Εκδήλωση: “Οι ζωές των Ρομά μετράνε. Αγώνας ενάντια στη, τον ρατσισμό και τον αυταρχισμό”, Τρίτη 9/4 στις 18:30 στη λέσχη Αναιρέσεις στη Θεσσαλονίκη

Τα τελευταία χρόνια τα έχουν σφραγίσει τα συνεχιζόμενα φαινόμενα ενός συστηματικού ρατσισμού, που όλο και συχνότερα φτάνει στο σημείο να παίρνει δολοφονικές διαστάσεις. Οι δολοφονίες τριών Ρομά, του Νίκου Σαμπάνη, του Κώστα Φραγκούλη και του Χρήστου Μιχαλοπούλου μέσα σε τρία χρόνια έρχονται ως συνέχεια μιας πολιτικής που εφαρμόζει το ελληνικό κράτος για δεκαετίες.

Γιατί οι συνεχόμενοι, επαναλαμβανόμενοι θάνατοι των Ρομά από πυρά αστυνομικών προφανώς δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά. Άλλωστε αν ήταν, δεν θα είχαν την πλήρη κάλυψη από την κυβέρνηση και το κράτος, δεν θα υπήρχε η προσπάθεια από τις πηγές της αστυνομίας και τα καθεστωτικά ΜΜΕ να αποσιωπήσουν τις δολοφονίες των Ρομά και να μας πείσουν για την αθωότητα των αστυνομικών.

Οι κρατικές δολοφονίες έρχονται ως συνέχεια μιας πολιτικής που πρώτα φέρνει την φτώχεια και τον αποκλεισμό και μετά τον ρατσισμό, τις σφαίρες και τον αυταρχισμό. Έτσι, αντιμετωπίζει η κυβέρνηση και το ελληνικό κράτος παραδοσιακά τις κοινότητες των Ρομά. Έτσι αντιμετωπίζεται πλέον όποιος και όποια δεν «προσαρμόζεται στις υποδείξεις» και επιλέγει να αντισταθεί με οποιονδήποτε τρόπο.

Στις 9 Απρίλη στη Λέσχη Αναιρέσεις (Πελοποννήσου 4) η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση διοργανώνει εκδήλωση με αφορμή την παγκόσμια μέρα για τους Ρομά στις 8 Απριλίου.

Γιατί οι ζωές των Ρομά μετράνε και ο αγώνας ενάντια στην φτώχεια, τον ρατσισμό και τον αυταρχισμό είναι πιο αναγκαίος στο σήμερα από ποτέ.

Μοιραστείτε το άρθρο