Μεγάλη διαδήλωση στην Κωνσταντινούπολη για την Παλαιστίνη – Συμμετοχή στην κεφαλή της πορείας όσων συμμετάσχουν στον Στολίσκο για την Ελευθερία προς τη Γάζα

Υπολογίζεται ότι 24000 συμμετείχαν στη συγκέντρωση στην πλατεία Μπεγιαζίτ στο ευρωπαϊκό τμήμα της Κωνσταντινούπολης και στην πορεία που ακολούθησε χθες Κυριακή 21/4, με κύρια συνθήματα: Λευτεριά στην Πλαιστίνη – Να σταματήσει η χρηματοδότηση και η γενοκτονική πολιτική του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων – Εκεχειρία τώρα! Πλήθος παλαιστινιακών σημαιών και οργή για τη συνεχιζόμενη σφαγή στη Λωρίδα της Γάζας από τον Ισραηλινό στρατό. Πήραν μέρος πάνω από 1000 του Freedom Flotilla, που σαλπάρει μεθαύριο για Γάζα.

Όπως μεταδίδει ο ακτιβιστής από την Θεσσαλονίκη που συμμετέχει στον Στολίσκο για την Ελευθερία προς τη Γάζα:

Μεγάλη πορεία πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη με συμμετοχή 24000 διαδηλωτών και διαφόρων οργανώσεων αλλά και δυναμικό μπλοκ από τη “Freedom Flotilla Coalition” στην κεφαλή της πορείας.

Το κεντρικό σύνθημα για μια ελεύθερη Παλαιστίνη ξεχύθηκε σε κεντρικούς δρόμους της Κωνσταντινούπολης από όπου ετοιμάζεται να σαλπάρει η αποστολή με προορισμό τη Γάζα.

Περισσότεροι από 1000 συμμετέχοντας από δεκάδες εθνικότητες, το πλήρωμα της αποστολής, το ιατρικό τιμ, δημοσιογράφοι και ακτιβιστές/ακτιβίστριες, σε 3 πλοία που θα μεταφέρουν 5500 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας σηματοδοτούν τη μεγαλύτερη αποστολή που έχει επιχειρήσει να σπάσει τον 17ετή αποκλεισμό του Ισραήλ.

ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ

FREEDOM FLOTILLA Ένας Στολίσκος για την Ελευθερία αποπλέει για Γάζα, να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια και να σπάσει τον ισραηλινό αποκλεισμό

 

Μοιραστείτε το άρθρο