Πορείες αλληλεγγύης στη 12χρονη από τον Κολωνό και στην οικογένειά της, Πέμπτη 14/3

Αθήνα: Στις 19:00 στα Προπύλαια

Θεσσαλονίκη: Στις 18:00 στην Καμάρα


ΑΘΗΝΑ

Μετά την ζοφερή πρόταση της εισαγγελέως Μαρίας – Ελένης Νικολού, που επιρρίπτει ευθύνες ακόμα και στη 12χρονη επιζώσα, καθώς και τη μητέρα της, και όχι στον βιαστή και μαστροπό Ηλία Μίχο, καλούμε σε συγκέντρωση και πορεία αύριο

Πέμπτη 14 Μαρτίου,

Στις 7μμ

Προπύλαια

Αθήνα

Καλούμε και όλες τις συλλογικότητες και αλληλέγγυα άτομα σε όλη την Ελλάδα, να διαδηλώσουν μαζί μας στις πόλεις τους!

Καμία αθώωση – καμία συγκάλυψη στα κυκλώματα τραφικινγκ και παιδοβιαστών και τους ηθικούς αυτουργούς τους!

Αλληλεγγύη στη 12χρονη και την οικογένειά της!

Έξω η μάνα από τη φυλακή!

Επιτροπή Αλληλεγγύης στη 12χρονη


Συγκέντρωση – Πορεία Πέμπτη 14 Μάρτη

Αθήνα: Προπύλαια, 19.00 | Θεσσαλονίκη: Καμάρα, 18.00

Η έμφυλη βία είναι θεσμική – Trafficking, στρατόπεδα, (παιδο)βιασμοί

Ομάδα ενάντια στην πατριαρχία | Αναρχική Πολιτική Οργάνωση


Μόνη δικαιοσύνη η Ταξική – Φεμινιστική ! Να τσακίσουμε το τράφικινγκ, τους (παιδο)βιαστές και το σύστημα που τους γεννά

ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ- ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ 12 ΧΡΟΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΛΩΝΟ – ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ, Προπύλαια, Πέμπτη 14/3 19:00

Καθώς η δίκη για την υπόθεση τράφικινγκ και παιδοβιασμού στον Κολωνό οδεύει προς το τέλος της, σε εντεταλμένη υπηρεσία κυβέρνησης, κράτους κ παρακράτους, η εισαγγελέας της υπόθεσης, Μαρία-Ελένη Νικολού πρότεινε την Τετάρτη 13/3 την αθώωση του Μίχου για τις κατηγορίες του βιασμού και της μαστροπείας, κ την ενοχή του μόνο για τις πράξεις της κατοχής πορνογραφικού υλικού και της “διευκόλυνσης” της ανήλικης ώστε να εκδίδεται. Ενώ η εισαγγελέας ξέπλυνε εντελώς τον Μίχο, απέδωσε εξ ολοκλήρου την ενοχή για διακεκριμένη μαστροπεία στην προφυλακισμένη μητέρα της 12χρονης, η οποία ήταν και εκείνη που εξ αρχής κατάγγειλε στις αρχές το γεγονός.

Ενδεικτικό του ρόλου της δικαστικής μαφίας, ως υπερασπίστριας των συμφερόντων της Τάξης που υπηρετεί -εκείνης δηλαδή των καπιταλιστών, των εξουσιαστών, των μαστροπών και των βιαστών- είναι το γεγονός ότι η ίδια εισαγγελέας ανηλίκων είχε εισηγηθεί την αφαίρεση της επιμέλειας του παιδιού τους για τα φυλακισμένα μέλη του Ε.Α. Ρούπα και Μαζιώτη και την απόρριψη να δοθεί η επιμέλεια σε συγγενείς τους.

Είναι πασιφανές πως η διαπλοκή κυβέρνησης -αστυνομίας -δικαστικών αρχών- εκκλησίας, στο κύκλωμα τράφικινγκ-μαφίας του Κολωνού, (όπως κ της Ηλιούπολης) είναι τέτοια, που δεν επιτρέπει να τηρούνται ούτε καν τα προσχήματα post imageαπό πλευράς αστικής δικαιοσύνης, με την τελευταία να φτάνει να ενοχοποιεί απροκάλυπτα ένα παιδί και να ξεπλένει τον βιαστή και μαστροπό Μίχο, υιοθετώντας το χυδαίο αφήγημα του τελευταίου πως ήταν “ερωτευμένος” μαζί της.

