Κείμενο ανάληψης ευθύνης για επίθεση σε δικηγορικό γραφείο

Η ιστορία προχωρά μέσα από την εξέλιξη της πάλης των τάξεων. Οι διαφορετικές δυναμικές που αναπτύσσονται στην κάθε εποχή είναι αυτές που προσδίδουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της σύγκρουσης. Μια σύγκρουση εκ διαμέτρου αντίθετων συμφερόντων, η οποία θέτει ξεκάθαρα, με υλικούς και μη όρους, ζήτημα ταξικής επικράτησης από τη μία και επιβίωσης από την άλλη. Η εποχή που διανύουμε είναι εποχή υποχώρησης μπροστά στο βάρος της συνολικής επίθεσης που δεχόμαστε. Επίθεση η οποία βήμα-βήμα εξαθλιώνει τις ζωές μας, καταργεί τα κεκτημένα μας, πλήττει βασικά μας δικαιώματα ενώ ταυτόχρονα θωρακίζεται, αυταρχικοποιώντας την καταστολή σε όλα τα επίπεδα.

Γνωρίζουμε καλά πως κάθε πολιτική κατεύθυνση, κάθε νομοθετικό και νομικό πλαίσιο που διαμορφώνεται από την άρχουσα τάξη ενάντια στα συμφέροντά μας χρειάζεται και έναν εκτελεστικό βραχίονα. Πέρα από τη “νόμιμη” εκτελεστική εξουσία το σύστημα επενδυέι στην εξαχρείωση και τον κοινωνικό κανιβαλισμό, εκμεταλλευόμενο τις στρατιές πρόθυμων καλοθελητών, οι οποίοι είναι έτοιμοι να παρακάμψουν κάθε ηθικό και κοινωνικό φραγμό προκειμένου να βγάλουν κέρδος στις πλάτες της πληττόμενης τάξης μας.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το πεδίο των πλειστηριασμών κατοικιών, όπου πίσω από τα κερδοσκοπικά funds που λυμαίνονται τα σπίτια μας, υπάρχει και ένα πλήθος ιδιωτών, οι οποίοι είτε συμβάλλουν ενεργά στους πλειστηριασμούς και τις εξώσεις ως δικηγόροι, μεσίτες, δικαστικοί επιμελητές, είτε αρπάζουν απροβλημάτιστα και άπληστα τους κόπους μιας ζωής αποκτώντας για πενταροδεκάρες σπίτια υπερχρεωμένων και μη συνανθρώπων τους. Ένα τέτοιο σκουπίδι είναι ο δικηγόρος Μιλτιάδης Παντέλιος, ο οποίος εμπλέκεται σε γνωστή υπόθεση αρπαγής κατοικίας, όπου χρησιμοποιώντας αθέμιτες πρακτικές, πλειστηρίασε προς όφελός του σπίτι λαϊκής οικογένειας για ένα ευτελές χρέος.

Γι’αυτό τον λόγο επιτεθήκαμε στο γραφείο του στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Κολοκοτρώνη στο Σύνταγμα. Σπάσαμε την εξώπορτα της πολυκατοικίας και επιχειρήσαμε να μπούμε στο γραφείο του σπάζοντας την πόρτα του με λοστούς και τρυπάνια. Αποχωρήσαμε πετώντας μπογιές, γράφοντας συνθήματα και πετώντας τρικάκια, αφήνοντας ένα συγκεκριμένο μήνυμα. Αυτό το σκουπίδι όπως και κάθε τέτοιος κανίβαλος δεν βρίσκεται στο απυρόβλητο και πρέπει να γνωρίζει ότι θα του επιστραφεί έστω και ένα μικρό κομμάτι της βίας που ασκεί με την προστασία του κράτους, στις πλάτες των καταπιεσμένων. Στο σπίτι του, στο γραφείο του, στο δρόμο. Καλούμε τους δικηγόρους, τους επιμελητές και όσους βρίσκουν “ευκαιρία” να αρπάζουν κοψοχρονιά τα σπίτια μας, να μη συμμετέχουν στις διαδικασίες πλειστηριασμών, να μη συμβάλλουν στον κανιβαλισμό, στη ληστεία των φτωχών στρωμάτων, στην εξαθλίωση της τάξης μας.

Να αντιστρέψουμε την υποχώρηση, να χαράξουμε τις γραμμές άμυνάς μας. Να στυλώσουμε τα πόδια, να υψώσουμε τις γροθιές μας και να επιχειρήσουμε το άλμα προς τα εμπρός. Για εμάς, για τον διπλανό μας, για όλους μας.

Ή αυτοί ή εμείς.

Συνεργείο Ταξικών Ανακαινίσεων

https://www.instagram.com/p/C32LYmBo786/?igsh=azNyY3FjdzNzODFi&img_index=2

https://athens.indymedia.org/post/1629208/

Μοιραστείτε το άρθρο