Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο συλληφθέντα της πανεκπαιδευτικής πορείας στην Πάτρα, Δευτέρα 26/2 στις 13:30 στα δικαστήρια Πάτρας

ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΟΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΟ ΚΕΝΟ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Την Πέμπτη 22 Φλεβάρη πραγματοποιήθηκε για ακόμα μια εβδομάδα μαζική φοιτητική διαδήλωση στο κέντρο της Πάτρας. Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης πραγματοποιήθηκε επίθεση στις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες αρχικά απάντησαν με κρότου λάμψης και στη συνέχεια προσέγγισαν το σώμα της διαδήλωσης. Κατά την επίθεση της αστυνομίας συνελήφθη ένας σύντροφος.

Την Παρασκευή 23 Φλεβάρη ο σύντροφος μεταφέρεται στον εισαγγελέα για να του απαγγελθούν κατηγορίες και να παραπεμφθεί στο αυτόφωρο. Αρχικά στην εισαγγελία -κατά το πρώτο στάδιο διόγκωσης του κατηγορητηρίου- του αποδίδονται 4 κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα (διατάραξη κοινής ειρήνης από κοινού, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού και κατά συρροή, βία κατά υπαλλήλων από κοινού και κατοχή κροτίδων και φωτοβολίδων).

Κατά την έναρξη της διαδικασίας του αυτοφώρου και αφού διαβάζεται το διαβιβαστικό της αστυνομίας, το δικαστήριο -αποδεχόμενο τους καταφανώς ψευδείς ισχυρισμούς της αστυνομίας για την ύπαρξη ναυτικής φωτοβολίδας- αποφασίζει να αναβαθμίσει την πλημμεληματική κατηγορία της κατοχής κροτίδων στην κατηγορία κακουργηματικού χαρακτήρα της κατοχής εμπρηστικών υλών. Έτσι, ο σύντροφος, έπειτα από τις αστυνομοδικαστικές μεθοδεύσεις για αναβάθμιση του κατηγορητηρίου και δημιουργίας κλίματος τρομοκρατίας, δικάζεται την Δευτέρα 26 Φλεβάρη για τα 3 πλημμελήματα, ενώ παραπέμπεται στον εισαγγελέα για την άσκηση κακουργηματικής δίωξης για την κατοχή εμπρηστικών υλών.

Είναι προφανές, ότι την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη ο αγώνας των φοιτητών, με εκατοντάδες κατειλημμένες σχολές και χιλιάδες φοιτητές να διαδηλώνουν κάθε εβδομάδα, επιστρατεύεται από την κυβέρνηση της ΝΔ τα χαρτί της καταστολής για την επιβολή της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της. Άλλωστε, αυτό έχει γίνει φανερό από την πρώτη στιγμή, καθώς έπειτα από την αποτυχία των κλακαδόρων της κυβέρνησης και των μηχανισμών της να ανακόψουν το φοιτητικό κίνημα, επιστρατεύτηκαν οι εισαγγελικές έρευνες, οι εκκενώσεις κατειλημμένων σχολών και οι επιθέσεις των δυνάμεων καταστολής.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, έπειτα και από την επανεκλογή της, φιλοδοξεί να συνεχίσει με μεγαλύτερη ένταση την ακροδεξιά και νεοφιλελεύθερη πολιτική της. Συνεχίζει στην ίδια κατεύθυνση να επιτίθεται στην μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία με νέο γύρο αναδιαρθρώσεων, βάζοντας στο στόχαστρο για ακόμα μια φορά βασικούς τομείς της καθημερινότητας των ανθρώπων και την κοινωνικής ζωής.

Ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες η επίθεση αυτή εκφράζεται ακόμα πιο έντονα υλοποιώντας αργά αλλά σταθερά έναν στρατηγικό σχεδιασμό δεκαετιών από τη μεριά της αστικής τάξης και του κράτους και μάλιστα σε τομείς που τις προηγούμενες δεκαετίες αδυνατούσε να εφαρμοστεί εξαιτίας των σφοδρών κοινωνικών-ταξικών συγκρούσεων που εκδηλώνονταν. Το βάθος και η έκταση του στρατηγικού-ιστορικού χαρακτήρα της επίθεσης μπορεί να ιδωθεί και μέσα από τη σειρά νομοσχεδίων που έχουν περάσει το τελευταίο διάστημα ή δρομολογούνται. Το ελληνικό κράτος προχωράει σε αντιδραστικές τομές, επιχειρώντας να επικυρώσει και νομοθετικά τους υπάρχοντες κοινωνικούς-ταξικούς συσχετισμούς, θωρακίζοντας την πολιτική του ακόμα περισσότερο.