Ωστόσο η εισαγγελική πρόταση δεν έρχεται σαν κεραυνός εν αιθρία, όσο απροκάλυπτη και αν είναι, αλλά αποτελεί το ως τώρα αποκορύφωμα μιας ολόκληρης διαδικασίας συγκάλυψης και εκφοβισμού που έχει στηθεί όλο αυτό το διάστημα από κράτος και παρακράτος, με στόχο να κλείσει το στόμα της ανήλικης -και κατ΄ επέκταση κάθε άλλης επιζώσας- ώστε να μην ξεσκεπαστεί το κύκλωμα τράφικινγκ και οι υψηλά ιστάμενοι μετέχοντες σε αυτό. Μια διαδικασία που ξεκίνησε από την πρώτη στιγμή που ήρθε στο φως η υπόθεση, με επιθέσεις στο σπίτι της 12χρονης ύστερα από τη δημοσίευση των στοιχείων της από την υφυπουργό Δ. Μιχαηλίδου, με ατελείωτες τραυματικές ανακρίσεις στη ΓΑΔΑ, τραμπουκισμούς από μπάτσους, παρενοχλήσεις δημοσιογράφων στην οικογένεια και κανιβαλιστικά «ρεπορτάζ».

Η διαδικασία αυτή συνεχίστηκε και πίσω από τις κλειστές πόρτες της δίκης. Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως οι δικαστικές αρχές εξόφθαλμα δεν ασχολήθηκαν με τον οίκο ανοχής της οδού Κασσάνδρας, όπου αποδεδειγμένα ο Μίχος εξέδιδε τη 12χρονη, υπεύθυνη για τον οποίο είναι η λεγόμενη «Μαρίνα», πρόσωπο-κλειδί της μαφίας, που συνδέεται τόσο με την υπόθεση της Ηλιούπολης, αλλά και με την υπόθεση μαστροπείας δεκάδων Κολομβιανών γυναικών, εκδιδόμενων στους οίκους ανοχής της.

Όλα τα παραπάνω είναι αποκαλυπτικά της ίδιας της φύσης του τράφικινγκ, ως της πλέον χαρακτηριστικής έκφρασης της βίας που ασκεί καθημερινά ο καπιταλισμός, απέναντι σε φτωχές γυναίκες, ανήλικες και μη, στη βάση των ιδεολογικών επιταγών της πατριαρχίας: της πρόσληψης δηλαδή του γυναικείου σώματος ως πεδίου άσκησης βίας, εξουσίας και κερδοφορίας. Η διαπλοκή κράτους, μαφίας, «νόμιμου» και «παράνομου» κεφαλαίου είναι εκείνη που βάζει τη σφραγίδα της και που εγγυάται την απρόσκοπτη δράση των κυκλωμάτων σωματεμπορίας, τόσο διεθνώς, όσο και εγχώρια. Και όσο η κρίση του συστήματος βαθαίνει, όσο το κεφάλαιο θα αποζητά τρόπους να επιβιώσει εις βάρος της Τάξης μας, όσο η πατριαρχία και η έμφυλη βία αποτελούν καθημερινό καθεστώς, τόσο η βία του τράφικινγκ θα γενικεύεται.

Ο αγώνας για το τσάκισμα του τράφικινγκ είναι αγώνας ταξικός και αντιπατριαρχικός και ως τέτοιο οφείλουμε να τον δώσουμε. Με αφορμή την επερχόμενη ανακοίνωση της απόφασης στη δίκη του Κολωνού, ο κόσμος του αγώνα και της αλληλεγγύης, όλες και όλοι εμείς, γνωρίζοντας καλά το ρόλο της αστικής δικαιοσύνης και της δικαστικής μαφίας, ως εγγυητή της έμφυλης βίας και του τράφικινγκ, να ορθώσουμε ασπίδα προστασίας στη 12χρονη, απέναντι στα κυκλώματα σωματεμπορίας, τους παιδοβιαστές, απέναντι στο κράτος και το παρακράτος. Αναδεικνύοντας την ουσία, τις προεκτάσεις και τα επίδικα αυτής της υπόθεσης, ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΤΡΆΦΙΚΙΝΓΚ, ΤΟΥΣ (ΠΑΙΔΟ)ΒΙΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΓΕΝΝΑ Κ ΤΟΥΣ ΘΡΕΦΕΙ.

