMENT IN THE MIDDLE EAST WAR

The Israeli killer state and the imperialist West are nowadays the protagonists of the greatest barbarity of the modern world, with the land of Palestine as the theatre and its martyred people as the victims. In the last eight months, the darkest pages of modern history have been written in Gaza, while the bombs and weapons of the Zionists and their allies – the USA and the EU – are spewing fire and death against the Palestinian people, who are counting tens of thousands of victims, mainly women and children. The plan of death is not limited to military means.

Hunger and disease are being used as a weapon to try to do what the ironclad Israeli army has been unable to do for months, since, as it turns out, the Palestinian people are still resisting and fighting for their right to live in freedom in the land of their birth. This is the plan of the Zionist executioners, who unabashedly pronounce that they wish and seek ethnic cleansing and the expulsion of the Palestinians from their ancestral land.

They are invading Rafah, seeking the last act of genocide in the last refuge of the Palestinians persecuted from their land, who are living the second and third refugee. They cut off all possibility of goods entering Gaza, condemning millions of Palestinians to starvation.

To this criminal plan, the EU and US governments are providing their constant support, while also making sure that they supply the Zionists, without fail, with military equipment and all other goods. The same applies to the Greek government, which diplomatically and militarily has been providing all possible support for months. The Greek government, by disregarding the sentiment of the people, who are demanding a ceasefire in Gaza and the disengagement of the country from any military operation on the side of the imperialist powers in the Middle East and the wider region, is participating in the crime.

This is a government hostile to the people, as it is involving the country deeper and deeper in a spiral of death and destruction that will not leave our people without victims. It is therefore an imperative duty of the workers to oppose this government that serves it.

As for the international organizations, they have been discredited for seven months now since they see neither the systematic massacre of civilians, nor the mass graves in bombed Palestinian hospitals, nor the condemnation to starvation of the people in Gaza and either remain silent or whisper painless admonitions, thus giving Israel the necessary time to complete the genocide of the Palestinian people by carrying out the first ethnic cleansing of the 21st century.

In the face of all of them, progressive people in Greece and all over the world, the youth with occupations and demonstrations, demand a ceasefire and the withdrawal of the Israeli army from Gaza. In this context, the “Solidarity Initiative for the Palestinian People of Workers’ Unions and Associations” is organizing on Tuesday, May 14, at 7:00 pm, an information campaign, accompanied by an artistic event at Monastiraki. It also calls on Wednesday 15 May for a rally and demonstration at the Israeli embassy on the anniversary of the Nakba.

The Solidarity Initiative for the Palestinian People of Workers’ Unions and Associations calls on every workers’ union, collective and organisation that feels the criticality and shares the anxiety not to be dominated by the politics of war and death to participate and support the mobilisations.


FEDDAYN

Που πετάει το γεράκι; / Το γεράκι πετάει πάνω από τις πληγές / Πάνω από τη μοναξιά σου / Πετάει / Πετάει το γεράκι / Πάνω από το μποστάνι του πατέρα σου. / Που πετάει το γεράκι; / Το γεράκι πετάει πάνω από τη γυναίκα σου / Πάνω από το δάκρυ σου / Πετάει / Πετάει το γεράκι / Πάνω από την επιθυμία σου/ Που πετάει το γεράκι; / Πετάει πάνω από το μυδράλιο / Πάνω από τις προδοσίες / Πετάει / Πετάει το γεράκι / Πάνω στα σφιγμένα δόντια σου / Που πετάει το γεράκι; / Το γεράκι πετάει πάνω από τα παιδιά σου / Πάνω από το σπίτι σου / Πετάει το γεράκι / Πάνω από την Παλαιστίνη σου.

Sante Notarnicola, 12/9/1970.

φυλακή San Vittore, Μιλάνο.

76 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ (ΝΑΚΜΠΑ) που σηματοδοτήθηκε στις 15 του Μάη 1948 από την στρατιωτική εισβολή του νεοσύστατου κράτους – τρομοκράτη του Ισραήλ στα παλαιστινιακά εδάφη, με την υποστήριξη των ιμπεριαλιστών σε ΗΠΑ, Ευρώπη και ΟΗΕ, και προκάλεσε τον ξεριζωμό εκατομμυρίων Παλαιστινίων από τη γενέθλια γη τους. 76 χρόνια κατοχής και σφαγών, αποικισμού και επιβολής του καθεστώτος – απαρτχάιντ από τη σιωνιστική οντότητα, δεν στάθηκαν ικανά για να καθυποτάξουν και ν’ αφανίσουν “αυτόν τον μικρό αλλά τόσο τεράστιο λαό” που δεν έπαψε στιγμή να παλεύει για τον τόπο του, το Δίκιο και τη Λευτεριά του.

7 και πλέον μήνες μετά την -ιστορικών διαστάσεων- επαναστατική πλημμύρα που εξαπολύθηκε από την Παλαιστινιακήpost image Αντίσταση στις 7 Οκτώβρη 2023, οι σιωνιστές εγκληματίες πολέμου με τη στήριξη και συνενοχή των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και παρά την παγκόσμια κατακραυγή, συνεχίζουν να εφαρμόζουν αδιάκοπα το γενοκτονικό “σχεδιασμό εκκαθάρισης”. Στοχεύοντας στον οριστικό εκτοπισμό για την ολοκλήρωση της Nakba του 1948, η ταπεινωμένη ισραηλινή πολεμική μηχανή έχει μετατρέψει τη μαρτυρική και αδούλωτη Γάζα σε κρανίου τόπο και έχει δολοφονήσει 35.000 Παλαιστίνιους και Παλαιστίνιες. Στο στόχαστρο της βρίσκεται πλέον η μεθοριακή πόλη της Ράφα των σχεδόν 1,5 εκατομμύριων εκτοπισμένων “Ελεύθερων Πολιορκημένων” Παλαιστινίων, όπου χτυπάει του κόσμου η καρδιά με την Παλαιστίνη ως τη Λευτεριά!

15 ΜΑΗ 1948 – 20224. 76 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑΚΜΠΑ. Ενώνουμε τη φωνή μας με τα εκατομμύρια των διεθνιστών – διεθνιστριών & αγωνιστών – αγωνιστριών που παρά την κρατική καταστολή και τις συλλήψεις, τις απαγορεύσεις και τη φιλοσιωνιστική καθεστωτική προπαγάνδα σ’ όλη την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και όλο τον κόσμο βγαίνουν στο δρόμο και αγωνίζονται πολύμορφα και αλληλέγγυα στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ, ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ & ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ! – ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΑΤΛΑΝΤΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ & ΤΗΝ ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΜΕΝΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΙΣΡΑΗΛ, Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΠΛΕΥΡΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΩΣ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ, ΜΕ ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ!

Τετάρτη 15 Μάη 2024. Διαδήλωση στην Πρεσβεία του Ισραήλ.Συγκέντρωση στις 18.30 στο Πάρκο Ελευθερίας (Στάση Μετρό Μέγαρο Μουσικής). Στηρίζουμε – Συμμετέχουμε στο μπλοκ της Συνέλευσης Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση.

Κίνηση της Βιολέττας (ΚτΒ)


ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ – ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

15 Μάη 1948-2024

76 χρόνια από τη Νάκμπα

Φέτος συμπληρώνονται 76 χρόνια από τη Νάκμπα, τη μέρα που εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι, εκδιώχθηκαν από τα πατρογονικά τους εδάφη, από σιωνιστικές ένοπλες συμμορίες, που δεν δίστασαν να εξοντώσουν χιλιάδες Παλαιστίνιους και να σβήσουν ολόκληρα παλαιστινιακά χωριά από τον χάρτη, προκειμένου να δημιουργηθεί η σιωνιστική οντότητα που ονομάζεται κράτος του Ισραήλ. Ενα κράτος που βασίζεται πάνω στον ρατσισμό, την ιδέα της «εβραϊκής υπεροχής» και τις τακτικές εθνοκάθαρσης σε βάρος του γηγενούς παλαιστινιακού λαού. Ενα κράτος που αποτελεί μαντρόσκυλο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στην ευρύτερη περιοχή.

Φέτος η επέτειος της Νάκμπα συμπίπτει χρονικά με την αντιστασιακή εποποιία του παλαιστινιακού λαού, που ξεκίνησε στις 7 Οκτώβρη 2023 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Σε αυτούς τους 8 μήνες που διαρκεί, όλος ο πλανήτης έγινε μάρτυρας απύθμενης βαρβαρότητας από τους σιωνιστές, και ηρωϊσμού και γενναιότητας από τους Παλαιστίνιους. Ο παλαιστινιακός λαός, δεμένος με αδιάρρηκτους δεσμούς με τις οργανώσεις της Αντίστασης, παλεύει ενάντια στον σιωνιστή εχθρό μέχρι την τελική νίκη. Βαδίζει στον δρόμο της λευτεριάς και της ανεξαρτησίας, χωρίς να ταλαντεύεται από τον βαρύ φόρο αίματος που πληρώνει καθημερινά και τις τεράστιες καταστροφές που προκαλούν οι σιωνιστές.

Η εποποιία της Παλαιστινιακής Αντίστασης, αποτελεί ένα φάρο ανθρωπιάς, επαναστατικής στοχοπροσήλωσης και αποφασιστικότητας. Αποτελεί μια ανάσα ελπίδας για τους λαούς όλου του κόσμου που βρίσκονται είτε κάτω από την μπότα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης είτε κάτω από την μπότα της υποδούλωσης και της καταπίεσης. Σε αυτόν τον αντάρτη λαό και την Αντίστασή του, που τόσα χρόνια παλεύει ενάντια στην εθνική καταπίεση, έχοντας απέναντι του όλο το ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο και τα αντιδραστικά αραβικά καθεστώτα, οφείλουμε να δείξουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας, χωρίς όρια και προκαταλήψεις.

Όλες-οι στην διαδήλωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό και την Αντίστασή του!

Τετάρτη 15 Μάη, 18:00, Πάρκο Ελευθερίας
Πορεία προς την αμερικανική και την ισραηλινή πρεσβεία

Λευτεριά στην Παλαιστίνη!
Νίκη στα όπλα της Παλαιστινιακής Αντίστασης!
Άμεσος τερματισμός κάθε σχέσης, οικονομικής, πολιτικής, πολιτιστικής και στρατιωτικής, του ελληνικού κράτους με το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ!

Δικτύωση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση


Ενάντια στη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού από το κράτος του Ισραήλ
15 Μάη 1948 – 15 Μάη 2024 | 76 χρόνια Νάκμπα

Στις 15η Μάη 1948, μια ημέρα που έχει μείνει στην ιστορία ως Νάκμπα, ξεκινά ο μεγάλος ξεριζωμός του παλαιστινιακού λαού από τα ιστορικά εδάφη του, μόλις μια μέρα μετά τη διακήρυξη της ανεξαρτησίας του ισραηλινού κράτους. Μέσα σε αυτά τα 76 χρόνια το ισραηλινό κράτος κατάφερε να χτίσει το σύγχρονο Απαρτχάιντ, τον συστηματικό δηλαδή αποκλεισμό των Παλαιστινίων στην Λωρίδα της Γάζας και τη Δυτική όχθη. Κατάφερε μέσω της κανονικοποίησης του τρόμου να εφαρμόσει γενικευμένα συνθήκες ελέγχου, στρατιωτικοποίησης και καταπίεσης, αποτελώντας πραγματικό πρότυπο ενός σύγχρονου ολοκληρωτικού καθεστώτος. Από το εμπάργκο στη Γάζα και το τείχος που την περιβάλλει, την απαγόρευση στις μετακινήσεις και τα στρατιωτικά φυλάκια ελέγχου, την καταστροφή ολόκληρων περιοχών και τον εποικισμό τους από Ισραηλινούς, μέχρι την άγρια καταστολή και τους συνεχείς βομβαρδισμούς, τις πολυάριθμες συλλήψεις, φυλακίσεις και δολοφονίες.
Το κράτος του Ισραήλ αποτελεί πρότυπο στρατιωτικοποίησης και επιβολής, μια μηχανή θανάτου που επιτίθεται στους Παλαιστίνιους χρόνια τώρα προκειμένου να τους καθυποτάξει ώστε να αποδεχθούν τη στρατιωτική κατοχή στην οποία αντιστέκονται με τεράστια αυταπάρνηση. Ένα κράτος που έχει βασικούς συμμάχους στις επιδιώξεις του τις ηγέτιδες δυνάμεις του δυτικού μπλοκ εξουσίας που επιχειρούν να επεκτείνουν την ισχύ και τα συμφέροντά τους στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Σε αυτό το πλαίσιο, το ελληνικό κράτος -προσδεμένο πλήρως στο δυτικό άρμα κυριαρχίας- επιχειρεί την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων συνεργασίας του με το κράτος του Ισραήλ μέσα από μια σειρά στρατηγικών ενεργειακών, στρατιωτικών και οικονομικών συμφωνιών.
Από τις 7 Οκτώβρη του 2023, μετά από την επίθεση των παλαιστινιακών οργανώσεων, οι ισραηλινές δυνάμεις, με θράσος προπαγανδίζουν τη σαρωτική πολεμική επιχείρηση εκδίωξης και αφανισμού των Παλαιστινίων ως δικαίωμα στην αυτοάμυνα. Οι αεροπορικές βομβιστικές επιθέσεις στην αρχή και στη συνέχεια η χερσαία εισβολή στη Γάζα- σε μία από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές στον πλανήτη που ήδη, εξαιτίας του εμπάργκο που είχε επιβληθεί από το 2007 από το κράτος του Ισραήλ, κυριαρχούσε η στέρηση και η εξαθλίωση – έχουν ως αποτέλεσμα τη δολοφονία κοντά 35.000 Παλαιστινίων, εκ των οποίων παραπάνω από 13.000 νεκρά παιδιά, την καταστροφή κτιρίων, νοσοκομείων, σχολείων, σπιτιών, δρόμων, υποδομών υδροδότησης και υπηρεσιών υγιεινής, την έλλειψη ηλεκτρικής ενέργειας και καυσίμων αναγκαίων για την αγροτική παραγωγή τροφίμων, τη πλήρη στέρηση πόσιμου νερού και ανεφοδιασμού σε τρόφιμα και υλικά περίθαλψης. Ενώ στη Δυτική Όχθη πραγματοποιούνται δολοφονικά πογκρόμ, διώξεις, ξυλοδαρμοί και απολύσεις Παλαιστινίων.
Αυτές τις ημέρες βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα κορύφωση της επιχειρούμενης εξόντωσης και γενοκτονίας του παλαιστινιακού λαού. Το κράτος του Ισραήλ, ταυτόχρονα με τη συνέχιση των χερσαίων και αεροπορικών επιθέσεων στη Λωρίδα της Γάζας και την επιβολή του τρόμου στη Δυτική Όχθη, τώρα εισβάλλει στη Ράφα. Η Ράφα βρίσκεται στο νότιο κομμάτι της Λωρίδας της Γάζας και αποτελούσε μέχρι πρότινος το μοναδικό εμπορικό πέρασμα που επέτρεπε το Ισραήλ να υπάρχει, για την έστω και ελάχιστη κάλυψη των βασικών αναγκών του πληθυσμού. Σε αυτή την πόλη έχουν βρει καταφύγιο περισσότεροι από 1.300.000 άνθρωποι, ως αποτέλεσμα των επιθέσεων και καταστροφών στην υπόλοιπη Γάζα, οι οποίοι τώρα βρίσκονται αντιμέτωποι τόσο με τις συνθήκες λιμοκτονίας, αφού το Ισραήλ απαγορεύει τη διέλευση ανθρωπιστικής βοήθειας, όσο και με τις βόμβες του ισραηλινού στρατού, χωρίς να έχουν δυνατότητα διαφυγής.
Πρόκειται για μια γενοκτονία που πραγματοποιείται με τη συμμαχία των κρατών της Δύσης, που οι χλιαρές τους «ανθρωπιστικές» ανακοινώσεις απλά επιβεβαιώνουν τη συναίνεση και στήριξή τους στις επιχειρήσεις του Ισραήλ, αφού την ίδια στιγμή διατηρούν τις πολιτικές και οικονομικές συμφωνίες μεταξύ τους, ενώ επιτίθενται σε διαδηλώσεις αλληλεγγύης που πραγματοποιούνται ανά τον κόσμο και ποινικοποιούν τα σύμβολα του παλαιστινιακού λαού, διατρανώνοντας πως στον κόσμο του κράτους και του καπιταλισμού, υπάρχει ένα και μόνο «δίκαιο». Αυτό του ισχυρού που δια της βίας επιβάλλεται στους αδύναμους. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη τα κράτη επιτίθενται στις φοιτητικές καταλήψεις πανεπιστημίων και την νεολαία που εξεγείρεται σε αλληλεγγύη με την Παλαιστίνη και ενάντια στη θηριωδία που εξελίσσεται μπροστά στα μάτια ολόκληρου του κόσμου. Παρά την κρατική καταστολή με την εισβολή αστυνομικών δυνάμεων στις υπό κατάληψη σχολές και τις συλλήψεις φοιτητών και καθηγητών, παρά την παρακρατική τρομοκρατία με φασιστικές επιθέσεις, συνεχίζουν να ξεπηδούν καταλήψεις πανεπιστημίων και να μαζικοποιούνται οι κινητοποιήσεις αλληλεγγύης, δημιουργώντας εκείνα τα ρήγματα της κοινωνικής ανυπακοής μέσα στην καρδιά των δυτικών μητροπόλεων, που διασώζουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια απέναντι στην εν εξελίξει γενοκτονία ενός λαού, απέναντι στην εξόφθαλμη διαστρέβλωση της πραγματικότητας, των λέξεων και των νοημάτων τους, της ιστορίας, απέναντι στη σιωπή που επιχειρούν δια της βίας να επιβάλλουν στο εσωτερικό τους τα ίδια κράτη που επιτρέπουν να συντελείται αυτό το ιστορικό έγκλημα.
Εμείς από τη πλευρά μας δεν μπορούμε παρά να είμαστε αλληλέγγυοι με τον παλαιστινιακό λαό που συνεχίζει να μάχεται σκληρά κι επίμονα για την επιβίωση, την αξιοπρέπεια και την ελευθερία του με μόνους συμμάχους του τους αγωνιζόμενους σε ολόκληρο τον κόσμο. Αυτά τα στοιχεία του αγώνα τους θέλουμε να αναδείξουμε ως αναρχικοί, τη δυνατότητα του κατακτημένου να αντεπιτίθεται στον πανίσχυρο κατακτητή, την ικανότητα του φτωχού και του αποκλεισμένου να εξεγείρεται κάτω κι από τις πιο βάρβαρες συνθήκες. Η διεθνής αλληλεγγύη θέλουμε να δημιουργήσει ρήγματα στο εσωτερικό των επιτιθέμενων κυρίαρχων φέρνοντας στο προσκήνιο τη δική μας ιστορία, την ιστορία των αγώνων των από τα κάτω που κόντρα σε όλους τους καιρούς, δημιουργούν τη ζώσα πραγματικότητα της ελευθερίας και της αλληλεγγύης, αποτελώντας το μόνο πραγματικό ανάχωμα στην επέλαση του σύγχρονου ολοκληρωτισμού. Μέχρι την συνολική απελευθέρωση των λαών από τα έθνη, τις θρησκείες, τον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΗΠΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ, ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΣ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Συγκέντρωση Τετάρτη 15 Μάη στις 18.30 στο πάρκο Ελευθερίας (Μέγαρο Μουσικής)
& Πορεία προς την πρεσβεία του Ισραήλ

Τοπικός Συντονισμός Αθήνας – Αναρχική Πολιτική Οργάνωση


Κάθε 10 λεπτά ένα παιδί στην Παλαιστίνη πεθαίνει. Είτε από λιμοκτονία είτε από όπλα κατασκευασμένα από το σύμπλεγμα πολεμικής βιομηχανίας της Δύσης.