Παράλληλα με το στρατηγικό χαρακτήρα των αναδιαρθρώσεων, η κυβέρνηση έχει πάντα σε ισότιμη θέση την αναβάθμιση του κατασταλτικού και νομοθετικού οπλοστασίου της ώστε να βάζει διαρκώς φραγμούς στις επιχειρούμενες αντιστάσεις που αναπτύσσονται από τις πολιτικές της. Η καταστολή είναι εδώ και καιρό ισάξια στρατηγική με αυτή των ευρύτερων μεταρρυθμίσεων καθώς διασφαλίζει την απρόσκοπτη υλοποίηση τους. H συνολικότερη αναβάθμιση του νομικού και κατασταλτικού οπλοστασίου διογκώνει το μέγεθος του ελέγχου και της καταστολής όσων αντιστέκονται, κάνοντας ξεκάθαρο ότι στρώνεται σταδιακά το έδαφος για την ολοκληρωτική αναμέτρηση και συντριβή της πολιτικής, κοινωνικής και ταξικής αντίστασης και των αγώνων της κοινωνικής βάσης. Το χτύπημα απεργιών, διαδηλώσεων και κινητοποιήσεων, η ποινικοποίηση του συνδικαλισμού και της απεργίας, η στρατιωτική κατοχή ολόκληρων περιοχών και ο ασφυκτικός περιορισμός και καταστολή οποιασδήποτε κινητοποίησης αποτελούν διακηρυγμένο στόχο της κυβέρνησης ήδη από την πρώτη εκλογή της το 2019, ενώ η επανεμφάνιση Χρυσοχοϊδη στον υπουργικό θώκο της δημόσιας τάξης προοιωνίζει μια ακόμα μεγαλύτερη ένταση στον τομέα αυτό. Άλλωστε είναι πρόσφατα και πολλά τα πρόσφατα παραδείγματα όπου τα ΜΑΤ επιστρατεύτηκαν για να ξεσπιτώσουν συνανθρώπους μας, για να εμποδίσουν τις κινητοποιήσεις των αγροτών στις εθνικές οδούς και των φοιτητών στα κατειλημμένα πανεπιστήμια.

Κόντρα όμως στο αφήγημα περί «τέλους της ιστορίας», στα αφηγήματα ότι οι κοινωνικοί και ταξικοί αγώνες είναι μάταιοι, ότι η συλλογική δράση ανήκει στο παρελθόν, οι αγώνες που διεξάγονται σε κάθε μέτωπο αποδεικνύουν το ακριβώς αντίθετο, κρατώντας ανοιχτό το οδόφραγμα για το πέρασμα στην αντεπίθεση.
Αυτό αποδεικνύει και ο αγώνας των φοιτητών που με εκατοντάδες καταλήψεις διαρκείας σχολών σε όλη τη χώρα έχουν καταφέρει να ανακόψουν την ορμητική μανία της κυβέρνησης και να δημιουργήσουν ρωγμή στη φαινομενική εικόνα «παντοδυναμίας» που παρουσιάζεται. Το σημαντικότερο όμως είναι πως έχουν καταφέρει να τοποθετήσουν ξανά στο προσκήνιο τη σημασία της συλλογικής δράσης, των μαχητικών αγώνων και της ταξικής σύγκρουσης ως αντιπαράδειγμα στον ατομικό αγώνα δρόμου και τη λογική του ωχαδερφισμού που ύπουλα διαχέεται στη νεολαία για να υπονομεύσει τη δύναμη της.

Απέναντι στην κρατική τρομοκρατία και την καπιταλιστική βαρβαρότητα, οφείλουμε να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την ανασυγκρότηση των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων και τη δημιουργία μετώπων αγώνα. Να βρεθούμε στους δρόμους του αγώνα, σε κάθε σχολείο, σχολή, γειτονιά οργανώνοντας την κοινωνική αυτοάμυνα και διεκδικώντας ότι μας ανήκει. Μόνη προοπτική και ελπίδα είναι οι αγώνες. Αυτοί αποδεικνύουν πως τίποτα δεν τελείωσε και όλα συνεχίζονται. Οι καθημερινές -μικρές και μεγάλες- μάχες σε κάθε μετερίζι αγώνα και αντίστασης κρατάν τη φλόγα της εξέγερσης και της αντεπίθεσης ζωντανή. Είναι καθήκον των αγωνιζόμενων σήμερα, να προσπαθήσουν να μετατρέψουν τις γραμμές άμυνας και αντίστασης που υπάρχουν στην παρούσα συγκυρία σε γραμμές οργάνωσης της ανασυγκρότησης και της αντεπίθεσης.