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)


Υπόθεση Κολωνού: Η εισαγγελέας της έδρας, Μαρία – Ελένη Νικολού, πρότεινε σήμερα στην αγόρευσή της:

Για τον βασικό κατηγορούμενο Ηλία Μίχο:

Ένοχος διακεκριμένης κατάχρησης ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε 14 έτη από πρόσωπα που του το είχαν εμπιστευθεί

Ένοχος οπλοκατοχής για δύο όπλα

Ένοχος κατοχής πορνογραφικού υλικού με ανήλικο χωρίς να έχει συμπληρώσει τα 12 έτη αλλά χωρίς εξαναγκασμό και κερδοσκοπία

Αθώος βιασμού λόγω αμφιβολιών

Αθώος μαστροπείας σε οίκους ανοχής

Αθώος μαστροπείας μέσω εξαναγκασμού και με αποκόμιση πορνικών εσόδων

Αθώος για την εμπορία ανθρώπων

Ένοχος διευκόλυνσης ανήλικης να εκδίδεται πράξη που ξεκίνησε μόνη της από τις αρψές του 2022 για να πηγαίνει χρήματα στη μητέρα της χωρίς ανταλλάγματα

Για τον κατηγορούμενο Εμμανουήλ Χριστοφόρου:

Ένοχος για διακεκριμένη μαστροπεία προσώπου νεότερου 15 ετών με σκόπο το κέρδος

Ένοχος διακεκριμένης πορνογραφίας ανηλίκου κάτω των 12 ετών

Απαλλαγή για τις συνευρέσεις γιατί δεν προέκυψε ότι συναντήθηκαν

Για τους λοιπούς κατηγορούμενους, πελάτες μέσω διαδικτύου:

Ένοχοι κατάχρησης ανηλίκου έναντι αμοιβής, δεχόμενη ότι πλανήθηκαν για την ηλικία της και δεν πίστευαν ότι είναι κάτω των 12 ετών αλλά μεταξύ 12 και 15.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ 14/3 ΣΤΙΣ 19.00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ 12ΧΡΟΝΗΣ ΣΤΟΝ ΚΟΛΩΝΟ.

ΚΑΜΙΑ ΑΘΩΩΣΗ ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΣΤΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΤΡΑΦΙΚΙΝΓΚ ΚΑΙ ΠΑΙΔΟΒΙΑΣΤΩΝ!

ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟΛΩΝΟ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΣΑΚΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΤΡΑΦΙΚΙΝΓΚ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΖΩΣΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ!


Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί σήμερα Πέμπτη 14/3, στις 7μμ στα Προπύλαια, στη συγκέντρωση και πορεία καταγγελίας της προκλητικης εισαγγελικής πρότασης για την υπόθεση της 12χρονης απ΄τα Σεπόλια, που αθωώνει τους θύτες και καταδικάζει τα θύματα!

ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ-ΚΑΤΑΠΙΕΖΕΙ-ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ!

ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΣ…

Οργή και αγανάκτηση για την χυδαία πρόταση της εισαγγελέα στην υπόθεση της 12χρονης από τα Σεπόλια. Οι βιασμοί μετατράπηκαν σε συνευρέσεις για ένα παιδί 12 χρονών που βιάζονταν συστηματικά από δεκάδες ενηλίκους «υπεράνω κάθε υποψίας». Στην πραγματικότητα κρίνεται ένοχη η 12χρονη αφού θεωρείται ότι είναι το μισό της συνεύρεσης. Ο βιαστής και μαστροπός Μίχος κρίνεται αθώος για τις κατηγορίες του βιασμού και της μαστροπείας. Απλώς «διευκόλυνε» τη 12χρονη. Στη μάνα πέφτουν όλες οι κατηγορίες χωρίς καμία αμφιβολία.