Στις 14 Μαΐου του 1948 το ανώτατο εβραϊκό συμβούλιο ιδρύει το σύγχρονο κράτος του και μία μέρα μετά ξεκινά ο μεγάλος ξεριζωμός του παλαιστινιακού λαού, μια μέρα που έμεινε στην ιστορία ως Νάκμπα. Εδώ και 76 χρόνια το κράτος – τρομοκράτης του Ισραήλ εφαρμόζει με συνέπεια και υπομονή την εξόντωση ενός ολόκληρου λαού εξυπηρετώντας τα συμφέροντα του δυτικού μπλοκ εξουσίας στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Ο συστηματικός αποκλεισμός των Παλαιστινίων στην Λωρίδα της Γάζας και την Δυτική όχθη, οι εποικισμοί, τα εμπάργκο, τα στρατιωτικά checkpoints, οι δολοφονίες και η καθημερινή απαξίωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας των Παλαιστινίων από τους φασίστες Ισραηλινούς είναι που γέννησαν τις Ιντιφάντα και ανέδειξαν για ακόμη μια φορά μέσα στην ροή της ιστορίας ότι απέναντι στην συστηματική καταπίεση θα υπάρχει πάντα αντίσταση.

Η 7η Οκτωβρίου του 2023 ανέδειξε δύο βασικά σημεία. Το πρώτο είναι ότι όσο πανίσχυρη και αν φαίνεται η κυριαρχία πάντοτε θα υπάρχει το τρωτό σημείο της. Στην πιο καλά παρακολουθούμενη περιοχή του πλανήτη από προηγμένα συστήματα επιτήρησης και την περιβόητη Μοσάντ, οι Παλαιστινιακές οργανώσεις κατάφεραν να αντεπιτεθούν. Αυτό δημιούργησε όλο το πρόσφορο έδαφος, ώστε το δυτικό εξουσιαστικό σύστημα να χρησιμοποιήσει την 7η Οκτωβρίου ως σημείο έναρξης προσπαθώντας να περάσει στην λήθη ότι έχει προηγηθεί. Σύσσωμα τα δυτικά μέσα ενημέρωσης ξεκίνησαν με βασικά εργαλεία την τρομολαγνεία, την ισλαμοφοβία και τα fake news μια καμπάνια που έστρωσε το χαλί στην κυβέρνηση Νετανιάχου να συγχέει την έννοια της αυτοάμυνας με αυτή της γενοκτονίας. Το Ισραηλινό κράτος χρησιμοποιώντας το Ολοκαύτωμα, όχι ως ιστορικό γεγονός, αλλά ως ιδεολογικό μηχανισμό δημιούργησε όλα τα βασικά εργαλεία έτσι ώστε από την μία να αυτο-θυματοποιείται διαρκώς, δημιουργώντας έτσι μία ασπίδα μπροστά στην εσωτερική και εξωτερική κριτική, και παράλληλα να καταγγέλλει και να αποκλείει οποιονδήποτε τολμάει να μιλήσει την γλώσσα της ηθικής και της αλήθειας ως αντισημίτη. Αυτή η πρακτική προφανώς έχει υιοθετηθεί από σύσσωμο τον Δυτικό άξονα εξουσίας, αναδεικνύοντας το δεύτερο βασικό σημείο που είναι η δημιουργία ενός νεο-μακαρθισμού απαραίτητου για την συνέχιση αυτής της θανατοπολιτικής, ώστε ο σύγχρονος ολοκληρωτισμός να μπορέσει να συνεχίσει απροσπέλαστα τις μαζικές σφαγές σε όλο τον κόσμο. Αμερική, Αγγλία και Γερμανία αποτελούν τους βασικούς προμηθευτές όπλων προς το Ισραήλ κάνοντας τους ηθικούς αυτουργούς και αναδεικνύοντας για ακόμη μια φορά ότι ο πόλεμος ήταν είναι και θα παραμείνει, όσο υπάρχουν κράτη, η καλύτερη μπίζνα και η βασική κινητήριος δύναμη του καπιταλιστικού συστήματος.

Τον Απρίλιο του 1968 φοιτητές και φοιτήτριες του πανεπιστημίου Κολούμπια καταλαμβάνουν την σχολή τους στήνοντας σκηνές στον προαύλιο χώρο και δημιουργώντας δομές αντίστασης και αγώνα ενάντια στον πόλεμο στο Βιετνάμ και τις φυλετικές διακρίσεις που υπήρχαν εντός του Campus από την διοίκηση. Είναι η αρχή μια φοιτητικής εξέγερσης που θα πάρει παγκόσμια χαρακτηριστικά. Έναν μήνα μετά τα γεγονότα του Μάη στην Γαλλία θα τραντάξουν τόσο δυνατά τον πλανήτη δημιουργώντας τεκτονικές αλλαγές στα κινήματα, την εξουσία, την κουλτούρα. 56 χρόνια μετά το Κολούμπια καταλαμβάνεται ξανά με βασικό αίτημα την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης και την διακοπή κάθε σχέσης οικονομικής και ερευνητικής του Πανεπιστημίου με την Πολεμική βιομηχανία και ευρύτερα Ισραηλινά συμφέροντα. Φοβισμένη η εξουσία βλέποντας μια φοιτητική εξέγερση που δεν έχει καμία βούληση για διαπραγματεύσεις, αλλά δεν μπορεί ούτε και να την αφομοιώσει μέσω της αριστερής συστημικής πτέρυγάς της εξαναγκάζεται να την καταστείλει με ωμή βία. Παράλληλα, οι διοικήσεις των πανεπιστημίων διαγράφουν όσους καταληψίες φοιτητές αγωνίζονται, ενώ ομάδες ακροδεξιών επιτίθενται με ακραία βία, συνεργαζόμενες πλήρως με την αστυνομία. Η πρώτη εκκένωση του Κολούμπια θα αποτελέσει την σπίθα ενός καταληψιακού κινήματος σχεδόν σε όλες τις πολιτείες της Αμερικής, στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, αλλά και στην Ασία. Και μέσα σε αυτόν τον αγώνα δεν είναι μονάχα τα διεθνώς γνωστά πανεπιστήμια, αλλά και πολλά πανεπιστήμια που σπουδάζουν φοιτητές και φοιτήτριες της μικρομεσαίας τάξης. Όλοι μαζί συλλογικά μέσω της αυτοοργάνωσης και της αδιαμεσολάβητης πάλης, με βασικό σύνθημα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» μπαίνουν ανάχωμα στην επέλαση του σύγχρονου ολοκληρωτισμού, υπερασπιζόμενοι/ες τις οικουμενικές αξίες της κοινωνικής δικαιοσύνης και της ειρήνης μεταξύ των λαών θέτουν ξανά στο προσκήνιο και έναν άλλον δρόμο. Τον δρόμο που οι λαοί αποτελούν το ιστορικό υποκείμενο, και όχι τα κράτη.

Μετά από δυο μήνες καταλήψεων ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστήμιων και παράκαμψης του άρθρου 16, το φοιτητικό κίνημα στην Ελλάδα οφείλει με την δικιά του αγωνιστική παράδοση και κουλτούρα να επιλέξει με ποια μεριά της ιστορίας είναι. Είτε με αυτή την μαχητικής και ανυποχώρητης αντίστασης, μέχρι να επιτύχουμε τον κοινό σκοπό που θέτει το παγκόσμιο φοιτητικό-νεολαιίστικο αντιπολεμικό κίνημα, είτε με την μεριά της σιωπηλής ανοχής και αδιαφορίας. Ας μην ξεχνάμε πόσες φορές φωνάξαμε «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» όλο αυτό το διάστημα που κατεβαίναμε στους δρόμους, ας μην ξεχάσουμε την πορεία για τα 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου που κατέληξε στην Ισραηλινή πρεσβεία, ας μην ξεχάσουμε όλες τις δράσεις που κάναμε τόσο καιρό ως ένδειξη αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό. Είναι η στιγμή να κλιμακώσουμε και εμείς τον αγώνα, είναι η στιγμή να αναλογιστούμε τι αγώνες πρέπει να δώσουμε σε μία τέτοια κατάσταση, είναι η στιγμή να επιλέξουμε με ποια μεριά της ιστορίας είμαστε.

Όλοι/ες στην πορεία προς την Ισραηλινή πρεσβεία για τα 76 χρόνια από τη Νάκμπα, στο Πάρκο Ελευθερίας την Τετάρτη 15/5 στις 18:30

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ – ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ – ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Η ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Πρωτοβουλία Αναρχικών Φοιτητών/-τριών Αθήνας


Πορεία, Tετάρτη 15/05:

Προσυγκέντρωση πάρκο Ελευθερίας (Μέγαρο Μουσικής). 6.30μμ

ΚΑΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΠΑΡΤΧΑϊΝΤ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

Στις 30 Οκτωβρίου, δύο μόλις ημέρες μετά την έναρξη της χερσαίας εισβολής του Ισραήλ στη λωρίδα της Γάζας, το ΕΜΠ ανακοινώνει Μνημόνιο Συνεργασίας (ΜοU) με την Ιntracom Telecom, με υπογράφοντες, μεταξύ άλλων, από πλευράς ΕΜΠ τους κ.Μπουντουβή (τότε Πρύτανης), Χατζηγεωργίου (τότε αντιπρύτανης έρευνας, νυν Πρύτανης), Τσανάκα (Κοσμήτορας Ηλεκτρολόγων ΕΜΠ) και Σουντρή (καθηγητής Ηλεκτρολόγων ΕΜΠ). Το πανηγυρικό δελτίο τύπου προσδιόριζε τους στόχους της συνεργασίας ως εξής:

“Ανταλλαγή Γνώσης: Το ΕΜΠ και η Intracom Telecom θα μοιραστούν ιδέες και γνώση, δημιουργώντας ένα περιβάλλον όπου όλοι μπορούν να μάθουν και να αναπτυχθούν. Αυτή η πρωτοβουλία προωθεί την ανταλλαγή πληροφοριών στον κλάδο των τεχνολογιών πληροφοριών και επικοινωνίας (ΤΠΕ), δίνοντας έμφαση στην έρευνα, την καινοτομία και τη συνεργασία. Στοχεύει στην κατανόηση σε βάθος, την ενίσχυση των συνδέσεων με τη βιομηχανία και στην κοινή χρήση των ερευνητικών αποτελεσμάτων με διαφάνεια.

• Πρακτική Άσκηση: Οι φοιτητές του ΕΜΠ θα έχουν τη δυνατότητα 6μηνης πρακτικής άσκησης στις εγκαταστάσεις της Intracom Telecom σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη. Η εμπειρία αυτή θα τους βοηθήσει να αποκτήσουν πολύτιμες δεξιότητες για τη μελλοντική τους καριέρα.

• Έρευνα ΤΠΕ: Οι φοιτητές, κατά την εκπόνηση της διπλωματικής τους εργασίας, θα ενθαρρύνονται να επιλέξουν θέμα από τους τομείς των ΤΠΕ. Οι ομάδες θα ερευνήσουν θέματα όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων, η τηλεϊατρική και πολλά άλλα, με σκοπό να συμβάλλουν στη βελτίωση της ανθρώπινης ζωής αξιοποιώντας καινοτόμες τεχνολογίες.

• Ερευνητική Συνέργεια: Συνεργασία της Intracom Telecom με Ερευνητικά Εργαστήρια του Πανεπιστημίου για την περαιτέρω ενίσχυση των ερευνητικών έργων και μελετών και των δύο πλευρών. Ενδεικτικά παραδείγματα περιλαμβάνουν προγράμματα όπως Horizon Europe ή «Ερευνώ – Καινοτομώ».

• Υποστήριξη Αποφοίτων: Το Γραφείο Διασύνδεσης του ΕΜΠ θα βοηθήσει τους φοιτητές να βρουν θέσεις εργασίας στην Intracom Telecom, ενώ παράλληλα διαλέξεις και εκπαιδευτικά προγράμματα θα σχεδιαστούν και θα υλοποιηθούν στις εγκαταστάσεις τους.”

Ας πούμε όμως πρώτα λίγα λόγια για τον όμιλο Intracom και τα (πολεμικά) δούναι και λαβείν με Ισραήλ & ΕΕ…

Η Intracom Telecom αποτελεί μέρος της Intracom, ενός ομίλου ελληνικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην πολεμική βιομηχανία, τις τηλεπικοινωνίες, την κατασκευή και εκμετάλλευση ακινήτων. Ο συγκεκριμένος όμιλος τον Μάιο του 2023 ολοκλήρωσε την πώληση της θυγατρικής της, Intracom Defense (που εξειδικεύεται στην πολεμική βιομηχανία και είναι συγχρόνως η μεγαλύτερη ελληνική ιδιωτική εταιρεία στο συγκεκριμένο κλάδο) στον κρατικό ισραηλινό κολοσσό Israel Aerospace Industries(ΙΑΙ), ο οποίος καμαρώνει ότι κατασκευάζει προηγμένα λειτουργικά και επιχειρησιακά δοκιμασμένα (αλήθεια, δοκιμασμένα πάνω σε ποιους;) συστήματα σε θάλασσα, αέρα και διάστημα

Όπως δήλωσε ο ceo της ΙΑΙ, Boaz Levy: ”Η εξαγορά της INTRACOM DEFENSE αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς τη διεύρυνση των επιχειρηματικών μας δραστηριοτήτων στην Ελλάδα ειδικότερα, και εν γένει στην Ευρώπη. Εν όψει της αύξησης των προϋπολογισμών για την άμυνα στην ήπειρο και ανταποκρινόμενοι στην αυξανόμενη ζήτηση για συστήματα αεράμυνας – στα οποία η IAI κατέχει ηγετικό ρόλο και αποτελεί παγκόσμιο όνομα, με μοναδικές και πρωτοποριακές λύσεις”

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι, εν μέσω όξυνσης των διακρατικών ανταγωνισμών στην Ανατολική Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, τα κράτη της ΕΕ σπεύδουν σε μια νέα κούρσα πολεμικών εξοπλισμών, ευθυγραμμιζόμενα σε μια κεντρική στρατηγική αύξησης των στρατιωτικών δαπανών. Δαπάνες που θα πληρωθούν από την τσέπη μας, μέσω της ακρίβειας, της εργασιακής εκμετάλλευσης και της φορολογικής αφαίμαξης. Ειδικά το ελληνικό κράτος, στο πλαίσιο του ανταγωνισμού του με το αντίστοιχο τουρκικό, για τον οικονομικό και γεωπολιτικό έλεγχο της ανατολικής Μεσογείου, δαπανά για ‘’αμυντικές’’ δαπάνες, διαχρονικά το υψηλότερο ποσοστό του ΑΕΠ σε ΕΕ-ΝΑΤΟ, ξεπερνώντας ακόμα και τις ΗΠΑ!

Σε αυτόν το νέο γύρο εξοπλιστικών προγραμμάτων, η πολεμική βιομηχανία του Ισραήλ εποφθαλμιά μερίδιο από την πίτα, έχοντας μάλιστα να εξάγει όπλα, μεθόδους και τεχνικές που συστηματικά δοκιμάζει εδώ και 75 χρονιά για την καταστολή, την επιτήρηση, τον εκτοπισμό και τη δολοφονική εξόντωση των Παλαιστινίων. Στη στρατηγική αυτή εντάσσεται και η εξαγορά της Intracom Defense από την ΙΑΙ.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ισραήλ έχουν μια μακρά και στενή σχέση ”έρευνας και ανάπτυξης”. Μονάχα από το 2014 και ύστερα Ισραηλινοί οργανισμοί (όπως βιομηχανίες όπλων και ερευνητικά ινστιτούτα) συνεργάστηκαν με ευρωπαϊκούς λαμβάνοντας κονδύλια από την ΕΕ που έφτασαν το ύψος των 1.28 δισεκατομμυρίων, ενώ έχει ολοκληρωθεί ήδη ένας κύκλο 5000 χιλιάδων κοινών έργων. Τα αποτελέσματα πλείστων εξ αυτών των έργων αφορούν τεχνολογίες επιτήρησης και εργαλεία πολέμου. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση της start up XTEND η οποία χρηματοδοτήθηκε το 2021 από την ΕΕ ώστε να διερευνήσει την αγορά των μη επανδρωμένων συστημάτων και να αναπτύξει στρατηγικούς εταίρους. Οι στρατηγικοί εταίροι για την XTEND βρέθηκαν στα υπ.Άμυνας των ΗΠΑ και του Ισραήλ, η εταιρεία το 2024 έχει κύκλο εργασιών κάποιες δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και τα μη επανδρωμένα συστήματα (drones) – συγκεκριμένα Quadcopter drones με Sniper Rifle-που αναπτύσει έχουν καταγραφεί να δολοφονούν κάποιες δεκάδες Παλαιστινίων.

Πώς όμως ένα ερευνητικό στο ΕΜΠ εφαρμόζεται τελικά στην Παλαιστίνη;

Η συνεργασία του ομίλου Intracom με την ισραηλινή πολεμική βιομηχανία δε σταματάει όμως εδώ. Το φλεβάρη του 2023 ιδρύεται μια νέα θυγατρική η Ιntracom Aviation με βασικό σκοπό την παροχή υπηρεσιών τροποποίησης, επισκευής, συντήρησης και μετατροπής αεροπλάνων, ελικοπτέρων και εν γένει αεροσκαφών, την παροχή υπηρεσιών αεροπορικών εφαρμογών πάσης φύσεως, και τη συμμετοχή σε διαγωνισμούς, οποιασδήποτε φύσεως με σκοπό την ανάληψη των παραπάνω έργων. Βασικός μέτοχος με 49% ορίζεται η Intracom Defense, η οποία λίγους μήνες μετά πέρασε στα χέρια της ΙΑΙ, έναντι 60 εκ. ευρώ, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό παραμένει στην Ιntracom.

Είναι πρόδηλο ότι η τεχνογνωσία που παράγεται από μεριάς του ΕΜΠ και στο πλαίσιο συνεργασίας με την Intracom (Ιntracom Aviation) και την Intracom Defence θα διοχετεύεται και στον ισραηλινό στρατό! Και όλα αυτά σε μια περίοδο που ολόκληρος ο πλανήτης παρακολουθεί ζωντανά το καθεστώς απαρτχάιντ του Ισραήλ να πραγματοποιεί συστηματική γενοκτονία στη Γάζα εις βάρος 2 εκατομμυρίων Παλαιστινίων, εκτοπίζοντας και δολοφονώντας τους στη Ράφα, μπλοκάροντας παράλληλα την είσοδο σε τρόφιμα, φάρμακα, οδηγώντας τους εν τέλει στον λιμό.