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΟ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης Δευτέρα 26 Φλεβάρη 13.30 στα δικαστήρια

αναρχική ομάδα «δυσήνιος ίππος»


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΑ ΦΟΙΤΗΤΗ

Για πάνω από ένα μήνα, μετά την ανακοίνωση του υπουργείου παιδείας και της κυβέρνησης για την ίδρυση μη κρατικών/ιδιωτικών πανεπιστημίων, την παράκαμψη του άρθρου 16 και το χτύπημα επί της ουσίας στην δωρεάν-δημόσια εκπαίδευση και στην όξυνση των ταξικών φραγμών, μέσα από μαζικές Γενικές Συνελεύσεις αποφασίστηκε κατάληψη σε περισσότερες από 150 σχολές στην χώρα. Ένα νομοσχέδιο που εμποδίσθηκε στο παρελθόν από τους αγώνες του ’06-’07 με καταλήψεις διαρκείας και μαχητικές διαδηλώσεις.

Σαν Ελευθεριακό Σχήμα από την πρώτη στιγμή εξαγγελίας του νομοσχεδίου προσπαθήσαμε απο την πλευρά μας μέσω των Γενικών Συνελεύσεων να προτάξουμε τις καταλήψεις διαρκείας καθώς οι καταλήψεις διακόπτουν την ακαδημαϊκή λειτουργία και την έρευνα. Ταυτόχρονα τα πανεπιστήμια από ένα αποστειρωμένο χώρο εντατικοποίησης και πειθάρχησης μετατράπηκαν σε κέντρα αγώνα, τόποι συλλογικής συζήτησης, αμφισβήτησης και αντίστασης. Οι εβδομαδιαίες μαζικές πορείες σε όλες τις πόλεις για παραπάνω από ένα μήνα, με συμμετοχή μαθητών, φοιτητών και εκπαιδευτικών, αλλά και οι αγώνες που διεξάγονται σε όλα τα κοινωνικά πεδία αποδεικνύουν οτι μπορούν να βάλουν φραγμό στα σχέδια των κυρίαρχων και δημιουργούν ρήγμα στα σχέδια του κράτους.

Στην πανεκπαιδευτική πορεία της 22/2 στην Πάτρα, πραγματοποιήσαμε επίθεση στις αστυνομικές δυνάμεις στο ύψος του αστυνομικού τμήματος με πέτρες και καπνογόνα. Η αστυνομία απάντησε με ρίψη κρότου λάμψης και στη συνέχεια προσέγγισε το σώμα της πορείας, με αποτέλεσμα τη σύλληψη ενός συντρόφου μέλος του σχήματος μας.

Την Παρασκευή 23/2 ο σύντροφος μεταφέρεται στον εισαγγελέα για να του απαγγελθούν οι κατηγορίες: διατάραξη κοινής ειρήνης από κοινού, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού και κατά συρροή, βία κατά υπαλλήλων από κοινού και κατοχή κροτίδων και φωτοβολίδων. Κατά τη διάρκεια του αυτοφώρου σε μια μεθόδευση της αστυνομίας διαβάστηκε από την έδρα το διαβιβαστικό σημείωμα της αστυνομίας και αποδέχτηκε τους ψευδείς ισχυρισμούς της για την ύπαρξη ναυτικής φωτοβολίδας με αποτέλεσμα την αναβάθμιση του πλημμελήματος κατοχής κροτίδων σε κακούργημα για κατοχή εμπρηστικών υλών. Έτσι τη Δευτέρα 26/2 δικάζεται για τα υπόλοιπα 3 πλημμελήματα, ενώ παραπέμπεται στον εισαγγελέα για κακουργηματική δίωξη της κατοχής εμπρηστικών υλών.

Η αναβάθμιση του θεσμικού και κατασταλτικού οπλοστασίου ευθυγραμμίζεται με το βάθεμα της εξαθλίωσης σε κάθε κοινωνικό πεδίο. Ρόλος της καταστολής είναι να βάζει εμπόδιο στις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις που γεννιούνται σε οποιοδήποτε πεδίο ώστε να υλοποιούνται όλοι οι αντικοινωνικοί σχεδιασμοί του κράτους. Η ποινικοποίηση του συνδικαλισμού, η κατάργηση του ασύλου, οι καθημερινές εισβολές της αστυνομίας στις σχολές, το χτύπημα των διαδηλώσεων, η στοχοποίηση αγωνιστών και τα στημένα-διογκωμένα κατηγορητήρια έχουν σα στόχο τη δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας και φόβου και την επιβολή σιγής νεκροταφείου.