«Συνεπής» η στάση της εισαγγελέα. Υπηρέτησε μέχρι τέλους το πολιτικό σύστημα και τους εκφραστές του. Ο Μίχος ξέρει και κρύβει πολλούς και ισχυρούς. Τοπικός κομματάρχης της ΝΔ, με στενούς δεσμούς με την εκκλησία, ενώ παράλληλα συντόνιζε το εμπόριο ανθρώπων και πορνείας στην περιοχή των Σεπολίων. Πόση βρώμα; Πόσος οχετός; Τί να πρωτοκαλύψει και η δικαιοσύνη;

Από την πρώτη στιγμή που ξεσκεπάστηκε η υπόθεση και αποκαλύφθηκαν τα εγκλήματα, το σύστημα έκανε ότι μπορούσε για να καλύψει τους θύτες και να εξοντώσει τα θύματα. Η μάνα βρέθηκε στη φυλακή, η 12χρονη και τα αδέρφια της δέχονταν απειλές για τη ζωή τους. Χωρίς καμία ψυχολογική, ιατρική ή οικονομική στήριξη, της στερούσαν ακόμα και το δικαίωμα να έρθει σε επαφή με τη μητέρα της. Πολιτεία, αστυνομία, δικαστές, έκαναν ότι μπορούσαν για να πείσουν όλες τις 12χρονες ότι δεν πρέπει να μιλούν και να καταγγέλλουν τους βιαστές τους.

Ο λαός είναι οργισμένος μπροστά στην αδικία και τη συγκάλυψη της σαπίλας. Παρόμοια τύχη είχαν και άλλες υποθέσεις συγκάλυψης πλουσίων και υψηλά ιστάμενων βιαστών και δολοφόνων. Από την υπόθεση της Γεωργίας στη Θεσσαλονίκη ως το μαζικό έγκλημα των Τεμπών, η λεγόμενη «δικαιοσύνη» παρουσιάζει την ίδια συνέπεια, υπηρετεί τους νόμους και αυτούς για τους οποίους είναι γραμμένοι. Για τους λίγους και ισχυρούς εξασφαλίζονται δικαιώματα και ελευθερίες και όποτε χρειάζεται ανακαλύπτονται ελαφρυντικά και αμφιβολίες. Για τους πολλούς, τους φτωχούς, τους κατατρεγμένους, ο νόμος είναι αμείλικτος, πέλεκυς πάνω στο κεφάλι του.

Το ίδιο «συνεπείς» είναι και η αστυνομία, που συγκαλύπτει βιασμούς, μέσα και έξω από τα αστυνομικά τμήματα. Δεν κάνει διακρίσεις σε βιαστές ένστολους και μη, τους καλύπτει όλους. Και βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή, έτοιμη να καταστείλει κάθε διαδήλωση, συγκέντρωση, απεργία. Με την ίδια συνέπεια κυνήγησε και χτύπησε τους διαδηλωτές εχθές τα Σεπόλια. Ο λαός που βγήκε στο δρόμο να εκφράσει την οργή του, να παλέψει για μια δίκαιη απόφαση και να καταγγείλει τη συγκάλυψη βρέθηκε αντιμέτωπος με τα ΜΑΤ και τα χημικά. Έτσι στηρίζεται η επίθεση ενάντια στο λαό και τα δικαιώματά του.

Ο λαός είναι οργισμένος, όχι μόνο σήμερα, όχι μόνο γιατί δεν ανέχεται να αθωώνονται εγκληματίας και κατακάθια σαν το Μίχο, αλλά και για όλα τα υπόλοιπα βάσανα που του έχουν φορτώσει. Ιδιωτικά πανεπιστήμια, έγκλημα στα Τέμπη, ακρίβεια, καταστροφές, πόλεμος, πλειστηριασμοί, τρομοκρατία, ποινικός κώδικας, φασιστικοποίηση, απογευματινά χειρουργεία, αυτόχειρες καρκινοπαθείς, φτώχεια…., ότι τροφοδότησε τα κινήματα των τελευταίων μηνών θα συνεχίσει να βγάζει το λαό στο δρόμο.

Αυτό το σύστημα μας έχει καταδικάσει πολύ πριν διαπραχθούν τα εγκλήματα. Δεν θα το αφήσουμε να αθωώσει τους ενόχους.

