Δράσεις για την Παλαιστίνη, πορεία στην Αθήνα και προβολή ντοκιμαντέρ στο Ηράκλειο, Παρασκευή 12/4

ΑΘΗΝΑ

Πορεία αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό και την Παλαιστινιακή αντίσταση, στις 20:00 στην πλατεία Ομόνοιας

Πλατεία Ομονοίας

Με τον Παλαιστινιακό λαό και την Αντίσταση – μέχρι την Ελευθερία!

FREEDOM TO PALESTINE! SOLIDARITY IS OUR WEAPON!

Demo

Friday 12/04 20:00

Omonia Square

With the Palestinian people and Resistance – until Freedom!


ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Προβολή του ντοκιμαντέρ της Άμπι Μάρτιν “Gaza Fights for Freedom” (2019), στις 21:00 στο στέκι Ζάλο

Προβολή του ντοκιμαντέρ της Άμπι Μάρτιν Gaza Fights for Freedom (2019), την Παρασκευή 12 Απριλίου στις 21:00 στο Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα και κείμενο που λέει "Προβολή Ντοκιμαντέρ Παρασκευή 12/4 στις 21:00 THE EMPIRE FILES PRESENTS GAZA FIGHTS FOR FREEDOM στο Ζάλο Χαριλάου Τρικούπη 21"στέκι Ζάλο (Χαριλάου Τρικούπη 21).

Όταν η Ισραηλινή κυβέρνηση της αρνήθηκε την είσοδο στη Γάζα, η δημοσιογράφος Abby Martin συνδέθηκε με κινηματογραφιστές, δημοσιογράφους και ακτιβιστές για να ακολουθήσει την Μεγάλη Πορεία για την Επιστροφή, που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2018 με διαδηλώσεις κάθε εβδομάδα έως τον Δεκέμβριο του 2019, με τους εκτοπισμένους και πρόσφυγες Παλαιστίνιους να ζητούν την επιστροφή στη γη τους.

Κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων έχασαν την ζωή τους περισσότεροι από 200 άοπλοι Παλαιστίνιοι από ισραηλινούς ελεύθερους σκοπευτές.

Με αναδρομή την ιστορία της Γάζας και μαρτυρίες των θυμάτων το ντοκιμαντέρ αποτελεί μια καταγγελία του Ισραηλινού στρατού για εγκλήματα πολέμου και μια απεικόνιση της ηρωικής αντίστασης του Παλαιστινιακού λαού.

Το ντοκιμαντέρ που αφηγείται την ιστορία της Γάζας, δείχνοντας σπάνια αρχειακά πλάνα που εξηγούν την ιστορία που ποτέ δεν αναγνωρίστηκε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αποτελεί στον πυρήνα του, ένα διεξοδικό κατηγορητήριο κατά του ισραηλινού στρατού για εγκλήματα πολέμου με αποκλειστικά τεκμηριωμένα στοιχεία και μια εκπληκτική κινηματογραφική απεικόνιση της ηρωικής αντίστασης των Παλαιστινίων.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=Pc1NxW5loTk

fb event

Μοιραστείτε το άρθρο