Η συνεργασία του ΕΜΠ με την Intracom δεν έρχεται ως κεραυνός εν αιθρία. Αποτελεί μία ακόμα αποτύπωση του ακαδημαϊκού-στρατιωτικού συμπλέγματος στο οποίο το ΕΜΠ δεν χάνει ευκαιρία να συμμετέχει και να αποκομίζει κέρδη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η πρόσφατη ανανέωση του μνημονίου συνεργασίας του ΕΜΠ (και συγκεκριμένα των Ναυπηγών) με το πολεμικό ναυτικό με λίγες μέρες διαφορά από την αποστολή φρεγάτας στο πλευρό του Ισραήλ (μετά από αυτό ακολούθησαν και άλλες φρεγάτες για την προστασία των συμφερόντων του ελληνικού εφοπλιστικού κεφαλαίου στην Ερυθρά Θάλασσα). Το ΕΜΠ μας έχει “συνηθίσει” επίσης σε διάφορες συνεργασίες και ερευνητικά project με τον ελληνικό στρατό και άλλους ευρωπαϊκούς στρατούς οι οποίοι ως νατοϊκοί στρατοί αλλά και στα πλαίσια των διεθνών διακρατικών σχέσεων συμμετέχουν ενεργά στη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού. Όλα αυτά για εμάς αποτελούν έμπνευση για έναν πολύμορφο διεθνιστικό-αντιπολεμικό αγώνα μες στα πανεπιστήμιά μας ο οποίος θα θέτει ταυτόχρονα τα αιτήματα για: διακοπή κάθε σχέσης των πανεπιστημίων με το ισραηλινό κράτος και τις στρατιωτικές του δυνάμεις, διακοπή κάθε σχέσης των πανεπιστημίων με εταιρείες ισραηλινών συμφερόντων και εταιρείες που χρηματοδοτούν τη γενοκτονία, διακοπή κάθε ερευνητικού για στρατούς, αστυνομίες, σύνορα, πολεμική βιομηχανία. Αυτές τις μέρες η κανονικότητα στα ‘’άριστα’’ πανεπιστήμια των ΗΠΑ, της ΕΕ και του υπόλοιπου κόσμου, κλονίζεται από τις επίμονες και εύστοχες κινητοποιήσεις φοιτητ(ρι)ών και εργαζομένων, που διεκδικούν άμεση παύση κάθε συνεργασίας με εταιρείες και φορείς που κάνουν μπίζνες με το Ισραήλ. Εμπνεόμαστε από τους αγώνες στα πανεπιστήμια ανά τον κόσμο, αναλαμβάνουμε δράση στο τώρα για να σταματήσουμε τη σύγχρονη δυστοπία!

Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ

ΑΜΕΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΜΠ-INTRACOM

ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΠΑΡΤΧΑΪΝΤ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Research Critique Critique,Αυτόνομη Πρωτοβουλία Μηχανολόγων, Αυτόνομο Σχήμα ΗΜΜΥ


Ο παλαιστινιακός λαός της Γάζας έχει υποστεί πάνω από 218 ημέρες ανελέητου “ισραηλινού” γενοκτονικού πολέμου. Η τρέχουσα εντατικοποίηση της σιωνιστικής βίας, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 42.000 Παλαιστίνιους, συμπίπτει με την 76η ετήσια επέτειο μνήμης της Νάκμπα, της καταστροφικής μαζικής εκτόπισης, εθνοκάθαρσης και δολοφονίας των Παλαιστινίων, πάνω στην οποία ιδρύθηκε το κράτος απαρτχάιντ.

Τώρα, περισσότερο από ποτέ, αντηχεί η φράση “συνεχιζόμενη Nakba”. Από τις 7 Οκτωβρίου, εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί πολλαπλά σε κάθε γωνιά της Γάζας, εν μέσω αδιάκοπων βομβαρδισμών, σκόπιμου λιμού και υγειονομικής κρίσης. Η λωρίδα έχει μετατραπεί σε ερείπια και, από τις 7 Μαΐου, βρίσκεται υπό πλήρη πολιορκία και αποκλεισμό από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής. Μπροστά σε αυτή την αποτρόπαια, γενοκτονική βία, οι Παλαιστίνιοι/ες συνεχίζουν να αντιστέκονται ενάντια στην κατοχή και το απαρτχάιντ.

Καθώς η Γάζα είναι αποκλεισμένη και η γενοκτονία εισέρχεται στην επόμενη φάση φρίκης, έχει καθυστερήσει από καιρό η ώρα της κλιμάκωσης για τη Γάζα. Ο λαός και η αντίσταση καλούν όλους τους ανθρώπους να κλιμακώσουν τις δράσεις τους, να αντεπιτεθούν για να σταματήσουν τη συνεργασία με το σιωνιστικό κράτος-δολοφόνο. Το αναδυόμενο παγκόσμιο φοιτητικό κίνημα που καλεί σε αποεπένδυση από το “Ισραήλ” και σε μποϊκοτάζ των “ισραηλινών” ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, αποτελεί έμπνευση για όλ@ μας, για όλες τις φωνές ανά τον κόσμο που κραυγάζουν τέλος στη γενοκτονία! Σε αυτό το πνεύμα, οι Μητέρες Ενάντια στη Γενοκτονία στηρίζουν την πρωτοβουλία του κόσμου να συγκεντρωθεί στα Προπύλαια το βράδυ της Δευτέρας 13 Μαΐου, για μια ολονύχτια διαμαρτυρία.

Οι Μητέρες Ενάντια στη Γενοκτονία θα συμμετάσχουν επίσης στην ετήσια διαδήλωση για τη Νάκμπα. Ελάτε μαζί μας στο Μέγαρο Μουσικής την Τετάρτη 15 Μαΐου 2024, στις 6 το απόγευμα, καθώς θα διαδηλώσουμε με οργή προς την πρεσβεία της Κατοχής.

ΝΑ ΚΟΠΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΕΣΜΟΙ ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΑΠΟΙΚΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Μητέρες κατά της γενοκτονίας

76 years of ongoing Nakba: divest from death, escalate for Gaza!

The Palestinian people of Gaza have endured more than 218 days of relentless ‘Israeli’ genocidal warfare. The current intensification of zionist violence, which has claimed more than 42,000 Palestinian lives, coincides with the 76th annual commemoration of the ‘Nakba’, the catastrophic mass displacement, ethnic cleansing and murder of Palestinans, upon which the Apartheid State was established.

Now, more than ever, does the phrase ‘onging Nakba’ resonate. Since October 7, millions of people have been displaced, multiple times, to every corner of Gaza, amidst incessant bombing, enforced famine and a dire health crisis. The strip has been reduced to rubble and, since May 7, has been under complete siege and blockade by the Israeli Occupation Forces. In the face of this gruesome genocidal aggression, the will of Palestinians is not defeated; the Palestinian Resistance continues to fight against occupation and apartheid.

As Gaza is locked down and the genocide enters another phase of horror, the time is long overdue to escalate for Gaza. The people and the resistance call on all people to escalate their actions, to act forcibly to halt complicity and normalization with the criminal Zionist entity. Τhe emerging global student movement that is calling for divestment from ‘Israel’ and to an academic boycott on ‘Israeli’ academia is an inspiration to us all, to all voices across the world calling for an end to genocide! In this spirit, Mothers Against Genocide supports the initiative of the people to gather in Propylaia on the evening of Monday 13th of May, for an all-night protest on the lawns of Panepistimio.

Mothers Against Genocide will also participate in the annual Nakba demonstration. Join us at Megaro Messoukis on Wednesday 15 May, 2024, 6pm, as we march with rage to the Occupation embassy.

CUT ALL TIES WITH ISRAEL

IMMEDIATE DECOLONIZATION OF PALESTINE

FREE PALESTINE

Mothers against genocide


Την Κυριακή 12 Μαΐου πραγματοποιήθηκε μηχανοκίνητη παρέμβαση στο Περιστέρι, ως ένδειξη αλληλεγγύης στον μαχόμενο παλαιστινιακό λαό ενόψει της επετείου των 76 χρόνων από τη Νάκμπα, ημέρα μνήμης για τους απανταχού Παλαιστίνιους/ες. Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης, η οποία πλαισιώθηκε από συντρόφους και συντρόφισσες, πετάχτηκαν χιλιάδες τρικάκια στις γειτονιές του Περιστερίου, ακούστηκαν συνθήματα για λευτεριά στην Παλαιστίνη και στο τέλος κρεμάστηκε πανό στην πλατεία δημαρχείου με κάλεσμα στην πορεία αλληλεγγύης την Τέταρτη 15/5 για τα 76 χρόνια από τη Νάκμπα. Καθ’ όλη τη διάρκεια της παρέμβασης, ο κόσμος του Περιστερίου ανταποκρίθηκε πολύ θετικά στην κίνηση αυτή, αναγνωρίζοντας το δίκιο του αγώνα του παλαιστινιακού λαού.

Τους τελευταίους 7 μήνες, και μετά την ηρωική αντεπίθεση της παλαιστινιακής αντίστασης την 7η Οκτωβρίου, το post imageσιωνιστικό κράτος δολοφόνος του Ισραήλ σφυροκοπά ακατάπαυστα τη λωρίδα της Γάζας. Οι περίπου 35.000 έως τώρα νεκροί Παλαιστίνιοι/ες, στην πλειοψηφία τους άμαχοι/ες και παιδιά , καθώς και η σχεδόν ολοκληρωτική ισοπέδωση της Γάζας, πράγμα που την κάνει μη κατοικήσιμη, κάνουν ξεκάθαρες τις προθέσεις των σιωνιστών. Είναι φανερό πως όλο αυτό δεν αποτελεί απάντηση στα γεγονότα-αφορμή της 7ης Οκτωβρίου ούτε αποσκοπεί στην εύρεση λύσης του ζητήματος. Αντίθετα σκοπεύει στον αφανισμό του παλαιστινιακού λαού και την εκδίωξη του από τη γη του. Χαρακτηριστικά είναι τα γεγονότα των τελευταίων ημερών με το Ισραήλ να απορρίπτει την πρόταση εκεχειρίας που κατατέθηκε και επιτίθεται αυτή τη στιγμή στη Ράφα, περιοχή όπου έχουν συγκεντρωθεί οι περισσότεροι άμαχοι από όλη την υπόλοιπη Γάζα και αποτελεί την βασική δίοδο ανθρωπιστικής βοήθειας. Αυτή τη στιγμή ζούμε την κορύφωση μιας γενοκτονίας που ξεκίνησε πριν από 76 χρόνια με κατοχή εδαφών, εποικισμούς, βασανισμούς, φυλακίσεις, δολοφονίες και βιασμούς και στην οποία είναι ξεκάθαροι οι ρόλοι του θύτη και του θύματος, όσο και αν οι δυτικές κυβερνήσεις, σύμμαχοι του Ισραήλ, και τα ελεγχόμενα από αυτές ΜΜΕ θέλουν να μας πείσουν για το αντίθετο.

Στον αντίποδα οι μαχητές των παλαιστινιακών αντιστασιακών οργανώσεων όχι μόνο δεν παραδίνουν τα όπλα αλλά αντίθετα συνεχίζουν να συγκρούονται με τον Ισραηλινό στρατό κατοχής σημειώνοντας μάλιστα και αρκετές επιτυχίες στο πεδίο της μάχης. Παράλληλα, βλέπουμε το κίνημα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό να διογκώνεται τον τελευταίο καιρό σε παγκόσμιο επίπεδο. Από τις καταλήψεις πανεπιστημίων από τους Αμερικανούς και όχι μόνο φοιτητές και τις μεγαλειώδης πορείες στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες μέχρι τις δράσεις των ανταρτών Χούθι και της Χεζμπολάχ , το μήνυμα όλων των ανθρώπων που απεχθάνονται το άδικο και παλεύουν για την ελευθερία είναι ένα. Η ιστορία έχει μία σωστή πλευρά. Με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά!

Καλούμε στην πορεία προς την ισραηλινή πρεσβεία την Τετάρτη 15/5 με προσυγκέντρωση στις 18.30 στο Μέγαρο Μουσικής

ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Αδράστεια


Κάλεσμα στήριξης στην συγκεντρωση – πορεία στην ισραηλινή πρεσβεία ενάντια στην εξόντωση & τον εκτοπισμό των παλαιστινίων 76 χρόνια μετά τη Νάκμπα Τετάρτη15/5 18.30 με προσυγκέντρωση στο Πάρκο Ελευθερίας.

ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΣΤΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ

που συμβάλλει στη γενοκτονία και τον εκτοπισμό των παλαιστινίων από το ισραηλινό κράτοςpost image

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

που συμμετέχει στη σφαγή στην Παλαιστίνη

ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΓΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ

και σε όσα αντιστέκονται στο ισραηλινό κράτος

Αναρχικό στέκι Υπόκεντρο


Η κρισιμότητα των ημερών για τον πολύπαθο παλαιστινιακό λαό δεν επιτρέπει κανένα εφησυχασμό. Εκατομμύρια Παλαιστίνιοι, άμαχοι, γυναίκες, παιδιά σφυροκοπούνται αδιάκοπα από το στρατό ενός διεστραμμένου κατοχικού κράτους, που ξεκάθαρα εκφράζει την πρόθεσή του για ολοσχερή εξαφάνιση ενός ολόκληρου λαού. Το ισραηλινό κράτος-απαρτχάιντ κατηλειμμένο από το ίδιο ακριβώς αμόκ με το οποίο οι Ναζί στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο εξολόθρευσαν εκατομμύρια Εβραίους, αποχαρακτηρίζοντάς τους από την ανθρώπινη φύση, εξανδραποδίζει και δολοφονεί τον παλαιστινιακό λαό.

Η εισβολή στη Ράφα που έχει ήδη ξεκινήσει, αποτελεί την απαρχή της “Τελικής Λύσης” για τους Παλαιστίνιους, όπως την έχουν συλλάβει στο διεστραμμένο μυαλό τους οι φανατικοί ακροδεξιοί σιωνιστές, που απαρτίζουν την εγκληματική κυβέρνηση Νετανιάου. Εβδομηνταέξι χρόνια από τη Νάκμπα του 1948, μία δεύτερη Νάκμπα εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια της ανθρωπότητας του 21ου αιώνα.

Με κάθε δύναμη που διαθέτουμε, με τη δύναμη των λόγων, της ποίησης, της μουσικής, θα φωνάζουμε για να μην επιτρέψουμε την κατίσχυση της βαρβαρότητας, της καταστροφής, της ωμότητας, πάνω στις πανανθρώπινες αξίες της ισότητας, της αδελφοσύνης, της ελευθερίας, της προόδου και της αλληλεγγύης των λαών. Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό Εργατικών Σωματείων και Συλλογικοτήτων καλεί καθένα και καθεμία που δεν αποδέχεται την καταστροφή, τη δυστυχία, την προσφυγιά, το θάνατο ως μοίρα για κανένα άνθρωπο πάνω στη γη, να συμμετέχει στην ενημερωτική, καλλιτεχνική εκδήλωση, με αφορμή την επέτειο της Νάκμπα, την Τρίτη 14 Μαίου στην Πλατεία Μοναστηρακίου, στις 6:30 μμ. Η Ανοιχτή Ορχήστρα με την παγκόσμια γλώσσα της μουσική της και η Συνέλευση Αγωνιζόμενων Ηθοποιών με το λόγο της θα δυναμώσουν τη φωνή μας, για να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο και να ακουστεί: Κάτω τα χέρια από τη Ράφα, Κάτω τα χέρια από τη Γάζα, Λευτεριά στην Παλαιστίνη


Image


Κάλεσμα στην πορεία στην ισραηλινή πρεσβεία, Τετάρτη 15/5, στις 18.00, στο πάρκο Ελευθερίας.

Ενάντια στον εκτοπισμό και τον αφανισμό των παλαιστίνιων, 76 χρόνια μετά τη Νάκμπα.post image

Διανύουμε ήδη 7 μήνες μιας από τις μεγαλύτερες ανθρωποσφαγές της πρόσφατης ιστορίας με δεκάδες χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες. Το ισραηλινό κράτος έχοντας ισοπεδώσει κυριολεκτικά το μεγαλύτερο κομμάτι της Λωρίδας της Γάζας, έχει εγκλωβίσει 1,5 εκ. παλαιστίνιους/ες σε ένα κομμάτι γης 64 τετραγωνικών χιλιομέτρων, τη Ράφα. Συνεχίζει τους βομβαρδισμούς και ετοιμάζεται να εισβάλει και εκεί, οδηγώντας στην εξόντωση όσους/ες καταφέρνουν ακόμα να επιβιώνουν από την πείνα, τις ασθένειες, τις κακουχίες. Διακηρύσσοντας πλέον ανοιχτά ότι σκοπός του είναι ο πλήρης εκτοπισμός και ο αφανισμός των παλαιστινίων από την περιοχή που διαμένουν εδώ και αιώνες. Από την πρώτη στιγμή, επικαλούμενο «το δικαίωμα στην αυτοάμυνα» -παρόλο που είναι κατοχική δύναμη στην περιοχή εδώ και 76 χρόνια- έχει την πλήρη πολιτική και υλική στήριξη του δυτικού μπλοκ κυριαρχίας. Το ελληνικό κράτος συμμετέχει ενεργά στην αιματοχυσία, με τελευταίο στιγμιότυπο της συμμετοχής του την ανάληψη ηγετικού ρόλου στην στρατιωτική επιχείρηση aspides της Ε.Ε. στην Ερυθρά θάλασσα.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΓΙΑ ΖΩΗ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΓΗ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ, ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΜΠΛΟΚΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Ανοιχτή Αντιπολεμική Συνέλευση Αναρχικών


Διαδήλωση προς τις πρεσβείες ΗΠΑ – Ισραήλ για τα 76 χρόνια από τη Νάκμπα [15 Μαΐου 6.30 μμ Πάρκο Ελευθερίας- Συμμετέχουμε στο μπλοκ της Συνέλευσης Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση]

76 χρόνια από τη Νάκμπα- 76 χρόνια καταστροφής, κατοχής, ξεριζωμού, σφαγών…76 χρόνια Αντίστασης, Αλληλεγγύης, Αγώνα για την Επιστροφή

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Νίκη στα όπλα της Αντίστασης

Θάνατος στο σιωνισμό και τον ιμπεριαλισμό

Ταξικό Διεθνιστικό Μπλόκο στη συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο εναντίον του παλαιστινιακού και αραβικού λαού

[…] Παίρνοντας δύναμη και κουράγιο από τους «Ελεύθερους Πολιορκημένους» της Γάζας, σηκώνουμε ψηλά τη σημαία του προλεταριακού διεθνισμού, υψώνοντας το λάβαρο της Αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό και την Αντίσταση του, γνωρίζοντας καλά ότι η αντίσταση αυτή ως αγώνας λαϊκός, δίκαιος και επαναστατικός είναι και δικός μας αγώνας, αναπόσπαστο μέρος της πάλης μας για την κοινωνική και ταξική απελευθέρωση […]

post image


Αύριο Τετάρτη 15/5 10:00 Δικαστήρια Ευελπίδων

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον σύντροφο που συνελήφθη στη διαδήλωση ενάντια στη σφαγή στη Ράφα

ΟΛΑ/ΟΛΕΣ/ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 18:30 ΚΑΙ ΣΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

Η πορεία της 7/5 καλέστηκε εκτάκτως για διαμαρτυρία ενάντια στην τωρινή σφαγή στη Ράφα, πλαισιώθηκε από πάρα πολλές συλλογικότητες του κινήματος και είχε μεγάλη συμμετοχή της παλαιστινιακής κοινότητας. Η πορεία χτυπήθηκε τρεις φορές από την αστυνομία, μία έξω από τη Βουλή, μία έξω από την πρεσβεία της Αιγύπτου και μία στην πλατεία Ομονοίας ύστερα από παρέμβαση σε ξενοδοχείο ισραηλινών συμφερόντων.