Ένοχο το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα, οι κυβερνήσεις, οι δικαστές, τα σώματα καταστολής.

Πρέπει να φανούμε και εμείς συνεπείς απέναντι στη 12χρονη, απέναντι στους εαυτούς μας. Να καταδικαστεί ο Μίχος και όλοι οι ένοχοι! Για να ελπίζουμε σε μια ζωή με δικαιώματα!

Όλοι στους δρόμους! Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω!

ΚΚΕ (μ-λ)


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΜΑΣΤΡΟΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΒΙΑΣΜΩΝ

Το αστικό κράτος, με συντονισμό όλων του των εξουσιών ακόμη και της δικαστικής, έδειξε για μια άλλη φορά το αποκρουστικό του πρόσωπο απέναντι στα πιο φτωχά κοινωνικά στρώματα αλλά και την πολιτική συγκάλυψης των κυκλωμάτων μαστροπείας και trafficking. Η δικαστική εξουσία και συγκεκριμένα η εισαγγελέας στη δίκη της υπόθεσης της 12χρονης στον Κολωνό, πρότεινε την αθώωση του Μίχου από τα εγκλήματα της μαστροπείας και του βιασμού κι ενοχοποιεί τη μητέρα. Με την πρόταση της αυτή η εισαγγελέας, δια των «αμφιβολιών», νομιμοποιεί στη πράξη τη παιδεραστία και τους παιδοβιασμούς. Ο Μίχος, που όπως επανειλημμένα γράφτηκε, έχει ισχυρούς δεσμούς με τη κυβέρνηση της Ν.Δ. και την εκκλησία, αθωώνεται και φορτώνεται η ενοχή στην φτωχή μάνα που τόλμησε να καταγγείλει το βιασμό και την μαστροπεία σε βάρος του παιδιού της.

Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο απέναντι στην κοινωνία. Οι φτωχές πρέπει να υποκύπτουν σε κάθε είδους εκμετάλλευση χωρίς να αντιδρούν ενώ οι κύκλοι της εξουσίας θα παραμένουν αλώβητοι μετά τη διάπραξη οποιουδήποτε εγκλήματος ή αυθαιρεσίας. Αυτό διαπερνά όλες τις υποθέσεις από την Ηλιούπολη, τη δολοφονία του Ζακ, την αθώωση του Λιγνάδη μέχρι την υπόθεση των Τεμπών και κάθε υπόθεσης που δεν έχει πάρει δημοσιότητα και αφορά σε καταγγελίες για απολύσεις και εργασιακές διαφορές, τους πλειστηριασμούς κλπ.

Οι αιτίες είναι πολιτικές και αφορούν στην ουσία του κράτους στον ολοκληρωτικό καπιταλισμό που γίνεται ολοένα πιο αυταρχικό προκειμένου να επιβάλει τη σκληρή πολιτική της βαριάς εκμετάλλευσης σε όλα τα επίπεδα, της ακρίβειας, της καταστολής των δικαιωμάτων και την όξυνση των έμφυλων διακρίσεων.

Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι η εργαζόμενη πλειοψηφία, η νεολαία και ο λαός θα μείνουν με τα χέρια σταυρωμένα. Θα οργανώσουν νικηφόρους αγώνες και θα ανατρέψουν το ολοκληρωτικό καπιταλιστικό σύστημα της βαρβαρότητας.

Ήδη χθες έγινε μια μαζική πορεία στη γειτονιά των Σεπολίων και του Κολωνού, την οποία δεν δίστασε να χτυπήσει η αστυνομία αφού δεν κατάφερε να την εμποδίσει. Και μάλιστα χτύπησε την πορεία με ρίψη χημικών στο σημείο που είναι το κατάστημα του μαστροπού, αλλά και του ιδιοκτήτη καταστήματος εστίασης, ο οποίος δοκίμασε να συγκαλύψει το Μίχο, δηλώνοντας καθαρά ποιους στηρίζει.

Καλούμε σήμερα Πέμπτη 14/3 στις 19.00 στα Προπύλαια στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη συγκάλυψη των κυκλωμάτων μαστροπείας.

  • ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΣΤΟ ΜΙΧΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΜΑΣΤΡΟΠΕΙΑΣ
  • ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Την Τετάρτη 13 Μαρτίου ανακοινώνεται η πρόταση της εισαγγελέα Μαρία-Ελένη Νικολού για την υπόθεση trafficking της 12χρονης από τον Κολωνό, με την οποία επιχειρεί να ξεπλένει αναιδώς τον παιδοβιαστή και μαστροπό Ηλία Μίχο και τους υπόλοιπους 25 κατηγορούμενους παιδοβιαστές . Η εισαγγελέας, πλήρως ευθυγραμμισμένη με την αισχρή απολογία του βασικού παιδοβιαστή Ηλία Μίχου, ο οποίος δήλωσε ότι «Δεν είμαι βιαστής, δεν είμαι μαστροπός, ήμουν ερωτευμένος» και πως το παιδί «είχε ξεκινήσει να εκδίδεται πολύ πριν συνευρεθούν ερωτικά», καταθέτει πρόταση για απαλλαγή του Μίχου από τις κατηγορίες του βιασμού, της μαστροπείας σε οίκους ανοχής και μέσω εξαναγκασμού και με αποκόμιση πορνικών εσόδων, όπως και της εμπορίας ανθρώπου.

Παράλληλα, η πρόταση της εισαγγελέως στοχεύει στην ενοχοποίηση της μητέρας ως μαστροπού της κόρης της με αφόρητη πίεση, συναισθηματικό εκβιασμό και οικονομική εκμετάλλευση. Παρόλο που η μητέρα οδηγήθηκε στην φυλακή λίγες μέρες αφότου απευθύνθηκε στις αστυνομικές αρχές για να καταγγείλει την υπόθεση σωματεμπορίας της 12χρονης κόρης της και το παιδί από την πρώτη στιγμή δήλωσε ότι η μητέρα της δεν γνώριζε τίποτα, αυτή τη στιγμή χρησιμοποιείται με το πιο απεχθή τρόπο ως αποδιοπομπαίος τράγος, προκειμένου να περάσουν στο απυρόβλητο, τόσο οι κατηγορούμενοι, όσο και το ευρύτερο κύκλωμα trafficking, στο οποίο φαίνεται να εμπλέκονται υψηλόβαθμα στελέχη τόσο της αστυνομίας όσο και της πολιτικής ελίτ (υπόθεση Greek mafia, υπόθεση Ηλιούπολης). Παράλληλα, δεδομένου ότι η δίκη διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών με απουσία δημοσιογράφων, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο γνωστοποίησης των όσο συμβαίνουν σε αυτήν, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να ασκηθεί κοινωνική επιτήρηση του «έργου» των δικαστικών αρχών. Απροκάλυπτα η εισαγγελέας αναγγέλλει το ότι δεν έχει σημασία τον μέγεθος του αδικήματος που κάποιος διαπράττει, αλλά οι πλάτες που τον στηρίζουν.

Το σάπιο κρατικό-καπιταλιστικό σύστημα και οι θεσμοί του αποπειρώνται για ακόμα μία φορά να επιβάλλουν μέσω της αστικής δικαιοσύνης τη σιωπή στα θύματα, εξευτελίζοντας τα με ανεκδιήγητες ερωτήσεις εντός των δικαστικών αιθουσών, απειλώντας τα ίδια και τις οικογένειες τους, δίνοντας το μήνυμα ότι το «δίκιο» ανήκει στους «δυνατούς», δίνοντας το ελεύθερο σε βιαστές, παιδοβιαστές, μαστροπούς και δολοφόνους να συνεχίζουν το «έργο» τους απολαμβάνοντας την ασυλία της δικαιοσύνης και των πολιτικών και κοινωνικοοικονομικών τους διασυνδέσεων.

Η υπεράσπιση της 12χρονης και της οικογένειας της, αλλά και κάθε ανήλικου ή ενήλικου ατόμου που βασανίζεται και απειλείται είναι έργο των από τα κάτω. Ενάντια στις θεσμικές αυταπάτες, ας υπερασπιστούμε εμείς το δίκιο. “Αν χρειαστείς βοήθεια, έλα σε μένα”. Ο μόνος δρόμος είναι ο συλλογικός μας αγώνας και θα τον δώσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε να μη βρεθεί καμία μόνη απέναντι στους δυνάστες που εξουσιάζουν τις ζωές μας.