Συγκεκριμένα,το κράτος για να κάμψει τις αντιστάσεις των φοιτητών, εξήγγειλε το νομοσχέδιο εν μέσω εξεταστικής περιόδου. Στη συνέχεια για να καταστείλει τις καταλήψεις διενεργεί εισαγγελικές έρευνες σε μια σειρά σχολών για τυχόν ποινικά αδικήματα εντός αυτών. Ταυτόχρονα, διατάζει την εφαρμογή τηλεξετάσεων-τηλεκπαίδευσης με σκοπό να απονομιμοποιήσει τις καταλήψεις και το αποκορύφωμα όλων αυτών εισβάλει σε μια σειρά καταλήψεων συλλαμβάνοντας φοιτητές και εκκενώνοντας τις καταλήψεις που έχουν πάρει απόφαση μέσω Γενικής Συνέλευσης. Η εισβολή εντός του ασύλου με πάνοπλες αστυνομικές δυνάμεις όπως έγινε και στην Νομική ΔΠΘ, στη Νομική του ΑΠΘ, η εκκένωση της κατάληψης Πρυτανείας ΑΠΘ την ώρα που πραγματοποιούνταν συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων, η προσαγωγή φοιτητών που αναρτήσαν πανό έξω απο τη Βουλή πριν από την πανελλαδική πορεία στην Αθήνα, η απόλυση του εργαζομένου στο ΕΚΠΑ που μαζί με φοιτητές ρίξανε τους σέρβερ για να εμποδιστεί η εξεταστική αποτελούνατράνταχτα παραδείγματα του δόγματος “Νόμος και Τάξη” που διακαώς προσπαθεί να επιβάλει η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της ΝΔ.

Μέσα σε όλη αυτή τη συνθήκη που περιγράφεται και αναλογιζόμενοι την επίθεση που δεχόμαστε, είναι αναγκαίο εμείς οι ίδιοι οι φοιτητές να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να αγωνιστούμε για τα συμφέροντά μας. Απέναντι στην κουλτούρα της ηττοπάθειας, του ατομικισμού και της ανάθεσης να προτάξουμε την πίστη στον συλλογικό αγώνα, την αλληλεγγύη και την αυτό-οργάνωση. Όσο το κρατικό-καπιταλιστικό σύστημα θα συνεχίσει να συμβάλλει στην όξυνση της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης στο χώρο των πανεπιστημίων, τόσο εμείς με όργανα λήψης αποφάσεων τις γενικές συνελεύσεις, όπλα τις συντονισμένες – στη βάση – καταλήψεις διαρκείαςκαι τις μαζικές διαδηλώσεις και όχημα τον ακηδεμόνευτο και μαχητικό φοιτητικό – ταξικό συνδικαλισμό, θα υπερασπιζόμαστε με κάθε κόστος τα συμφέροντα και τις ανάγκες της τάξης μας.

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ

ΤΟ ’06 ΚΑΙ ΤΟ ’07 ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΝΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΚΑΤΩ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης Δευτέρα 26 Φλεβάρη 13.30 στα δικαστήρια

Ελευθεριακό ΣχήμαΠανεπιστημίου Πατρών


Συγκέντρωση αλληλεγγύης τη Δευτέρα 26 Φλεβάρη 13.30 στα δικαστήρια

Στηρίζουμε το κάλεσμα του Ελευθεριακού Σχήματος Πανεπιστημίου Πατρών για συγκέντρωση αλληλεγγύης στο σύντροφο φοιτητή που συνελήφθη στην πανεκπαιδευτική πορεία της 22 Φλεβάρη που έλαβε μέρος στο κέντρο της Πάτρας και πλαισιώθηκε από 100νταδες φοιτητ(ρι)ες.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης τη Δευτέρα 26 Φλεβάρη 13.30 στα δικαστήρια

Κόντρα στις αλλεπάλληλες κατασταλτικές επιχειρήσεις κράτους και κεφαλαίου θα στεκόμαστε απέναντι έχοντας ως όπλο μας ο ένας την άλλη, να δίνουμε απαντήσεις και να διαμορφώνουμε συνειδήσεις

ΜΠΑΤΣΟΙ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΤΑΞΙΚΟΙ ΦΡΑΓΜΟΙ, ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ

ΟΥΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΟ

Προλετ Accion: Ταξική δράση για την αντεπίθεση στον κόσμο των αφεντικών & την κατάργηση της μισθωτής σκλαβιάς

Μοιραστείτε το άρθρο