Σύμφωνα με την προπαγάνδα του υπουργείου Εξωτερικών υποθέσεων του Ισραήλ, ισραηλινών (και ελληνικών) ΜΜΕ και των ντόπιων φερέφωνών τους, η πορεία κατέληξε σε “επίθεση σε ξενοδοχείο στο οποίο έμεναν ισραηλινοί τουρίστες”, περιστατικό το οποίο μάλιστα χαρακτηρίστηκε ως “αντισημιτικό πογκρομ”. Προφανώς, όσα από εμάς συμμετέχουμε στις πορείες αλληλεγγύης στη Παλαιστίνη, γνωρίζουμε ότι δεν αποτελεί και δεν θα αποτελούσε ένα ξενοδοχείο στόχο του κινήματος αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη, απλά και μόνο επειδή εκεί μένουν Ισραηλινοί, ούτε το κίνημα αυτό θα αναζητούσε άτομα να τα χτυπήσει για την καταγωγή τους. Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε, ότι το ισραηλινό κεφάλαιο είναι τουλάχιστον συνυπεύθυνο σε ό,τι συμβαίνει, όταν δεν είναι άμεσος εκτελεστικός βραχίονας των στρατιωτικών επιχειρήσεων, γεγονός που αποτελεί την πολιτική βάση των κινημάτων μποϊκοτάζ που στρέφονται ενάντια σε ισραηλινές επιχειρήσεις και στις υποδομές τους, που υποστηρίζουν τη γενοκτονία. Στη πραγματικότητα, οι σιωνιστές προβάλλουν εργαλειακά αυτές τις αφηγήσεις ενάντια σε όλα τα κινήματα και τις δράσεις αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη, σε σύμπνοια φυσικά με το ελληνικό κράτος και άλλα κράτη, ως μέσο προπαγάνδας και ξεπλύματος του ισραηλινού κράτους και κεφαλαίου. Και αυτό γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι αυτοί οι ίδιοι είναι συστηματικοί διώκτες, δολοφόνοι και ρατσιστές. Στον πραγματικό κόσμο, όμως, μακριά από τα χυδαία ψέματα και την προπαγάνδα των οπαδών της εξελισσόμενης γενοκτονίας, έχει συμβεί, και μάλιστα στην Ελλάδα πολύ πρόσφατα, ισραηλινοί ρατσιστές να επιτεθούν σε πορεία με τη κάλυψη της αστυνομίας, καθώς και έχει υπάρξει και η δολοφονική επίθεση των φασιστών οπαδών της Μακάμπι ενάντια σε τρεις Άραβες στην Πλατεία Συντάγματος.Την ώρα που ακούμε όλη αυτή την κουραστική παραφιλολογία, ένας γενοκτονικός πόλεμος διεξάγεται ενάντια στον παλαιστινιακό λαό στη Γάζα. Από μεριάς μας, το μόνο που έχουμε να δηλώσουμε είναι ΠΛΗΡΗ ΣΤΗΡΙΞΗ στις διαδηλώσεις, καταλήψεις και δράσεις αλληλεγγύης προς τους/τις/α Παλαιστίνιους/ες/α.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ – ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΩΣΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΦΩΝΗ ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΑ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΗ ΝΟΜΙΚΗ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

ΟΛΕΣ/ΟΛΑ/ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Tomorrow Wednesday 15/5 | 10:00 | Evelpidon Court | Gathering in solidarity with the comrade who was arrested at the demonstration against the massacre in Rafah

EVERYONE T0 THE GATHERING AT LIBERTY SQUARE (MEGARO MOUSIKIS) AT 18:30 AND TO THE MARCH TOWARDS THE ISRAELI EMBASSY

The demonstration on 7/5 was specifically called to protest against the current massacre in Rafah, was joined by many movement collectives and had a large participation of the Palestinian community. The march was hit three times by the police, one outside the Parliament, one outside the Egyptian embassy and one in Omonia Square after an intervention in a hotel of Israeli interests.

According to the propaganda of the Israeli Foreign Affairs Ministry, Israeli (and Greek) media and their local mouthpieces, the march resulted in an “attack on a hotel where Israeli tourists were staying”, an incident which was even described as an “anti-Semitic pogrom”. Obviously, those of us who participate in the Palestine solidarity marches know that a hotel is not and would not be a target of the Palestine solidarity movement simply because Israelis are staying there, nor would that movement seek out people to attack because of their country of origin.

We must recognize that Israeli capital is at least complicit in what happens when it is not the direct executive arm of military operations, which is the political basis of the boycott movements against Israeli operations and their infrastructure that support genocide.

In fact, the Zionists instrumentally project these narratives against all movements and solidarity actions with Palestine, in collusion of course with the Greek state and other states, as a means of propaganda and laundering of the Israeli state and capital. This is because they know very well that they themselves are systematic persecutors, murderers and racists. In the real world, however, far from the vulgar lies and propaganda of the supporters of the evolving genocide, it has happened, and even in Greece very recently, that Israeli racists have attacked a march under the cover of the police, and there has also been the murderous attack by the fascist supporters of Maccabi against three Arabs in Syntagma Square.

While we are listening to all this tiresome rhetoric, a genocidal war is being waged against the Palestinian people in Gaza. From our side, all we can say is FULL SUPPORT for the demonstrations, occupations and actions of solidarity with the Palestinians.

NO TOLERANCE – SHUT DOWN EVERY VOICE SPEWING ISRAELI-STATE GENOCIDAL APOLOGIA

SOLIDARITY TO ALL THOSE ARRESTED – SOLIDARITY TO THE LAW SCHOOL SQUAT

FREEDOM TO PALESTINE – SOLIDARITY WITH THE PALESTINIAN RESISTANCE

EVERYONE TO THE DEMONSTRATIONS


Στις 15 Μαΐου 2024 συμπληρώνονται 76 χρόνια από τη Νάκμπα, γνωστή και ως «Παλαιστινιακή Καταστροφή». Η Νάκμπα περιγράφει τόσο την διάσπαση της Παλαιστινιακής κοινωνίας και τον εκτοπισμό μεγάλων μερίδων του παλαιστινιακού λαού από τη γη του το 1948 όσο και τη συνεχιζόμενη κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ. Η 76η επέτειος της Νάκμπα συμπίπτει με την αναζωπύρωση των πολεμικών επιχειρήσεων του Ισραήλ από τα τέλη του 2023 στα παλαιστινιακά εδάφη και τις μεγάλες αντιπολεμικές διαδηλώσεις υπέρ της Παλαιστινιακής αντίστασης τους τελευταίους μήνες. Η αντιπολεμική πάλη παραμένει ακόμα αναγκαία και με νέες δυνατότητες να ανοίγονται. Χαρακτηριστικά είναι τα γεγονότα του τελευταίου διαστήματος με τις συγκλονιστικές κινητοποιήσεις και καταλήψεις από τη φοιτητική νεολαία διεθνώς, ξεκινώντας στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ και την προσπάθεια βίαιης καταστολής τους.

Η φετινή Νάκμπα παράλληλα συμπίπτει με μια σειρά εξελίξεις οι οποίες φέρνουν στο προσκήνιο τους οξύτατους αστικούς ανταγωνισμούς και την πολεμική απειλή σε παγκόσμιο επίπεδο. Εντείνεται η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού με την έμπρακτη στήριξη ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και ελληνικής κυβέρνησης. Πρόκειται για έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Ο παλαιστινιακός λαός αρνείται το μέλλον της κατοχής, της υποταγής και της εξορίας. Οφείλουμε να μην τον αφήσουμε μόνο του.

Το ΝΑΤΟ ενισχύθηκε τα τελευταία δύο έτη, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, με νέα μέλη (Σουηδία, Φινλανδία), μεγάλη άνοδο των εξοπλιστικών δαπανών, ανάπτυξη στρατευμάτων και βάσεων, ασκήσεις και επιθετικά σχέδια, ενώ στην πολεμική προετοιμασία του ΝΑΤΟ έχει μπει πιο ενεργά και η ίδια η ΕΕ. Η κυβέρνηση της ΝΔ, με συναίνεση των ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ και της ακροδεξιάς, ευθυγραμμίζεται πλήρως στα σχέδια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, εμπλέκοντας τη χώρα σε μια σειρά ιμπεριαλιστικές αποστολές. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ελλάδα πρωτοστατεί στις «Aspides» (μία από τις τέσσερις χώρες της ΕΕ που έστειλαν πολεμικό πλοίο, ανάληψη διοικητικών ευθυνών από το στρατηγείο στη Λάρισα). Οι πολεμικές δαπάνες απογειώνονται, την ώρα που η ακρίβεια συνεχίζει να χτυπά το λαϊκό εισόδημα. Συνολικά το ελληνικό κεφάλαιο και η κυβέρνηση μέσω της εμπλοκής στον πόλεμο απέναντι στον Παλαιστινιακό λαό επιδιώκει την αναβάθμιση του στην περιοχή και την απόσπαση μεγαλύτερου κομματιού από την οικονομική λεία, στο πλαίσιο και του ανταγωνισμού του με την αστική τάξη της Τουρκίας. Αυτή η πολιτική είναι αντιδραστική και θα ανατραπεί! Απαιτείται η ανάπτυξη μαζικού διεθνιστικού αντιπολεμικού κινήματος αλληλεγγύης στον δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού:

 • ΙΣΡΑΗΛ – ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΑΜΑΧΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
 • ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ, ΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΟΡΚΊΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ!
 • ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ – ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ
 • ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΠΑΡΤΧΑΙΝΤ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ – ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Καλούμε σε αντιπολεμική κινητοποίηση στην 76η επέτειο της Νάκμπα, την Τετάρτη 15/5, στo πάρκο Ελευθερίας (Μέγαρο Μουσικής), στις 19:00.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ & ΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ


Στις 23 Μαΐου συμπληρώνεται η 76η επέτειος της Νάκμπα, δηλαδή της καταστροφής της Παλαιστινιακής Γης και της αντικατάστασης των ντόπιων Παλαιστίνιων από Εβραίους εποίκους της Δύσης, οι οποίοι αργότερα βαπτίστηκαν Ισραηλινοί. Τα επόμενα χρόνια θα ακολουθήσουν πόλεμοι, διωγμοί, καταστολές, αλλά και υβριδικές συγκρούσεις με πιο γνωστό παράδειγμα την κατασκευή εποικισμών σε Παλαιστινιακά εδάφη που θα κατοικηθούν από Ισραηλινούς.

Το ’23 έφερε μία μικρού βεληνεκούς σύγκρουση, κατόπιν των ταραχών στο Τέμενος Αλ Αξά τον Μάιο, και, λίγους μήνες μετά, τη μεγάλη Παλαιστινιακή Επίθεση της 7ης Οκτώβρη. Η απάντηση του Σιωνιστικού καθεστώτος δεν ήταν τίποτα λιγότερο από στρατηγικοί βομβαρδισμοί και βομβαρδισμοί τρόμου (terror bombing) ως προοίμιο μιας χερσαίας εισβολής στη Γάζα, η οποία κρατά ως τώρα, με τους νεκρούς Παλαιστίνιους να αριθμούν χιλιάδες.

Η Παλαιστινιακή Αντίσταση, όμως, δεν πτοείται, με τους αγωνιστές της να παλεύουν μέχρι τέλους. Η προοπτική μιας ήττας του Ισραήλ σημαίνει το ξεχαρβάλωμα του Σιωνιστικού καθεστώτος. Δεδομένου ότι οι νέες γενιές ανά τον κόσμο τάσσονται καθαρά υπέρ της Παλαιστίνης και η πολιτική πίεση προς τις κυβερνήσεις είναι τέτοια που μέχρι και Ευρωπαίοι πολιτικοί να συζητούν στα σοβαρά για κυρώσεις. Το δικό μας καθήκον δεν είναι να περιμένουμε τις όποιες πιέσεις, αλλά να παλέψουμε για την ήττα των σχεδίων του ιμπεριαλισμού στη Μέση Ανατολή και του Σιωνισμού. Αυτό προϋποθέτει τη σύγκρουση με τη δική μας κυβέρνηση ως συνυπεύθυνη για τη σφαγή στη Γάζα.

Καλούμε την Τετάρτη 15 Μαΐου στις 18:00, στην πορεία στην Ισραηλινή πρεσβεία, σε αλληλεγγύη με τον λαό της Παλαιστίνης. Προσυγκέντρωση στις 18:00 στο Πάρκο Ελευθερίας (Μέγαρο Μουσικής).

Κομμουνιστική Επαναστατική Δράση


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στην 76η επέτειο της ΝΑΚΜΠΑ (ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ) ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ:

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ- ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΜΑΪΟΥ ,στις 19:00, στο ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗ ΣΦΑΓΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Στις 15 Μάη συμπληρώνονται 76 χρόνια από τη «Νάκμπα», την Παλαιστινιακή Καταστροφή το 1948, όπου ο στρατός του Ισραήλ κατέστρεψε περισσότερα από 500 χωριά, οδηγώντας στην προσφυγιά πάνω από 700.000 Παλαιστίνιους. Η Νάκμπα συνεχίζεται μέχρι και σήμερα με τη συνεχιζόμενη κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών, τους εκτοπισμούς εκατομμυρίων προσφύγων, το καθεστώς στέρησης ακόμα και των πιο βασικών ανθρώπινων δικαιωμάτων για τον λαό της Γάζας και της Δυτικής Όχθης. Τους τελευταίους 6 μήνες το κράτος του Ισραήλ με τις πλάτες των ΗΠΑ-ΕΕ επιχειρεί να ολοκληρώσει τη Νάκμπα, διαπράττοντας μια πραγματική γενοκτονία, όπως αναγνωρίζει και το Διεθνές Δικαστήριο του ΟΗΕ.

Αυτή η γενοκτονία θα σταματήσει αν το διεθνές κύμα αλληλεγγύης δυναμώσει στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματα του παλαιστινιακού λαού για ελευθερία. Τον δρόμο δείχνουν οι κινητοποιήσεις των φοιτητών των αμερικανικών πανεπιστημίων, οι οποίες παρά την καταστολή των αρχών συνεχίζονται και εξαπλώνονται σε όλο τον πλανήτη. Το κίνημα αυτό δεν στέκεται μόνο στην αλληλεγγύη αλλά αποκαλύπτει και την συνενοχή κυβερνήσεων κάθε χώρας, της πολεμικής βιομηχανίας, εταιρειών και ιδρυμάτων που κερδοσκοπούν με το αίμα χιλιάδων νεκρών παιδιών.

Οι μαζικές διαδηλώσεις ενάντια στη σφαγή στη Γάζα, συνδέονται με τους αγώνες εργαζομένων και φοιτητών σε κάθε χώρα, με τις διεκδικήσεις για ειρήνη, δουλειά, παιδεία, υγεία. Όλα αυτά θυσιάζονται στο βωμό των εξοπλισμών και της “οικονομίας πολέμου” που επιβάλλεται σε κάθε χώρα υπό την απειλή εξάπλωσης των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Μέση Ανατολή, την Ουκρανία και άλλα σημεία του πλανήτη. “Για τ’ αφέντη το φαΐ, σκοτώνονται οι λαοί” και ο μόνος τρόπος να αλλάξει αυτό είναι να σηκωθεί ένα ακόμα πιο μαζικό και ισχυρό κίνημα των λαών.

Εχθροί μας είναι οι κυβερνήσεις και τα συμφέροντα που εξυπηρετούν και όχι οι λαοί. Η κυβέρνηση της ΝΔ συμμετέχει στον πόλεμο στη Γάζα στο πλευρό των ΗΠΑ-Ισραήλ. Συνεχίζει την προκλητική συμμαχία με ένα κράτος που διώκεται για γενοκτονία, ενώ παράλληλα μετατρέπει την χώρα σε ορμητήριο του ΝΑΤΟ και των Ισραηλινών και στηρίζει ενεργά την επικίνδυνη εμπλοκή στην Ερυθρά Θάλασσα με την αποστολή πλοίων κάτω από την ηγεσία και των ΗΠΑ και της ΕΕ. Να μπει τέλος σε κάθε εμπλοκή και συνεργασία.

Μοιραζόμαστε τα δίκαια αιτήματα του παλαιστινιακού λαού και τις διεκδικήσεις των φοιτητών στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη:

-ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΚΑΘΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΗ ΓΑΖΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΡΑΦΑ

-ΝΑ ΔΙΑΚΟΠΕΙ ΤΩΡΑ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ, ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΑΣΚΟΥΝ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ

– ΕΞΩ ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΗΠΑ – ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

-ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ- ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ της ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Μέλη της Παλαιστινιακής Κοινότητας της Θεσσαλονίκης


Διαρκής Αγώνας | Για την επέτειο της Νάκμπα – Για το μακελειό στη Ράφα: Διαδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

76 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑΚΜΠΑ- 76 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ

Στις 15 Μάη του 1948 ξεκίνησε η μεγάλη συντονισμένη επίθεση του κράτους- δολοφόνου του Ισραήλ απέναντι στους Παλαιστίνιους και στη γη τους σε άμεση συνεργασία με τον δυτικό ιμπεριαλισμό και με την απόλυτη στήριξη των ΗΠΑ, ΕΕ και ΟΗΕ. 76 χρόνια μετά, αυτή η σφαγή συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς και εντάσεις, έχοντας εκτοπίσει δεκάδες χιλιάδες Παλαιστινίους από τα εδάφη τους και έχοντας σκοτώσει ακόμα περισσότερους, με τον λαό της Παλαιστίνης ωστόσο, να παλεύει, να αγωνίζεται και να συγκρούεται καθημερινά, διεκδικώντας με όλους τους τρόπους ελευθερία και αυτοδιάθεσή απέναντι στη συνεχιζόμενη «στρατηγική εκκαθάρισής» της Παλαιστίνης.

Η φετινή όμως Νάκμπα έχει άλλα νοήματα και άλλη σημασία. Και αυτό γιατί η κομβική επιχείρηση της 7ης Οκτώβρη, πέρα από το ότι ανέδειξε όλη αυτή την «σιωπηλή» στρατηγική ετοιμασία που γινόταν, απέδειξε ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα. Η Παλαιστινιακή αντίσταση που τόσα χρόνια μαίνεται, εκμεταλλευόμενη το γενικότερο κλίμα της γεωπολιτικής αστάθειας παγκοσμίως και των αρνητικών συσχετισμέων στο εσωτερικό του κράτους – δολοφόνου, πήγε ένα βήμα παρακάτω την 7η Οκτώβρη, όντας ένας ανοιχτός ένοπλος παλλαϊκός αγώνας. Αυτή επομένως η ένοπλη αντεπίθεση του λαού της Παλαιστίνης, απέναντι στην πολύχρονη κατοχή του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ, πέρα από τα νοήματα και τα κραυγαλέρα ρήγματα που δημιουργήσε στη παγκόσμια γεωπολιτική σκακιέρα, έρχεται να σπάσει και την εκκωφαντική σιωπή που επικρατούσε τόσα χρόνια, αλλά και να αποδείξει ότι οι λαοί του πλανήτη δεν έχουν πει ακόμα την τελευταία τους λέξη.

76 χρόνια μετά, η Παλαιστίνη αποδεικνύει πώς η διαρκής καταστροφή της, η διαρκής Νάκμπα, η διαρκής θανατοπολιτική του ιμπεριαλισμού και οι πολιτικές της Δύσης μπορούν να ηττηθούν και να ανατραπούν. Από τις 7 του Οκτώβρη άνοιξε ένας νέος κύκλος αντιπολεμικών και αντιιμπεριαλιστικών κινημάτων σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης -με πρωτοφανείς σε μέγεθος διαδηλώσεις, αλλά και καταλήψεις εκατοντάδων πανεπιστημίων σε όλο τον κόσμο- , ενάντια στις δολοφονικές πολιτικές του σιωνιστικού κράτους, καταδεικνύοντας τον ρόλο της Δύσης και του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Παρά τις κατασταλτικές πολιτικές, τις απειλές και τις διώξεις αγωνιστών και αλληλέγγυων, τις συλλήψεις και τις όποιες επιχειρήσεις απόκρυψης των γεγονότων στην Παλαιστίνη, η διεθνής αντιιμπεριαλιστική και αντιπολεμική πάλη συντονίζεται στον ρυθμό που ο λαός της Παλαιστίνης δίνει με τον αγώνα του.

Παρά την ολοένα και πιο ενεργή συμμετοχή κρατών-μελών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στις στρατηγικές επιχειρήσεις στο πλευρό του Ισραήλ, με το ελληνικό κράτος να συστρατεύεται πλήρως σε αυτές τις πολιτικές, στέλνοντας πολεμικό εξοπλισμό και συμμετέχοντας ενεργά στο μέτωπο της Ερυθράς Θάλασσας ενάντια στον λαό της Υεμένης και τους Χούθι, ο λαός και οι οργανώσεις της Παλαιστίνης αντέχουν. Η επιχείρηση της 7ης Οκτώβρη και το νέο κύμα αγώνων που η ίδια παγκοσμίως πυροδότησε επαναχαράξε τους όρους της αντιπαράθεσης, ένοπλης και μη, και διαλεκτικά ορμώμενη από τους νικηφόρους αντιιμπεριαλιστικούς αγώνες και τις εξεγέρσεις των τελευταίων δεκαετιών, αλλάζει τον ρου της ιστορίας.