Η ΕΜΦΥΛΗ ΒΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΜΙΚΗ,

TRAFFICKING, ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΚΑΙ (ΠΑΙΔΟ)ΒΙΑΣΜΟΙ

ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟΛΩΝΟ- ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ/ ΠΟΡΕΙΑ: Πέμπτη 14 Μαρτίου, 18.00, Καμάρα

Ελεύθερες Γυναίκες/ Μαύρο και Κόκκινο (μέλος Α.Π.Ο./Ο.Σ.)


Χθες 13/3/2024, η εισαγγελέας της έδρας Μαρία Ελένη Νικολού, πρότεινε στην αγόρευσή της για τον Ηλία Μίχο, τον μαστροπό και παιδοβιαστή της 12χρονης από τον Κολωνό, αθώωση για τον βιασμό του παιδιού και αθώωση για μαστροπεία και εμπορία ανθρώπου. Για τον Εμμανουήλ Χριστοφόρου πρότεινε ενοχή για μαστροπεία και πορνογραφία ανηλίκου αλλά αθώωση για τον βιασμό του παιδιού. Ενώ για την μητέρα του παιδιού πρότεινε την ενοχή της για μαστροπεία.

Η είδηση αυτή μας εξοργίζει. Η αγόρευση αυτή της Νικολού δίνει ένα ηχηρό μήνυμα σε όλα τα θύματα trafficking να σωπάσουν και να μην σκεφτούν καν να μιλήσουν. Η δικαιοσύνη για ακόμα μία φορά αφήνει εκτεθειμένα και απροστάτευτα όλα τα θύματα trafficking,και για ακόμη μια φορά δείχνει τον ταξικό και διαπλεκόμενο χαρακτήρα της. Το δικαστικό σύστημα στην ελλάδα κάνει ευθεία επίθεση σε όσα άτομα βρίσκουν την δύναμη να μιλήσουν για την κακοποίηση τους, ενώ προστατεύει κάθε μαστροπό παιδοβιαστή ο οποίος έχει σχέσεις με την κυβέρνηση και θέση εξουσίας.

Να μην αφήσουμε τα θύματα trafficking μόνα τους απέναντι στις αδηφάγες ορέξεις των κακοποιητών τους!

Απαιτούμε να μην γίνει δεκτή η πρόταση της εισαγγελέως Μαρία Ελένης Νικολού!

Να τσακίσουμε τα κυκλώματα trafficking και παιδοβιαστών!

https://rabbiaviola.blackblogs.org/2023/05/14…

Συλλογικότητα για τον ελευθεριακό φεμινισμό Rabbia Viola


Χθες, την Τεταρτη 13 Μαρτη η εισαγγελεας Νικολού προτείνει την αθώωση του παιδοβιαστη και διακινητή Ηλια Μιχου απαλλάσσοντας τον απο την κατηγορία της μαστροπείας.Στη μητέρα της αντιθέτως η κατηγορία της μαστροπείας παραμένει.

Δε μας προκαλεί εκπληξη η συγκαλυψη/αθώωση επιφανων προσωπων η και με διασυνδεσεις απο τον δικαστικό μηχανισμο.Βλεπουμε μια μεθοδική προσπαθεια ενοχοποιήσης της μητερας της και φίμωσης ή ακομα και μετακύλισης ευθυνων στη 12χρονη.

Από όταν η επιζώσα με την οικογένειά της κατήγγειλαν τα όσα έζησε παρακολουθούμε την ακατάπαυστη κρατική και παρακρατική εξόντωσή της ηθικά, οικονομικά και ποινικά. Εξαρχής, η αστυνομία αποπειράθηκε να παραγκωνίσει την καταγγελία από τη στιγμή που τους έγινε κατανοητό για ποιόν και για τί πρόκειται εκκινώντας τη συγκάλυψη. Την υπέβαλαν σε εξαντλητικές καταθέσεις και φυλάκισαν τη μητέρα της παρά τα ελλιπή στοιχεία και τις καταθέσεις των παιδιών της.

