Συγκέντρωση ενάντια στην έμφυλη βία, Δευτέρα 8/4 στις 19:00 στην πλατεία Υψηλών Αλωνιών

ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ – ΚΑΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΝΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΜΦΥΛΗ ΒΙΑ

Το ένα μετά το άλλο διαδέχονται τα περιστατικά έμφυλης βίας στην πόλης της Πάτρας. Μέσα σε 3 μέρες τουλάχιστον 5 περιστατικά γίνονται γνωστά, σε ένα εκ των οποίων γυναίκα πήδηξε από το παράθυρο προσπαθώντας να γλιτώσει από τη μανία του συντρόφου της. Σχεδόν κάθε μέρα ακούμε για ακόμη μία κακοποίηση, για ακόμη μία δολοφονία. Από την πρόσφατη δολοφονία της Κυριακής από τον πρώην σύντροφό της έξω από το Α.Τ. Αγ. Αναργύρων, τις δολοφονίες και τις κακοποιήσεις τόσων γυναικών στα διάφορα μέρη της χώρας, έως και την πόλη μας, στην οποία ολοένα και αυξάνονται τα περιστατικά έμφυλης βίας και κακοποίησης στο κέντρο και στις γειτονιές, ένα έχουμε να πούμε. Είμαστε εδώ και δεν θα αφήσουμε καμία γυναίκα μόνη απέναντι στα τέρατα της έμφυλης βίας και της γυναικείας καταπίεσης. Από την Αγυιά μέχρι και το Σκαγιοπούλειο, από το Πανεπιστήμιο μέχρι την Αχαγιά και ακόμη παραπέρα, καμία γυναίκα να μη μείνει μόνη απέναντι στην έμφυλη βία.

Με όπλο μας την αλληλεγγύη, πρώτες εμείς οι γυναίκες, αυτές που βιώνουμε στο πετσί μας την πατριαρχική βία και καταπίεση, να βρούμε η μία την άλλη και να μετατρέψουμε τον πόνο και την αδικία σε συλλογικό αγώνα απέναντι στην έμφυλη βία, απέναντι στην πατριαρχία και το σύστημα που τη γεννά και τη θρέφει. Γιατί όποιος ακόμη αναρωτιέται γιατί η αστυνομία υποκρίνεται όταν και εάν βοηθά, γιατί ο Αγγελής διδάσκει ακόμη στο Πα.Πα., γιατί οι σωματέμπορες και οι βιαστές πέφτουν στα μαλακά, γιατί τα κυκλώματα trafficking διανθούν, γιατί η μία μετά την άλλη από εμάς συνεχίζει να δολοφονείται, να βιάζεται, να κακοποιείται, να υποφέρει στη δουλειά, στο δρόμο και αλλού, μπορεί να αναζητήσει τις απαντήσεις του στο ίδιο το σύστημα, στην υποκρισία του ίδιου του κράτους και των θεσμών του, στον ίδιο τον καπιταλισμό που μας διδάσκει κανιβαλισμό, υποδούλωση και ανισότητα, στην ίδια την πατριαρχία που συντέλεσε στην εγκαθίδρυση όλων των παραπάνω.

Προχωράμε λοιπόν όλες μαζί και χωρίς να αφήνουμε καμία πίσω, βαδίζουμε στο δρόμο του αγώνα πιάνοντας τα χέρια όλων όσων υποφέρουν σήμερα. Μέχρι το γκρέμισμα αυτού του σάπιου κόσμου. Μέχρι τη δημιουργία του κόσμου που θα είμαστε όλες και όλοι ασφαλείς μακριά από την πατριαρχική βία και την καπιταλιστική υποδούλωση. Του κόσμου της ισότητας, της αλληλεγγύης και της ελευθερία για όλους.

ΘΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ Η ΜΙΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ, ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ, ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ & ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Πρωτοβουλία γυναικών ενάντια στην πατριαρχία

Μοιραστείτε το άρθρο