Ανάρτηση πανό αλληλεγγύης στον αγωνιστή Ερρόλ

Κείμενο και ανάρτηση πανό από συντρόφους /συντρόφισσες του αγωνιστή Ερρόλ:

“Ο σύντροφος Ερρόλ συλλαμβάνεται, την Τετάρτη 28/02, έπειτα από την πορεία για την κρατική δολοφονία στα τέμπη, στην προσπάθεια του να προσεγγίσει τα πανεπιστήμια, στη Θεσσαλονίκη. Λόγω της πολιτικής του δράσης, είχε παρθεί απόφαση απέλασης και απαγόρευσης εισόδου στην Ελλάδα. Ο σύντροφος είχε επιλέξει να ζει στην παρανομία, καθώς επέστρεψε στην Ελλάδα και συμμετείχε ενεργά στον αναρχικό χώρο, όπως και σκοπεύει να κάνει, παρά την απόφαση απέλασης που είχε εκδοθεί.

Μετά την τελευταία του σύλληψη, κατηγορείται για οπλοκατοχή, λόγω μιας κρυμμένης λάμας σιδεροπρίονου στις σόλες των παππουτσιών του, και απείθεια. Κατηγορίες που έρχονται να προστεθούν στην λίστα κατηγοριών που έχουν προσάψει όλα αυτά τα χρόνια στο σύντροφο τα κρατικά μέσα. Αφού έχει κρατηθεί στη Διεύθυνση Μεταγωγών Θεσσαλονίκης για μέρες, ακολουθεί απόφαση απέλασης μέχρι το 2034. Στη συνέχεια, ακολουθεί μια δικαστική διοικητική διαδικασία αντιρρήσεων κράτησης, η οποία, μέσα σε λίγες μέρες, απορρίπτεται.

Αυτή τη στιγμή ο σύντροφος αναμένει την απόφαση της αίτησης προσωρινής διαταγής για την αναστολή της απέλασης του, που πρόκειται να παρθεί την επόμενη εβδομάδα, μέχρι να παρθεί η απόφαση για την αίτηση ακύρωσης της απέλασης του. Ταυτοχρόνως, κρατείται, 25 μέρες τώρα, σε απάνθρωπες συνθήκες στη Διεύθυνση Μεταγωγών, που στοχεύουν στην εξαθλίωση των κρατουμένων. Οι κρατούμενοι βρίσκονται 24 ώρες το 24ωρο σε υπεράριθμα κελιά. Συνθήκη που, μετά από μέρες, προκαλεί μεγάλες δυσκολίες ακόμη και στη βάδιση, λόγω ακινησίας. Τα στρώματα, οπού κοιμούνται, έχουν κοριούς, με αποτέλεσμα ενοχλήσεις και δυσφορία. Επιπλέον, τους επιβάλλεται η συμμόρφωσή τους, με απειλές κυρώσεων και απαγορεύσεων κάποιων αναγκών τους, όπως τα επισκεπτήρια. Οι ανάγκες τους, όπως για παράδειγμα το μπάνιο τους, εξαρτώνται ολοκληρωτικά από την διάθεση των μπάτσων.

Για εμάς, είναι προφανές πως η αστική δικαιοσύνη δεν είναι παρά η αιχμή του δόρατος του κρατικοκαπιταλιστικού συμπλέγματος εξουσίας. Είναι αυτή που διασφαλίζει την κανονικότητα της εκμετάλλευσης, της αδικίας και της κοινωνικής ανισότητας. Ο νόμος είναι ταυτόχρονα και το όπλο με το οποίο κράτος και κεφάλαιο διαφυλάττουν την αναπαραγωγή και επέκταση της κυριαρχίας τους. Η εξουσία αγωνιά να ενοχοποιήσει και να αιχμαλωτίσει αγωνιστές και αγωνίστριες και να καλλιεργήσει κλίμα τρομοκρατίας για κάθε άτομο που αντιστέκεται σε αυτήν, με την σκέψη και τη δράση του, και δεν περιμέναμε ποτέ από το κράτος δικαίου να δείξει επιείκεια σε αυτές/ούς που αντιστέκονται στον σύγχρονο ολοκληρωτισμό των εξουσιαστικών μηχανισμών. Η ελευθερία μας απειλείται καθημερινά από το κράτος και την εξουσία και δεν θα σταματήσουμε να μαχόμαστε εναντίων τους.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΝΟΡΟ ΔΕ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΕΙ, ΚΑΜΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΔΕ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ

ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΚΕΛΙΑ”

Συντρόφισσες/σύντροφοι του Ερρόλ

Μοιραστείτε το άρθρο