Αυτές τις ημέρες και συγκεκριμένα από τις 6 Μαΐου, το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ έχει εντείνει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του στη νότια Γάζα, με επίκεντρο την πόλη Ράφα, προσπαθώντας να αποκόψει την παροχή βοήθειας στους περίπου 1,4 εκατομμύρια εκτοπισμένους Παλαιστίνιους που έχουν συγκεντρωθεί στην περιοχή για να αποφύγουν τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς. Το κλείσιμο του συνοριακού περάσματος της Ράφα από το Ισραήλ έχει δημιουργήσει σοβαρές ανησυχίες για την εξάντληση των ήδη περιορισμένων προμηθειών τροφίμων και φαρμάκων, αυξάνοντας τον φόβο μιας πλήρους ανθρωπιστικής καταστροφής. Ο ΟΗΕ έχει προειδοποιήσει ότι, μετά το κλείσιμο του περάσματος μεταξύ Γάζας και Αιγύπτου, οι οργανισμοί έχουν προμήθειες μόνο για τις επόμενες 24 ώρες, κάτι που θα μπορούσε να επιφέρει σοβαρές επιπτώσεις για τους αμάχους και να περιορίσει ακόμη περισσότερο τη διανομή της ήδη περιορισμένης ανθρωπιστικής βοήθειας που καταφέρνει να φτάνει στη Γάζα.

Ενάντια στη Νάκμπα, ενάντια στην κατοχή, τη συνεχή διαδικασία επικοισμού στα Παλαιστινιακά εδάφη, ενάντια στη σφαγή και τον ξεριζωμό των Παλαιστινίων, η φετινή 15η Μάη οφείλει να βρει το αντιπολεμικό και αντιιμπεριαλιστικό κίνημα στον δρόμο. Να πυροδοτήσει εκ νέου ένα κύμα αγώνων και αλληλεγγύης υπέρ του παλαιστινιακού λαού και να μπλοκάρει οποιαδήποτε συμμετοχή και συνεργασία του ελληνικού κράτους με το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ. Γιατί ακριβώς η φετινή 15η Μάη αποτελεί μέρα αντίστασης και ελπίδας για όλους τους λαούς του κόσμου που αγωνίζονται ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον φασισμό.

Να σταθούμε δίπλα στον λαό της Παλαιστίνης, ενάντια στην γενοκτονία του από το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ, μια γενοκτονία που συντελείται, με γοργούς ρυθμούς, εδώ και 7 μήνες και που σήμερα εδαφικοποιείται στη Ράφα.

Να σταθούμε δίπλα στον λαό της Παλαιστίνης που με το αίμα και την αντίστασή του μας διδάσκει πως η ιστορία δεν προχωράει ευθύγραμμα και ομαλά, αλλά μόνο με οργάνωση, με αγώνα, με υπερβάσεις.

Οφείλουμε ως τάξη, αλλά και ως κίνημα, να συστρατευτούμε σε αυτόν τον αγώνα και από το δικό μας μετερίζι να αντιπαλέψουμε τις ιμπεριαλιστικές και καπιταλιστικές πολιτικές και να προτάξουμε τη διεθνιστική αλληλεγγύη.

Η φετινή Νάκμπα ας αποτελέσει σημείο όξυνσης αυτού του νέου κύματος αγώνων, ας μετατραπεί σε κομμάτι της νέας σελίδας της ιστορίας που έχει ανοίξει.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον φασισμό!

Νίκη στα όπλα της Αντίστασης!

Συγκεντρώσεις:

Σάββατο 11 Μαΐου

 • ΑΘΗΝΑ: 12:00 Πλατεία Συντάγματος
 • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 12:00 Αριστοτέλους με Εγνατία

Τετάρτη 15 Μαΐου

 • ΑΘΗΝΑ: 18:00 Προσυγκέντρωση πάρκο Ελευθερίας (Μέγαρο Μουσικής) και πορεία προς την Ισραηλινή Πρεσβεία
 • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 19:00 Άγαλμα του Βενιζέλου

Διαρκής Αγώνας για την ταξική απελευθέρωση


ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΚΡΑΤΟΣ

Με τη λήξη της Βρετανικής Εντολής και το σχηματισμό του κράτους του Ισραήλ το 1948,συντελείται η πρώτη μαζική εθνοκαθαρτική επιχείρηση προς τους άραβες παλαιστίνιους. Η επονομαζόμενη Νάκμπα(καταστροφή), αποτέλεσε την ιδρυτική πράξη τους Κράτους του Ισραήλ, κατά την οποία σε πρώτο στάδιο εποικιστικές/αποικιακές παρακρατικές ομάδες και ύστερα ο Στρατός εκτόπισαν με δολοφονική βία και μαζικές σφαγές από ολόκληρες παλαιστινιακές πόλεις και χωριά πάνω από 700.000 παλαιστίνιους/ες, αφήνοντας πίσω τους χιλιάδες νεκρούς. Η Νάκμπα δεν ήταν ένα μεμονωμένο συμβάν στον εποικισμό της Παλαιστίνης.Η “συνεχιζόμενη Νάκμπα” συντελείται στο τώρα,με τις επιχειρήσεις εκτοπισμού και γενοκτονίας που διαπράττει το ισραηλινό κράτος εδώ και 7 μήνες εναντίον των παλαιστινίων στη λωρίδα της Γάζας,να συνεχίζονται με την εισβολή στο νότιο τμήμα του συνόρου Αιγύπτου-Γάζας, στην περιοχή της Ράφα στις 7/5/2024. Ο ισραηλινός στρατός κατέλαβε το τμήμα του συνόρου από την πλευρά της Γάζας και ασκεί πλήρη έλεγχο σε αυτό, μη επιτρέποντας, όπως και από κάθε άλλη πιθανή δίοδο, ακόμη και αποστολές τροφίμων, φαρμάκων και αναλώσιμων. Οι επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στη λωρίδα της Γάζας έχουν εκτοπίσει και περιορίσει 1,4-1,5 εκατομμύριο παλαιστίνιους/ες στο νοτιότερο σημείο της Γάζας, στην Ράφα, η οποία αποτελεί περιοχή έκτασης 64 τ. χιλιομέτρων. Οι εναπομείναντες παλαιστίνιοι/ες στη βόρεια Γάζα υφίστανται συνθήκες πείνας που προσεγγίζουν το επίπεδο λιμού, ενώ παραπλήσιες συνθηκες πείνας και εξαθλίωσης βιώνουν όσοι/ες έχουν εκτοπιστεί στη Ράφα. Από την εκκίνηση της εισβολής στη γάζα τον οκτώβριο του 2023, ο ισραηλινός στρατός έχει σκοτώσει τουλάχιστον 33.000 παλαιστίνιους/ες, ενώ έχει θέσει ως στόχο την πλήρη στρατιωτική κατοχή της Γάζας και τον εκτοπισμό μεγάλης μερίδας των παλαιστινίων από τα εδάφη της Γάζας.

Αντιλαμβανόμαστε τον ρόλο που έχει διαδραματίσει η μορφή έθνος-κράτος ως αδιανόητα βάρβαρο απέναντι στους πληθυσμούς των οποίων την εξόντωση ή τον εκτοπισμό θεωρεί επικερδείς. Η οργανωμένη μορφή έθνος-κράτος έχει προχωρήσει πολλές φορές στην ιστορία σε μαζικές εκτελέσεις πληθυσμών, σε εθνοκαθάρσεις και σε γενοκτονίες. Οι παλαιστίνιοι/ες από το 1948 υφίσταται μαζικές εκτοπίσεις, μαζικές δολοφονίες και φυλακίσεις, αποκλεισμούς από νερό, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, καύσιμα και τρόφιμα από το κράτος του ισραήλ, το οποίο ασκεί εποικιστικές πολιτικές και πολιτικές εθνοκάθαρσης και απαρτχάιντ εις βάρος αραβόφωνων παλαιστινίων. Η Γάζα βρίσκεται υπό καθεστώς αποκλεισμού από το 2006, αποτελώντας τη μεγαλύτερη ανοιχτή φυλακή του κόσμου, ενώ η Δυτική Όχθη βρίσκεται υπό κατοχή. Οι λέξεις «κατοχή», «αποκλεισμός», «εθνοκάθαρση», «γενοκτονία», «αποικιοκρατία», «επεκτατισμός», «εποικισμός», άλλωστε είναι σύμφητες με τους διάφορους τρόπους δημιουργίας των εθνών-κρατών και με την θεμελίωση των εθνικών αφηγημάτων.

Στην γενοκτονία που διαπράττει το ισραηλινό κράτος συναινεί και συμμετέχει και το ελληνικό κράτος μεταξύ άλλων. Η εδραίωση και η εξάπλωση της κυριαρχίας του ελληνικού κράτους στην ευρύτερη νοτιοανατολική Μεσόγειο αποτυπώνεται και περνάει μέσα από την άμεση εμπλοκή του στη γενοκτονία των Παλαιστινίων από το κράτος του Ισραήλ, αλλά και τις ευρύτερες συγκρούσεις στη μέση Ανατολή. Οι στρατιωτικές βάσεις χρησιμοποιούνται σαν ορμητήρια βομβαρδισμών αμάχων, η Λάρισα θα αποτελέσει στρατηγείο κατά των Χούθι ενώ η φρεγάτα Ύδρα ήδη πολεμά στη μέση Ανατολή. Η σύνδεση εξ άλλου με το κράτος του Ισραήλ γίνεται οικονομικά, ερευνητικά και στρατιωτικά, και επιβεβαιώνεται μεταξύ άλλων από τις διμερείς συμφωνίες. Η ύπαρξη, επίσης, ελληνικής πυροβολαρχίας ( με πυραύλους patriot) στην Σαουδική Αραβία, οι στρατιωτικές και ενεργειακές συμφωνίες με αυτήν, συνεπάγεται και ενεργό συμμετοχή και συναίνεση στο χρόνιο εμπάργκο της Σ.Αραβίας εναντίον της Υεμένης και της τεράστιας ανθρωπιστικής κρίσης/λιμού που έχει προκληθεί στους κατοίκους της. Το ελληνικό κράτος από τη μία πολεμάει με σκοπό την υπεράσπιση του εγχώριου κεφαλαίου (εφοπλιστικό κεφάλαιο, ενεργειακές συμφωνίες κλπ) και προς εξασφάλιση των διακρατικών του συμμαχιών – Ε.Ε., ΝΑΤΟ, διμερείς συμφωνίες με Ισραήλ, Σ. Αραβία κλπ. Ενώ από την άλλη μέσω της εξωτερικής πολιτικής του ( συνέδριο MED5) προτείνει και διαμορφώνει πολιτικές εναντίον των μεταναστ(ρι)ών στις υπόλοιπες χώρες τις ευρώπης, διεξάγει πόλεμο κατά των μεταναστ(ρι)ών, επιδιώκοντας την τιθάσευση και ομοιογένεια (προς το συμφέρον του) στο εσωτερικό του.

Οι παλαιστίνιοι, όπως και κάθε κοινωνική ομάδα υπό διωγμό με βάση ταξικά, φυλετικά ή έμφυλα κριτήρια, έχουν εκφράσει την αντίστασή τους εναντίον του καθεστώτος απάρτχαϊντ υπό διάφορες μορφές. Στα επαναλαμβανόμενα σφαγεία της Μέσης Ανατολής, οφείλουμε να βλέπουμε όχι απλώς “γεωπολιτικούς παίκτες”, αλλά τις ίδιες τις κινήσεις και τις ανάγκες των προλετάριων είτε στην παλαιστίνη είτε στη συρία είτε στην υεμένη. Η εξυπηρέτηση των συμφερόντων είτε των δυτικών δυνάμεων είτε του αυτοαποκαλούμενου “άξονα της αντίστασης” αντιβαίνει των συμφερόντων του οποιουδήποτε προλεταριάτου. Ως εκ τούτου τασσόμαστε με την διεθνιστική αλληλεγγύη στους αντιστεκόμενους, στους εκτοπισμένους και στους μετανάστες παλαιστίνιους/ες. Να φωτίσουμε οποιαδήποτε φωνή εντός του κράτους του ισραήλ αντιτίθεται στη γενοκτονία (άρνηση στράτευσης, αλληλεγγύη στους παλαιστίνιους). Οφείλουμε παράλληλα να μπλοκάρουμε την πολεμική μηχανή της ελλάδας και να αναδείξουμε τις δομικές αντιφάσεις του -όπως και όλων των κρατών-, το οποίο υπερασπίζεται τα συμφέροντα του κεφαλαίου σε βάρος του ντόπιου προλεταριάτου και των μεταναστριών και συμμετέχει σε συρράξεις, αποκλεισμούς και πολέμους, όπως στην ουκρανία και τη μέση ανατολή. Όπως οι διαδηλώσεις και οι καταλήψεις σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ, το τελευταίο διάστημα έχουν καταφέρει να φέρουν στο προσκήνιο την ευθύνη και των ΗΠΑ στη γενοκτονία των παλαιστινίων, έτσι οφείλουμε στο εδώ και τώρα να αναδείξουμε τις ευθύνες του ελληνικού κράτους και να οξύνουμε τον κοινωνικό ανταγωνισμό μέσα στις μητροπόλεις.

ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΕΝΟΥΣ/ΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ/ΙΣ ΕΚΤΟΠΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ/ΕΣ

ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Ανάρες Ομάδα Δράσης & Αλληλεγγύης


Παλαιστίνη ώρα μηδέν!

Η γενοκτονία και ο ασταμάτητος βομβαρδισμός που συντελείται εδώ και 7 μήνες στην Παλαιστίνη φαίνεται να αναβαθμίζεται από μεριάς του Ισραήλ τις τελευταίες μέρες. Ανακοινώνοντας στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ράφα εννοούν και υλοποιούν την πλήρη ισοπέδωση και εθνοκάθαρση των Παλαιστινίων. Μια περιοχή που έχουν βρει καταφύγιο πάνω από 1.5 εκατομμύριο Παλαιστίνιοι από την μέρα της εισβολής στην λωρίδα της Γάζας τον Οκτώβριο, την αποκλείουν από κάθε πιθανή έξοδο και σύνορα απαγορεύοντας συγχρόνως ανθρωπιστικές βοήθειας με φάρμακα και τρόφιμα να περάσουν.

Από τον Οκτώβριο μέχρι σήμερα το κράτος δολοφόνος του Ισραήλ έχει σκοτώσει πάνω από 33.000 Παλαιστίνιους/Ες, μεταξύ αυτών πάνω από 14.000 παιδιά, ένα κράτος που για περίπου 7 δεκαετίες έχει διαπράξει τα ειδεχθέστερα εγκλήματα στα αραβικά εδάφη. Ύστερα από την επίθεση των Παλαιστίνιων στις 7 Οκτωβρίου που έφερε ξανά στο προσκήνιο την συστηματική καταπίεση που δέχεται αυτός ο λαός, η Ισραηλινή κυβέρνηση με την καθοδήγηση των Η.Π.Α και συμμάχους τα κράτη της Ε.Ε απαντά με πλήρη στρατιωτική επιχείρηση. Από τότε μέχρι και σήμερα η κατάσταση παραμένει έκρυθμη, καθώς συντελείται μια μαζική εθνοκάθαρση και μία εν εξελίξει Nakba που ούτως ή άλλως διεξάγεται στην περιοχή τα τελευταία 75+ χρόνια. Είναι άξιο αναφοράς πως ο εβραϊκός λαός που έχοντας για χρόνια βιώσει αποκλεισμούς, ολοκαυτώματα, τις φρικαλεότητες του πολέμου, για χάριν των μεγάλων συμφερόντων είναι έτοιμος να εξαπολύσει αυτή τη φορά ο ίδιος μια εθνοκάθαρση απέναντι σε έναν άλλο λαό. Αλλά αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο του εθνικισμού: αυτού στο όνομα του οποίου διαπράττονταν και θα διαπράττονται οι μεγαλύτερες θηριωδίες.

Το ελληνικό κράτος φυσικά δεν μένει αμέτοχο στην γενοκτονία που εξελίσσεται τους τελευταίους μήνες. Πλήρως εναρμονισμένο στις επιταγές του ΝΑΤΟ και του Ισραήλ, στηρίζει υλικά και ηθικά τις επιχειρήσεις, ασκώντας προπαγάνδα ενάντια στους “τρομοκράτες της Χαμάς” και μιλώντας για δικαίωμα στην αυτοάμυνα του Ισραήλ.Το στρατόπεδο στην Λάρισα χρησιμοποιείται ως κέντρο επιχειρήσεων κατά των ανταρτών Χουθι στην ερυθρά θάλασσα ενώ έχει ήδη σταλεί ελληνική φρεγάτα ( Ύδρα ) που επιχειρεί εναντίον των Χουθι. Το ελληνικό κράτος είναι συνένοχο στην καταστροφή υποδομών υγείας και παιδείας, στις μαζικές δολοφονίες, στην συνεχόμενη προσπάθεια αφανισμού του παλαιστινιακού λαού και πως να μην ήταν άλλωστε μιας και η συνεργασία του με το κράτος του Ισραήλ είναι διαχρονική. Από το Κοινό Σχέδιο Δράσης των ένοπλων δυνάμεων Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ μέχρι τις επενδύσεις στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης των πολεμικών βιομηχανιών το ελληνικό κράτος είναι ΣΥΝΕΝΟΧΟ!

Μετά απο 7 μήνες που το Ισραήλ δεν έχει σταματήσει να σφυροκοπά η αντίσταση του Παλαιστινιακού λαού είναι παρούσα να μας θυμίζει πως τίποτα δεν έχει τελειώσει. Το πολύμορφο κύμα αλληλεγγύης που ξεσπά σε κάθε γωνιά του πλανήτη είναι πιο αναγκαίο από ποτέ. Από τις αντιπολεμικές καταλήψεις σε δεκάδες πανεπιστήμια σε Ευρώπη και Αμερική μέχρι τις επιθετικές ενέργειες σε επιχειρήσεις και δομές Ισραηλινών συμφερόντων ήρθε η στιγμή να βγούμε μαχητικά στους δρόμους και να μεταφέρουμε τον πόλεμο αυτό μέσα στις μητροπόλεις των δυτικών κρατών που συμμετέχουν σε αυτή την γενοκτονία. Με διεθνιστική αλληλεγγύη και παίρνοντας θέση μάχης στον κοινωνικό πόλεμο που μαίνεται θα φωνάζουμε μέχρι τέλους ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ / ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ

ΤΕΤΑΡΤΗ 15/5 19:00 ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΜΕΡΙΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΩΣ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ


15 Μαίου 1948, η Νάκμπα(=”καταστροφή”), ιδρυτική πράξη του νεοσύστατου κράτους του Ισραήλ είναι η αφετηρία της κυριαρχίας του Ισραηλινού κράτους στην περιοχή της Παλαιστίνης μέχρι και σήμερα. Εκμεταλλευόμενες τα φρονήματα των χρόνια καταπιεσμένων και κυνηγημένων Εβραίων, οι δυνάμεις της Δύσης πυροδότησαν εντέχνως ένα εθνικιστικό αίσθημα στον Εβραϊκό λαό και τον έστειλαν να ανακτήσει μια “χαμένη πατρίδα”, χρησιμοποιώντας τον έτσι ως μέσο επιβολής και ελέγχου στη Μέση Ανατολή. Με την έναρξη της Νάκμπα, 700.000 παλαιστίνιοι εκτοπίζονται βίαια από εκατοντάδες πόλεις και χωριά με μαζικές σφαγές, βασανισμούς, πλήρη στέρηση βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών όπως και βασικών αγαθών επιβίωσης. Η εξόντωση του παλαιστινιακού λαού όμως φαίνεται να συνεχίζει μέχρι και σήμερα, 76 χρόνια μετά. Ήδη εκατομμύρια παλαιστίνιοι ζουν στην προσφυγιά ενώ όσοι παραμένουν στις περιοχές της Γάζας και της Δυτικής Όχθης μέχρι και σήμερα βιώνουν την απόλυτη κόλαση στη μεγαλύτερη ανοιχτή φυλακή του κόσμου. Εδώ και 7 μήνες συντελείται εκ νέου μια επιχείρηση εθνοκάθαρσης από το Ισραηλινό Κράτος, υποβοηθούμενη από τις δυνάμεις της Δύσης. Από τον Οκτώβρη του 2023 με το αφήγημα της “αντεπίθεσης” έχουν βομβαρδιστεί εκατοντάδες κτήρια σε Γάζα και Δυτική Όχθη, ανάμεσά τους αμέτρητα σχολεία και νοσοκομεία, με τουλάχιστον 35.000 παλαιστίνιους νεκρούς- απ΄τους οποίους τα 15.000 είναι παιδιά- και 78.700 τουλάχιστον τραυματίες.

