Πάρτε πίσω την τρομοκρατική και εκδικητική απόλυση μέλους της Ομοσπονδίας Διοικητικών υπαλλήλων και τη διεξαγωγή ΕΔΕ στα μέλη του ΔΣ του σωματείου

Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές και τη συλλογική δράση

Πάρτε πίσω την τρομοκρατική και εκδικητική απόλυση μέλους της Ομοσπονδίας Διοικητικών υπαλλήλων και τη διεξαγωγή ΕΔΕ στα μέλη του ΔΣ του σωματείου

Καταγγέλλουμε τη δρομολόγηση απόλυσης του συνάδελφου Δημήτρη Αντωνίου, μέλους της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Διοικητικών Υπαλλήλων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και εργαζόμενου επί 19 συνεχή χρόνια ως συμβασιούχου διοικητικού υπαλλήλου στο ΕΚΠΑ. Καταγγέλλουμε την έναρξη ΕΔΕ για τα μέλη ΟΛΟΥ του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ, για το προεδρείο της Συνέλευσης που πήρε την απόφαση και για δύο από τα μέλη του ΚΣ της Ομοσπονδίας διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ, που είναι εργαζόμενοι στο ΕΚΠΑ. Οι διώξεις αυτές έγιναν κατά παραγγελία του πρύτανη του ΕΚΠΑ, ο οποίος απροκάλυπτα και εκδικητικά παρήγγειλε στον ΕΛΚΕ και στο Συμβούλιο του Ιδρύματος την άμεση αναστολή της σύμβασης του συνάδελφου Δημήτρη Αντωνίου μέχρι να εξετάσει οριστικά την παύση της σύμβασης(!). Δηλαδή την οριστική του απόλυση.

Το έγκλημα του Αντωνίου και των άλλων μελών του ΔΣ του σωματείου ήταν ότι παραβρέθηκαν και στήριξαν την υλοποίηση της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης του σωματείου να προχωρήσουν από κοινού με φοιτητές και φοιτητικούς συλλόγους στον συμβολικό αποκλεισμό στο ΚΛΕΙΔΙ (Κέντρο Λειτουργείας και Διαχείρισης Δικτύου).

Είναι φανερό ότι η αποφασιστική στάση εργαζομένων και φοιτητών που εμπόδισε την ηλεκτρονική προσπάθεια υπονόμευσης των καταλήψεων και των αγώνων, έστω και συμβολικά για κάποιο χρονικό διάστημα, και η ακύρωση των εξετάσεων πλήγωσε το γόητρο της κυβέρνησης και των πρυτανικών αρχών που βγάζουν το μένος τους στους εργαζομένους.

Είναι πρωτοφανές να χρεώνεται μια συλλογική απόφαση Γενικής Συνέλευσης σωματείου σε συγκεκριμένα πρόσωπα που έχουν την ευθύνη ως συνδικαλιστικά στελέχη να υλοποιήσουν τη συλλογική απόφαση των μελών του σωματείου που εκπροσωπούν.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για εκδικητική απόφαση που θέλει να τρομοκρατήσει τους αγωνιζόμενους εργαζομένους και φοιτητές ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ και συνολικά στην αντιεκπαιδευτική και αντιλαϊκή πολιτική. Ο πρύτανης βγαίνει ως λαγός της κυβέρνησης και προσπαθεί να σπάσει το αγωνιστικό μέτωπο. Κυβέρνηση και πρύτανης σε γραμμή τρομοκράτησης και χτυπήματος των αγωνιστών συνεχίζουν με κάθε τρόπο ‒με ΜΑΤ, εισαγγελείς και αυταρχισμό‒ και φτάνουν μέχρι και στην περιστολή της συνδικαλιστικής δράσης και την ΑΠΟΛΥΣΗ εργαζομένου που ασκεί ως οφείλει τα συνδικαλιστικά του καθήκοντα.

Οι πράξεις αυτές κινούνται στο πλαίσιο των διώξεων συνδικαλιστικών στελεχών σε χώρους δουλειάς και εκπαίδευσης σε συνέχεια και στο πνεύμα των νόμων Χατζηδάκη και Γεωργιάδη και όλου του αντεργατικού πλαισίου όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων.

Η απόλυση, οι ΕΔΕ και η τρομοκρατία ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

Να σταματήσει κάθε δίωξη και να παρθεί τώρα πίσω η απόλυση του συναδέλφου.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής

Μοιραστείτε το άρθρο