Η μητέρα συγκεκριμένα, εξακολουθεί να βρίσκεται προφυλακισμένη και να αποτελεί καθημερινό στόχο της προπαγάνδας των ΜΜΕ και των αφηγημάτων που κυριαρχούν στη κοινή γνώμη. Οι δικαστικοί και υπόλοιποι ξεπλυματικοί μηχανισμοί κράτους και μαφίας, επιχειρούν στοχευμένα και μεθοδικά να μετακυλήσουν τις ευθύνες σε αυτή παρουσιάζοντάς την ως βασική κατηγορούμενη και συνεργό του σκουπιδιού Μίχου. Είναι αρκετά φανερό ότι η μητέρα στη συγκεκριμένη περίπτωση αποτελεί τον εύκολο στόχο. Λόγω της ταξικής της θέσης ως φτωχό άτομο της κοινωνικής βάσης αλλά και λόγω της κοινωνικής εννοιοδότησης του ρόλου της μητέρας, κανιβαλικά όλοι σπεύδουν να την κατηγορήσουν για “την παραμέληση του παιδιού της”

Το ίδιο το κράτος που συντηρεί τα κυκλώματα σωματεμπορίας ευαγγελίζεται ότι τα πολεμά και πως προστατεύει τα επιζήσαντα. Ενώ η οικογένεια ζούσε υπό καθεστώς συνεχούς κρατικής επιτήρησης και ελέγχου “για την προστασία της” δέχθηκε επίθεση με πέτρες στα παράθυρα του σπιτιού της, άγνωστοι απείλησαν λεκτικά τον αδερφό της να σιωπήσει, μαυροφορεμένοι άντρες με παρατεταγμένα όπλα σταμάτησαν όχημα ασφάλειας που επέβαινε με τα αδέρφια της και τους έκαναν έλεγχο και η πλέον υπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου έδωσε δημόσια τη διεύθυνση κατοικίας της. Είναι πασιφανές ότι όλα αυτά δεν αποτελούν κινήσεις στήριξης και ενδυνάμωσης επιζώντος ατόμου, αλλά τακτικές εκφοβισμού τόσο του ίδιου όσο και των επόμενων επιζώντων που θα επιχειρήσουν να σπάσουν τη σιωπή.

Δεν θα μπορούσαν να υπάρχουν κυκλώματα σωματεμπορίας δίχως την αλληλοτροφοδότηση κράτους -παρακράτους. Έτσι, και εδώ είδαμε τη συνεργασία κράτους και μαφίας προκειμένου να συγκαλύψουν την υπόθεση, να προστατευτούν οι ίδιοι και να τρομοκρατήσουν το επιζών ατομο. Εξάλλου, υπάρχει ολόκληρος μηχανισμός, δικαστικός, αστυνομικός, μιντιακός που θα δράσει ξεπλυματικά και θα προσπαθήσει να μην αποκαλύψει κι εκθέσει ισχυρά ονόματα που μπλέκονταν στο trafficking και θα δράσει κατασταλτικά για την οικογένεια.

Θεωρούμε σημαντική και αναγκαία την έμπρακτη συμπαράσταση σε όσα άτομα τολμούν να τα βάλουν με κράτος, παρακράτος και τα ξεπλυματικά τους όργανα. Να δομήσουμε σχέσεις αλληλεγγύης και να αγωνιστούμε συλλογικά μέχρι να σπάσει η σιωπή και ο φόβος.

Αλληλεγγύη στη 12χρονη επιζώσα κυκλώματος trafficking

Άμεση αποφυλάκιση της μητέρας της

Συγκέντρωση-Πορεία στην Καμάρα στις 18:00

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΑΦΙΑ Η ΙΔΙΑ ΣΥΜΜΟΡΙΑ

ΠΑΙΔΟΒΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΜΠΟΡΙΑ

Μαρμάγκα, αντιπατριαρχική ομάδα


Συγκέντρωση – Πορεία Πέμπτη 14 Μάρτη

Αθήνα: Προπύλαια, 19.00 | Θεσσαλονίκη: Καμάρα, 18.00
Η έμφυλη βία είναι θεσμική – Trafficking, στρατόπεδα, (παιδο)βιασμοί
Ομάδα ενάντια στην πατριαρχία | Αναρχική Πολιτική Οργάνωση


Πορεία αλληλεγγύης στη 12χρονη

Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας

Μοιραστείτε το άρθρο