Η τελευταία πράξη επιβολής του Ισραήλ πραγματοποιήθηκε στις 7 Μαϊου στο νότιο τμήμα του συνόρου Αιγύπτου – Γάζας, στην περιοχή της Ράφα, στην οποία οι Παλαιστίνιοι οδηγήθηκαν έπειτα από εντολές ότι εκεί δήθεν θα παραμείνουν ασφαλείς. Η περιοχή της Ράφα αποτελούσε σημείο ζωτικής σημασίας για τον Παλαιστινιακό λαό, καθώς ήταν η μόνη διέξοδός τους αλλά και η μόνη είσοδος ανθρωπιστικής και ιατρικής βοήθειας, καθώς και είσοδος βασικών αγαθών επιβίωσης. Ωστόσο, αυτή η οδηγία “σωτηρίας” του εκτοπισμένου πληθυσμού αποδείχτηκε άλλη μια παγίδα θανάτου, αφού ο Ισραηλινός στρατός απέκλεισε κάθε διέξοδο από την περιοχή και ξεκίνησε να τη βομβαρδίζει, μια έκταση 64 τ. χιλιομέτρων στην οποία αυτή τη στιγμή βρίσκονται 1,5 εκατομμύριο κατατρεγμένοι Παλαιστίνιοι.

Όπως γίνεται αντιληπτό από το ιστορικό πλαίσιο, η πολιτική που ακολουθεί το κράτος του Ισραήλ όλες αυτές τις δεκαετίες που ακολούθησαν τον βίαιο διωγμό των Παλαιστινίων, εντάσσεται στη λογική της δόμησης ενός κράτους-έθνους, ενός αμιγώς εβραϊκού κράτους, στο οποίο οι διαφορετικής εθνότητας, θρησκείας και κουλτούρας Παλαιστίνιες δεν χωράνε. Η δική μας θέση είναι πάντα μαζί με τον αντιστεκόμενο λαό της Παλαιστίνης, με τον αγώνα του για αυτοδιάθεση, για μία ανθρώπινη ζωή και υπόσταση στη γη όπου δραστηριοποιείται επί αιώνες. Η δική μας θέση, ωστόσο, σίγουρα δεν βρίσκεται δίπλα σε δολοφονικές πολιτικές που ξεκληρίζουν γενιές με το πρόσχημα της υπεράσπισης της αυτοκυριαρχίας του κράτους και της άμυνας απέναντι σε τρομοκρατικές απειλές. Ούτε βρίσκεται δίπλα σε καθεστωτικά ΜΜΕ που προπαγανδίζουν τα αφηγήματα των δυτικών κρατών περί “ισλαμικού κινδύνου”, “αντισημιτισμού” και καπελώνουν έναν ολόκληρο αγώνα για επιβίωση. Για μας, ωστόσο, τα παραπάνω δεν νομιμοποιούν τις πρακτικές εκ μέρους φονταμενταλιστικών οργανώσεων, ούτε και την εθνικιστική προσέγγιση στη βάση αυτών. Για μας η ελευθερία, η αυτοδιάθεση και αυτονομία των Παλαιστινίων γυναικών, των αλλόθρησκων και των μειονοτήτων έχει την ίδια βαρύτητα.

Η επιχείρηση αφανισμού του Παλαιστινιακού λαού αποτελεί ένα ξεκάθαρο μέσο εδραίωσης της επεκτατικής κυριαρχίας της Δύσης στη Μέση Ανατολή, με ΝΑΤΟ και Ε.Ε. να στηρίζουν έμπρακτα με πολεμικό εξοπλισμό το συμμαχικό κράτος του Ισραήλ. Σε αντίστοιχο μοτίβο με το Ισραήλ, τα υπόλοιπα κράτη (γειτονικά και μη) στην καλύτερη αδιαφορούν και στη χειρότερη υποδαυλίζουν τη γενοκτονία που εκτυλίσσεται, χωρίς να υπάρχει διάθεση για ανθρωπιστική βοήθεια υπέρ των αμάχων. Η βαρύτητα όσον αφορά την εξωτερική τους πολιτική πέφτει στην εξασφάλιση των ιδίων συμφερόντων, στην οχύρωση των συνόρων τους απέναντι σε ενδεχόμενα προσφυγικά ρεύματα που θα απειλήσουν τα “κυριαρχικά τους δικαιώματα” και την “πληθυσμιακή τους συνοχή”. Η συμμετοχή του Ελληνικού κράτους ως κράτος πλήρως ευθυγραμμισμένο με την πολιτική των ΗΠΑ, και φυσικά έχοντας κοινά οικονομικά συμφέροντα με το κράτος του Ισραήλ, δεν αποτελεί εξαίρεση καθώς οι αμερικάνικες στρατιωτικές βάσεις στη χώρα βρίσκονται σε εγρήγορση και ήδη πλοία του ελληνικού πολεμικού ναυτικού είναι παρόντα στην Μέση Ανατολή. Η Ελλάδα, μέσω των διμερών συμφωνιών που έχει υπογράψει με το Ισραήλ σε θέματα στρατιωτικής έρευνας (πολλές από αυτές μέσω του ΑΠΘ), εξοπλισμού, ενέργειας, καθίσταται άμεσα ενδιαφερόμενη καθώς τα εκατέρωθεν συμφέροντα επηρεάζονται άμεσα από την έκβαση του παλαιστινιακού.

Τον τελευταίο καιρό, παρατηρούμε ένα διεθνές κύμα αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, με μαζικές πορείες και καταλήψεις πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Ειδικότερα στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ, οι αγωνιζόμενοι/ες φοιτητές/τριες αντιμετωπίζουν τη σκληρή καταστολή του κρατικού μηχανισμού, με χιλιάδες συλλήψεις φοιτητ(ρι)ών, διδακτικού προσωπικού και αλληλέγγυου κόσμου. Αντίστοιχα και στην Ελλάδα, οι μπάτσοι καταπνίγουν τις εκδηλώσεις και τις δράσεις αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό λαό, με το πιο πρόσφατο παράδειγμα να είναι η εκκένωση και οι 28 συλλήψεις φοιτητ(ρι)ών στην κατάληψη της Νομικής στο ΕΚΠΑ.

Για εμας είναι υποχρέωση να μπλοκάρουμε τη στρατιωτική συμμετοχή του ελληνικού κράτους που στο παρόν συμμετέχει ενεργά στη γενοκτονία ολόκληρου λαού. Είναι υποχρέωση μας να σταθούμε αλληλέγγυοι σε κάθε παλαιστίνιο/α πρόσφυγα/ισσα και στον εκάστοτε καταπιεσμένο πληθυσμό, απέναντι σε κάθε βάναυση πολιτική κυριαρχίας των επιτιθέμενων κρατών-εθνών και των συμφερόντων τους.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ/ΟΥΣ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΕΚΔΙΩΓΜΕΝΕΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΕΣ/ΟΥΣ

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Σχολείο


Ενάντια στη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού από το κράτος του Ισραήλ

15 Μάη 1948 – 15 Μάη 2024 | 76 χρόνια Νάκμπα

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Καλούμε όλο τον κόσμο, τους εργαζόμενους, τους φοιτητές, και όλους τους αλληλέγγυους. Να μη μείνουμε άπραγοι μπροστά σε μια νέα γενοκτονία που αυτή τη στιγμη συμπράττεται στη Παλαιστίνη.

Τοπικός Συντονισμός Θεσσαλονίκης Α.Π.Ο./Ο. Σ.


ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 15/05 – 19.00, στο Άγαλμα Βενιζέλου

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Μετρώντας πάνω από 200 μέρες πολέμου με πάνω από 34 χιλιαδες νεκρούς εκ των όποιων τα δύο τρίτα είναι άμαχος πληθυσμός και παιδιά, το Ισραήλ βαφτίζει τον λαό που σφάζει τρομοκράτη ενώ με την βοήθεια και την συνεργασία του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και όλων των υπολοίπων δυτικών χωρών, συμπεριλαμβανομένου και της Ελλάδας , οδηγούν στην γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού. Μια γενοκτονία την οποία η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει άμεσα, καθώς, πέρα από την αισχρή προπαγάνδα, επιλέγει την ενεργή στήριξη των εγκλημάτων του κράτους του Ισραήλ ενάντια στον λαό της Παλαιστίνης, στέλνοντας μάλιστα φρεγάτες στο πλευρό αμερικανικών αεροπλανοφόρων και πολεμικών πλοίων.

Όσο περνάν οι μέρες το Ισραήλ χρησιμοποιεί όλο και πιο βίαιες τακτικές. Από τα 36 νοσοκομεία της Γάζα τα 25 έχουν καταστραφεί ολοσχερώς και τα υπόλοιπα 11 έχουν χτυπηθεί και λειτουργούν μερικώς. Τα 12 Πανεπιστήμια της Γάζας εκτινάχθηκαν εκ θεμελίων, 170 άνθρωποι του ΟΗΕ δολοφονήθηκαν και 112 δημοσιογράφοι έχουν δολοφονηθεί και τραυματιστεί, ενώ 25 έχουν συλληφθεί.

Τις τελευταίες μέρες ο ισραηλινός στρατός, στα πλαίσια της εισβολής που πραγματοποιείται στη Γάζα, επιχειρεί να εισβάλει στη Ράφα, στο νοτιότερο σημείο της Λωρίδας της Γάζας, όπου 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι έχουν αναζητήσει καταφύγιο είτε σε σκηνές ή είτε στα ερείπια, προκειμένου να αποφύγουν τους ανελέητους βομβαρδισμούς και τις αιματηρές επιχειρήσεις του Ισραηλινού στρατού. Παράλληλα, εκτός του ότι οι νεκροί ξεπερνούν τους 30 χιλιάδες, μέσα στα χαλάσματα υπάρχουν πάρα πολλοί αγνοούμενοι που βρίσκουν φρικτό θάνατο κάθε μέρα από τις κακουχίες και συχνά από τον προελαύνων Ισραηλινό στρατό.
Ο παλαιστινιακός πληθυσμός βρίσκεται στο έλεος των ανήλεων εχθρών του και στέκεται πλέον ανήμπορος μπροστά στην πανίσχυρη πολεμική μηχανή του Ισραήλ. Σε διεθνές επίπεδο η ανθρωπιστική βοήθεια απέναντι στον άμαχο πληθυσμό της Παλαιστίνης είναι ισχνή ως και μηδαμινή, μιας που το δυτικό ιμπεριαλιστικό σύμπλεγμα – στο οποίο έχει προσδεθεί και η Ελλάδα – όχι απλά σωπαίνει μπροστά στην γενοκτονία που διαπράττει το Ισραήλ, εν αντιθέσει στηρίζει πιστά την προσπάθεια του να συνθλίψει ολοκληρωτικά την Γάζα.

Έτσι μέσα σε αυτή την συγκυρία είναι εύκολο να καταλάβουμε το πραγματικό γενοκτονικό κίνητρο της επιχείρησης στη Ράφα, το τελευταίο αποκούμπι του παλαιστινιακού ανυπεράσπιστου άμαχου πληθυσμού, που ζει σε άθλιες συνθήκες σε απέραντους καταυλισμούς μαστιζόμενος από την πείνα και τις αρρώστιες. Συν τοις άλλοις οι οποιεσδήποτε προσπάθειες για εκεχειρία πέφτουν στο κενό με το Ισραήλ να αρνείται πεισματικά να τελειώσει όλο αυτό, κάνοντας πιο έκθαμβες τις εθνοκαθαρτικές του προθέσεις.

Παρόλα αυτά εδώ και ένα μήνα σχεδόν με αφετηρία το πανεπιστήμιο Κολούμπια έχει ξεσπάσει ένα τεράστιο πρωτοφανή αντιπολεμικό κίνημα με συνελεύσεις και καταλήψεις που έχει εξαπλωθεί σε ολόκληρη την υφήλιο με τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Τα αιτήματα είναι τα αυτονόητα: εκεχειρία, όχι στην έρευνα για τον πόλεμο και απεμπλοκή από αυτόν, παίρνοντας ξεκάθαρα μέρος στο πλευρό του αγώνα του παλαιστινιακού λαού για ειρήνη, ελευθερία και αξιοπρέπεια. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο δεν λείπει και η κρατική καταστολή, όπου τα καθεστώτα προσπαθούν μανιωδώς να κατευνάσουν τα κινήματα με αστυνομική βία και τρομοκρατία, συλλήψεις και απειλές, όμως βρίσκει απέναντί του διάχυτο το στοιχείο της αντιβίας με οδοφράγματα και συγκρούσεις – κάτι που δεν μας εκπλήσσει καθόλου, σημειώνοντας μάλιστα αρκετές επιτυχίες.

Όλα τα παραπάνω καταδεικνύουν πως με αφετηρία την πανεπιστημιακή κοινότητα αγώνα τα επαναστατικά προτάγματα μπορούν να βρουν έδαφος, να καρποφορήσουν και να διαχυθούν σε παγκόσμια κλίμακα. Οι μαζικοί και ανυποχώρητοι αγώνες που εκκινεί η φοιτητική κοινότητα σε διεθνές επίπεδο, είναι η ολοκληρωτική απάντηση απέναντι όχι μόνο στην θανατοπολιτική που διαπράττει το Ισραήλ, αλλά συνολικά απέναντι σε κάθε κράτος που συναινεί και στηρίζει έμπρακτα την γενοκτονία του παλαιστινιακού πληθυσμού.

Οι συνθήκες λοιπόν επιβάλλουν την δράση μας και την αλληλεγγύη μας, την δέσμευσή μας για κλιμάκωση στο όνομα της απελευθέρωσης των Παλαιστινίων και του αγώνα παγκοσμίως ενάντια στην αποικιοκρατία και τον ιμπεριαλισμό. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες με τις μαζικές αντιπολεμικές κινητοποιήσεις των φοιτητών παγκοσμίως . Με κινητήριο μοχλό το ριζοσπαστικό κύμα καταλήψεων και διαδηλώσεων που έχει ξεσπάσει σε παγκόσμιο βαθμό, οφείλουμε και εδώ να θέσουμε τα εναρκτήρια θεμέλια ενός μαζικού αγώνα με στόχο την άμεση απεμπλοκή της ελληνικής πολεμικής μηχανής και πρόταγμα την ολική απελευθέρωση των λαών από εθνικό- κρατικά συμφέροντα, θρησκευτικούς φανατισμούς και ρατσιστικές μισαλλοδοξίες. Μέχρι να δομήσουμε έναν κόσμο που θα μας χωράει όλους, μέχρι την ολική κοινωνική απελευθέρωση.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΠΡΑΤΤΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΡΗΝΗ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Αναρχική Συνέλευση Φοιτητ(ρι)ών Quieta Movere.


Με αφορμή την επέτειο της Νάκμπα του 1948, βγαίνουμε στον δρόμο και φωνάζουμε με όλη μας τη δύναμη για μια ελεύθερη Παλαιστίνη, για άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, για τερματισμό της γενοκτονίας του Παλαιστινιακού λαού!


Σωματεία που καλούν στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό την Τετάρτη 15 Μάη:
Γ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
Ζ’ ΣΕΠΕ Θεσσαλονίκης
Σωματείο Βιβλίου Χάρτου

Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης

Το Σωματείο Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Θεσσαλονίκης καλεί σε διαδήλωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό την Τετάρτη 15 Μάη στις 7μμ στο άγαλμα Βενιζέλου, στηρίζει την ολονυκτία διαμαρτυρίας στον Λευκό Πύργο την Δευτέρα 13/5 στις 8μμ και όλες τις δράσεις φοιτητικών συλλόγων για να σταματήσει η συνεργασία πανεπιστημιακών ιδρυμάτων με το κράτος του Ισραήλ.
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΣΦΑΓΗ ΚΑΙ ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ
ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Στις 15 Μάη συμπληρώνονται 76 χρόνια από τη «Νάκμπα», την Παλαιστινιακή Καταστροφή το 1948, όπου ο στρατός του Ισραήλ κατέστρεψε περισσότερα από 500 χωριά, οδηγώντας στην προσφυγιά πάνω από 700.000 Παλαιστίνιους. Η Νάκμπα συνεχίζεται μέχρι και σήμερα με τη συνεχιζόμενη κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών, τους εκτοπισμούς εκατομμυρίων προσφύγων, το καθεστώς στέρησης ακόμα και των πιο βασικών ανθρώπινων δικαιωμάτων για τον λαό της Γάζας και της Δυτικής Όχθης. Τους τελευταίους 6 μήνες το κράτος του Ισραήλ με τις πλάτες των ΗΠΑ-ΕΕ επιχειρεί να ολοκληρώσει τη Νάκμπα, διαπράττοντας ενέργειες που μπορεί να χαρακτηριστούν ως γενοκτονία, όπως αναγνωρίζει και το Διεθνές Δικαστήριο του ΟΗΕ.
Αυτή η σφαγή θα σταματήσει αν το διεθνές κύμα αλληλεγγύης δυναμώσει στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματα του παλαιστινιακού λαού για ελευθερία. Τον δρόμο δείχνουν οι κινητοποιήσεις των φοιτητών των αμερικανικών πανεπιστημίων, οι οποίες παρά την καταστολή των αρχών συνεχίζονται και εξαπλώνονται σε όλο τον πλανήτη. Το κίνημα αυτό δεν στέκεται μόνο στην αλληλεγγύη αλλά αποκαλύπτει και την συνενοχή κυβερνήσεων κάθε χώρας, της πολεμικής βιομηχανίας, εταιρειών και ιδρυμάτων που κερδοσκοπούν με το αίμα χιλιάδων νεκρών παιδιών.
Οι μαζικές διαδηλώσεις ενάντια στη σφαγή στη Γάζα, συνδέονται με τους αγώνες εργαζομένων και φοιτητών σε κάθε χώρα, με τις διεκδικήσεις για ειρήνη, δουλειά, παιδεία, υγεία. Όλα αυτά θυσιάζονται στο βωμό των εξοπλισμών και της “οικονομίας πολέμου” που επιβάλλεται σε κάθε χώρα υπό την απειλή εξάπλωσης των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Μέση Ανατολή, την Ουκρανία και άλλα σημεία του πλανήτη. “Για τ’ αφέντη το φαΐ, σκοτώνονται οι λαοί” και ο μόνος τρόπος να αλλάξει αυτό είναι να σηκωθεί ένα ακόμα πιο μαζικό και ισχυρό κίνημα των λαών.
Εχθροί μας είναι οι κυβερνήσεις και τα συμφέροντα που εξυπηρετούν και όχι οι λαοί. Η κυβέρνηση της ΝΔ συμμετέχει στον πόλεμο στη Γάζα στο πλευρό των ΗΠΑ-Ισραήλ. Συνεχίζει την προκλητική συμμαχία με ένα κράτος που διώκεται για γενοκτονία, ενώ παράλληλα μετατρέπει την χώρα σε ορμητήριο του ΝΑΤΟ και των Ισραηλινών και στηρίζει ενεργά την επικίνδυνη εμπλοκή στην Ερυθρά Θάλασσα με την αποστολή πλοίων κάτω από την ηγεσία και των ΗΠΑ και της ΕΕ. Να μπει τέλος σε κάθε εμπλοκή και συνεργασία.
Μοιραζόμαστε τα δίκαια αιτήματα του παλαιστινιακού λαού και τις διεκδικήσεις των φοιτητών στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη:
-ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΚΑΘΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΗ ΓΑΖΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΡΑΦΑ
-ΝΑ ΔΙΑΚΟΠΕΙ ΤΩΡΑ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ, ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΑΣΚΟΥΝ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ
– ΕΞΩ ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΗΠΑ – ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ
-ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΥΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ, ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΜΑΗ, 7μ.μ., ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Το Δ.Σ. του Ζ’ Σ.Ε.Π.Ε. Θεσσαλονίκης στηρίζει και καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στην κινητοποίηση που οργανώνεται από σωματεία και φορείς την Τετάρτη 15 Μάη 7 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου με αφορμή τη Νάκμπα ( Καταστροφή ) την επέτειο του μαζικού εκτοπισμού 700.000 Παλαιστινίων στις 15 Μάη του 1948.

Καλούμε ταυτόχρονα  την ελληνική κυβέρνηση κι όλα τα πολιτικά κόμματα να απαιτήσουν : 

– ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ ΑΜΕΣΑ. 

– ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Το Δ.Σ. του Ζ΄ Σ.Ε.Π.Ε. Θεσ/νίκης 


Γ’ ΕΛΜΕ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ

ΆΜΕΣΗ ΚΑΤΑΠΑΥΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΡΑΦΑ – ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΖΑ

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗ ΣΦΑΓΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

ΤΕΤΑΡΤΗ, 15 ΜΑΗ :ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ

7ΜΜ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.

 Στις 15 Μάη συμπληρώνονται 76 χρόνια από τη «Νάκμπα», την  Παλαιστινιακή Καταστροφή το 1948, όπου ο στρατός του Ισραήλ κατέστρεψε περισσότερα από 500 χωριά, οδηγώντας  στην προσφυγιά πάνω από 700.000 Παλαιστίνιους. Η Νάκμπα συνεχίζεται μέχρι και σήμερα με τη συνεχιζόμενη κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών, τους εκτοπισμούς εκατομμυρίων προσφύγων, το καθεστώς στέρησης ακόμα και των πιο βασικών ανθρώπινων δικαιωμάτων για τον λαό της Γάζας και της Δυτικής Όχθης. Τα εγκλήματα του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ δεν έχουν τέλος.Τους τελευταίους 6 μήνες το κράτος του Ισραήλ με τις πλάτες των ΗΠΑ-ΕΕ επιχειρεί να ολοκληρώσει τη Νάκμπα, διαπράττοντας μια πραγματική γενοκτονία, όπως αναγνωρίζει και το Διεθνές Δικαστήριο του ΟΗΕ.

Οι καθημερινοί βομβαρδισμοί στην πολύπαθη Ράφα, όπου παραμένουν εγκλωβισμένοι πάνω από 1,4 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι που οδηγήθηκαν  εκεί από το Ισραήλ, ως δήθεν ασφαλή περιοχή και το κλείσιμο στο ΚερέμΣαλόμ που «σφραγίζει» και διακόπτει κάθε πέρασμα για την ανθρωπιστική βοήθεια προς τους εγκλωβισμένους αμάχους προκαλούν νέες εκατόμβες  νεκρών και προετοιμάζουν συνειδητά από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ την ολοκληρωτική γενοκτονία του λαού των Παλαιστίνιων με το λιμό, τις ασθένειες, την καταστροφή των υποδομών, τις βόμβες και τον πόλεμο εναντίον αμάχων.

Το κράτος – δολοφόνος του Ισραήλ αποθρασύνεται στην πολιτική μαζικής εξόντωσης των Παλαιστινίων από τον ιμπεριαλισμό, τα μεγάλα καπιταλιστικά- γεωστρατηγικά του συμφέροντα στην περιοχή. Είναι συνένοχοι οι ΗΠΑ, η ΕΕ, η ελληνική κυβέρνηση και πολλά αραβικά κράτη που δικαιολογούν και συνδράμουν στην γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού με έμπρακτη πολιτική, διπλωματική, οικονομική και στρατιωτική βοήθεια στο Ισραήλ. Χωρίς την βοήθεια όλων αυτών, το Ισραήλ δεν θα μπορούσε να πραγματοποιήσει αυτό το τερατώδες έγκλημα κατά των Παλαιστινίων.

Τη συμμετοχή – στήριξη της εμπλοκής της χώρας μας  την πληρώνει ο λαός με τις τεράστιες δαπάνες για εξοπλισμούς καθώς και το κόστος των πολεμικών αποστολών έξω από τα σύνορα – μισό εκατομμύριο την ημέρα είναι το κόστος μόνο για τη φρεγάτα «Ύδρα» στην Ερυθρά Θάλασσα ενώ η ένταση μεγαλώνει τον κίνδυνο της επέκτασης του πολέμου.

Απέναντι στην ισραηλινή βαρβαρότητα και τα φρικιαστικά εγκλήματα που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας καθημερινά, οι λαοί οικοδομούν σε διεθνές επίπεδο ένα πανίσχυρο μέτωπο αλληλεγγύης στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού. Χιλιάδες κινητοποιήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο  καταγγέλλουν την σφαγή και το αιματοκύλισμα στην Γάζα.

Αυτή η γενοκτονία θα σταματήσει , αν το διεθνές κύμα αλληλεγγύης δυναμώσει στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματα του παλαιστινιακού λαού για ελευθερία. Το δρόμο δείχνουν οι κινητοποιήσεις των φοιτητών  των αμερικανικών πανεπιστημίων, οι οποίες παρά την καταστολή των αρχών συνεχίζονται και   εξαπλώνονται σε όλο τον πλανήτη. Φοιτητές, νέοι και νέες έχουν προχωρήσει σε καταλήψεις πανεπιστημιακών ιδρυμάτων στις Η.Π.Α, την Ευρώπη, τη Βραζιλία, την Αυστραλία σε διαδηλώσεις και συγκρούσεις. Απέναντί τους έχουν κυβερνήσεις, τις διοικήσεις των πανεπιστημίων, τεράστια οικονομικά συμφέροντα που υποστηρίζουν το κράτος του Ισραήλ, δυνάμεις καταστολής και ακροδεξιές ομάδες που υποστηρίζουν τη σφαγή στην Παλαιστίνη.Το κίνημα αυτό δεν ζητά μόνο τερματισμό της γενοκτονίας των Παλαιστινίων και της παροχής αμερικανικών οπλικών συστημάτων, αλλά  αποκαλύπτει και  την   συνενοχή κυβερνήσεων κάθε χώρας, της πολεμικής βιομηχανίας, εταιρειών και ιδρυμάτων που κερδοσκοπούν με το αίμα χιλιάδων νεκρών παιδιών. Στον πυρήνα των αιτημάτων του βρίσκεται η διακοπή κάθε συνεργασίας με ισραηλινά πανεπιστήμια που εδώ και δεκαετίες στηρίζουν έμπρακτα τη στρατιωτική κατοχή και το καθεστώς απαρτχάιντ.

Οι μαζικές διαδηλώσεις ενάντια στη σφαγή στη Γάζα, συνδέονται με τους αγώνες εργαζομένων και φοιτητών σε κάθε χώρα, με τις διεκδικήσεις για ειρήνη, δουλειά, παιδεία, υγεία. Όλα αυτά θυσιάζονται στο βωμό των εξοπλισμών και της “οικονομίας πολέμου” που επιβάλλεται σε κάθε χώρα υπό την απειλή εξάπλωσης των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Μέση Ανατολή, την Ουκρανία και άλλα σημεία του πλανήτη. “Για τ’ αφέντη το φαΐ, σκοτώνονται οι λαοί” και ο μόνος τρόπος να αλλάξει αυτό είναι να σηκωθεί ένα ακόμα πιο μαζικό και ισχυρό κίνημα των λαών.

Εχθροί μας είναι οι κυβερνήσεις και τα συμφέροντα που εξυπηρετούν και όχι οι λαοί. Η κυβέρνηση της ΝΔ συμμετέχει στον πόλεμο στη Γάζα στο πλευρό των ΗΠΑ-Ισραήλ. Συνεχίζει την προκλητική συμμαχία με ένα κράτος που διώκεται για γενοκτονία, ενώ παράλληλα μετατρέπει την χώρα σε ορμητήριο του ΝΑΤΟ και των Ισραηλινών και στηρίζει ενεργά  την επικίνδυνη εμπλοκή στην Ερυθρά Θάλασσα με την αποστολή πλοίων κάτω από την ηγεσία και των ΗΠΑ και της ΕΕ. Να μπει τέλος σε κάθε εμπλοκή και συνεργασία.

Ενώνουμε τη φωνή μας και τη δράση μας με τους λαούς σε όλο τον κόσμο και τις συγκλονιστικές φοιτητικές κινητοποιήσεις – καταλήψεις που εξελίσσονται, παρά τον αυταρχισμό και την βίαιη καταστολή των κυβερνήσεων ανά τον κόσμο. Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό .

Μοιραζόμαστε τα δίκαια αιτήματα του παλαιστινιακού λαού και τις διεκδικήσεις των φοιτητών στις ΗΠΑ:

-ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΚΑΘΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΗ ΓΑΖΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΡΑΦΑ

ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΤΑ ΙΣΡΑΗΛΙΝΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ.

-ΝΑ ΔΙΑΚΟΠΕΙ ΤΩΡΑ  ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ, ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΑΣΚΟΥΝ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ

– ΕΞΩ ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΗΠΑ – ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ – ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ

– ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΠΙΣΩ Η ΦΡΕΓΑΤΑ ΎΔΡΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΒΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.

ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ/ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ.

– ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ! ΕΝΙΑΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ


Ε’ ΕΛΜΕ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ

Κάτω τα χέρια από τη Ράφα – Κάτω τα χέρια από τη Γάζα

Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό Λαό –  ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ : Τετάρτη 15/5 – μέρα επετείου της δολοφονικής επιχείρησης στη Νάκμπα –  στις 7μμ στο άγαλμα Βενιζέλου

Στις 15 Μάη συμπληρώνονται 76 χρόνια από τη «Νάκμπα», την  Παλαιστινιακή Καταστροφή το 1948, όπου ο στρατός του Ισραήλ κατέστρεψε περισσότερα από 500 χωριά, οδηγώντας  στην προσφυγιά πάνω από 700.000 Παλαιστίνιους. Η Νάκμπα συνεχίζεται μέχρι και σήμερα με τη συνεχιζόμενη κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών, τους εκτοπισμούς εκατομμυρίων προσφύγων, το καθεστώς στέρησης ακόμα και των πιο βασικών ανθρώπινων δικαιωμάτων για τον λαό της Γάζας και της Δυτικής Όχθης.

Τους τελευταίους 6 μήνες το κράτος του Ισραήλ με τις πλάτες των ΗΠΑ-ΕΕ επιχειρεί να ολοκληρώσει τη Νάκμπα, διαπράττοντας μια πραγματική γενοκτονία, όπως αναγνωρίζει και το Διεθνές Δικαστήριο του ΟΗΕ.

Τα εγκλήματα του κράτους – δολοφόνου του Ισραήλ δεν έχουν τέλος. Η κλιμάκωση της επίθεσής τους κατά του ηρωικού παλαιστινιακού λαού στην Γάζα από 7/10  με την έναρξη της επίθεσης στη Ράφα, οδηγεί σε δραματικές εξελίξεις.

Οι καθημερινοί βομβαρδισμοί στην πολύπαθη Ράφα όπου παραμένουν εγκλωβισμένοι πάνω από 1,4 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι που οδηγήθηκαν  εκεί από το Ισραήλ, ως δήθεν ασφαλή περιοχή και το κλείσιμο στο Κερέμ  Σαλόμ που «σφραγίζει» και διακόπτει κάθε πέρασμα για την ανθρωπιστική βοήθεια προς τους εγκλωβισμένους αμάχους, προκαλούν νέες εκατόμβες  νεκρών και προετοιμάζουν συνειδητά από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ την ολοκληρωτική γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού με το λιμό, τις ασθένειες, την καταστροφή των υποδομών, τις βόμβες και τον πόλεμο εναντίον αμάχων.

Το κράτος – δολοφόνος του Ισραήλ αποθρασύνεται στην πολιτική μαζικής εξόντωσης των Παλαιστινίων από τον ιμπεριαλισμό, τα μεγάλα καπιταλιστικά- γεωστρατηγικά του συμφέροντα στην περιοχή. Είναι συνένοχοι οι ΗΠΑ, η ΕΕ, η ελληνική κυβέρνηση και πολλά αραβικά κράτη που δικαιολογούν και συνδράμουν στην γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού με έμπρακτη πολιτική, διπλωματική, οικονομική και στρατιωτική βοήθεια στο Ισραήλ.

Η κυβέρνηση της ΝΔ συμμετέχει στον πόλεμο στη Γάζα στο πλευρό των ΗΠΑ-Ισραήλ. Συνεχίζει την προκλητική συμμαχία με ένα κράτος που διώκεται για γενοκτονία, ενώ παράλληλα μετατρέπει την χώρα σε ορμητήριο του ΝΑΤΟ και των Ισραηλινών και στηρίζει ενεργά  την επικίνδυνη εμπλοκή στην Ερυθρά Θάλασσα με την αποστολή πλοίων κάτω από την ηγεσία και των ΗΠΑ και της ΕΕ. Να μπει τέλος σε κάθε εμπλοκή και συνεργασία.

Η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις συνέβαλαν στην προσέγγιση και τη δημιουργία άξονα Ελλάδας – Ισραήλ, την ενίσχυση των βάσεων και την στρατιωτική εμπλοκή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ, ΕΕ και ΝΑΤΟ. Χωρίς την βοήθεια όλων αυτών, το Ισραήλ δεν θα μπορούσε να πραγματοποιήσει αυτό το τερατώδες έγκλημα κατά των Παλαιστινίων.

Τη συμμετοχή – στήριξη της εμπλοκής της χώρας την πληρώνει ο λαός με τις τεράστιες δαπάνες για εξοπλισμούς καθώς και το κόστος των πολεμικών αποστολών έξω από τα σύνορα – μισό εκατομμύριο την ημέρα είναι το κόστος μόνο για τη φρεγάτα «Ύδρα» στην Ερυθρά Θάλασσα, ενώ η ένταση μεγαλώνει τον κίνδυνο της επέκτασης του πολέμου.

Ενώνουμε τη φωνή μας και τη δράση μας με τους λαούς σε όλο τον κόσμο και τις συγκλονιστικές φοιτητικές κινητοποιήσεις – καταλήψεις που εξελίσσονται, παρά τον αυταρχισμό και την βίαιη καταστολή των κυβερνήσεων ανά τον κόσμο. Το κίνημα αυτό δεν ζητά μόνο τερματισμό της γενοκτονίας των Παλαιστινίων και της παροχής αμερικανικών οπλικών συστημάτων, αλλά  αποκαλύπτει και  την   συνενοχή κυβερνήσεων κάθε χώρας, της πολεμικής βιομηχανίας, εταιρειών και ιδρυμάτων που κερδοσκοπούν με το αίμα χιλιάδων νεκρών παιδιών. Στον πυρήνα των αιτημάτων του βρίσκεται η διακοπή κάθε συνεργασίας με ισραηλινά πανεπιστήμια που εδώ και δεκαετίες στηρίζουν έμπρακτα τη στρατιωτική κατοχή και το καθεστώς απαρτχάιντ.

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό που μπορεί να ανατρέψει τα ιμπεριαλιστικά και σιωνιστικά σχέδια.

Απαιτούμε:

 • ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, να αποχωρήσουν τα Ισραηλινά στρατεύματα από την Λωρίδα της Γάζας και να μπει τέλος στην γενοκτονία των παλαιστινίων.
 • Να διακοπεί κάθε οικονομική, πολιτική, στρατιωτική, κατασταλτική και άλλη συνεργασία με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ. Όχι στον αντιδραστικό άξονα Ελλάδας-ΗΠΑ-Ισραήλ
 • Καμιά εμπλοκή – καμιά συμμετοχή – Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα
 • Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα Ύδρα
 • Έξω οι βάσεις του θανάτου, έξω από το ΝΑΤΟ
 • Λεφτά για παιδεία/υγεία και όχι για στρατιωτικούς εξοπλισμούς και αποστολές εκτός συνόρων.
 • Λευτεριά στην Παλαιστίνη και ενιαίο ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος, αυτοδιάθεση των λαών.

Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

καλεί σε διαδήλωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό την

Τετάρτη 15 Μάη 7μμ στο άγαλμα Βενιζέλου.

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗ ΣΦΑΓΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Στις 15 Μάη συμπληρώνονται 76 χρόνια από τη «Νάκμπα», τηνΠαλαιστινιακή Καταστροφή το 1948, όπου ο στρατός του Ισραήλ κατέστρεψε περισσότερα από 500 χωριά, οδηγώνταςστην προσφυγιά πάνω από 700.000 Παλαιστίνιους. Η Νάκμπα συνεχίζεται μέχρι και σήμερα με τη συνεχιζόμενη κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών, τους εκτοπισμούς εκατομμυρίων προσφύγων, το καθεστώς στέρησης ακόμα και των πιο βασικών ανθρώπινων δικαιωμάτων για τον λαό της Γάζας και της Δυτικής Όχθης. Τους τελευταίους 6 μήνες το κράτος του Ισραήλ με τις πλάτες των ΗΠΑ-ΕΕ επιχειρεί να ολοκληρώσει τη Νάκμπα, διαπράττοντας μια πραγματική γενοκτονία, όπως αναγνωρίζει και το Διεθνές Δικαστήριο του ΟΗΕ.

Αυτή η γενοκτονία θα σταματήσει αν το διεθνές κύμα αλληλεγγύης δυναμώσει στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματα του παλαιστινιακού λαού για ελευθερία. Τον δρόμο δείχνουν οι κινητοποιήσεις των φοιτητώντων αμερικανικών πανεπιστημίων, οι οποίες παρά την καταστολή των αρχών συνεχίζονται και εξαπλώνονται σε όλο τον πλανήτη. Το κίνημα αυτό δεν στέκεται μόνο στην αλληλεγγύη αλλάαποκαλύπτει καιτην συνενοχή κυβερνήσεων κάθε χώρας, της πολεμικής βιομηχανίας, εταιρειών και ιδρυμάτων που κερδοσκοπούν με το αίμα χιλιάδων νεκρών παιδιών.

Οι μαζικές διαδηλώσεις ενάντια στη σφαγή στη Γάζα, συνδέονται με τους αγώνες εργαζομένων και φοιτητών σε κάθε χώρα, με τις διεκδικήσεις για ειρήνη, δουλειά, παιδεία, υγεία. Όλα αυτά θυσιάζονται στο βωμό των εξοπλισμών και της “οικονομίας πολέμου” που επιβάλλεται σε κάθε χώρα υπό την απειλή εξάπλωσης των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Μέση Ανατολή, την Ουκρανία και άλλα σημεία του πλανήτη. “Για τ’ αφέντη το φαΐ, σκοτώνονται οι λαοί” και ο μόνος τρόπος να αλλάξει αυτό είναι να σηκωθεί ένα ακόμα πιο μαζικό και ισχυρό κίνημα των λαών.

Εχθροί μας είναι οι κυβερνήσεις και τα συμφέροντα που εξυπηρετούν και όχι οι λαοί. Η κυβέρνηση της ΝΔ συμμετέχει στον πόλεμο στη Γάζα στο πλευρό των ΗΠΑ-Ισραήλ. Συνεχίζει την προκλητική συμμαχία με ένα κράτος που διώκεται για γενοκτονία, ενώ παράλληλα μετατρέπει την χώρα σε ορμητήριο του ΝΑΤΟ και των Ισραηλινών και στηρίζει ενεργάτην επικίνδυνη εμπλοκή στην Ερυθρά Θάλασσα με την αποστολή πλοίων κάτω από την ηγεσία και των ΗΠΑ και της ΕΕ. Να μπει τέλος σε κάθε εμπλοκή και συνεργασία.

Ενώνουμε τη φωνή μας και τη δράση μας με τους λαούς σε όλο τον κόσμο και τις συγκλονιστικές φοιτητικές κινητοποιήσεις – καταλήψεις που εξελίσσονται και επεκτείνονται σε όλες τις χώρες, παρά τον αυταρχισμό και την βίαιη καταστολή των κυβερνήσεων ανά τον κόσμο. Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό που μπορεί να ανατρέψει τα ιμπεριαλιστικά και σιωνιστικά σχέδια. Μοιραζόμαστε τα δίκαια αιτήματα του παλαιστινιακού λαούκαι ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

-ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΚΑΘΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΗ ΓΑΖΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΡΑΦΑ

-ΝΑ ΔΙΑΚΟΠΕΙ ΤΩΡΑΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ, ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΑΣΚΟΥΝ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ

– ΕΞΩ ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΗΠΑ – ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

-ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!


Αλληλεγγύη και Λευτεριά στην ΠαλαιστίνηΜπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο που λέει "ενωτική πρωταβουλία ΜέPΑ25 ANATPENTIKH ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ OIKOVONI APITEPA Τετάρτη Αλληλεγγύη και Λευτεριά 15/5 στην Παλαιστίνη Αθήνα | 6μμ Πάρκο Ελευθερίας Θεσ/νίκη 7μμ ΙΑγάλμα Βενιζέλου SAVE SAVEGAZA GAZA 高 ロ @thecitizenraja"
👉Τετάρτη 15.5.2024, (επέτειο της Νακμπα)
‼️Η ενωτική πρωτοβουλία -ΜεΡα25/Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά στηρίζει και συμμετέχει στο κάλεσμα συλλογικοτήτων και οργανώσεων για την Αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό.
🛑Συγκεντρώσεις
👉Αθήνα 6μμ Πάρκο Ελευθερίας
👉Θεσσαλονίκη 7μμ Άγαλμα Βενιζέλου.

Κάλεσμα της Ταξικής Παρέμβασης Εργαζομένων στην έρευνα και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση , σχήματος που παρεμβαίνει στο ΣΕΡΕΤΕ – Παράρτημα Θεσσαλονίκης, στην διαδήλωση αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη, εν όψει της επετείου από τα 76 χρόνια Νάκμπα και των εξελίξεων στην Ράφα.
🇵🇸 ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΊΝΗ.
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "Πορεία Άγαλμα Βενιζέλου 15 Μάη Τετάρτη, 19:00 Η ιστορία έχει μια σωστή πλευρά Με τους Παλαιστίνιους που αγωνίζονται για την ελευθερία τους Με όσες αντιστέκονται στην κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών από TO κράτος-δολοφόνο TOU Ισραήλ και την επιχειρούμενη γενοκτονία Με τις φοιτήτριες, τους εργαζόμενους και τους μαθητές που στηρίζουν τον δίκαιο αγώνα TOU παλαιστινιακού λαού Με όσους στέκονται εμπόδιο στην έρευνα για την νατοική πολεμική μηχανή και στους συμμάχους της Με την Παλαιστίνη ως την Λευτεριά Ταξική Παρέμβαση Εργαζομένων στην έρευνα και την τριτοβάθμια εκπαίδευση σχήμα που συμμετέχει στο ΣΕΡΕΤΕ-Παράρτημα Θεσσαλονίκης ΚΑPΣΕΜΔΑΣH កាសម AN στην ρευνα ατην .... ασιοΒάθμιαι"

ΠΑΤΡΑ

76 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ (ΝΑΚΜΠΑ)

76 χρόνια κατοχής, εποικισμού, ξεριζωμού, σφαγής και εξόντωσηςpost image

76 χρόνια ο Παλαιστινιακός λαός συνεχίζει να αντιστέκεται, να εξεγείρεται και να αποτελεί αγκάθι στα σχέδια των ιμπεριαλιστών

ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΑΦΑ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ: Τετάρτη 15/5 19.00 Πλ.Γεωργίου

Αναρχική ομάδα “δυσήνιος ίππος”


ΣΕΡΕΤΕ Αχαΐας: Κάλεσμα σε συλλαλητήριο αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη. 76 χρόνια από την έναρξη της καταστροφής “Νακμπα”

Κάτω τα χέρια από τη Ράφα – Κάτω τα χέρια από τη Γάζα

Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό Λαό

Αντιπολεμική διαδήλωση την Τετάρτη 15/5 – μέρα της καταστροφής (Νάκμπα) – στις 7μμ στην πλατεία Γεωργίου

Τα εγκλήματα του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ δεν έχουν τέλος.

Η κλιμάκωση της επίθεση τους κατά του ηρωικού παλαιστινιακού λαού στην Γάζα, από της 7/10 με την έναρξη της επίθεσης στη Ράφα οδηγεί σε δραματικές εξελίξεις.

Οι καθημερινοί βομβαρδισμοί στην πολύπαθη Ράφα όπου παραμένουν εγκλωβισμένοι πάνω από 1,4 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι που οδηγήθηκαν εκεί από το Ισραήλ, ως δήθεν ασφαλή περιοχή και το κλείσιμο στο Κερέμ Σαλόμ που «σφραγίζει» και διακόπτει κάθε πέρασμα για την ανθρωπιστική βοήθεια προς τους εγκλωβισμένους αμάχους προκαλούν νέες εκατόμβες νεκρών και προετοιμάζουν συνειδητά από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ την ολοκληρωτική γενοκτονία του λαού των Παλαιστίνιων με το λιμό, τις ασθένειες, την καταστροφή των υποδομών, τις βόμβες και τον πόλεμο εναντίον αμάχων.

Το κράτος – δολοφόνος του Ισραήλ αποθρασύνεται στην πολιτική μαζικής εξόντωσης των Παλαιστινίων από τον ιμπεριαλισμό, τα μεγάλα καπιταλιστικά- γεωστρατηγικά του συμφέροντα στην περιοχή. Είναι συνένοχοι οι ΗΠΑ, η ΕΕ, η ελληνική κυβέρνηση και πολλά αραβικά κράτη που δικαιολογούν και συνδράμουν στην γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού με έμπρακτη πολιτική, διπλωματική, οικονομική και στρατιωτική βοήθεια στο Ισραήλ.

Συνολικά οι αστικές πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ που με τη σημερινή και τις προηγούμενες κυβερνήσεις συνέβαλαν στην προσέγγιση και τη δημιουργία άξονα Ελλάδας – Ισραήλ, την ενίσχυση των βάσεων και την στρατιωτική εμπλοκή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ, ΕΕ και ΝΑΤΟ.

Χωρίς την βοήθεια όλων αυτών, το Ισραήλ δεν θα μπορούσε να πραγματοποιήσει αυτό το τερατώδες έγκλημα κατά των Παλαιστινίων.

Τη συμμετοχή – στήριξη της εμπλοκής της χώρας την πληρώνει ο λαός με τις τεράστιες δαπάνες για εξοπλισμούς καθώς και το κόστος των πολεμικών αποστολών έξω από τα σύνορα – μισό εκατομμύριο την ημέρα είναι το κόστος μόνο για τη φρεγάτα «Ύδρα» στην Ερυθρά Θάλασσα ενώ η ένταση μεγαλώνει τον κίνδυνο της επέκτασης του πολέμου.

Ενώνουμε τη φωνή μας και τη δράση μας με τους λαούς σε όλο τον κόσμο και τις συγκλονιστικές φοιτητικές κινητοποιήσεις – καταλήψεις που εξελίσσονται, παρά τον αυταρχισμό και την βίαιη καταστολή των κυβερνήσεων ανά τον κόσμο. Απαιτούμε να σταματήσει συνεργασία των ελληνικών πανεπιστημίων με το κράτος του Ισραήλ. Δεν θέλουμε τα πανεπιστήμια μας να διεξάγουν έρευνα για πολεμικούς και ιμπεριαλιστικούς σκοπούς, να μετατρέπονται σε επιχειρήσεις που εκμεταλλεύονται τον πολεμικό παροξυσμό, σε βάρος της ακαδημαϊκής ελευθερίας και των κοινωνικών αναγκών.

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό που μπορεί να ανατρέψει τα ιμπεριαλιστικά και σιωνιστικά σχέδια.

Απαιτούμε:

 • Να ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, να αποχωρήσουν τα Ισραηλινά στρατεύματα από την Λωρίδα της Γάζας και να μπει τέλος στην γενοκτονία των Παλαιστινίων.
 • Να διακοπεί κάθε οικονομική, πολιτική, στρατιωτική, κατασταλτική και άλλη συνεργασία με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ. Όχι στον αντιδραστικό άξονα Ελλάδας-ΗΠΑ-Ισραήλ.
 • Καμιά εμπλοκή – καμιά συμμετοχή – Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα – Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα Ύδρα
 • Έξω οι βάσεις του θανάτου, έξω από το ΝΑΤΟ
 • Λεφτά για παιδεία/υγεία και όχι για στρατιωτικούς εξοπλισμούς και αποστολές εκτός συνόρων.
 • Λευτεριά στην Παλαιστίνη και ενιαίο ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Image

Image


XANIA

Την ίδια στιγμή που κορυφώνονται οι γενοκτονικές πρακτικές εκτοπισμού των Παλαιστίνιων από το Ισραηλινό κράτος στην Ράφα, έχει ξεσπάσει κύμα αντιστάσεων στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ και της Ευρώπης με καταλήψεις ιδρυμάτων που αντιμετωπίστηκαν με άγρια καταστολή από την μεριά του κράτους. Στην Ράφα αυτή την στιγμή συντελείται μια πρωτοφανής στις μέρες μας επιχείρηση εκδίωξης των παλαιστίνιων από τα εδάφη τους, ανάλογη με την εκείνη της Νάκμπα του 1948. Τώρα, όπως και τότε, εκατομμύρια απειλούνται με ξεριζωμό, πείνα, θάνατο και ξενιτιά. Συνένοχο σε αυτό το διαρκές έγκλημα είναι και το ελληνικό κράτος που πρόθυμα συμμετέχει στο μακέλεμα στην Γάζα, στηρίζοντας τόσο πολιτικά όσο και στρατιωτικά το κράτος του Ισραήλ.

Αλληλεγγύη στους Παλαιστίνιους και στις Παλαιστίνιες.

Άμεση κατάπαυση πυρός.

Καμία εμπλοκή του ελληνικού κράτους στην σφαγή της Γάζας.

Στηρίζουμε, καλούμε και συμμετέχουμε στην πορεία αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη, στις 18:00, Τετάρτη 15 Μαϊου στην Πλατεία Αγοράς.

Rosa Nera


Το Δίκτυο Αναρχικών/Αντιεξουσιαστριών καλεί-συμμετέχει στην πορεία αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη, στις 18:00 στην Αγορά.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΓΗ, ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ

ΚΑΜΙΑ ΑΠΕΛΑΣΗ ΤΩΝ 9 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ

 


ΡΕΘΥΜΝΟ

Image


ΞΑΝΘΗ

Συγκέντρωση: Τετάρτη 15 Μάη, 19.00, Πλ. Ελευθερίας

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

ΤΑΞΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟ ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ

Πέλοτο


ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Συγκέντρωση ενάντια στη γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης την Τετάρτη 15/05 στις 19:00 στην Κεντρική Πλατεία Καρδίτσας (Πλατεία Ελευθερίας).

76 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑΚΜΠΑ ,ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΡΑΦΑ.

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ , ΤΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ ΤΟΥ , ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ,ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ,ΤΟΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΦΟΝΤΑΜΕΝΤΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΛΕΜΟΚΑΠΗΛΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ,ΠΟΥ ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΦΤΩΧΕΙΑ, ΠΟΛΕΜΟΥΣ, ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟ!

Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Καρδίτσας


ΑΓΡΙΝΙΟ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

Το κράτος τρομοκράτης του Ισραήλ, ο χωροφύλακας των Αμερικανών στη Μέση Ανατολή, είναι ο μόνος υπαίτιος για κάθε μορφή βίας και ακροτήτων που ξεσπάει στην καταπατημένη γη της Παλαιστίνης.

Ο πολύπαθος παλαιστινιακός λαός εδώ και 76 χρόνια πληρώνει βαρύ φόρο αίματος από τον επεκτατισμό του ναζιστικού κράτους του Ισραήλ που όλα αυτά τα χρονιά διευρύνει τα σύνορά του σε βάρος της Παλαιστίνης, παγιώνει ένα ακραίο καθεστώς απαρτχάιντ, δολοφονεί μαζικά ένα λαό. Γενοκτονία, εκτεταμένοι εποικισμοί, διωγμοί και ρατσισμός, καταστολή και σφαίρες στο ψαχνό. Στρίμωξαν στη γωνιά ένα λαό που μαζί με τη φτώχεια και τους αποκλεισμούς επιχειρούν να τον εξαφανίσουν.

Με τη βία και την τρομοκρατία μια από τις κορυφαίες στρατιωτικές μηχανές του πλανήτη επιχειρεί για πολλές δεκαετίες να εξοντώσει ολοκληρωτικά ένα λαό που σε πείσμα των συσχετισμών αντιστέκεται, τις περισσότερες φόρες με πέτρες, απέναντι σε πάνοπλους δολοφόνους. Όταν, καμιά φορά, η αντίσταση παίρνει τη μορφή του ένοπλου αγώνα οι μηχανές προπαγάνδας των ιμπεριαλιστών θυμούνται την αξία της ανθρώπινης ζωής και τα ανθρώπινα δικαιώματα, βαφτίζουν φονταμενταλισμό και τρομοκρατία έναν αγώνα επιβίωσης.

Τα υποτελή στην αμερικάνικη πλανητική κυριαρχία κράτη, όπως η Ελλάδα, σπεύδουν να αναγνωρίσουν το δικαίωμα των μακελάρηδων για αυτοάμυνα, ξεχνώντας ότι αυτοάμυνα, σε μια παράνομη εισβολή και κατοχή, διεξάγουν για δεκαετίες οι Παλαιστίνιοι. Οι διάφοροι εθνικιστές στην Ελλάδα, με ακραία χυδαιότητα, χαράσσουν πολιτικές που πάνω στη συγκυρία θα ευνοήσουν περισσότερο τη θέση του ελληνικού κράτους στη διεθνή γεωπολιτική σκακιέρα, πάνω στο αίμα των παλαιστινίων. Το διεθνές “δίκαιο” για μια ακόμα φορά πάει περίπατο, τα συμφέροντα κρατών και εταιριών μιλούν τη γλώσσα της συμπόρευσης και της συνενοχής με τους πλανητικούς δολοφόνους.

Οι απολογητές του ιμπεριαλισμού, οι αλήτες και οι ρουφιάνοι των ΜΜΕ, τώρα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα κατά παραγγελιά των αφεντικών τους -νταβατζήδων του πλανήτη. Ξεχνούν ποιος είναι ο εισβολέας και επιχειρούν να τηρήσουν τη λογική των ίσων αποστάσεων, με καταδίκη της βίας από όπου και αν προέρχεται και δακρύβρεχτες εκκλήσεις για αποφυγή του μακελειού των αμάχων που όλοι ξέρουν ότι έρχεται. Ξαφνικά όλοι ενδιαφέρονται για την Παλαιστίνη, στοχοποιούν με ρατσιστικά χαρακτηριστικά τους κακούς ισλαμιστές τρομοκράτες, το Ιράν, τη χεζπολάχ και όποιον μπορεί εν δυνάμει να είναι στο πλευρό του αδύναμου που αντιστέκεται στην εξόντωσή του. Βαφτίζουν αντισημίτες και απαντούν με ακραία καταστολή – βία και διώξεις, σε αλληλέγγυους που αγωνίζονται στις χώρες της δύσης ενάντια στα εγκλήματα πολέμου του Ισραηλινού κράτους. Η κρατική τρομοκρατία των σφαγέων του δυτικού κόσμου σε όλο της το μεγαλείο.

Η “καταδίκη της βίας από όπου και αν προέρχεται”, η υιοθέτηση της προπαγάνδας των δολοφόνων περί φονταμενταλισμού και τρομοκρατίας που διαγράφει το ιστορικό, κοινωνικό, πολιτικό, ταξικό πλαίσιο μιας σύγκρουσης κάνοντας κριτική στους ξυπόλυτους, η διαβόητη λογική των “ίσων αποστάσεων” έχει το αίμα μιας γενοκτονίας στο στόμα της. Είναι μια στάση που υποκριτικά εστιάζει σε κάποια ιδιαίτερα πολιτιστικά χαρακτηριστικά για να αποκρύψει το όλον. Με όπλο τις αξίες του διαφωτισμού που προοδευτικά αφομοιώνονται ενώ ταυτόχρονα ξεδοντιάζονται από τον καπιταλισμό της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης, επιχειρούν να καταδείξουν ένα δήθεν μεγάλο χάσμα ανάμεσα στο δυτικό κόσμο με τους αραβογενείς λαούς της ανατολής, θέλοντας έτσι να εκφοβίσουν τον κόσμο στη δύση για να θωρακίσουν τα μετόπισθεν από τη διεθνιστική αλληλεγγύη. Εδώ συμπληρωματικά να αναφέρουμε ότι οι ακραίοι φονταμενταλιστές, που βρήκαν απέναντί τους την ηρωική αντίσταση του κουρδικού λαού και αλληλέγγυων, δημιουργήθηκαν, προωθούνται, εξοπλίζονται, χρηματοδοτούνται για χρόνια, από κράτη μέλη του ΝΑΤΟ. Θα μπορούσαμε, επίσης, να γεμίσουμε πολλές σελίδες αν απλά αναφερόμασταν στα πραξικοπήματα και τους εμφύλιους πολέμους που έκαναν ή που επιχείρησαν και επιχειρούν οι ΗΠΑ και άλλα κράτη του ΝΑΤΟ σε όλο τον πλανήτη.

Ως αναρχικοί είμαστε ενάντια στις θρησκείες αλλά και την ίδια την ιδέα του θεού που αποτελεί ένα κατασκεύασμα του ανθρώπινου νου για να ελέγχει και να κατευθύνει τον ανθρώπινο νου και να νομιμοποιεί εγκλήματα. Αυτή η θέση μας συμπληρώνει και συμπληρώνεται από το σεβασμό στην αυτοδιάθεση των λαών και τα ιδιαίτερα πολιτιστικά χαρακτηριστικά τους υπό το πρίσμα των ανθρώπινων δικαιωμάτων ως πανανθρώπινες άξιες και όχι ως ευκαιριακά επικαλούμενη προπαγάνδα αντιδραστικών ιδεολογημάτων.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΗΜΕΝΟΥΣ ΟΠΟΥ ΓΗΣ

ΚΑΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ

Συγκέντρωση: Τετάρτη 15 Μάη 2024 / πλ. Δημάδη / 19:00

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Μοιραστείτε το άρθρο